Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Effre Drága!
Kicsit próbáltam kutakodni a neten ait írtál érték emelkedés máj problémák illetve epeelzáródásra utalnak a talált webbeteg írások között.Úgy emlékszem máj tisztítással próbálkoztál ,nem lehet ,hogy ez okozza? Orvosodnak meséltél róla? Még friss műtött vagy nem volt korai ,bár tudom semmi közöm hozzá de még egészségesen is óvatosnak kell ezzel a dologgal bánni mert a májunk a legfőbb méregtelenítő szervünk és az sem jó ha túl gyorsan tesszük ezt.Ne haragudj,de aggódom érted!
Szia!
Remélem minden rendben lesz.
Ez a Gamma GT-m mit állapít meg.
Mindenkinek jobbulást!!
Jó,akkor most tessék légyszi elővenni a bikinit,napszemüveget ,szalmakalap-fapapucs stb...egy finom gyümikoktél szívószállal,ragassz ki egy nagy tengerparti pálmafás képet ...))))
elő a nyugágynak álcázott fekhelyet,esetleg egy plusz lámpát is odavarázsolhatsz "napsugárnak"....
youtubról lágy tengerhullámok...:))))tiszta idill otthonról.....:)))))
esetleg egy infralámpa vagy hősugárzó 10 percen belül a tökéletes luxusnyaralás érzését keltheti...
mosoly és dúdorászás valahogy így :"nemcsak a húszéveseké a világ" ...meg "próbálj meg lazítani"...:)))
Sziasztok Mindannyian,
ma én sem remekelhetek sajna..
voltam kontrollvizsgálaton,és a laborom nagyjából ok,
egyedül a gamma GT-m megkergült és az eredeti
7 x -esére ugrott.
holnap ismételt labor..a dokim a fejét rázza,nem tudja mitől van..:(
Kérdezném lánykák,volt valakinek hasonló ?
Köszi és puszi
Kedves diko70,
nálam is jelentkezett pénteken ez az érzés
( én főzőcskéztem meg mostam)
Az orvosom azt mondta, azért van mert még nem gyógyult be a seb teljesen,de az is lehet hogy szívódnak fel a belső varratok és ilyenkor "elszakad" a belső varratoknál a "cérna".
Neked is olyan érzés pl mint amikor véletlenül elkaparod a sebről a varrt,és érzékennyé válik ?..
Tehát a szervezet jelzett ,hogy ez még biza sok,és még korai a" házimotorozás"!!
Szerintem ha pihi után -pl ha holnap is van talán jó lenne rövidet telcsizni az orvosoddal,úgy megnyugtatásként,meg persze nehogy baj legyen..
majd megírod mi lett?
puszi és légy óvatos
Kedves Nyuszi72,
írtam Neked privit.
puszi
Sziasztok Lányok!
A segítségeteket kérem!
Ma úgy éreztem hogy szétdurranok az idegtől, lehet hogy, csak a hormonjaim tombolnak, de úgy érzem, hogy augusztus közepe óta már illett volna sorra kerülnöm, ezért úgy gondolom, hogy a kórház és dokiváltás a megoldás a problémámra, ezért kérdezlek TITEKET mindentudó, sokat átélt leányokat!
Tudtok-e tapasztalatot mondani az I. számú női klinikáról? Mennyi a várakozási idő a műtétig? Tudtok ajánlani onnan dokit? Budapesten más kórház is szóba jöhet, ha jó tapasztalatokkal jöttetek el. Minden segítséget szívesen fogadok!!!
Nem tudom mi van velem, de legszívesebben csak bőgnék és kiszaladnék a világból, hogy senki ne találjon rám. Le vagyok törve mint a bili füle!!!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Mindenkinek küldök egy virtuális ölelést, és kívánok gyors gyógyulást és negatív eredményeket!!!
Szia!
Veled együtt nagyon örülünk,de "ügyesen" gyógyulj ám! Semmi emelgetés meg ilyenek! Szép napot gyógyulást Mindenkinek!
sziasztok!
Annyira aranyosak vagytpk lányok! Imádlak titeket.
semmit nem mondanak, semmit nem közölnek. csak várjak türelemmel....
Szia ha még érdekel sok sok dolog van amit ajánlok,mindenki másnak is ha érdekli.
Barnai Roberto többszörös ráktulélő tapasztalatai és az Újmedicina felfedezései egy teljesen új megvilágításba helyezik a rettegett rák betegséget.
Miért nem ússzuk meg, hogy megtanuljuk az új medicinát (biologikát)? Hogyan jönnek létre a nőgyógyászati elváltozások? Mi az, ami előfordul? Milyen érzelmi konfliktusok állnak a háttérben? Hogyan zajlik a különböző elváltozások lefutása? Milyen veszélyek fordulnak elő?
Szia !
Nagyon együtt érzek Veled és kívánom,hogy mielóbb találjanak megoldást a problémádra és minnél előbb meggyógyulj!
Szegénykém,úgy sajnállak,drága Sugarmelon,tiszta szívből.
Csak olvaslak és nem is tudom mit gondoljak..--
Bárcsak ezúttal jól beválna ,hogy végre a könnyebb gyógyulás útjára lépnél.
Mégis mikor fognak dönteni,vagy inkább úgy kérdezem mitől függ a döntés (nyilván a műtét utáni javulástól is) vagy van-e olyan tényező ami utalna rá,hogy mikor lehetséges ?
Nagy ölelés ,és nagy nagy biztatás-én hiszem hogy hamarosan jön a megoldás !!!!
sziasztok!!!
A tegnapi napot végigbőgve a fájdalomtól ma már kissé jobban vagyok, a gyerkőcöt is be tudtam vállalni délelőttre. Nem mondom azt, hogy nem rossz és nem fáj, de nagyságrendekkel elviselhetőbb, mint az előző. nehezen tudok vele közlekedni, mozogni, de megpróbálok mindent. köszönöm mindenkinek a sok jót. az onkoteam döntését elhalasztották.
Sziasztok Lányok!
Először is elnézést kérek ha valakit sért amiket lefogok írni,sőt nem kell egyetérteni,de hátha valakinek segít,mert én már tapasztaltam ezekből a dolgokból,és ha helyre tudjuk tenni működik.
A betegségek lelki okai
"Szívére vette...”
„Ezt már nem bírom lenyelni….”,
„Kígyót melenget a keblén…”,
„Méhének keserű gyümölcse…”,
„Megfulladok ettől…”,
„Kiütést kapok tőled…”
Ismerős kifejezések, de helyettesítsük csak be ezeket a szállóigéket a következő fogalmakkal: szívinfarktus, gyomor-és nyombélfekély, mellrák, belső nemi szervek megbetegedései, asztma, ekcéma! Német nyelvterületen van egy érdekes kifejezés arra, ha valakinek már nagyon elege van abból a helyzetből, amiben él: „tele van az orrom”.
Biztos, hogy a gyakran fellépő felső légúti megbetegedésnek, náthának, krónikus arcüreggyulladásnak az oka kizárólag a járvány, vagy a hideg idő?
Mitől válik az egyik ember sérülékenyebbé a másikkal szemben?
Mi lehet az oka annak, hogy ha valaki nyugodt és kiegyensúlyozott élethelyzetben sosem beteg, hosszan tartó stressz hatására viszont egyik betegségből a másikba lép?
Sokáig nem foglalkozott az orvostudomány ezekkel a megfelelési lehetőségekkel, az utóbbi évtizedekben azonban már a magatartás-orvoslás az orvostudomány és kutatás egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Sajnos az emberek körében ma még mindig sokan tagadják a testi betegségek lelki hátterének létezését. Érdekes lenne átgondolni, megvizsgálni, hogy nagyon sok ember miért nem vesz róla tudomást, miért tagadja sok esetben még mindig, hogy valóban lehet összefüggés?
Miért hárítunk mindent az orvosokra?
Ennyire veszélyes lenne magunkba tekinteni, vállalni saját felelősségünket?
A pszichoszomatika a fizikai tünetek lélektani hátterével foglalkozó tudomány, mely szerint a lelki fájdalmak gyakran testi szinten hívják fel magukra a figyelmet. A lelki problémák olyankor jelennek meg testi tüneteként, ha gondjainkat nem sikerül megoldani, folyamatosan nehézséget okoznak, nyomasztanak.
Az orvos segítsége, a fizikai tünetek kezelése, esetleg műtéti beavatkozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a beteg újragondolja életét, nehezített, stresszt okozó élethelyzeteit, keresse azok megoldásait. Fontos azonban, hogy a kiváltó okokat a lélekben kell megoldani, annak érdekében, hogy ne csak a fizikai tünetek megszüntetését eredményezze, hanem a gyógyulás valóban tartós legyen.
Amit hagyományosan méhnyakráknak diagnosztizálnak nem más, mint a méhnyak-, méhszáj laphám regenerációs sejtszaporulata. Ezt a folyamatot minden esetben megelőzi fekélyesedés (érzéketlen, panasz mentes méhszájseb), ami a konfliktus megoldása után helyreállításra kerül - értelemszerűen - sejtszaporulat által. Amiért a folyamatot régebben rosszindulatúnak vélték, mert figyelmen kívül hagyták a fekélyesedést, vagy gyakran észre sem vették, és önmagában csak a sejtszaporulatot vizsgálták. A méhnyak-, méhszáj laphám enyhén lúgos környezetben található, melyet a HPV vírus tud elviselni úgy, hogy közben részt vesz a regenerációs folyamatban. A méhszáj laphám a kültakaróból alakult ki, kívülről türemkedett be, ezért az érzékenység lefutása a külső bőr szenzorika szerint működik.
Érzelmi tartalom: Nemi frusztráció vagy -visszautasítás konfliktus: Élettárs-, élettér-, fészek-, veszteségi konfliktus. Házasodás (egybekelés, közös utód), másik nemmel való érintkezés hiánya vagy nemkívánatossága. Kirakott, elhagyott a férjem, vőlegényem, nem kellettem neki. Nem tudunk, nem szabad, vagy nem akarok vele összeházasodni, közösülni, hozzátartozni, övé lenni. Megcsaltak, megerőszakoltak, nemi erőszaknak, zaklatásnak vagyok kitéve.
A petefészek ciszta a korábban elsorvadt petefészek helyreállítási folyamata. Az elsorvadt petefészek rész feltöltődik folyadékkal, gyulladásos tüneteket produkál, és beindul benne az újonnan épülő petefészek szövet kialakítása (értelemszerűen) sejtszaporulat által. A cisztában zajló sejtszaporulatot nevezik petefészek ráknak. A petefészek cisztának kilenc hónapra van szüksége a megszilárduláshoz, ez idő alatt nem működik rendesen, ezért előfordulhat női hormon alultermelés, aminek lehet következménye az aszexuális viselkedés és a meddőség. A keletkező ciszta mérete az ún. konfliktustömegtől függ, vagyis egyenes arányban van az elszenvedett konfliktus súlyosságával és időtartamával.
Érzelmi tartalom: 1. Mélységes veszteSSégi konfliktus hozzátartozónak érzett élőlény vonatkozásában: gyermek, férj, élettárs, szülők, barátok vagy szeretett háziállat fájdalmas elvesztése (elhalálozás vagy elhagyás következtében). Nem voltam elég jó, nincs itt velem, mihez kezdek nélküle.
2. Nemi vonatkozású önbecsülés letörés. Nem vagyok elég nőies. Gyermeknemzésben, családalapításban, nőként, nőiességben csődöt mondtam.
A petefészek elváltozásának, és a megkeményedő petefészek cisztának a biológiai értelme éppen hogy a nő nőiességének, és termékenységének fokozása . Hogyan lehet az, hogy policisztás petefészek (policisztás ovárium, PCO) ellenére a nő mégis meddő? Lehet, hogy kapott egy diagnózist, hogy "önnek PCO-ja van, és ezért meddő", (ami csak a látszat!) amitől újból összeomlik az önértékelése, és hiába van neki több hormontermelő cisztája, a kiújuló önértékelés letörés miatt lecsökken a hormon szint és attól meddő lesz. Mi lenne, ha nem rombolnánk a nők önértékelését kétes, pontatlan, valótlan állításokkal?
Gyakori kérdések: (idézet Robertotól)
"Honnan tudhatom, hogy a cisztám a gyógyulási fázisba lépett-e, vagy még mindig az aktív fázisban van-e?"
- Ha cisztád van, az már a gyógyulási szakasz, mert túltetted magad a konfliktuson (helyreállt az önbizalmad), máskülönben nem lehetne cisztád.
"Milyen tünetei vannak a gyógyulásnak?"
-Cisztaképződés. Enyhe vagy erőteljes alhasi, vesetájéki görcsök kíséretében, amikor a ciszta kifut a petefészken kívülre, valamint az epikrízisben (a gyógyulási szakasz közepén. Nem szabad tőle megijedni! A petefészek-ciszta egy fantasztikus biológiai előny, fiatalít és nőiesebbé tesz!
"Az az eset nem áll fenn, hogy a ciszta visszahúzódik magától?"
-Nem. A kialakult, megérett (=megkeményedett hormontermelő) petefészekciszta a végeredmény. Az új, kiegészítőleg képződött szövet az elváltozás biológiai értelme. Az viszont előfordulhat, hogy évek múlva kötőszövetesen átalakul, és akkor már nem cisztának, hanem "valamilyen alhasi kötőszövetnek" (pl. terimének) fogják diagnosztizálni. A lényegén nem változtat, hogy hormont termel ez a "speciális kötőszövet" és csak előnyöd származik belőle.
"Egyébként, ha nem nyom semmilyen szervet, jelent-e más veszélyt a szervezetem számára?" Nem jelent semmilyen élettani veszélyt.
- Lehetséges veszélyforrások: heves mozgás ugrálós strandolás pl. a ciszta kifutásának idején. Mechanikailag gond lehet még a műtét, ha nem telt le a "ciszták kilenc hónapja"! Ez idő alatt ugyanis a ciszta rátűződik, beszűrődik a környező szövetekbe, és nem lehet rendesen eltávolítani, hacsak nem vagdalnak bele az amúgy egészséges szövetekbe. Egy ilyen műtétnek a kimenetele könnyen lehet katasztrofális. Merő eszetlenség.
A petefészek ciszta erős ütés hatására kiszakadhat, felszakadhat, és a tartalma befolyik a hasüregi szervek közé. Na ez probléma. Ezt is szokták endometriózisnak diagnosztizálni! Az ilyen (észrevétlenül kihasadt) ciszta sem más mint kiegészítőleg képződő petefészek-szövet. Ha eljön a menstruáció ideje akkor bevérezhet a hasüregbe. A kihasadt petefészekcisztát ezért el kell távolítani, méghozzá a legnagyobb gondossággal, és a környező szövetek rongálása, roncsolása nélkül. Ha gondosan eltávolították, ebből már nem lehet probléma.
Ha a ciszta mérete 9 cm-nél nagyobb, vagy mechanikai problémát jelent, (szerveket nyom, és ebből kifolyólag szüntelen fájdalmat okoz), célszerű eltávolítani. De csakis a 9 hónap letelte után. Mert akkor a korábbi beszűrődés megszűnik, ekkorra a ciszta leválik a környezetéről, és a környező szervek roncsolása nélkül egy huszárvágással el lehet távolítani. Ráadásul ez egy félórás műtét. Szemben a kaszabolós "egészségeset is kivágjuk miatta" c. műtéttel, ami fél napig is eltarthat, rengeteg vérveszteséggel, és maradandó károsodásokkal.
Az endometriózis mibenléte érdekes kérdés a biologikában.
Az akadémikus orvosi definíció szerint a méhnyálkahártyát (endometriumot) érintő tünetekről van szó. A biologikus folyamatokat (kifejezetten a biologika) nézőpontjából szemlélve azonban találkozhatunk olyan eseménnyel, hogy petefészekciszta (ha aktív elhagyatottsági konfliktus társul hozzá és mechanikai behatás éri) kiszakad, és a hasüregbe ürül a tartalma, majd ott szilárdul meg. Ez okozhat kellemetlen tüneteket, mivel ezek hormontermelő szövetekké szilárdulnak - és lehet bennük vér is, mivel a ciszta a megszilárdulás 9 hónapjában a környező erekből szolgálja ki magát.
Az endometrium (méhnyálkahártya) konfliktusa nemi megbotránkozás (férfi és nő között), utódbeágyazódási létszükségleti kérdés.
Az ovarium (petefészek) konfliktusa vesztességi (lúzerségi) konfliktus szeretett hozzátartozó elvesztése miatt (szakítás, halál,...) - valamint, lehet meghasonlás, önbizalomhiány nőiesség vonatkozásában (az egyén úgy érzi, nem elég nőies, és ez számára elfogadhatatlan).
Amikor endometriózist diagnosztizálnak, az egyénnél ez utóbbi konfliktust lehet beazonosítani: azt, ami a petefészekhez tartozik. Érdekes módon, olyan esettel még nem találkoztam, ahol a méhnyálkahártyát érintő konfliktusa lett volna az illető hölgynek.
Bár nem élek ilyen feltételezéssel, nem ez lenne az első, hogy az akadémikus orvoslásban egy folyamat teljesen félreértelmezett. Mindössze, elgondolkodtató, hogy nem a méhnyálkahártya (endometrium) hanem a petefészek (ovarium) érzelmi konfliktusát lehet endometriózis diagnózis esetén beazonosítani. A gyakorlati tapasztalat (érzelmi megélések alapos feltérképezése) ezt mutatja.
Ha esetleg felkeltette az érdeklődését valakinek szívesen elküldöm a linket ahol,sok-sok mindent lehet tanulmányozni.
Ma vagyok 3 hetes és úgy gondolom szépen gyógyulok,jól érzem magam,nem sokára folytatom a műtét előtt megkezdett életmódváltást. (paleo )
Mindenkinek erőteljes gyógyulást ,szép napokat kívánok! Szeretettel ölellek és puszillak Titeket!
Szia!
Nekem 3 éve fedezték fel a miómákat.Tavaly októberben volt egy mintavétel az negatív lett.Most augusztusban mentem úgy dokihoz a véleményét kikérni + hogy szeretném ha megműtene és azt mondta jobb ha megcsináljuk a rákszűrést,mivel majd egy éve volt ,ami hál istennek P1 lett.
Kedves Alíz,
Küldtem privit Neked.
Kedves Sugarmelon,
nagyon nagyon szorítok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Energia ++++ küldve feléd...
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?