Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Justina !
Szoritok neked nagyon!Bizom benne ,hogy mindeki jol lessz !
.es lessz egy gyonyoru Karacsonyunk !
Sziasztok!
Ami velem eddig volt így a műtét előtt:
Triaklimot szedtem régóta, aígy rendezett volt a menstruációm. Januárban voltam a szokásos évi szűrővizsgálaton, ott mondta az orvos, van egy 4 cm-es miómám. A szűrés negatív lett. Áprilisban köztes vérzés, méhtisztítás-szövettan negatív. Kaptam Esmyát, de az 5. héten elkezdtem vérezgetni. Mivel ez nem múlott el, döntés méhkivétel. Műtét előtt két héttel éjjel ismét méhtisztítás-szövettan mirigy eredetű rosszindulatú méhtest rák. Az MR -nem mutatja egyértelműen.Így jutttunk el a műtétig , ahol a tervek, méh, petefészkek, regionális nyirokcsomúk eltávolítása dec. 13-án.
Szia Genia!
Én is nagyon félek, sz.tem szinte mindenki, de próbálok én is bátorságot meríteni. Néha nem sikerül. :-) Itt sokat segít, hogy megértenek, biztos vagyok benne sokan szorítunk itt érted..egymásnak.
Szia Justina!
Nekem is méhtestrákom volt
Mentek a petefészkek, a méh, méhnyak és 12 nyirokmirigy
Tavaly januárban mütöttek
Utána kaptam kiterjesztett külső és kettő hüvely sugarat
Nekem nincs gondom a pisiléssel nem változott semmi
A széklettel voltak gondok sokáig ment a hasam a sugár miatt de már az is rendeződött
Laparos volt a műtétem
Sziasztok !
Istenem hogy miket irtok ,mostmar tenyleg nagyon felek...az ejszaka alnomban mar koporsoban fekudtem...borzaszto volt Dec 5 mutenek ti is ennyire feltetek ?
Szia Kriszti!
Köszönöm, hogy írtál.
Ez bízató, de az a haspráses pisilést , el se tudom képzelni. Bár azt kívánom ,mindannyiunknak ez legyen a legnagyobb gondja. Tiszta szívből kívánom!
Szia!
Nekem tavaly januárban volt a műtétem petefészek rák miatt.Pesten a SOTTE II műtöttek. 6,5 órás műtét volt 2 napot voltam az intenzíven,mivel olyan fájdalomcsillapítót kaptam amibe morfium volt és csak ott adhatták.2 nap után kerültem ki osztályra.1 hétig voltam kórházba.Nekem kiszedték a cseplesz ,12db mirigyet,méh,petefészek,méhnyak.meg fog változni a pisilés,műtét után csak haspréssel tudsz majd pisilni.ez azt jelenti hogy nem fogod érezni ha pisilni kell hanem neked kell menni 3-4 óránként.Széklet szorulásod lesz innentől kezdve,nekem a műtét után 13 napra volt székletem.Kellet 1 év mire beállt.Nekem már tök természetes így az élet.Kaptam kemot is.3 havonta járok kontrollra de amúgy ugyan úgy élem az életemet mint a műtét és a kemo előtt.A Kórházból a hasadba 1 katéterrel engednek haza,és az addig bent lesz amíg nem tudsz magadtól pisilni.nekem 5 hétig volt bent addigra megtanultam haspréssel pisilni.
Borsi! Rettentő erős nő vagy, ugye tudod?
Minden tisztelem a Tiéd, így ismeretlenül is.
És azt hiszem értem, miért csak most, az egész kálváriával a hátad mögött írtál.
Nagy határ kakit mindenhez! 🌻❤
Sziasztok!
Yallah2 minden szavaddal egyetértek. Hála 🙏 az én orvosomnak is egyszerre mimdent kivett, én döntöttem, de elmondta, hogy lehet néhány hónap múlva újra vág, ha nem ez a döntésem.
Jobbulást, kitartást lányok!
Üdv: 💖Timi
Szia!
Én tegnap tudtam meg levél alapján. DEc.13-án lesz. Milyen így az élet?
Szia!
Ez a műtét vár rám is, december 13-én. Tegnap tudtam meg a döntést. Most emésztem. Tartok tőle nagyon. Elég nagy kálvárián mentél keresztül.
Szia!
Nekem volt Wertheim műtétem.Az a kiterjesztet műtét neve.
Szia! Közben még ma délelőtt rámtelefonált, hogy menjek be. Megnézte, már nem váladékozott, azt mondta, hogy már be is záródott. Meggyőződése, hogy nem telítődik újra... Fájni egyáltalában nem fáj most, nagy megkönnyebbülés volt nekem is, hogy kifakadt. Olyan jó lenne, ha tényleg nem jönne ki újra...
Antibiotikumot kell szednem tovább, még egy hétig, meg azt mondta, elég ha kamillás vízzel lemosom. Szerinte nem kell semmi más. Nem tudom... Várok, mi lesz és reménykedem, hogy nem jön vissza. Köszönöm szépen a segítséged. 🙏😇
Sziasztok!
Ma vagyok hat hetes. Nem tudom, normális e, hogy még mindig puffad a hasam, meg a vágás alatt, felett van egy - egy kb. egy ujjnyi vastagságú "hurka" -nem tudom máshogy jobban megfogalmazni, bocsi, ami hol lelappad, hol feldagad. Doki azt mondta múlt héten, hogy ez amiatt van, mert átvágták a mirigyeket és még azok nem forrnak össze, addig így fog lenni. Hát nem tudom, mit gondoltok?
Másik, amikor vették a méhemből a szövetmintát, elfelejtettek szólni, hogy hogy megsértették a Bartolin mirigyet. Itthon kaptam frászt, amikor úgy két nap múlva észrevettem egy kisebb diónyi csomót. Akkor azt a magyarázatot kaptam, hogy nagyon nehezen bírták kinyitni a méhem, nagyon kellett feszegetni és amiatt sérült a Bartolin mirigy, amiben ciszta alakult ki. Antibiotikum hatására kicsit lappadt is, de múlt szerdán elkezdett fájni, nőni, megint antibiotikum, majd az éjjel kifakadt. Borzasztó trutyi jött belőle. Ma reggel hívtam a dokit, aki azt mondta, hogy ez nagyon jó, megoldódott, csakhogy mikor mondtam, még mindig jön a genny, azt mondta, holnap reggel 7-re legyek benn a kórházban, rövid altatásban megnyitja, tesz be valami gyógyszert, aztán két, három nap múlva megint vissza kell mennem és kiveszi a tokot. Kérdeztem, az milyen lesz, felületi vagy mély altatás? Azt mondta, nem tudja, altatásban még nem csináltak ilyet... Szóval most iszonyat félek, már a nemlétező méhem is fáj a rémülettől... Nem volt egy sima műtét a méheltávilítás sem, ahogy korábban írtam, szétmentek az erek műtét után a hasamban, újra műtöttek még aznap. Szóval... Van valakinek tapasztalata ezzel a cudar Bartolin ciszta, tályoggal? Bármilyen tanácsot, tapasztalatot, választ hálásan köszönök.
(Egyébként úgy volt, hogy ünnepek után műti a cisztát és kiveszi az egész mirigyet. Félek, nehogy gond legyen, amiért még nem vagyok teljesen gyógyult, meg ez a sok altatás... Azt is mondta, hogy nagy a bevérzés veszélye... Műtét után is, amikor szétmentek az erek, hetekig úgy néztem ki, mint akit vesétől veséig agyon rugdostak, tele voltam a szivárvány minden színével...)
Sziasztok lányok!
Nagyon régen voltam már itt,de sajnos sok dolgon megyek keresztűl aminek még most sincs vége.
Néhányan biztos emlékeztek a történetemre.
Májusban volt mióma miatti méheltávolításom.
A szövettan sok héttel később megérkezett rossz eredménnyel.
Számomra hihetetlen,és másoknak is,hogy rengeteg vizsgálaton mentem előtte keresztül úgy az immunológián,és máshol is.
Rengeteg labor,rákszűrés,ami negatív eredményes volt.Abba bele sem merek gondolni,ha erre a műtétre még nem kerűlt volna sor.
Szóval a szövettan egyértelmű méhnyakrákot állapított meg.
Az MR igazolta aztán,hogy nem ment másfele is,de mivel előtte már volt egy kis gond a tüdőszűrőmmel most azt a vonalat járják végig.
Azt mondják nem daganat,de"a biztonság kedvéért most ott lesz szövettan vétel".
Mert ez egy alattomos,sunyi jószág.Amiben teljesen igazat adok,hiszen itt volt megbújva mindenféle vizsgálatnak az ellenkezőjét mutatva,és semmi rá utaló jel nem volt.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?