Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Így igaz,nekem már volt mindenem,mármint amit én diagnosztizáltam,minden orvos kiröhögött,és modnta,hogy felejtsem el a netet,bízzam rájuk a diagnosztikát.:D Szorítok :)
Szia. A borderline pf. ciszta kezdődő elrákosodást jelent a savós cisztában, dudorokkal. Nem is értem, miért várták meg, hogy ilyen bazi nagy legyen a cisztád. A jövőben rendszeresen kell hormonszintet nézetned és UH vizsgálatra járnod a bal pf-eddel. Nem évente egyszer, sokkal sűrűbben. Sok türelmet a lábadozáshoz és kalap kakit mindenhez!
Jajjj de jó hogy nem Zsolnai Bertalan 🙏🙏 Mikor megláttam h Zsolnait írsz mondom Ooo 🤦♀️🤦♀️nekem ,sajnos Zs.B-vel rossz tapasztalatom volt :( igen, sokkal gyorsabb ,én már túl vagyok két lappos műtéten ....az utóbbi 3-honapja volt 2-hét után mintha mi sem történt volna úgy éreztem magam!🙏🙏 igen a hormonpotlas miatt hadjak meg a petefészkét .Nekem ciszta miatt már csak egy van ,meg endometriozis is megtámadta azert is kellett kivenni igy a bal oldalit meg hadjak.
Na ezzel már elkéstél😬
Ez az én legnagyobb bajom, hogy rögtön ezzel kezdek. És persze az ember lánya ilyenkor mindjárt mindenből a legrosszabbat olvassa ki. Dokim is mondta, hogy a netes "öngyógyítás" a legrosszabb dolog amit tehetünk és teszünk.Aztán mégis.😁
Remélem igazad lesz. Igyekszem nem idegeskedni, nem gondolni rá. Köszönöm🙂
Ja és részben volt fogadott orvos Zsolnai,az enyém már öreg és nem műt,(Dr Szathmáry),ő adott át Zsolnai doktornak,de nagyon jó orvos,nagyon kedves és türelmes.
Csak ne Google-z!!!! Én már sokszor elkövettem ezt a hibát,nyugalom,nem lesz baj <3
Elhiszem és megértelek, de ne idegeskedj, tudod az nem tesz jót! még a szövettanod nem jött meg!Gondolom majd figyelni kell a megmaradt petefészkedet .
Zsolnai Csaba az én orvosom,nekem a méhnyakkal volt gond.Petevezetékek,a teljes méh és a méhnyak lett kivéve,mindkét petefészek bent maradt.Azt mondta ilyen fiatal(már ha a 42és fél év annak számít) korban még nem venné ki a petefészkeket,ha nem muszály.Igen rákmegelőző műtét volt,és laporoszkopos.Én féltem tőle,de azt mondta a dokim,hogy így gyorsabb a gyógyulás.
Hú, köszönöm válaszod. Nagyon rossz ez a bizonytalanság. Az orvosom csak annyit mondott, hogy ne idegeskedjek, de könnyű mondani, mikor azt sem tudom mi ez valójában és mit jelent. Elmagyarázni már nem volt ideje, várták a műtőben....
Nekem az egyik kis ismerosomnek volt Borderline :( neki kivettek a petefeszket is .....felevente kontroll neki nezik h nehogy a masikban is legyen,annyit tudok h az ujbol kijohet ha beigazolodik,hogy Bordeline
Szia! Nekem is (carcinomia in situ)polypot kivettek es abban indult ez az elfajulas,dec 19 méh eltávoltitas ,mehnyak,petevezetek ,marad egy petefeszkem ,biztosan olvastad h mar egyik oldalon nekem semmi nincs....Dr.Zsolnai Bertalan műtőtt ? Fogadott orvosod ? Nekem is azt mondta h nem kell utana kezeles marmint az en orvosom!rákmegelozo mutet volt akkor neked is !neked lappal volt ?
Szia!
Enegem is Pécsen fognak műteni. Milyenek a tapasztalataid?Én 13-én megyek, de kiterjesztett műtétre, minden nyirokcsomú, nyirokér felfelé a gyomorig. Nekem már roszz a szövettanom, ezért döntöttek így.
Köszönöm, félek rendesen.
Bocsi, kicsit hosszúra sikerült...... Különben ha bárkinek kérdése van, szívesen segítek, ha tudok🙂
Sziasztok. Új vagyok köztetek, de elolvastam az összes történetet, hozzászólást. 42 éves vagyok. Ma vagyok két hetes. Pécsett műtöttek a nőgyógyászati klinikán. Méheltávolítás, (méhszáj is), férfiököl nagyságú mióma miatt,ami végülis nem okozott semmi panaszt, és petefészekeltávolítás, emberfej nagyságú ciszta miatt (20cmx18cmx12cm volt), ami a fél hasüregemet elfoglalta, és mindent nyomott, feszített, sokszor ülni is nehéz volt.A bal petefészkem maradt. Csütörtökön feküdtem be, pénteken reggel elsőként műtöttek. Másfél órát voltam a műtőben, majd intenzívre kerültem. Az egész napom homályos, fájdalmam nem volt, egész nap morfint adagoltak. Másnap reggel távolították el a katétert, ekkor már fel kellett kelni pisilni, mosdani. Kicsit nehézkes volt a mozgás, szédültem, de különösebb fájdalmam nem volt, inkább csak a hasi drén okozott némi kellemetlenséget, amit csak a negyedik napon távolítottak el.Ötödik napon délelőtt hagytam el a kórházat, ezen a héten sokat feküdtem, pihentem, a körülményekhez képest jól éreztem magam. Vasárnap óta sokat szédülök, a vérnyomásom alacsony, de a vérképem jó. Azt mondta az orvos, valószínűleg pánik szindróma. Próbálok nem foglalkozni vele. Sokat sétálok, párommal voltunk bevásárolni, tegnap már főztem is. Tegnap a háziorvosom ránézett a szövettanra, ami sajnos nem teljesen jó. A petefészekciszta határeset (borderline) tumort mutat. Azonnal felhívtam a nőgyógyászom, aki csak annyit mondott, hogy ne izguljak, ő nem mondhat semmit, először az osztályvezető főorvosnak kell látni az eredményt, és ő fogja eldönteni, kell-e további kezelés. Majd levélben kiértesítenek. És addig??? Van valakinek hasonló tumorral tapasztala? Most egy kicsit megijedtem. Január elején kell visszamennem kontrollra, de addig, kikészülök idegileg.
Szia. Menj el másik orvoshoz minél előbb. Mert vizsgálatokkal ( vér, hormon, eü küret, markerek, UH) ki lehet deríteni, hogy van- e kismedence gyulladásod, méhnyálkahártya vastagodásod, miómád vagy endometriózisod.
Vizsgálatok nélkül a büdös életben nem fog kiderülni, hogy mitől fájsz.
És a méheltávolítás nem jár összenövésekkel automatikusan. Szóval keress másik orvost. Kalap kakit!
Az előzményeim:Február végén a szokásos éves rákszűrés,Lsil,3 hónap múlva ismétlés,nem jó Hsil,újabb 3 hónap idegtépő várakozás,októberben conisatio,eredmény nem jó,még nincs nagy vész (carcinoma in situ),de vegyük ki :( November 27.-én műtöttek,meglepően jól viseltem,pénteken már ki is engedtek,próbálok pihenni itthon is csak minimálisan megcsinálni a dolgokat,de ez nem mindig könnyű egy 5 és fél és egy 3és fél éves gyerkőccel.A műtétet Dr Zsolnai végezete,Szt János kórház.Pár napig iszonyatos görcseim voltak,de elmúltak mára,szerdán vérzés jelentkezett :( Felhívtam azt,mondta ne aggódjak 6 hétig belefér,ha nem túl nagy mennyiség,nem az, de én mégis parázok.Kb még 2 hét a szövettan eredménye,nagyon reménykedek benne,hogy nem kell semmi utókezelés,bár a dokim azt mondta,hogy nem gondolná.
Sziasztok!
Még új vagyok itt,ma vagyok 9 napos :(
Sziasztok, megőrülök úgy fáj a hasam. Már két éve. Csak feltételezések vannak hogy mitől lehet. Adenomyosis, krónikus kismedence gyulladás. Tegnap voltam dokinál, aki azt mondta ő nem veszi ki a méhemet, mert utána lehet hogy rosszabb lesz, összenövések keletkeznek és még jobban fog fájni. Teljesen el vagyok keseredve.
Szia! Genia! Remélem jól vagy ,gyors felépülést ,javulást ,fájdalom mentes napokat kívánunk neked! Gondolunk rád! 🙏😇🤞
Sokat gondoétunk ma rád.. Remélem, a lehetőségekhez képest jól vagy. Gyors javulást és kitartást!
Szia! Kitartást neked is ! Szoritunk érted is! 🤞🙏😇
Sziasztok! Én is műtét előtt állok, 11-én lesz Orosházán. Nagy segítségemre voltak az őszinte hozzászólásaitok, szinte minden részletét megtudtam a műtétnek és következményeinek. Ma megyek az altatóorvoshoz megbeszélésre.
Én most vagyok,vérvétel,rotgen,ekg en ...
További ajánlott fórumok: