Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48178. yallah2 (válaszként erre: 48174. - Panka77777)
2019. nov. 5. 17:13
Csak szerettem volna, de nem volt kompatibilis a beosztásommal. Így nem csinálom, de gondolom ott olyan gyakorlatok vannak amik nem járnak rázkódással.
48177. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48172. - Diti1968)
2019. nov. 5. 14:33

Kedves Edit!

Nem tudom jól értelmezem-e a mondataidat, de akkor neked mostanában már kevés olyan tünet van ami kellemetlen, zavaró?Nekem mint írtam, állandó hüvelyi fertőzések, éjszakai izzadás, kb.hajnali 2-3 óra között ébredek fel, rossz közérzettel, rémálmokkal és 1oo-szor megfordulok reggelig.Sokat szorongok pedig nem ilyen voltam, hullik a hajam, az arcom egyszer leesik az eredeti helyéről, lóg, tónustalan, száraz a bőröm is, a szívem is néha ki-ki hagy 1 ütemet egy szóval nem tudom mikor fog csillapodni, az elviselhető kategóriába visszaszorulni.Ezért gondoltam, hogy javítani kellene ezen az állapoton bevitt ösztrogénnel, ami az orvos szerint csodákra képes.Nem akarok 30 éves lenni, csak egy elviselhető közérzetet szeretnék.Nagyon köszönöm a tanácsaidat.

Gyöngyi

48176. Gkkati
2019. nov. 5. 12:48

Sziasztok!

Ritkán írok, de rendszeresen olvasom a hozzászólásokat. Én ma vagyok 4 hetes. Hihetetlenül gyorsan telnek a hetek és egyre jobban érzem magam. Vagy a kórházban vagy a férjétől elkaptam valami nyavalyát amitől 3 hétig köhögtem, hapciztam... Szóval nagyon gáz volt mindez frissen szétvágott hassal, de ez már a múlt szerencsére. Jól vagyok. Nekem a munkám is nagyon jó így én már november 15-én bemegyek az irodába és 18-an megyek dolgozni, november 19-én leszek 6 hetes.

Egy szó mint száz, nagyon jól érzem magam és nagyon örülök hogy túl vagyok ezen az egészen. Mindig kérdezik, hogy, beteg vagy merz nem dolgozol? Én pedig úgy érzem a műtét előtt voltam beteg.

Sziasztok

48175. Tim70 (válaszként erre: 48174. - Panka77777)
2019. nov. 5. 12:24

Szia Panka!

Én kb 1 évvel a műtét után kezdtem, akkor vittek el életem első jógaórájára. Sokkal hamarabb is elkezdhettem volna.

Üdv: 💖Timi

48174. Panka77777 (válaszként erre: 48159. - Yallah2)
2019. nov. 5. 12:08
Jógázni mennyi idő után kezdtél a műtétet követően?
48173. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48168. - Kajszi72)
2019. nov. 5. 10:30

Kedves Kajszi72!

Az a probléma nekem 3 hónapja mindent kioperáltak.Így nehéz pótolni a "semmit", vagyis hasi zsírszövetekbe és itt-ott található ösztrogén.Sok tünetem van , de az amivel nem tudok megbékélni az az állandó e-coli fertőzés, pedig Németországból hozattam be egy injekció kúrát, eddig hatott, most minden más. Nem mondom, hogy el fogom kezdeni, először megfogadom a jó tanácsokat pl sok mozgás, tudatos táplálkozás.Én is félek tőle....

Gyöngyi

48172. Diti1968 (válaszként erre: 48163. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 5. 09:56

Kedves Gyöngyi!

Nekem elég lightos hőhullámaim voltak, már már csak a reggeli ébredés után van néha, de nem brutál csak kicsit gyöngyözik a homlokom, mivel van egy viszonylag nagy masztopátiás csomó a mellemben, amit elvileg ártalmatlan, de figyelnek, ezért én inkább nem kezdtem el a gyógyszert, amit anno még felírt a doki. Egyetlen zavaró tényező, hogy nem aludtam jól, sokszor felébredtem és nem tudtam visszaaludni, ezért orvosi citromfű teát iszom, vagy NeuroRelax-ot szedek be estére, és így minden OK. Néha viszont iszonyat falási rohamok jönnek rám, nagyon édes szájú vagyok és hiába a rendszeres sport, hasazás, sajnos kezd úszógumim nőni és nagyon ingadozó a testsúlyom. Van hogy 2kg különbség is van egy pénteki és egy hétfői mérlegelés között, ami gyanítom hogy inkább vízvisszatartás lehet. A csontritkulás elkerülése végett ott a sport, meg szedek D3+K1+K2-t, meg izület védőket meg egy még egy-két vitamint, és ennyi. Arra nagyon figyelek, hogy eleget igyak, mert a pajzsmirigy autoimmun miatt amúgy is szárazabb minden felületem, a klimax meg még rátett egy lapáttal. De ennyi.

Minden jót kívánok!

Edit

48171. Gabi0501 (válaszként erre: 48162. - B5747f942b)
2019. nov. 5. 06:47
Szia! Ma vagyok 4 hetes,oldalt szúrkáló fajdalom nekem is szokott lenni,de ráfogom arra hogy túlhajtom magam. Ha lepihenek mindig elmúlik,de lersze megemlítem a dokinak ha megyek jövő héten,remélem addigra kész lesz a szövettanom is. Én is félve merem mondani a dolgokat,múltkor viccesen megkaptam hogy bonyolúlt egy nőszemély vagyok! 😊 Ami engem zavar az a hüvelyben való állandó nyomás,kicsit lüktető érzés.Mikor varrat szedésen voltam akkor azt mondta a doki most még normális 4 hét múlva visszatérünk rá.
48170. Tim70 (válaszként erre: 48161. - Yallah2)
2019. nov. 4. 22:04

Szia!

Teljesen igazad van ezért szoktam azt írni, hogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma gyógyulás.

Tanácsot soha nem adok, 😁 csak tapasztalatot osztok meg! Ja én viszont hastáncolni nem tudok.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

48169. b5747f942b (válaszként erre: 48166. - Kajszi72)
2019. nov. 4. 19:39

Szia kedves Kajszi!

Nem maradt semmi, teljesen kipakoltak. Rákmegelőző műtét volt.

48168. Kajszi72 (válaszként erre: 48163. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 4. 19:31

Szia. A hormonpótlás lutri. Amíg nem próbálod ki, nem tudhatod milyen hatással van rád...

Nemtom milyen sprét kaptál, de vannak olyan kajaalapanyagok, növények is, amikben fitoösztrogén van.

Szerintem azok is segíthetnek ösztrogénhiánynál... ha nekem tiltólistások, mert növelnek. De ez csak az én okoskodásom.😀

48167. Kajszi72 (válaszként erre: 48166. - Kajszi72)
2019. nov. 4. 19:20
És még egy dolog, ez az egész gyógyulósdi egy érzelmi, hangulati hullámvasút. Vannak nagyon szar napok, feketék, depisek, de elmúlnak, ugyanúgy érdemi magyarázat nélkül, ahogy jöttek.😀
48166. Kajszi72 (válaszként erre: 48162. - B5747f942b)
2019. nov. 4. 19:17

Szia, ha maradtak a petefészkek, a ciklusod is beindulhatott.

Meg ahogy az emberlánya többet bír és jobban van, hajlamosabb túlhajtani magát.

De majd a doki tisztázza a dolgokat. Kitartás és kalap kaki!

48165. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48159. - Yallah2)
2019. nov. 4. 18:07

Kedves Yallah2!

Nagyon kedvesek vagytok Timivel együtt sokat segít a tanácsotok a pozitív rálátásotok az életre mind-mind erőt adnak.Egyet nem fogok soha csinálni: uszodába menni.ma vették le a 4-ik kenetet, remélem már nem lesz e-coli benne.Megvan a harmadik műtét időpontja is, tehát még nem tudom olyan felhőtlenül látni ezt az állapotot, de mindenkinek aki szinte teljes életmódváltással sokkal minőségibb életet tud élni, így méheltávolítás után is, minden tiszteletem.

Gyöngyi

48164. ildikó51 (válaszként erre: 48161. - Yallah2)
2019. nov. 4. 18:01
Yallah draga 😍😍😍
48163. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48158. - Diti1968)
2019. nov. 4. 17:49

Kedves Diti1968!

Minden tiszteletem a sportteljesítményed miatt. Én is futottam a műtét előtt, de nem ilyen sokat és nem ilyen rendszereséggel, inkább izmot építettem de lightosan.Kétszer műtöttek egymás után, a harmadik 15-re van kiírva.Csak csonk van , tehát három hónap után sem mondhatom, hogy teljesen oké minden. Ma voltam az orvosomnál aki azt mondta mindent csináljak, mert az inkontinencia egyénfüggő, korfüggő stb., de biztos, hogy az intim torna nagyon fontos. A lényeg amit még nem is mondtam, hogy felírt hormonpótlást spray formában, mert tény, hogy most nagyon sok tünet amivel nem tudok mit kezdeni. Megint egy eldöntendő kérdés: szedjem- ne szedjem.

Gyöngyi

48162. b5747f942b
2019. nov. 4. 15:58
Oldalt szurkáló, néha nyilalló fájdalom normális így 3 hetesen? Komolyan mondom, sokkal jobban éreztem magam valami másfél hetes műtétettel. Most beszéltem a dokimmal, hát innen, onnan lehet, nem tudja, menjek csütörtökön ellenőrzésre. Már kezdem nagyon hülyén érezni magam, mintha valami speciális eset lennék :( Az optimizmusom kezd nagyon komolyan depresszióba fordulni. :(
48161. yallah2 (válaszként erre: 48152. - Tim70)
2019. nov. 4. 13:45
Timi ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Neked megy. Nekem nem. De csak a futás. Nem lehet általános tanácsot adni.
48160. yallah2 (válaszként erre: 48156. - Panka77777)
2019. nov. 4. 13:37
Hastáncolok.
48159. yallah2 (válaszként erre: 48143. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 4. 13:36

Jóga , úszás, hastánc, kerékpározás. Ami nem jár rázkódással és nagy erőkifejtéssel.

Buta kérdés, van élet a műtét után is. Adj egy kis időt magadnak! Minden menni fog ugyanúgy vagy majdnem ugyanúgy de ezt el kell fogadnod. Teljes élet munka szex hastánc. Nekem megy minden

Ha nem is épp ugyanúgy. De elfogadtam és ennyi.Futni meg amúgy is utáltam!!!😂😂😂😂

48158. Diti1968 (válaszként erre: 48153. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 4. 12:10

Kedves Gyöngyvirág!

Nekem 2017 április 21-én volt a műtétem, függőleges hasi vágással, minden ment csak a méhnyak maradt. Előtte egy évvel kezdtem futni,előtte soha egy centit sem, csak a muszáj volt, viszont sokat korcsolyáztam régen. A műtét idejére már heti 3x futottam 3-4kmt+erősítés (has,láb) és nyújtás a végén. A műtét utáni 6hetes kontrollon az mondta a doki, hogy ha a csecsemőfőnyi megnagyobbodott méhemmel tudtam futni, akkor utána is tudok majd, csak szép fokozatosan növeljem a terhelést és "lassan" fussak, ne sprinteljek, megfelelő ütéscsillapítású cipőben. Én már az első otthoni hetemen nagyokat sétáltam és nagyon hamar gyógyultam, így augusztus elejétől már a régi mennyiséget és tempót bírtam futni. Azóta már heti 3x8-10km futok, nyáron meg volt a félmaraton is! Ha az idő engedi akkor inkább kint, ha nem akkor itthon futó padon és készülök tavasszal körbe futni a Velencei tavat! Két hete voltam 51éves, és sosem voltam ilyen jó fizikai formában! Egyszóval ha műtét előtt is rendszeresen futottál és szövődmény mentesen gyógyultál, és a doki is rábólint, akkor szép lassan minden visszakerülhet a régi kerékvágásba! Érdemes a Kriston Andrea féle intim tornát is beiktatni az életedbe, ezzel elkerülhető a futás miatt esetenként előforduló inkontinencia rizikója! Fuss Forest, fuss! :-)

48157. Panka77777
2019. nov. 4. 10:59

Sziasztok! Többen írtátok már korábban, hogy megváltozott műtét után a hajatok, bőrötök állapota. Kinek, miben nyilvánult meg?Milyen vitamint szedtek?

Sajnos nekem nagyon gyenge minőségű lett és elkezdett hullani is a hajam, a bőröm pedig elég petyhüdt.

Köszönöm a válaszokat!

48156. Panka77777 (válaszként erre: 48142. - Yallah2)
2019. nov. 4. 10:54
És mit sportolsz helyette?
48155. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48154. - Tim70)
2019. nov. 4. 10:08

Kedves Timi!

Ez a mondatod nagyon megérintett: Semmi olyan dolog nincs amit ne csinálnék.......Tűz ki célokat.......Nálam, tudom még nincs meg a tudatosság csak még az önsajnálat egy kicsit, de lassan billen a mérleg nyelve.

Köszönöm

48154. Tim70 (válaszként erre: 48153. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 4. 09:32

Szia Gyöngyvirág!

Csak pozitívan!!! 😁

Van élet a műtét után. Sokkal tudatosabb és teljesebb életet élek most. Nincsenek korlátok, SEMMI olyan dolog nincs amit ne csinálnék vagy csinálhatnék mint a műtét előtt.

Türelem a legfontosabb, kis lépésekkel haladj, ne erőltess semmit, és örülj az életnek! Tűz ki célokat minden napra, és örűlj az apróságoknak 💖!

Ha segíthetek szólj, minden nap olvasom a fórumot, ahogy tudok válaszolok.

48153. gyöngyvirág23 (válaszként erre: 48152. - Tim70)
2019. nov. 4. 08:26

Szia kedves Timi!

Nagyon jól estek így kora reggel a biztató szavaid, igazad van , lehet, hogy addig amíg a futás örömet adott az elmúlt években, azt most nem fog jól esni , mert a szervezetem jeleket küld majd.De ha ki sem tudom próbálni, az olyan mintha valamitől teljesen megfosztanának.A műtét után úgy éreztem, néha még most is, hogy már soha nem leszek olyan mint régen, az a régi bohókás jókedvű énem a múlté.Valami egy kicsit megtört bennem ezt érzem, de újból fel kellene építenem magam.Amikor ilyen pozítív hozzáállást olvasok, akkor mindig tudom, valami azt "mondja" ne add fel, küzdj

,ez a tudat, hogy van élet a méheltávolítás után is ezt most kezdem igazán megtapasztalni. Köszönöm: Gyöngyi

48152. Tim70 (válaszként erre: 48143. - Gyöngyvirág23)
2019. nov. 3. 19:30

Szia Gyöngyvirág!

Majd meglátod, hogy Te mit bírsz. Nálam is ment minden (méhnyak is). Több kilóméter sétával kezdtem, 5 héttel a műtét után vettem egy futócipőt (előtte még a búszhoz se futottam), és egyeztetve az orvosommal elkezdtem futni. Azóta is heti 2-3 alkalommal 5km-t futok, heti kétszer jóga 🙏 órára járok, és péntekenként nia/ vagy shakti táncra 💃 megyek. Múlt év februárba volt a műtérem, így talán "hiteles", hogy lehet futni. 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️😁

Egyénileg változó szerintem, hogy kinek mi esik jól. Nincs fájdalom, nyilalás....semmi, csak k...va jó értés minden megtett kilóméter után.

Nem olvasgattam a neten mit lehet és mit nem, mentem a magam feje után és egyeztettem az orvosommal.

Egy próbát szerintem megér. Lényeg a fokozatosság, és csak ami jólesik!

Nem kell mércét állítani, hiszen nincs két egyforma ember, a saját határodat érd el, mert ami jó az egyikünknek, az árthat a másiknak. Soha nem szabad hasonlítgatni magunkat senki teljesítményéhez.

48151. Kajszi72 (válaszként erre: 48146. - Melcsi 75)
2019. nov. 3. 19:07
Melcsi, van fény az alagút végén, sőt, a közepén is... 😀 kezedben a zseblámpa. Keress másik dokit, magánrendelőset. Szerintem ha elmondod időpontkéréskor, hogy a műtétes doki elutasította a 6 hetes kontrollvizsgálatot még be is szuszakolnak valami közeli időpontra. Nagy kalap kakit!
48150. Melcsi 75
2019. nov. 3. 14:32
Katusa2 : Köszönöm.Keresni fogok másik orvost.Én is magam alatt vagyok most nagyon.Nem látom a kiutat az alagút végén,és annyira csalódott vagyok most...
48149. Katusa2 (válaszként erre: 48135. - B5747f942b)
2019. nov. 3. 14:24
Shaiya, kitartást neked, sajnálom amiken keresztül kellett menned, de ne nézz hátra, csak előre, ahogy Gyöngyi is! Jobbulást és gyorsabb gyógyulást kívánok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook