Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48118. Sziszike3 (válaszként erre: 48091. - Gabi0501)
2019. okt. 30. 20:46
Én nekem is most csak jo tapasztalatom van,nővérek kedvesek is mind az orzőbe mind az osztályon,segitőkészek,maximálisan megvagyok,elégedve az itteni dolgokkal.
48117. Sziszike3
2019. okt. 30. 20:41
Sziasztok!Tegnap mutottek ,kicsit elhuzodott a mutet 11 kor bevittek és fel 3 kor kerultem a őrzőbe ,arra emlékszem légszomjam volt fulladtam nagyon,nem kaptam levegot,sok doki korulottem,oxigént adagolták,éjszaka jott a hányás ,meg reggel.Aztán kivették a katétert majd átkerultem az osztályra.Délután 15 ig nem volt ingerem,hogy piseljek ,inni ittam másfél,litert vagy tobbet,aztán ugy dontotzek megint katéter.Addig feszitett ott alul,de ahogy a katétert fekrakták megkonnyebultem,reggelig marad bent.Kettő fajta antibiotikumot is kapok ,de azt nem mondták miért ,reggel lesz a dokim majd rákérdezek.Most ráz a hideg nem vagyok meg tul jol.
48116. Dio08 (válaszként erre: 48115. - Kissévi79)
2019. okt. 30. 11:34

Szia Évi!

Nekem is vannak (hálistennek a brutál vérzésen kívül) tüneteim. Főleg a hangulatingadozás zavar. Ezt régen egész jól elmulasztotta egy kis kocogás. Remélem pár hét múlva a doktor rábólint hogy újra kezdhetem.

48115. Kissévi79
2019. okt. 30. 07:38
Köszönöm lányok. Akkor mégis normális lehet. Remélem azért el is múlik majd ugyanúgy legalább 2 hétre ahogy korábban is.
48114. Kajszi72 (válaszként erre: 48112. - Kissévi79)
2019. okt. 30. 05:00
Szia. Nekem is megvannak a régi tüneteim, már amikor érlelek, de általában enyhébben. Én a vizesedős csapat tagja voltam/ vagyok. 😀
48113. fmadri (válaszként erre: 48112. - Kissévi79)
2019. okt. 29. 22:23

Szia Évi!

Nekem 2 éve volt a műtétem, méh, méhnyak ment, és fél évre rá az egyik petefészkem is. Azóta egy petefészekkel működöm. Minden PMS tünetet produkálok azóta is, mellfeszülés, puffadás, hangulatingadozás hol erősebben, hol alig. Engem ez megnyugtat, mert ez egy visszajelzés, hogy még működik az az egy maradék petefészkem és még nem klimaxolok.

Az orvosom szerint egy ilyen műtét után kb 5 évig tud még működni a petefészek. Talán van még egy kis időm a klimaxig.

Amúgy nálam is minden oké. Élvezem a vérzés nélküli életet.

48112. Kissévi79
2019. okt. 29. 21:37

Sziasztok

Akinek eltávolították a méhét, tapasztaltatok ugyanolyan pms tüneteket mint korábban?

5 hónap telt el a műtét óta.

Egy petefészek maradt akkor.

Most viszont minimum egy hete már, hogy ismét nehezek, feszülnek a melleim. Persze a műtét előtt minden ciklus közepén volt, ugyanez, míg meg nem jött.

De most ez normális?

S most honnan tudjam meddig kellene tartania?

Igazából már valamivel több mint egy hete tart.

Már arra is gondoltam, hogy lehet megint ösztrogén dominancia lesz a ludas? Vagy csak visszaáll a két hét mellfájdalom, mintha megjönne.. Egyiknek sem örülök.

Most akkor endokrinológushoz kellene menni?

Ha bárkinek volt mellfeszülés műtét után, kérem írjon, hogy nála, hogy alakult. Kellett e menni dokihoz, vagy ez most el kell múljon?

Fentiek ellenére még mindig szuper élet, minden téren. Az a három hónap életem legrosszabb három hónapja volt, amíg a műtétig eljutottam.

Szóval ne értse félre senki, nem panaszkodom, régen is volt ilyen mellfeszülés, legalább 15 évig, csak véleményt várnék, hogy másnak hogy alakult a PMS tünet.

48111. D.Kriszti (válaszként erre: 48109. - Dio08)
2019. okt. 29. 16:44
Nem értettelek félre. Én alapból mindig a legrosszabb lehetőséget szoktam latolgatni. Így nem esik annyira rosszul , ha netalántán tényleg az az egyetlen járható út. Foglalkozom én a kevésbé rossz lehetőséggel is. De mindig a legrosszabra készítem fel magam testileg és lelkileg. Lehet nem a legjobb ez így, de nekem ez vált be, hogy ne készüljek ki annyira lelkileg.
48110. Gabi0501
2019. okt. 29. 16:38
Sziasztok! Ki hogy viseli a frontot? Nekem tegnap úgy fájt a hasam mint műtét után. Kicsit magam alatt is vagyok 2 napja,de majd csak jobb lesz.🙈
48109. Dio08 (válaszként erre: 48108. - D.Kriszti)
2019. okt. 29. 15:29

hát Kriszti 10-20-30 évre előre egészséget betervezni...

Azt hiszem félreértettél. Azért írtam, hogy kicsi miómád van, fiatal vagy még.Persze hogy próbálj meg mindent, hátha neked más út lesz jó ahhoz hogy úgy éld az életed ahogy szeretnéd.

48108. D.Kriszti (válaszként erre: 48106. - Dio08)
2019. okt. 29. 13:09
A méheltávolítást nem katasztrófaként fogom fel. Nem csak ettől vagyok nő. Csak egyszerűen attól félek, hogy hosszú távon 10-20-30 év múlva milyen betegség, egészségügyi problémák adódhatnak / jelenhetnek meg, ha nincs az ember lányának méhe.
48107. D.Kriszti
2019. okt. 29. 13:01
Találtam egy másik orvost. Állítólag ő nagyon jó doki. Na majd meglátom. Ma délután hívom az új dokit időpőntért.
48106. Dio08 (válaszként erre: 48092. - D.Kriszti)
2019. okt. 29. 08:12

Szia D.Kriszti!

Szerintem a te esetedre találták ki az embolizációt. Ha tényleg 3,5 cm és csak egy kettő miómád van.

Pécsen és Pesten is nagyon rátermett radiológus végzi.

Műtét után a tünetek tényleg megszünnek.

Az hogy ne növessz újabb miómákat tényleg nem garantálható, hiszen az ok (hormonháztartás zavara) ezzel nem változik.

Utána női tornával, életmódváltással sikerülhet, nem vissza esni.

Nézegesd a mióma.hu lapot.

Ha az út vége a méheltávolítás lesz 3 gyönyörű gyerkőc anyujaként szintén nem akkora katasztrófa.

48105. Kajszi72
2019. okt. 29. 06:41
Sziszike, nagy kalap kakit a mai napra, jó ébredést és finom málézólöttyöt! 🌻
48104. viva70 (válaszként erre: 48101. - Kajszi72)
2019. okt. 28. 20:53
Elképzelhető, hogy arra gondolt... Tény, hogy úgy kell belőle kihúzni mindent. Bevallom ez nekem nem annyira tetszik, mert én az a típus vagyok, aki szereti a miérteket is tudni.
48103. viva70 (válaszként erre: 48100. - D.Kriszti)
2019. okt. 28. 20:51
Hasonló szituációban vagyok én is. Nekem most már el sem múlik. Lassan három hónapja kitart. Hol jobban, hol kevésbé. Pár napok vannak max., amikor semmi nincs. Előtte nyolc hónapig viszont nem volt vérzésem. Illetve fél év után két hónapig alkalomszerű maszatolás már jelentkezett. Egy hónapja volt küretem, aminek negatív lett a szövettana, de nem segített semmit. Nem úszom meg a műtétet tudom. Az én koromban mondjuk ez már nem akkora probléma, mert 49 éves elmúltam, csak van még egy kör, amit le akarok a végső döntés előtt futni. Na meg én is úgy vagyok vele, hogy megnézek több lehetőséget, orvost azért...
48102. Kajszi72 (válaszként erre: 48100. - D.Kriszti)
2019. okt. 28. 20:31
Már bocsánat, de az apukája fütykösét normális... Keress nőnemű nőgyógyászt, ég és föld...
48101. Kajszi72 (válaszként erre: 48099. - Viva70)
2019. okt. 28. 20:29

Talán arra gondolt, hogy a mióma miatt megnagyobbodott méh a ludas. Nagyobb felület, több tisztulni való nyálkahártya, több vérzés.

Nem sok nődoki kezd kiselőadásba a hormonháztartás egyensúlyának mikéntjéről, max. címszavakban, mert túl bonyolult ahhoz, hogy megértsük. No meg futószalag van szinte mindenhol. Kórházban és a magánrendeléseken is.

48100. D.Kriszti (válaszként erre: 48097. - Kajszi72)
2019. okt. 28. 20:15

Köszönöm az infót. Jelenlegi orvosom is magánpraxisos.

Gabi0501- már gondolkodtam, hogy keresek másik orvost. Több szem többet lát alapon.

Viva70- a jelenlegi orvosom nekem is ezt mondta, hogy a mióma miatt vannak ezek a vérzés zavarok, és hogy a mióma miatt vastag a méhnyálkahártyám. Mielőtt a küretre került sor, pont előtte való napon múlt el a menzeszem. Küret után 1,5 hétre újra megjött, ugyan úgy mint küret előtt. A szokásos iszonyatos görcsökkel,mennyiséggel, darabokkal. Erre azt mondta, hogy ez teljesen normális.

48099. viva70 (válaszként erre: 48096. - Kajszi72)
2019. okt. 28. 19:54
Igazad van, valóban a hormonális vezérlés a fő bűnös..., de érdekes módon nekem a nőgyógyász is azt mondta múltkor, hogy a mióma okozza az össze-vissza vérzéseket nálam.
48098. Gabi0501 (válaszként erre: 48096. - Kajszi72)
2019. okt. 28. 19:08
Teljesen igazad van! Kriszti én 34 éves vagyok 3 gyerköc van nekem is és 8.án volt a műtétem. Ahogy a dokim mondta már az utolsó utáni pillanatban voltunk,vashiányos és vérszegény lettem ( nem is kicsit) szurikra kell járnom. A méhem iszonyatosan nézett ki,ezzel fogadott műtét után az orvosom.Keress másik orvost!
48097. Kajszi72 (válaszként erre: 48092. - D.Kriszti)
2019. okt. 28. 18:47

Kriszti, keress másik orvost, akár másik városban. Olyat, akinek van magánpraxisa, de műtét ügyben jó hírű, és kórházi lehetőségei is adottak.

Nem a mióma miatt fájsz, hanem a megtisztulni nem tudó, állandóan görcsbe kényszeredett méhed miatt.

Nekem óriási volt a miómám, és nem fájt, semmilyen problémát nem okozott, hosszú éveken át. Amikor a brutál vérzések megjöttek, na akkor jött a falkaparás.

48096. Kajszi72
2019. okt. 28. 18:36

Lányok, nem a mióma miatt van a vérzészavar. Mind a kettő okozat, az ok pedig a rossz hormonális vezérlés. Lehet akár bazi nagy miómád is, a ciklusod mégis rendben, és fordítva, mészárszékezhetsz miómák nélkül is.

Amikor elhúzódik a menstruáció, és darabos a vérzés, akkor a méh a rossz hormonális irányítás miatt nem képes megtisztulni normálisan. Amikor már mészárszék van, a méh sejtjei is megváltoznak, göbösek, cisztikusak. Ebből az elszaródott sejtállapotból könnyen lehet méhtestrák. Ezért vették ki a méhünket, hogy ezt megelőzzék. És itt kurvára nem számít, hogy hány évesek vagyunk. Csakis a hormonállapotok számítanak. Ezért próbálkoznak általában a dokik először hormonpótlással, és annak eredménytelensége után a műtéttel.

48095. D.Kriszti (válaszként erre: 48094. - Viva70)
2019. okt. 28. 16:14
Köszönöm szépen a tanácsot. Sajnos a problémák amiket okoz az már kB 3 éve tart. Olyankor mikor megjön még boltba se tudok elmenni bevásárolni, pedig az utcánk végén van. Így voszont már tényleg nem maradhat. Már nagyon elegem van ebből az örökös alhasi fájdalomtól.
48094. viva70 (válaszként erre: 48092. - D.Kriszti)
2019. okt. 28. 15:46
Szia Kriszti! Mivel neked még nem vészes méretű a miómád, továbbá fiatal is vagy, én a helyedben vagy a mióma kivételt választanám méhmegtartással, vagy megpróbálnám a mióma embolizációt. Garancia persze egyik esetben sincs rá, hogy nem lesz később másik..., de valamit lépni kell, ha már problémákat okoz, és növekedni is elkezdett.
48093. ddöncike (válaszként erre: 48089. - Sziszike3)
2019. okt. 28. 15:44
Szia! Én is csak dícsérni tudom a 2sz.klinikát! Mindenki nagyon rendes! Ne keseredj el, nem lesz semmi baj! Reggel bemész, és gondolkodni sem lesz időd, már túl is leszel rajta! Nagyon szurkolok!
48092. D.Kriszti
2019. okt. 28. 15:15
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon. 37 éves vagyok 3 gyerkőc anyukája. Sajnos nem tudom mi tévő legyek. Van egy 3.5 cm-es submucosus miómám a méh hátsó falában. Ami 1 hónap alatt fél centit nőtt. Kifelé és befelé is domborodik. Elég nagy problémákat okoz. Mostanra már szinte állandó alhasi fájdalom, 2 hetente menstruálok, ami nagyon bőséges és rettenetesen darabos, már a házas élet is fájdalmas. Júniusban volt eü küretem, aminek az eredménye negatív lett. Volt mirena spirálom 1 hónapig de le kellett vetetnem, mert örökös migrénem volt tőle. Gyógyszeres kezelés nem jöhetett szóba, mert trombozis hajlamom van. Az orvosom azt mondta, hogy mindenféleképpen műteni kell. Javasolta, hogy csak a miómát műti ki, de abszolút nem garantálja, hogy fél év múlva nem e lesz egy másik mióma, vagy keressek másik orvost aki kivenné a méhemet, mert az a kórház ahol ő műt, ott a főorvos a korom miatt egyből elutasítaná a méheltávolítást, de a mióma eltávolítást engedélyezné és amikor betöltöm a 40 évet akkor fogja kivenni a méhem.
48091. Gabi0501 (válaszként erre: 48089. - Sziszike3)
2019. okt. 28. 15:10
Engem is ott műtöttek,8.-án.Nagyon kedvesek a nővérek. Dokim is nagyon jó fej volt (Bánhidy professzor) végig beszélt hozzám még el nem altattak,ne is figyeljek arra ami körülöttem zajlik,de igazából ott mindenki nagyon normális. Kitartást,holnap ilyenkor már túl leszel rajta és az örzőben pihensz.
48090. Sziszike3 (válaszként erre: 48087. - Viva70)
2019. okt. 28. 12:17
Köszönöm.Este nem lesz könnyü elaludnom az tuti.
48089. Sziszike3 (válaszként erre: 48088. - Gabi0501)
2019. okt. 28. 12:14
2 szamu klinika ,ott fognak muteni ,hát én már,kicsit elpityeregtem magam,de megnyugtattam magam .

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook