Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48058. Sziszike3 (válaszként erre: 48056. - Kajszi72)
2019. okt. 23. 21:08
Köszi persze köszönöm.Mondjuk nem lesz könnyü hétfön elaludni.Már tul lennék rajta legszivesebben.
48057. Kajszi72 (válaszként erre: 48052. - Botilla)
2019. okt. 23. 18:48
Hola Chica, jó pihenést és jó totyogást, meg persze kalap kakit mindenhez!😀🌻
48056. Kajszi72 (válaszként erre: 48054. - Sziszike3)
2019. okt. 23. 18:42
Legyél nagyon fegyelmezett az otthoni előkészítő napon, meghálálja a tested, jobb lesz majd az ébredés műtét után. 🌻
48055. Botilla (válaszként erre: 48053. - Sziszike3)
2019. okt. 23. 18:34
Sote II
48054. Sziszike3
2019. okt. 23. 15:07
Sziasztok!Voltam tegnap altato orvosnál,kész a szövettanom is ,rendben van .Igy 29 én meglesz a mutet ,nekem nem kel befekudnöm elöző nap ,itthonra kaptam receptet hashajtot x prep 75 ,ezt kel majd meginnom hetfon délután,meg kaptam egy véralvadásgátlo szurit azt meg este adom be .Na meg ami számomra érdekes volt hogy mondta az altato orvos vennem kel kompresszios harisnyát,tavaly mutottek gerincel ott nem kelett vennem adtak a korházba .De mindegy ,ez biztos változo a korházakba .Keddig izgulás van ,gyerköcök igaz itthon vannak öszi szünet van nekik,igy nem fogok addig unatkozni sem.
48053. Sziszike3 (válaszként erre: 48052. - Botilla)
2019. okt. 23. 15:02
Akkor tul vagy rajta ,biztos naprol ra jobb leszel majd.Hol mutőttek ?Engem is elvileg laporoszkoposan mutenek 29 én .Gyogyulgass ,gyors felépulést kivánok neked!
48052. Botilla
2019. okt. 23. 13:03

Hola! Megvagyok,már osztályon. Laparos lettem, de nincs dréncsövem. Holnap találkozom az orvossal,majd kifaggatom.

Üdv: Botilla

48051. 004d73c8f0 (válaszként erre: 48023. - Dio08)
2019. okt. 23. 09:36

Szia Dio. Igazad van. Nem veszem mar figyelembe en sem

.egyreszt azert mert ö is jarhat igy,masreszt sajat magat jaratta le.. Es igaz szebbek vagyunk mint voltunk. Nem erdekel senki mar. Nincs fajdalmam. Nem kinlodok orias miomakkal. Ami pedig jön megbirkozunk vele ahogy eddig is. 🙂. Idö...kitartas. ennyi. A korhazban gyakran jarok

Ismernek.a növerek

Sokan kerdikhogy vagyok.es mennyi at esett ezen..es ök is nyiltan vallaljak...es azt mondtak ne aggodj.. nem lessz rosszabb semmi sem.

48050. Fionabarbi
2019. okt. 23. 08:56

Sziasztok!

Tegnap voltam 8 napos és este elkezdett váladékozni a seb az egyik varrat helyén.Sima vízszerű váladék.Lázam nincs,nem gyuladt a seb és nem gennyes.

Tapasztalt valaki hasonlót?

Köszönöm a válaszokat.

2019. okt. 23. 08:37

Sziasztok!

Megkérdezném tőletek, vagyis azoktól akiknek mindkét petefészke ment, hogy igy kb két hónap után nem jöttek elő olyan tünetek, mint az éjszakai izzadás, nem pihentető alvás, forgolódás, szorongás,pánik néha, valahogy ez nekem mind most erősödött fel kb 1-2 hete.

48048. Kajszi72 (válaszként erre: 48047. - Yallah2)
2019. okt. 22. 21:42
Persze, hogy igen! 😀😀😀
48047. yallah2 (válaszként erre: 48044. - Kajszi72)
2019. okt. 22. 19:22
De igazam volt nem?
48046. yallah2 (válaszként erre: 48044. - Kajszi72)
2019. okt. 22. 19:21
Hihihi! :))))
48045. Katusa2
2019. okt. 22. 19:00
Hova tűnt el mindenki? 😳
48044. Kajszi72 (válaszként erre: 48030. - Sissi75)
2019. okt. 20. 19:33
Szia. Anno a dokim mondta, hogy különleges csomókkal zárják a vágás végeket, valszeg ezt érzed, az izomszövet varrata nem olyan egyenletes, mint a bőrszöveté. És ahogy múlik a puffadás, ezt egyre jobban ki lehet tapintani. Másfél éve Yallah azt írta nekem: Ne nyomkodd és nem fog fájni.😂😂😂 Kitartás és kalap kakit mindenhez!🌻
48043. Kajszi72 (válaszként erre: 48038. - Botilla)
2019. okt. 20. 19:26

Szia. Ne félj a gyomortükrözéstől, abszolút kibírható, kár lenne egy altatást reszkíroznod majd miatta. Fejben dől el, ez is, mint sok más. Az allergiám miatt érzéstelenítés nélkül tolták le a csövet, néhányat bokákóltam, szóltak, hogy próbáljam kontroll alatt tartani az ingert, adtam néhány istenes büfit az éternek még, ők végignéztek mindent, nekem is mutatták, de én nem lettem okosabb...😀

Kellemetlen, de nem fájdalmas, csak undorító a gondolat, hogy csövet nyel az ember. De valamit valamiért.

A kórházi dolgokhoz: én vittem a saját fájdalomcsillapítómat, egyszer ittam is egyet, több nekem se kellett. Nálunk nem ajánlgatták, de aki kért, az kapott gyogyót.

A torokgyulladást, náthát, köhögést nagyon komolyan veszik, ha így altatnának, mire felébredsz tüdőgyulladás lenne belőle. Elmagyarázták - nekem volt halasztás emiatt - de már nem emlékszem a metódusra. Kalap kakit!🌻

48042. Tim70 (válaszként erre: 48038. - Botilla)
2019. okt. 20. 15:55

Szia Botilla!

Adnak fájdalom csillapítót, nálam azért volt volt. A műtét másnapján este kértem többet nem.

Szuri a vállba van, nagy valószínűséggel kapsz otthonra is. Nálam 20db volt. Combba adtam képtelen voltam a hasfalam megszúrni. Pánikolt a környezetem, így "magad uram ha szolgád nincsen". Utolsó nap a nővéreket megkértem és megtanítottak beadni.

Torokfájást kúráld ki receptet az előző posztba leírtam, a gyömbéres...Pecsételés nem hiszem, hogy gond.

Műtétnél nálam is meglepi volt a hogyan, hátra is sorolt az orvosom, hogy átgondolja. A kérdés a hosszába vagy bikinibe vágjon volt. Nagyon drága volt, mert nem akarta a hasam hosszába vágni ahogy mondta, nem romtja el a látványt...🤣. Na ahogy magamhoz tértem kukucska volt a hálóing alá, és vigyorogtam olyan szépen megoldotta bikini vágással.(na mondjuk az jó 20-25 cm. Néhány hónap múlva kontrollnál, még szabadkozott, hogy nem tudta lennebb tenni a vágást. Megnyugtattam, hogy teljesen jó helyen van még a falatnyi bikiniből se lóg ki.🤗

Vasárnapi befekvés után hétfőn műtét, pénteken haza. Varratszedés a 8. napon.

Azt hiszem mindenre válaszoltam 😘. De nyugodtan kérdezz még. Annó nekem is nagyon sokat segítettek itt a fórumon 🙏🙏🙏

meglátod ahogy túl leszel rajta, szakértőként adsz majd Te is tanácsokat.😉

Üdv: 💖Timi

48041. Anyi78 (válaszként erre: 48038. - Botilla)
2019. okt. 20. 11:39
Köszi, neked is😉
48040. Anyi78 (válaszként erre: 48037. - Tim70)
2019. okt. 20. 11:35
Köszi szépen,kipróbálom 😉
48039. Kriszti1981 (válaszként erre: 48038. - Botilla)
2019. okt. 20. 10:07

Szia!

A sotte II tölem minden este megkérdezték a fájdalomcsillapító.És az injekció is létezik vállba.

48038. Botilla (válaszként erre: 48035. - Tim70)
2019. okt. 20. 07:17

Kedves Timi!

Köszi a listát, most újratervezem a sajátom. :) (Mééég bevásárlás: negro - eszembe nem jutott volna)

Ami még izgat (előre is elnézést ha már valaki valhol megválaszolta, de az újszülöttes hasonlat telitalálat - életem első műtétje.)

1. A fájdalomcsillapítás. Nekem belső nyűgökre a Cataflam vált be, vigyem? Vagy a SOTE II-esen jóarcok, és van kórházi?

2. A véralvadásgátló injekció - amit arrafelé -állítólag a vállba adnak. Létezik?

3. Torokfájás, pecsételő vérzés - emiatt lehet doktori homlokránc és műtétcsúszás?

4. Egyelőre meglepi lesz, hogy lapar vagy nyissz, a méhméretem miatt. (Doktor ragyogó arccal azt mondta, szereti a kihívásokat.) Szerinte négy napot kórházazok. Az altatóorvos javasolta, hogy ezt olyan irányszámnak tekintsem, ne kössek rá nagytétben fogadásokat. Igaza lehet?

Én próbáltam javasolni a kettő az egyben-t :) Még augusztusban a küretnél, bár a gyomortükrözést gondoltam bevenni a csomagba, ha már ki vagyok ütve. Nem voltak rá vevők.

Anyi78 - betegségmentes várakozást!:)

Üdv: Botilla

48037. Tim70 (válaszként erre: 48036. - Anyi78)
2019. okt. 19. 21:31

Üdv Anyi78!

Gyömbér lereszelve, 1 citrom leve, 1 kanál méz kombó segít. Naponta 3× 1 teáskanál, utána ne egyél, igyál kb fél óráig. Torokfájás huss és nagyon jól fertőtlenít.

48036. Anyi78
2019. okt. 19. 21:00
Sziasztok,üdv mindenkinek!Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra.Sok hasznos tanácsot olvastam itt,hála nektek!Nov.4-én lesz a műtétem...Izgulok,nehogy elkapjak valami vírust ami miatt csúszna a műtétem, kicsit fáj a torkom😏
48035. Tim70 (válaszként erre: 48031. - Botilla)
2019. okt. 19. 12:44

Szia Botilla!

Néhány korábban már leírt gondolatom megosztom veled, ne kelljen annyit vissza keresgélni. 😉 Hátha segít ez is. Akik már olvasták bocs, de egy újszülöttnek minden új, így vissza-vissza kell térni néhány dologra.

Először is no para 😊, mondom ezt 1 év 8 hónap után. Semmi hátránya nincs a műtétnek, nem hiányzik sem a méhem, sem a menstruációm 🤣.

Teljes életet élek, fittebben mint valaha. Igazi dögös csajként. (írom ezt azért, hogy egy percet se forduljon meg senkinek az agyába, hogy nem NŐ). Valószínűleg szerencsés vagyok a környezetemmel is, mert egyetlen negatív megjegyzést nem kaptam a műtét után senkitől. Mondjuk elég szabadszájúként én simán beszékek is róla, de nem betegségként, hanem egy terméstetes állapotként kezelve. 🤗

A műtét utáni első nap a legsz..rabb, utána szinte óráról- órára jobb.

Tanácsként, rengeteg folyadék a műtét után, és menni, tötyögni, amennyit csak bírsz.

Én annó ezeket vittem magammal😊:

mosdókesztyű, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, wc papír és nedves is, popsitörlő, wc ülőke fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, törölköző 2 nagy 2 kicsi, arckrém, deó, hálóing 2 db (egy se volt rajtam csak a kórházi), 4 pizsama, köntös, szabadidő ruha (haza jönni), pléd, kispárna 2, fehérneműt én kb 12 db-ot vittem + 1 hasszoritós bugyit ami nem volt rajtam, zokni 5 pár, sportmelltartó 2db, fésü hajgumi csatt, papucs 2 pár 1 zuhanyozni 1 szobai, tisztasági betét 3 féle ( na ez is elég lett volna csak egy), gyógyszer: saját amit esetleg rendszeresen szedsz, algopiryn, espumisan, SPORKUPAKOS ÁSVÁNYVÍZ, ropi, negró, reklám szatyor, papirzsepi, szalvéta, pohár, kés, villa, kanál, telefon, töltő, füles, könyv, szemüvegtörlő.😊 Na így nézett ki az én pakkom. Nálunk a protokol, hogy az örzőbe külön be kell vinni egy kis "csomagot": wc papír, kistörölköző, pzs, tusfürdő, deó, telefon, töltő, víz(sportkupakos), negró, ropi hasznos lehet.

Csak a kórházi kosztot ettem, bőven elég volt. Néha bizarul nézett ki főleg az elején a pépes, de nem puffadtam nem volt bélgörcsöm semmi.😁

A gyümölcsöket kerüld a műtétet követően egy jó ideig, különösen a citrus féléket és az apró magvasokat.(eper, ribizli, málna..). Kimélő ételek ajánlottak.Kaukázusi kefír, barack befőtt, alma kompót, húsleves, párolt hús, rizs, törtkrumpli az első héten. Külön ennivalót ne vigyél, csak ropi és negró volt nálam. Elég amit enni adnak, én 24 óra után pépeset kaptam. Igaz akciós műtétem volt 😉 egyet fizet kettőt kap, mert a teljes méheltávolítás mellett biztonságból a vakbelem is kivették ha már ott voltak.😊

Kérdezz ha bármibe segíthetek. Szép napot!

Az erő legyen veled!😊

48034. Gkkati (válaszként erre: 48033. - Tim70)
2019. okt. 19. 12:30
Köszi a gyors választ! Én is így gondoltam csak varratszedéskor nem kérdeztem rá a dokim pedig erről nem beszélt.
48033. Tim70 (válaszként erre: 48032. - Gkkati)
2019. okt. 19. 12:01

Szia!

Varratszedés után vedd le a kötést, nincs rá szükség. Tartsd szárazon és tisztán a sebet! Ez a legfontosabb! Nem kell rá semmi kence-fice én kamilla teával mostam le naponta többször(az orvosom is ennyit tanácsolt). Ne áztasd még, de nyugodtan zuhanyozzál.

48032. Gkkati
2019. okt. 19. 11:40

Sziasztok! Kedden leszek 2 hetes. Nagyon elégedett vagyok magammal, mindennap jobb, könnyebb. Sétálok is eleget, pihenek is, a fiaim és a férjem nagyon sokat segít. Kedden megvolt a varratszedésem is.

Egy kérdésem lenne. Meddig kell a kötés fent hagyni? Nekem nem kell már visszamennem a dokihoz csak 5 hét múlva, a szövettani eredményt küldi. Szóval nincs váladékoz@s, nem lenne jobb, ha már szabadon lenne a seb?

Köszi a választ.

48031. Botilla
2019. okt. 19. 06:48
Üdv mindenkinek. Jövő hét kedden (22-én) műtenek, és sokkal, de sokkal jobban rettegnék, ha nem találok rá erre a fórumra. Köszönöm, hogy ilyen pozitívan és bátorítóan írtok. A tanácsok szuperhasznosak. Egy pötty para van, de nem lennék ember, ha nem volna. Mégegyszer kösz mindegyikőtöknek! 😊
48030. Sissi75 (válaszként erre: 48025. - Ewyca)
2019. okt. 18. 23:34
Még annak is örülnék,ha a héziorvosom kiírna még erre a 2 hétre.Szerinte nem követ török,és nem volt olyan vészes a műtét.Félek visszamenni.Tonnákat pakolunk el egy-egy hétvégén.És most áttapogattam a hegem,találtam egy kemény csomót jobb oldalon.Az fáj.Nem tudom,mi lehet.Hétfőn rákérdezek majd.
48029. Dio08 (válaszként erre: 48028. - Katusa2)
2019. okt. 18. 23:18

Igen Katusa2.

Anno még a műtét utáni 2.nap totyogás közben úgy éreztem, hogy egyik komoly vágyam a dm-es csini csajokhoz hasonlóan fehér nadrágot hordani:) Tavasszal szeretném beprogramozni.

Nektek is volt/van ilyesmi a fejetekben??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook