Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
Húha, ha tudnád, most hogy megnyugtattál! 🙂 Nagyon köszönöm a válaszod. 🙂
Szia Timike!
Bocsi hogy nem írtam, nagyon elvoltam kenődve, három doboz bikaölő antibiotikumot beszedettek velem, alig lézengek még tőle. De a tályog tényleg teljesen kiürült, bezáródott, nincs szivárgás, semmi. Remélem, nem újul ki.... 😇🙏
Hogy válaszoljak is a korábbi kérdésedre, nekem ez az egész rettenetes térd fájdalommal kezdődött még augusztusban, de betudtam a fájdalmat a tavaly decemberi autó balesetünknek, mígnem egy piacon szembe nem jött velem az Ortopédia tankönyve. Gondoltam, megveszem, potom pénz volt, és ha már 11 ortopéd nem tudta kitalálni, mi bajom, hátha majd az a könyv... Naiv gondolat volt, de bejött. Egy rövid kis írás van benne arról, hogy a térd fájdalom mikor lehet csak másodlagos tünet:különböző eredetű endokrin betegségek, a petefészek rendellenes működése... Ekkor döntöttem úgy, hogy elmegyek nődokihoz. Petefészek cisztát állapítottak meg, kb 3cm nagyságút. Az első doki elküldött egy másikhoz, aki azt mondta, várjunk három hónapot és ha nem kisebbedik, megműt. Számomra valamiért ez az orvos tűnt alaposnak, így felhívtam azt a dokit, akinél 22 évvel ezelőtt szültem (45 vagyok). Ő látta meg, hogy a méhnyálkahártya rendellenesen meg van vastagodva. Kértem egy hónap időt, hogy a ciszta hátha... Habár mondta, hogy mindenképp ki kell venni a méhem, mert a méhnyálkahártya rendellenes megvastagodásának négy stádiuma van és a negyedik stádium a rák. Tehát előzzük meg a bajt. Egy hónap múlva mikor vissza mentem, rohamosan vastagodott, úgyhogy nem volt mese, műteni kellett. Szerencsére a ciszta is, a méhnyálkahártya is időben lett elcsípve, negatív lett minden. Nem is merek rágondolni, mi lett volna, ha hagyom, hogy a második orvos három hónapig halogatja... Talán nem volna még akkor sem rák, talán igen... Fele-fele esély... Jó esetben.
Hat...lanyok ...ez nagyon jooo !Tukorbe siras ,lereszegedes, sex !Mindent bevetek !
Koszi a nevetettos es oszinte jo indulatu kritikat !😍😁😍
Kicsit morbid leszek...
Aki műtét előtt áll, ne felejtse el, neki magának ez a műtét egyszeri, most még ismeretlen, paráztató valami.
A dokiknak, nővéreknek szakma és rutin.
Mindenki tart az ismeretlentől, senki sem szeret kiszolgáltatott és tehetetlen lenni, és ez tök normális emberi dolog.
De túráztatni magad olyan dolgokon, amik nem rajtad múlnak, beképzelni, magadévá tenni minden hallott vagy olvasott horrorsztorit... na, az sima önkibaszás.
El kell fogadni mindent. A beöntést, a fosatást, a katétert, az altatást, az intubálást, hogy szabnak- varrnak, hogy lehet fájni fog és, hogy sokminden megváltozik majd az életedben.
Érted, az életedért és annak minőségéért történik mindez.
Ha tenni akarsz valamit azért, hogy gyorsan gyógyulj, hogy ne fájjon, legyél fegyelmezett beteg és fegyelmezett lábadozó. Te, most, ebben a szituban ennyit tehetsz magadért.
A műtét előtti feszültséget csodásan oldja a nagytakarítás, különösen a csempefuga- fogkefe kombó, az aprósütivel pepecselés, szinezők, sport, tükörbe sírás, hangos zenére vonyítás, barátnővel kibeszélős, őszinte lerészegedés. Kalap kakit mindenkinek!
Szia!
Megkérdezhetem hogy ki fog műteni?
Sziasztok!
En gem Pécsen a Nőgyógyászati klinikán. A Ti műtétek hol lesz?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?