Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

2019. nov. 10. 15:57

Kedves Sorstársaim!

Elképedve olvasom Sziszike3 történetét,ilyen orvosi hozzáállás ...elképesztő! Bele ejt egy szövetdarabot a hasüregbe és 40 perc után feladja a "küzdelmet"Mit gondol ezt ki fogod kakálni már bocsi.Nekem "csak" egy eret nem zártak le és véreztem, ami majdnem az életembe került és még nincs teljesen vége.Döbbenetes azt gondolják ez már rutinműtét kategória, csak nincs meg hozzá a rutinjuk, meg a lelkiismeretes munkavégzésük.Nagyon sok erőt , kitartást és holnap csak jó híreket ossz meg velünk.

48207. Sziszike3 (válaszként erre: 48206. - N.Timike)
2019. nov. 10. 15:16
Holnap megyek természetesen vissza !Majd jelentkezek !
48206. N.Timike (válaszként erre: 48204. - Sziszike3)
2019. nov. 10. 14:30
Mindenképpen menj vissza! Nézzen meg az a biztos! Nagyon szoritok neked!Vigyázz magadra!🙏😇
48205. yallah2 (válaszként erre: 48204. - Sziszike3)
2019. nov. 10. 14:15
A bent hagyott szövetdarabka simán okozhat bármi oda nem illő dolgot amitől görcsölhet a hasad. Feltétlen menj vissza!
48204. Sziszike3 (válaszként erre: 48203. - N.Timike)
2019. nov. 10. 12:22
Már felhivtam most nem rég sikerult elérnem ,azt mondta lehetséges a méhnyaknál maradt egy kis vér ,viszont a nagy gorcs fájdalom nem igazán jo ,azt mondta ha jobban vérzek mindenféleképpen ma menjek be,de ha nem holnap reggel ő bent lesz menjek hozzá.Megnéz .
48203. N.Timike (válaszként erre: 48202. - Sziszike3)
2019. nov. 10. 12:08
Hivd fel szerintem az orvosod....en csak talàlgatni tudok ,hogy nem -e attól vérzel h ott hagyták benned a szövet darabkát :( és ugye az antobiotikum hatására igy távozik belőled ? Az orvosod nem mondta h vérzés előfordulhat ....tudod mi nem vagyunk orvosok hivd mindenképpen!! Kitartást 🙏🙏
48202. Sziszike3 (válaszként erre: 48201. - N.Timike)
2019. nov. 10. 11:17
Azt elfelejtettem irni vérezni is elkezdtem,ami nem kéne hogy legyen ,mára sem vagyok jobban .Sajnos nálam igy is bonyorult lett a mutet annyiba hogy a doki a petevezeték csonkját kiakarta szedni és az visszaesett és mondta kb 40 percig keresték de nem találták .Aztán mutet után kaptam antibiotikumot is vénásan ez miatt.az a szovet darab ott maradt bennem .
48201. N.Timike (válaszként erre: 48200. - Sziszike3)
2019. nov. 9. 22:27
Szia! Nekem már kétszer volt lappar,most állok méheltávolitás előtt....a második lapparnál nekem is volt mikor görcsölt egy hét után is ,és volt mikor toppán fájt ,egyből lefeküdtem és pihentem,de volt h bevettem fájdalom csillapítót ,ezek lehetnek tudod a gyógyulás folyamatai benned huzódnak a szövetek stb ..ne idegeskedj pihenj nagyon sokat ,kitartást ,gyógyulast kivánok neked !nekem nem kellett az orvosomat hivnom e miatt ,remélem neked is szépen elmúlik! 🙏😇💕
48200. Sziszike3
2019. nov. 9. 16:47
Egy hete volt a méheltávolito mutétem,hasi lapar,most viszont olyan erős gorcseim vannan ,derekam is fáj mint mutet előtt szenvedtem és elkezdtem vérezni is most Mutet előtt igaz volt petefészek,gyulladásom,most nem tudom mi lehet ,de nem igazán tetszik nekem ez .
48199. viva70 (válaszként erre: 48198. - Alinea)
2019. nov. 9. 00:56

Szia! Nekem miómából vettek biopsziát múlt héten. Nem volt vészes, adtak érzéstelenítőt. A tűszúrás kicsit kellemetlen volt az igaz, de ki lehetett bírni. Majd miután hatott az érzéstelenítő injekció, rátettek valami eszközt a hasamra, amivel kivették a mintát. Közben ultrahanggal nézték az egész műveletet. Megvolt egy negyed óra alatt kb. Utána két órát nem volt szabad felkeni, fejemet sem emelhettem fel.

A méhnyálkahártya biopszia nem tudom hogy működik, gondolom hasonló lehet... A nyálkahártya állapotát nekem kürettel egybekötve nézték másfél hónappal ezelőtt.

48198. Alinea
2019. nov. 8. 21:06
Sziasztok! Lányok valakinek volt már Pipelle biopsziája? Nálam a bő vérzés, és UH látott nyálkahártya probléma miatt javasolta az orvosom. Aki átesett ilyen vizsgálaton leírná, hogy mire számítsak. Köszönöm
48197. N.Timike (válaszként erre: 48169. - B5747f942b)
2019. nov. 8. 14:11
Szia Shaiya!Neked hol találtak rosszindulatú elfajulást?Nekem az egyik polyp indult annak. :(igy most a méhem szeretnék kivenni,már jobb oldalt kivették a petefészket,petevezetékkel.Rákmegelőző lesz nekem is.Neked miért döntöttek úgy,hogy kivesznek mindent?Üdv:Timike
48196. N.Timike (válaszként erre: 48189. - Tim70)
2019. nov. 8. 09:33
Kedves Timi! Annyira jól esnek a szavaitok,biztatásotok!!💕🌷örülök h rátok találtam vagyis a csoportra is! Köszönöm neked is a megnyugtató szavakat ,jól és bizakodva indul a napom 🥰🥰 igy h már Kajszi és te is irtad ,hogy nem igazán lett hátrányotok belőle ,már mint hogy hasi volt és nem lapar ;) azt h el kell távolitani a méhem azzal már nem is foglalkozom ,mert ezzel a nagyobb bajt kerülöm el és jó,h rátaláltam az orvosomra ,mert eddig nem volt jó tapasztalatom :( nekem eddig csak a méhet mondta,mást nem ,lehet hogy ha majd beneznek megint akkor latjak h mi a helyzet ahogyan te irtad es ott döntik el h mit vesznek ki !hála az Istnek ,hogy a méhnyakrák szűrés az mindig negativ volt 🙏 !Sexualitás terén érzed a hátrányát ? Köszönöm! 🌷💕 Timike ;)
48195. N.Timike (válaszként erre: 48190. - Kajszi72)
2019. nov. 8. 09:17
Kedves Kajszi 72! Nagyon köszönöm az őszinte válaszodat,már is jobban indul a napom,igen szerencsére én mindkettőt nagyon jól viseltem és biztató ha mégis a vágás mellett dőnt az orvosom akiben bizom ,akkor igy már h leirtad te is és Timi70 is ,igy már nincs bennem az a félelem ami eddig volt 🌷🥰♥️ Köszönöm,irni fogok a további fejleményekről :) a Jahn Ferencben műtöttek ,most is ott fognak ,téged hol ?
48194. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48193. - Kajszi72)
2019. nov. 8. 07:31
Nagyon szépen köszönöm😊
48193. Kajszi72 (válaszként erre: 48192. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 7. 22:29
Köszi és drukkolok, meg a nagy kalap kaki! 😀
48192. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48191. - Kajszi72)
2019. nov. 7. 19:31

Kedves Kajszi72!

Kimondottan nem vizsgálják meg, feltételezik a monogám kapcsolatot, tehát ha én fertőzött vagyok akkor ő is ugyanezt a baktériumot hordozza.De elmondhatom, hogy ma jött meg a 4 tenyésztés eredménye és negatív lett. Hurrá!

Az immunizálás megint segített, bár nagyon sok pénzbe került. A páromat nem kellett, mert nem voltunk együtt a műtét óta. Vár még egy műtét rám 15-én és talán akkor elmondhatom, hogy több mint három hónappal a műtét után rendben leszek.

Gyöngyi

48191. Kajszi72 (válaszként erre: 48187. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 7. 18:12

Szia Gyöngyi. Kérdezni szeretnék, mert süsü vagyok a témában.

Amikor ilyen idült bakteriális fertőzéssel küzd valaki, akkor a partnereket nem vizsgálják meg?

Mert puncigalócáknál igen, sőt gyógyszert is szedetnek velük.

48190. Kajszi72 (válaszként erre: 48188. - N.Timike)
2019. nov. 7. 18:04

Szia. Egyidősek vagyunk, másfél éve volt műtétem, hasi vágással. Volt laparos műtétem is, én abból lassabban épültem fel, mint a metélésesből. Azt hiszem, ha a lapar után ilyen gyorsan helyrejöttél, valószínűleg egy esetleges hasi vágással is jól megbírkózna a szervezeted.

Igazából a lényeg a belső hegek gyógyulása, és az ugyanannyi idő, mindkét műtétnél. Ha pedig endós vagy, lehet, hogy jobb is, ha vágnak, mert alaposan végigvizslathatnak odabent. Kalap kakit! 🌻

48189. Tim70 (válaszként erre: 48188. - N.Timike)
2019. nov. 7. 17:20

Szia Timike!

Először is nyugi, ne aggódj.

Lassan 2 éve műtöttek, hasi vágással. Bal oldali petefészek cisztával kezdődőtt, és teljes méheltávolításom lett (47 éves voltam 😊).

Igazából orvosi javaslatra, de saját döntésként lett minden kivéve, pont azért, hogy később néhány hónap vagy év elteltével ne kelljen újra műteni. A minden azt jelenti, hogy petefészkek, petevezetők, méh, méhnyak, minden el lett távolítva.

Most már nyugodtan mondhatom, hogy jó döntés volt.

A műtéti technikát az orvos fogja eldönteni, mert van olyan eset, amikor biztonságosan csak vágással tudja megoldani. Bízz benne a legjobbat fogja választani.

Azt, hogy mit vesz ki azt előzetes vizsgálatokkal fogja eldönteni, vagy a műtét közbe látja majd, hogy mi a helyzet odabent.

Van olyan kórház, ahol műtét közbe szövettani vizsgálatot is tudnak csinálni, amely szintén befolyásolni tudja a műtét kimenetelét.

Nincs semmi hátránya az életembe annak, hogy teljes méh eltávolításom volt, de ezt fejbe is helyre kell tenni. Gyorsan regenerálódtam a vágás ellenére is.

Ne idegeskedj rendbe lesz minden! Ha valamire még válasz szeretnél kapni, ne tartsd magadba tedd fel. Vagyunk itt jó néhányan és segítünk!

Üdv: 💖Timi

48188. N.Timike
2019. nov. 7. 15:17
Kedves Mindenki!Teljesen új vagyok még,itt.Elmesélem nektek röviden a történetem.2018-ban,lsc vel kivették a jobb oldali petevezetékem,kiderült,hogy endometriózisom van,az egész hasfalamon el volt terjedve,akkor méhtükrözésem is volt,polyp miatt ,de kiderült mégsem polyp volt hanem méhnyálkahártya sejtek voltak,én nagyon jól viseltem a műtéttel járó dolgokat pikk,pakk túl voltam rajta csak jó tapasztalatom volt. Egy éves kontrollkor az idén kiderült,hogy a jobb oldali petefészekben dermod vagy csoki cisztám van,és lett 3 rom polypom,megint műtét,megint lsc ,petefészek eltávolítás és a polypok (ksh )eltávolítása után,pikk pakk megint felgyógyultam 2 hét után már mintha misem történt volna velem :) és most a héten kedden jött a hideg zuhany ,a 6 hetes kontrollkor hogy az egyik polyp elfajulást mutat és ki kell venni a méhem "rákmegelőző" műtétem lenne....:( :( természetesen síró görcsben törtem ki az orvosomnál...abban kérném szépen a segítségeteket,hogy akinek már volt ilyen műtéte az leirná nekem a tapasztalatait?? ezt is megtudják oldani Lsc vel,mert félek a hasitól :( meg ilyenkor csak a méhet veszik ki ugye?nem szültem,mint utólag kiderült ugye az Endo miatt,nem lehetett soha babám :( 47 éves vagyok.Köszönöm nektek előre is válaszaitokat!!Egyébként nagyon pozitív embernek tartom magam :) Ui:azt el is felejtettem,hogy van 3-rom pici miomám is......olyan vagyok ,voltam mint egy kis raktár...:) Tímea
48187. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48185. - Diti1968)
2019. nov. 6. 18:05

Kedves Edit!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat. Nálam a hüvelyi fertőzés az talán genetikailag programozva van nálam, mert volt egy egy ilyen időszak amikor hüvely gyulladás-húgyuti gyulladás kéz a kézben járt nálam havonta.Már nem tudott az orvos mit kezdeni velem és akkor kaptam 5 db injekciót, ami immunizált és azóta sem volt, de most minden újból kezdődött és ezt az injekciót már nem lehet itthon kapni kb.7 éve.3 Hónap alatt 3 antibiotikum kúrán vagyok túl, holnap lesz meg a 4.ik tenyésztés eredménye.A következő héten pénteken megint műtenek, hüvelyen keresztül "matatnak" megint, már előre félek megint a fertőzésektől.Jelenleg két dolgot szedek az egyik a CBD olaj.A férjem már ki van akadva, hogy minden "szart" bocsi össze-vissza szedek.Itt van a polcon Lenzetto spray (hormon) csak nem merem elkezdeni, azért elgondolkodtató, hogy pár év alatt mennyire megváltozik(romlik) az ember lányának kinézete.Lassan már csak két dologgal nem tudok együtt élni, a krónikus gyulladásokkal, valamint az alvászavarokkal és a hangulatváltozásokkal.Amikor az endokrinológus javaslatot tesz, kivizsgál akkor el kezdem szedni a pótlást, sok mozgással fehérjedús táplálkozással. Éppen ma nagyon száraz volt a bőröm szinte égett.Nem akarom ilyen negatívan hozzáállni, csak van akinek könnyebb másnak nehezebb ez az időszak, valaki meg sem érzi szinte........

Gyöngyi

48186. Diti1968 (válaszként erre: 48173. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 6. 16:49
Azt még elfelejtettem írni, hogy az intim lézer kezelés előtt nekem is volt kötelezően kenet tenyésztés az abban is volt Escherichia coli és Streptococcus Agalatiae. Kaptam rá antibiotikumot és akkor is használtam a Cenesten Balance-ot és utána negatív lett a kenetem! Ez a doki mondta, hogy valószínűleg a tanga miatt magamat fertőzöm meg a gáton keresztül, mert hogy a hormonhiány miatt szárazabb a hüvelynek hamar eltolódik a Ph-ja, ami miatt fogékonyabb minden fertőzésre! Szóval hiába minden antibiotikum szedés, ha nem állítod vissza a hüvely savas Ph-ját, mert utána ha ezt nem tudod fenntartani, akkor hüvelyszárazság miatt megint kiújulhat!
48185. Diti1968 (válaszként erre: 48177. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 6. 16:31

Kedves Gyöngyi!

A hüvelyi fertőzések elkerülése végett én nagydozisú Tőzegáfonyát szedek és sajnos le kellett mondjak a tanga bugyikról. Tavaly nekem is hüvelygyulladást és sorvadást állapítottak meg a rákszűrés alkalmával azért épp egy éve kipróbáltam az intimlézeres kezelést(3alkalom, havonta1x), ami nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Nagyon szűk lettem tőle (nem röhög) és a szex ugyan olyan fájdalmas maradt még síkosítóval is. Én a biztonság kedvéért 3 havonta csinálok egy Canesten balance 7 napos terápiát és ezzel így ellenállóbb vagyok a fertőzésekkel szemben. A rossz alvás minőségre mindenképpen tudom ajánlani az orvosi citromfű teát (ami egyébként szorongásra is jó), vagy a NeuroRelax/Valeriána Relax kapszulákat! 14 éve vagyok Hashimotos alulműködéssel, ami miatt eleve száraza bőrőm, hajam, nyálkahártyák, ezek a műtét óta nem lettek rosszabbak szerintem. A hajam rendben van, 3éve megnövesztettem a háta közepéig ér, átlagosan hullik, viszont erősen elkezdett őszülni, de hát 51 vagyok, nincs mit tenni, 4 hetente festetem. A tónustalanságot én is érzékelem, a sporttal a testet valamelyest lehet korrigálni ez ügyben, de az arc kontúrom nekem is megereszkedett sajnos. Ha nagyon zavar, akkor ajánlon a TakeTen kezelést (a férjemnek volt Bell féle arcideg bénulása és 4 hét alatt helyre hozták vele, de kozmetikai arcliftingre is használják) és az arctornát. Ha kipróbálnád a gyógyteákat, akkor a citromfű mellé ajánlanám a cickafark,pásztortáska,palástfű, barátcserje teákat is, olvass utána a neten! Vagy ha a tea nem jó, akkor a Vénusz cseppet: [link]

És ha végkép semmi sem válik be, akkor még mindíg ott vannak a hormonpotló krémek/spray/gyógyszerek (ösztrogén,progeszteron vagy DHEA, amit az orvos javasol) Én erre várok nagyon, hogy itthon is lehessen kapni, kipróbálnám: [link]

Üdv,Edit

48184. Melcsi 75
2019. nov. 6. 13:40
Molnamárta : Nem lehet,hogy letapadás? Nekem húzódó érzés van elől a szeméremcsont körül.Régen volt nekem is hasonló érzés végbélnél,és egy műtétnél derült ki,hogy le volt tapadva a hólyagom a méhemhez,meg a vastagbél is le volt tapadva.Mikor ezt megoldották utána elmult a végbéltünet.Nem tudom,hogy megyok letapadás vagy összenövés okzta
2019. nov. 6. 13:27

Kedves veterán és új sorstársaim!

Régen jártam itt...11 hete lesz pénteken,hogy elvégezték rajtam a teljes méheltávolítást.

A rosszabb időszakot követte a jobb ,s most viszont valami nem oké.

Állandó discomfort érzésem van gát és végbél tájékon(nincsen aranyerem).Kellemetlen a nagydolog ,vagy ha köhögök.Mintha nyomna valami valamit.Sajnos nem tudom érthetőbben megfogalmazni.

Valakinek hasonló??

A petefészkek is elég gyakran szúrkálnak.

Holnap visszamegyek kontrollra.

Jobbulást mindenkinek!!!!

48182. b5747f942b (válaszként erre: 48171. - Gabi0501)
2019. nov. 6. 06:47

Szia Gabi!

Én holnap délelőtt megyek a dokihoz ezzel a szúrással. Szerencsére olyan orvosom van, akit bármikor, tényleg bármikor felhívhatok, mehetek hozzá. Nála szültem anno 22 éve, ismerjük már nagyon jól egymást. Úgyhogy e "régi ismeretség jogán" kérni fogok ultrahangot is. Kissé fel vagyok rá háborodva, mert poénkodott ahelyett, hogy részletesen elmondta volna, mire számítsak. Most majd én is poénkodni fogok, egy kis füzetbe írom a kérdéseim, és leszek undok feltűnően jegyzetelni. Ami neki poén, az nekem fáj.

Megkaptam én is, ha nem is direkt a szemembe, hanem édesanyámnak mondta, hogy nagyon érzékeny lelkületű vagyok.

Nekem megvan a szövettan, negatív lett a méh és a petefészek ciszta is. Szorítok neked, hogy nálad is minden rendben legyen. 🙏

48181. Katonca
2019. nov. 5. 22:17
Minden jót kívánok a te jubileumodhoz is! Remélem jól vagy, így két év elmúltával nem maradt sok kellemetlen tüneted. Nyilván sosem felejtjük el ezt a műtétet, de azért vannak pillanatok... Néha ha túlzásba viszem a melót, és megfájdul a hasam, mindig arra gondolok jaj, fáj a petefészkem. Akkor jövök rá, nincs is. Sokat gondolkodtam, mit éreznék ha természetesen ért volna el a változókor, nem így, akkor milyen tüneteket élnék át, de hát ezt adta a sors.
48180. fmadri (válaszként erre: 48179. - Katonca)
2019. nov. 5. 22:01

Szia Katonca!

Együtt “jubilálunk”😀 Én október 6-án voltam két éves.

Örülök, hogy az apróbb problémákon kívül jól vagy.

48179. Katonca
2019. nov. 5. 21:48

Jubileum szó, főnév, a latin iubilo,'ujjong' szóból származik: egy örvendetes esemény évfordulója alkalmával tartott örömünnep. Hanem is ujjongok, és nem ülök örömünnepet, de bizony jubileum van.

💙 2 éve annak, hogy átestem a méh és petefészek eltávolításon. Repül az idő! 💙

Leszámítva, a hangulat ingadozásokat, az éjszakai megébredéseket, néha a Szahara közepén üldögélést, (úgy érzem megkukulok), és némi porckorongos bajokat, egészen jól meg vagyok. Van élet a méheltávolítás után is! Minden sorstársamnak kívánok erőt, egészséget! A műtét előtt állóknak kitartást, bátorságot, és egy szebb jövőt! 😘🌸🌺

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook