Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48418. Sziszike3 (válaszként erre: 48414. - N.Timike)
2019. dec. 9. 19:02
Koszi a tanácsot ,elmegyek természetesendokihoz ,de megjegyzem amit irtál !
48417. Kajszi72
2019. dec. 9. 18:55

Kicsit offolok, mert eszembe jutott két dolog:

Akik lehet, hogy műtét előtt állnak, ragaszkodjanak egy nagyon fontos előzetes vizsgálathoz, a fraktált eü. kürethez, ha ez nem része az adott kórház protokolljának. Amióta itt írok-olvasok, többeket újraműtöttek, mert előzetes citológia nélkül csinálták a chrobakot nekik.

A másik, hogy akár már műtét előtt fel lehet iratni egy kis antibiotikumot a katéter okozta húgyuti bonyodalmak ellen. Van célzott gyogyó, ártani nem fog. Nekem anno ezt mondta a dokibá.

48416. N.Timike (válaszként erre: 48413. - Kajszi72)
2019. dec. 9. 18:35
Kedves Kajszi 72!Benned egy orvos veszett el ,tuti egészségügyben dolgozol 😃annyira igazad van ! 🌸🥰😁 nagyon sokat számit ki hogy áll hozzá ! 🤗
48415. Kajszi72 (válaszként erre: 48409. - Sziszike3)
2019. dec. 9. 18:34
Szia. Előfordul, hogy a katéter fertőzést okoz, és nem azonnal jelentkezik a baj, elküzd vele a test egy darabig. Menj el dokihoz, remélhetőleg ez van a háttérben és egy antibiotikum kúra segít majd. Meg egy UH sem árt, hogy megnézzék mi is van ott belül. Kalap kakit!
48414. N.Timike (válaszként erre: 48409. - Sziszike3)
2019. dec. 9. 18:27
Szia Sziszike! A másik gondod megoldódott ? Remélem igen! 🤞🙏😇 A vizelet problémára tanácsot csak annyit tudok írni,tőzegáfonya tea vagy kapszula .Én most iszok minden nap egy bögrével ,megelőzés céljából is .
48413. Kajszi72 (válaszként erre: 48408. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 18:25

Baszki, van aki 60 fölött kezd klimaxolni... én kb. 42 évesen. Mégis honnan tudhatnák ezt a dokik? Vagy bárki? Családi tendenciák ide vagy oda...

Addig mi lesz?

Pelenkát hordasz majd, ha már nem 6 perc lesz, hanem állandósul a csepegés a nyomás miatt?

A klimax egy folyamat, ami 10 évig is eltarthat. Nem varázsütés.

És ha maradna a petefészek, arra is kb. 5 évet mondanak még aktívan méh nélkül és szépen leállnak, velük a hormontermelés is. Amúgy a hormonokat lehet pótolni valamilyen szinten.

Egy dolog biztos: hormonkatyvasz-> ösztrogéndominancia -> miómák -> megvastagodott méhnyálkahártya -> menstruációs zavarok -> cisztikus méhnyálkahártya -> vérszegénység, vashiány, elszaródott immunitás és/ vagy méhtestrák, áttétek nyirokrendszer, kismedence, béltraktus.

Nagyjából ez az útvonal.

A pisilés a többségnek nem okoz gondot a műtét után. Sokat számít, hogy milyen a műtét előtti alapállapot. Onkológiai eseteknél igen, mert ott a katéter sokkal hosszabb ideig van bekötve, vagy hólyagot érintő endometriózis esetén.

A hüvelyszárazság nem azt jelenti, hogy sivatag leszel,főleg, ha maradhat a méhnyak, mert nincs veszélyeztetve. És van síkosító, ami segíthet. Ha aktív a szexuális élet, akkor az is karbantartja a hüvely nyálkahártyát.

A banyavíz is elkerül sokakat, akik csak hőhullámoznak, de nem folyik ki belőlük fél vödör lé 10 perc alatt. De kibírható, szerencsére nem 24/24 ömlik rólad a víz.😵 😀

Az ösztrogén túlsúly pedig bármit képes produkálni. ( a szemetje) Pattanások, kelések, hirtelen hízás, ödémásodás, vérnyomásemelkedés, hangulatingadozás, fejfájás, fáradság, depi, érzékenyebb bőr, romló fogak, megváltozott kiválasztás, pl. a megszokott pipere cuccok büdösek lesznek rajtad. Csupa cukiság...😀

48412. Sziszike3 (válaszként erre: 48410. - Justina71)
2019. dec. 9. 18:21
Kitartást ,már nincs sok és tul leszel rajta .Utánna minden jobb lesz .Szoritok én is neked .
48411. N.Timike (válaszként erre: 48410. - Justina71)
2019. dec. 9. 17:42
Szia! Mit mondott a professzor ?11-e volt bennem de igen most már emlékszek 13-án műtenek.Szoritunk neked! 🙏😇
48410. justina71
2019. dec. 9. 17:11
Sziasztok! Ma megvolt a professzori vizsgalat. Csutortokon fekszem be, penteken reggel mutenek haat..legalabbis remélem, mar nem jon kozbe semmi.
48409. Sziszike3
2019. dec. 9. 16:48
Sziasztok !Mostanába nem irtam ,már 6 hetes mutott leszek holnaé,laparos részleges méhkivetel volt.Mostanra már eléggé zavaro vizelet gondjaim vannak,sokat érzem hogy pisilnem kel ,és fáj a hasam alja is ,és nehezen tudok pisilni ,van hogy épp egy kevés sikerul.Nem tudom ez osszefuggésbe lehet ilyenkor a mutéttel.Mutet után volt másnap hasonlo,mikor kivették a katltert és délután még nem pisiltem ,csak nyomott és szoritott éreztem feszul ott mindenem,és akkor visszakerult a katéter aztán másnap már kivették és sikerult pisilnem.Most egy ideje viszont eléggé rossz érzés ez már.
48408. ofirozi
2019. dec. 9. 16:26
Sziasztok! Köszönöm Nektek az őszinte válaszokat. Hogy mire várok? Orvos szerint opció lehet a kivárás is. Klimax után a hormontermelés hiánya miatt majd elkezd összezsugorodni. Persze addig még 1-4 év van. Ami megijesztett: műtet utan is fennállhat vizelési problema. Olvastam olyat, h az ingert nem érzi az ember és óránként kell menni, h haspréssel kell pisilni. A hüvelyszárazság, libidó csökkenés, hőhullámok sem vonzóak, bár lehet ez nem szükségszerű velejárója. Kajszi72 irtad, h a hormonrendszer nem megfelelő mükődése áll a háttérben. Emiatt lehetnek kiütések is?
48407. Tim70 (válaszként erre: 48397. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 15:05

Szia Ofirozi!

Előttem szólókhoz, mint "tapasztalt öreg" kapcsolódnék. Nem nagyon tudom, Te mit olvastál ezen az okdalon, ami ennyire megrémített.

2 éve volt teljes méheltávolításom, ment minden tokkal-vonóval, grátisz vakbélműtettel, melyet szintén megelőzés képpen vettek ki. (petefészek cisztácal indultam).

Saját döntés volt, orvosi javaslatra. Egy percet sem bántam meg. SEMMI hátránya nem lett a műtétnek, fittebb vagyok mint valaha.

Nagyobb bajt jobb megelőzni, nem forogni magunk körűl és várni a csodát. Ne húzd az időt, de ha bármi kétejed van kérdezz akár itt, akár az orvosodtól. Itt tapasztalatot tudunk megosztani, döntést viszont Neked kell meghozni.

Itt teljesen tárgyilagos választ kapsz, minden finomkodás nélkűl, de tudnod kell ezzel senki nem akarja megbántani a másikat, csak a maga valóságába kapod az információkat.

Szólj ha valamit szeretnél tudni, szívesen válaszolunk.

Üdv: 💖Timi

48406. Kajszi72 (válaszként erre: 48402. - Genia)
2019. dec. 9. 14:00
Sziaaaa, üdv utána! Jó totyogást és pihenést, sok türelmet! 🌻
48405. N.Timike (válaszként erre: 48396. - Justina71)
2019. dec. 9. 13:59
Szia! Gondolom holnap mész be a korházba,gondolunk rád,vigyázz magadra! Légy bátor és erős!🙏😇 Szorítunk,neked! 🙏😇😍
48404. N.Timike (válaszként erre: 48402. - Genia)
2019. dec. 9. 12:03
Sziaaa! De jó h irtal es hogy jol vagy! 👍👌🙏Irj majd este 😊😊
48403. yallah2 (válaszként erre: 48397. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 11:09
Mire vársz????
48402. genia
2019. dec. 9. 10:38

Sziaszok nem volt nettem

Jol vagyok estere bovebben irok ma jovok ki a jorhazbol .

2019. dec. 9. 10:37

Most találtam mottónak:

Amikor valami történik veled, ami nem tetszik, három választási lehetőséged van: hagyod, hogy meghatározza a hangulatod, hagyod, hogy elpusztítson, vagy hagyod, hogy megerősítsen.

48400. Marika Szebeni (válaszként erre: 48397. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 10:26
Szia,kedves Ofirozi! Saját sztorim, 57 éves vagyok, holnap fekszem be a kórházba, méhkivételre. Hasonló cipőben járunk, mióma és endokrin betegség tekintetében. Ne halogasd! Ha a doki mondja, meg kell tenni! Nekem mindig bő vérzésem volt, és most nov. elején, ömlött belőlem. Szó szerint, mintha disznóvágás történt volna a lakásban. Megijedtünk, már rosszul is lettem, mire hajnalban beéértünk a kórházba. Küretet csináltak, amit elküldtek szövettanra. Hála Istennek még jó. Ma megyek az altatóorvossal beszélni. Egy kicsit szipogok, megszív-, légzés problémáim is vannak, de remélem nem lesz akadálya a műtétnek. Már nagyon bánom, mikor nekem is először mondták, tizen éve, nem mentem bele. Fiatalabb is voltam sokkal. Mostmár beláttam, nincs mese, túl kell lenni rajta. Még szeretnék sokat unokázni, a családommal lenni.
48399. Kajszi72 (válaszként erre: 48397. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 10:08

Szia. Gondolom subserosa miómád van. Ők szép nagyra tudnak nőni, mert helyet csinálnak maguknak a medencében. Aztán eljön az az idő, amikor akkorák lesznek, hogy nyomják a környezö szerveket. Vizelési problémák, hólyaggyulladás, ezek általában az első jelek. Aztán jönnek az összenövések,idült kismedence gyulladás, a vesegyulladás, húgyuti elzáródások, az állandósult fájdalmak, akár a lábakban is, az elszorított idegpályák miatt.

Te elérted az első stációt.

A menstruációban nem okoz gondot az ilyen mióma, akár hosszú évekig, mert kifelé nő, nem érinti a méhnyálkahártyát. Egy ideig. De a mióma nem a kiváltó ok, hanem okozat, a hormonrendszer rossz működésének az eredménye.

Subserosánál megy a verseny, hogy a hely lesz előbb kevés a medencédben vagy a méhnyálkahártya vastagodik meg annyira, hogy képtelen lesz kitisztulni és jön a mészárszék, a vashiány, a vérszegénység, a görcsök és egyebek, elhanyagolt esetben akár a méhtestrák.

Nekem nagyobb volt, mint a tied, és a mészárszék nyert.

Nem tudom mi az ami annyira megrémisztett itt az oldalon, mert szinte mindenki örül, hogy túl van rajta, hogy teljesebb életet élhet.

Küzdelmes az út, fizikailag és mentálisan is, de aki élni akar, az végigjárja.

Itt brutál őszinték vagyunk, mert csak annak van értelme, az tud segíteni azoknak, akik még előtte állnak. Nincs tabu téma, kérdezzen bárki, bármit. Tapasztalatokat osztunk meg, hogy a félelmetes ismeretlent ismertebbé tegyük egymásnak. 🌻

48398. viva70 (válaszként erre: 48397. - Ofirozi)
2019. dec. 9. 09:35
Szia! Én a helyedben futnék a mióma embolizációval egy kört. Persze, ha minden más rendben van. De te tudod...
48397. ofirozi
2019. dec. 9. 09:02
Sziasztok! Èn egyelôre döntès elött elött állok. 8 cm miómám van ès 50 èvem🙂 Ki akartam vetetni, mert Urologus es Belgyógyász/Endokrinológus is erösen ajánlotta, ui a húgyhólyag nyomás alatt áll. A nögyógyászom adott 2 hetet, h döntsem el. Ha müt, akkor mindent visz. Bár mondhatom h ha egèszsèges a petefèszek akkor hagyja meg a hormontermelès miatt. Ö nem ajánlja. Aztán ráaladtam erre az oldalra, ami elèggè megijesztett. Nem tudom mitèvö legyek...Nagy panaszaim nincsenek. Menses 1 napig fajdalmas, ez kibirható, ami igazan zavart az az h a több napos túrán 6 kilomèterenkènt pisilnem kellett, pedig alig ittam. Most mondjuk volt egy massziv hólyaggyulladásom is, ami nem tudom mitől volt. Van értelme kivetetni amikor súlyos panaszaim nincsenek? Ahogy olvastam, itt mindenkinek komoly problémái voltak.
48396. justina71 (válaszként erre: 48395. - N.Timike)
2019. dec. 7. 15:49
Én is nagyon várom.
48395. N.Timike (válaszként erre: 48394. - Justina71)
2019. dec. 7. 15:27
Szia! Nem tudok semmit én is várom hogy irjon! remélem minden rendben van vele 🙏😇
48394. justina71
2019. dec. 7. 15:23
Mindenkit elvitt a Mikulás? Geniáról tudtok v.mit?
48393. N.Timike (válaszként erre: 48373. - Marika Szebeni)
2019. dec. 6. 20:41
Szorítunk neked is ! Próbálj megnyugodni ,csak ártasz magadnak ☝️,én csak pozitiv dolgokra gondolok nem is foglalkozom vele ,ráérek a műtét napján izgulni egy kicsit ,próbálj lazulni ,olvasni,sorit nézni stb valamelyiknap vicces videokat néztem ugy nevettem h potyogott a könnyem 😄 ,vigyázz magadra ès majd irj! 🤞🙏😇😍
48392. Kajszi72 (válaszként erre: 48389. - Bekkababa)
2019. dec. 6. 20:24
Nincs személyes tapasztalatom, de a dokik tudni fogják mi a teendő. Nem hiszem, hogy a kontrollig bármi okod lenne a parára, biztosan alaposan végigkameráztak belül a műtét alatt. Sétálj, mozogj, de pihenj is, és légy türelmes magadhoz. 🌻
48391. Bekkababa
2019. dec. 6. 17:51
Nagyon szépen köszönöm lányok! Sokat segítettetek! Így már könnyebben és nyugodtabban fogom kivárni a négyhetes kontrollt!🙂
48390. N.Timike (válaszként erre: 48389. - Bekkababa)
2019. dec. 6. 17:46
Az ismerősömnek nem kellett ,semmi csak rendszeres ellenőrzés! neki is most szeptemberben volt a mütétje ,Ugye mivel kivették az érintett szervel együtt.
48389. Bekkababa (válaszként erre: 48386. - Kajszi72)
2019. dec. 6. 16:50

Köszönöm szépen! Nagyon gyorsan nőtt ekkorára. Az éves szűrésen még nyoma sem volt, kilenc hónapra rá, mire tüneteket produkált, már ekkora volt.

És ilyen esetben nem kell sugár, kemó, vagy bármi hasonló? Csak rendszeres, gyakori ellenőrzés?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook