Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia! Engem 13- an penteken. 12- en fekszem be.
Szia. Bea vagyok, 42 éves. 22.-én műtöttek, petefészek eltávolításom volt ciszta miatt és teljes méheltávolításom mióma miatt, egy petefészek maradt. Még várom, hogy mit döntenek a szövettan miatt, kell-e utókezelés, mivel határeset tumort mutattak ki. Különben jól vagyok, napról napra erősebbnek érzem magam. Lelkileg nem viselt meg nagyon, igaz van két gyerkőcöm, és nem terveztünk többet. Féltem én is, de ez természetes. Mindenki fél. Ha méheltávolítást javasolnak, biztosan szükség is van rá. Sajnos el kell fogadni. Itt sok segítséget kaphatsz, nekem is nagyon sokat segített fórum, a lányok, hogy megértsem és elfogadjam a dolgokat. Szorítunk Neked.
Köszönöm hogy írtál.Mindent úgy fogok tenni ahogy az orvos kéri.Köszönöm hogy bátorítotok.
Nagyon köszönöm neked hogy írtál örülök hogy jól vagy
Szia,én is Timi vagyok 42 éves,:),engem 27.-én műtöttek,ne félj a műtéttől,én is nagyon féltem,de nem volt olyan szörnyű mint amire számítottam.Nekem ugyan van két gyerkőcöm,de nekem is volt egy kemény napom,amikor megtudtam,hogy ki kell venni :( Aznap a poklok poklát éltem át lelkileg,egész nap csak sirattam,a méhemet,a meg sem született 3.gyerekemet.De jól vagyok,itt vagyok és ez a legfontosabb.Kitartás
Szia !.5 en mutottek tegnap jottem ki a korhazbol ,csak a petefeszek maradt minden ment jol vagyok ne felj en is nagyon feltem amit tehetsz ahogyan Kajszi is irta legyel szofogado beteg csak a gyogyulasra koncentralj ,mikor bemesz annyira felgyorsulnak az esemenyek hogy nem lessz idod felni .szoritunk neked !
Sziasztok!Timi vagyok 41 éves.Tegnap az orvosom közölte ki kell venni a méhem.Az előzmény ciszta.Már volt műtétem miatta és a mostani ultrahangot látva a doki ezt mondta.Rengeteget sírtam.Még nincs gyermekem és így már saját nem is lehet.Gondolom rákmegelőzés miatt döntött így a doktor.Most pénteken lesz egy 1 napos kis műtétem mert az endometrium is 11 mm.A szövettan után azt mondta a doki átbeszéljük valószínűleg jövőre lesz.Borzasztóan félek a műtéttől és hogy mi lesz utána.Látom itt vagytok akik már túl vannak rajta és jól vagytok aminek nagyon örülök.
Nekem is így volt,nekem azt mondták,hogy ha már a 3.-4. nap akkor nem foglalkoznak vele.Végül el lett halasztva a műtét egy héttel,de más okból.(Az orvosomnak azon a napon volt vastagbéltükrözése).Kitartás,szorítunk!
Szoritunk !! 😇🙏 kiratást!!Puszi neked is!
Értem ,köszönöm a tájékoztatást! :) teljes lesz nekem ,marad csak egy petefészek .annyit olvastam már utána ,hogy azt gondolom h azért is veszik ki nekem a méhnyakat is ,mert ,eleve rákmegelőzőm lesz és később ne alakuljon ott is ki valami ....jobb az óvatosság alapon
Sziasztok!
Ma voltam az altatóorvossal beszélni, reggel megyek be a kórházba. Most vettem észre, hogy elkezdtem vérezni. Tartok tőle, hogy nem műtenek így meg. Ti voltatok így?
Mindig történik valami rendellenesség. Pedig már holt nyugalomban voltam, bíztam benne, hogy pikk-pakk túl leszek a műtéten. Ha nagyon fogok vérezni, vagy görcseim lesznek, akkor még az éjjel menni kell, és akkor egy újabb küret. Ez a prognózis. Majd reggel, ha sikerül, benézek még egy pillanatra. Utána csak mikor hazajöttem. Puszi mindenkinek, nagy kalappal! Köszönöm a kedves soraitokat! Szorítsatok!
A chrobak a részleges, marad a méhnyak és a petefészkek.
A wertheimnél (kiterjesztettnél) minden megy, méh, méhnyak, petevezetők, petefészkek.
Itt, ha indokolt még mehetnek a mirigyek és a nagycseplesz is.
Nagyon szépen köszönöm! 😍👌👍igyekszem ! :)
Most latom hogy 19 en mutenek ,akkor Justinat mutik csutortokon?
Értem,akkor kari előtt lesz joval,igaz hogy én sem izgultam előtte még,csak aznap inkább mikor bementem.Kitartást neked akkor !És mielőbbi felépulést majd mutet után .
Szia !Pihengetek gyogyulgatok es gondolok rad ,te csutortokon fekszel be ?
Dec 19 Jahn Ferenc -ben ! Nem izgulok amúgy ráérek akkor tudod :)egy kicsit izgulni ....már túl vagyok két lapparon ....az előző szept 19-én volt ...nekem már egy petefészek és egy petevezeték van meg...
Mikor mutenek és melyik korházba ?Biztos rendben lesz minden.
A borzalmak az endo miatt is lehetett ...sajnos nagyon tud fájni ...ja akkor nekem nem részleges lesz ....hanem teljes
Szia!
Nekem kiterjesztett méhkivételem volt,petefészek rák miatt. Én nem érzem ha pisilni kell,és csak haspréssel tudok pisilni.Közel két éve volt a műtétem,de nekem már ez a természetes,és nem kell óránként mennem pisilni.3-4 órát simán kibírok,ától függően hogy mennyit iszok.éjjel is csak egyszer kelek fel pisilni.de én úgy tudom hogy ez a pisiléses dolog csak a kiterjesztett műtétnél van.Szerintem ez ne tartson vissza a műtéttől.Nekem nem volt választásom hogy műtsenek e vagy nem, de igazándiból ugyanúgy élem az életem mint a műtét előtt.Pedig én kaptam kemot is és még volt mellette más dolog is amit túl kellett élnem. 36 voltam amikor történt mindez.
Szia! De jó olvasni a soraidat! ♥️Nagyon örülök neki ,hogy jól vagy és minden rendben van veled és minden rendben ment ! Szuper! 👌👍😁milyen sokat jelent a nyugalom és a fegyelem ! 👌☝️ Pihenj sokat és gyógyulgass!!Puszi neked is ! Én nem szültem ,és mivel rákmegelőző nem lehet, hüvelyi nekem ...
Igen ,crobach mutétem volt ,az a részleges méheltávolitás ,méhnyak megtartásával .Én már szultem 5 gyereket igy ezt a megoldást elfogadtam .De mutet előtt birzalmakat éltem át minden honapban ,igy megváltás volt a mutet.
Neked a méhnyak maradt ? Nekem is van 3-rom pici miómám és endometriózisom is van ...
Sziasztok !
Ithon vagyok ,jol vagyok !
Szot fogadtam Kajszinak ...nem hiztiztem bementem a korhazba es nagyon ugyes beteg voltam.Annyira gyorsan peregtek az esemenyek ,hogy csak arra figyeltem amit mondtak hogy jol csinaljam.Kellemeset csalodtam a felelmem nagyobb volt a fajdalomnal minden jol sikerult .Kivettek a katetert 10 percre ra mar pisiltem delutan mar vcztem es utanna is mindennap nap volt szekletem Ennyi folyadekot en eletemben nem ittam es ez mekkora hiba volt ... jo jo tudjuk hogy nagyon fontos de soha nem gondoltam hogy ennyire.Eddig rendben minden remelem igy marad es az kulonosen jo hogy huvelyi meheltavolitas volt mehnyak is ment petevezetekek ,csak a petefeszek maradt .
Koszoonom,hogy szoritottatok nekem ,puszi mindenkinek !
3 volt nem voltak oriási méretuek ,3 cm esek voltak ,az egyik a hátsofalban volt rossz helyen ,de végén kiderult endometriozisom is volt sajnos .
Szerintem is valami fertőzés okozhatja... Menj mihamarabb dokihoz.
Írtad, hogy laparoszkóppal műtöttek. Mekkorák voltak a miómáid?
Dokihoz mindenféleképpen elmegyek ,inkább megnézetem magam ,most elmentem az előbb vc re és épp sikerult kipréselnem magambol egy keveset,remélem csak fertőzés lesz.Ha tudok valamit majd irok .
Chrobak az méhnyak kivétele?Nekem az mondta az orvos h a méhnyak is megy ,rossz tapasztalat ha bent hagyja....miért műtenek ujra és mivel ha azt is kiveszik ? Nekem a cytologiaval nem volt gond 🙏
További ajánlott fórumok: