Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Bluedream64 !
Hálásan köszönöm a válaszodat !
Kedves Dizsóka !
Mit jelentenek ezek a méretek? Nagyon jó egészséget és mihamarabbi gyogyulást kivánok neked !
Kedves Viconti!
Nekem is hasonló méretű. Először azt mondtam, hogy mivel változókor előtt állok, hogy várnék, hátha visszafejlődik. Erre azt a választ kaptam, hogy mivel elég nagy, nyomja a többi szervet, és a nagy miómák könnyebben rosszindulatúvá válhatnak, javasolta a műtétet. Az első alkalommal a sürgősségire mentem, mert nagyon véreztem és beijedtem. Akkor egy hüvelyi és hasi UH volt, majd egy hét múlva hasi UH. Egy hónap múlva fogom megtudni, hogy milyen vizsgálatok lesznek, de az alap az labor, EKG, mellkas rtg,aneszteziológus... elküldhetnek CT-re is. nem lehet előre tudni, orvostól is függ szerintem.
Dizsóka! Köszönöm a választ! Jobbulást!
Kedves Viconti !
Kb az én méhem mérete is ekkora volt a 120 az biztos és két szép mióma kb 6x6 és 4x4 cm-esek plusz a petevezetőn volt ciszta.Minden hónapban iszonytos erős fájdalmak és rengeteg alvadékos vér.Nekem már van két felnőtt gyermekem 49 vagyok,és csak 2 hetes műtött és azt gondolom kár volt eddig húzni halasztgatni kísérletezgetni.
Sziasztok Drága Lányok!
Minden nap olvasgatlak Titeket,ma végre én is rászántam magam pár sor írására.Ma van 2 hete hogy megműtöttek,Chrobak műtétem volt méhnyak petefészkek maradtak.Kettő nagy miómám volt ,de még a szövettan eredményét nem tudom.Az örömbe hogy túl vagyok üröm is keveredett,mivel a műtét napján az a fránya róka felugrasztott és mint másnap kiderült haematóma (vér ömleny )alakult ki a seb környékén amit jegeléssel kezeltek a hasam két napig fájt erősebben most már semmim nem fáj időnként szurkálgat.A varrat szedés 6.-án lett volna de előző szombaton a gézen valami átütött (nem részletezem)dokimnak nem szóltam hétfőig párszor átkötöttük,gondoltam nem lesz baj.A Doktorom szerint ez előfordul mivel előtte volt két császárom és elég sok összenövésem is volt,és hát nem vagyok egy balarina alkat.Utóbbit nem ő mondta,annál udvariasabb.A seb köldöki végénél csinált egy pici lukat és betett egy picike csövet,hogy szabad uta legyen aminek ki kell jönni jól kinyomkodta ami nem fájt tehát hál istennek nem gyulladt és ha minden jól megy pénteken talizunk.Kedves Bluedream64 a parázásodra a nőgyőgyászom azt mondta őket az nem zavarja,de viccet félretéve én kaptam Esmyat 28 szemet amitől onnantől kezdve a műtétig nem jött vérzés.Utána pár napig barnás maszatkák ,amire elég volt a tisztasági betét,és lányok nekem csak katéter volt semmi más cső,a szoba társamnak katéter + kettő másik és őt laparral kezdték volna műteni,de oly nagy miómája volt mégis hasival fejezték be,de legalább neki bikini vágása volt.MINDENKIVEL együttérzek és aki előtte van ne féljetek,a sok előny legyen a szemetek előtt.A gyógyulóknak üzenem nagyon -nagyon vigyázzatok magatokra pár hét türelmes gyógyulással sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.Amit meg át kell élnünk azt úgysem kerülhetjük el.
Szeretettel puszilok MINDENKIT és nagy ölelés Nektek (sokat köszönhetek a fórum íróinak akár "régiek" vagy "újak").
Jó egészséget MINDENKINEK !
Irja már le valaki , hogy milyen vizsgálatok sora vár rám. Tehát, kiderült , hogy miomám van. Utána nőgyógyászat ( jövőhéten ).
Hálásan köszönöm válaszotokat !
Ági.
Sziasztok! Már az összes ilyen topikot elovastam, írni még nem volt időm. Most viszont a természet ezt megadta nekem, ugyanis hajnalban annyira véreztem, hogy nem mertem elindulni a 1,5 óra utazásnyira lévő munkahelyemre. December elején lesz a műtétem mióma miatt.
Amitől most parázok az az, hogy mi van akkor ha akkor jön meg a menstruációm? Mert a mostani csúszás után benne van a pakliban. Nem szeretném, ha úgy műtenének, mert szerintem az sokkal veszélyesebb. A méh megvan duzzadva az amúgy is nagy miómám miatt.
Sugarmelon - nagyon sajnálom. Olvastam mi történt veled, és még ez is...Én is ettől rettegek, hogy műtét után még ilyenekre is fény derül. Bár sok helyen azt olvastam, hogy műtét előtt méhnyakrák szűrést is csinálnak, de a dokim nem mondta.
Sziasztok!Először is MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A BIZTATÁST ÉS AZT A SOK ERŐT AMIT TŐLETEK KAPTAM,örökké HÁLÁS leszek érte!!Jelentem, TELJESEN NEGATÍV A SZÖVETTANI EREDMÉNYEM.PÁPÁ RÁK!!
De nem hagyom el a fórumot,továbbra is itt leszek és segítek amiben csak tudok mindenkinek!Puszi!!
Hát sziasztok lányok!
sajnos egyre rosszabb híreket kapok....
A szövettan igazolt a méhtestcarcinoma mellett méhnyakrákot is, amire sem az orvosok, sem én nem számítottam. Hétfőn azt mondták, sugár és kemó is kell. Ma már azt mondták, hogy a nagy zsírréteg valószínűleg elnyelné a sugarat, lehet csak kemóval próbálják meg kezelni a dolgokat. A kemót nem akarom. rettegek, hogy mi lesz. :(
Sziasztok ! Tegnap voltam uh. vizsgálaton.
Hasi uh.
Az uterus megnagyobbodott 123 x 69 x 90 mm - es ,endometrium nem detektálható a myometrium inhomogén , benne több konflualó göb látható.
Vélemény : Polypus cholecystae ?
Uterus myomatosus
Volt már valakinek hasonlo eredménye? Mit csinálnak vele? Sajna jövöhéten szerdán fogad a belgyogyászom. Szeretném tudni, hogy mit tudnak csinálni vele?
Hálásan köszönöm válaszotokat !
Szép napot !
Ági :)
Drága Lila virág.A felsoroltktól a legjobban.Vagyis azoktól puffadok fel leginkább.ami számomra meglepő volt, hogy a szénhdirátoktól is.Nem írtál olyat, ami a kisujjamban van! :)Örülök, hogy az epediéta könyvet megemlítetted, erre nem is gondoltam, köszönöm!
A cisztádat ha tanácsolhatom, ne félévente nézesd.Én a drága Ibab esetéből tanulva, havonta nézetem.Szerencsére az orvosm lelkiismeretes még mindig.Jobb megijedni, mint szívrohamot kapni!
Bármitől felpuffadtál, ha többet ettél, vagy csak a felsorolt ételektől?
Lehet, hogy jó lenne neked egy dietetikus, aki megmondja, mit ehetsz, és akkor azokkal a kajákkal lehetne tovább kalóriát számolni. Vagy nézz meg egy epediétás könyvet, ez a narancssárga sorozat pl. nagyon jó, mert még aprólékos ételkészítési módok és receptek is vannak benne.
Ha szeretsz valami lédús zöldséget vagy gyümölcsöt, egyél olyat is, az is beleszámít a napi folyadékmennyiségbe, meg a leves is. A kávé nem, mert az pont vizet von el a szervezetből.
Bocs, ha olyat írtam volna, ami már a kisujjadban van, de nem láthatok a fejedbe, és inkább fölöslegesen írom le...
A cisztára nekem csak fél évet mondott az orvos, de mindegy, nemsokára úgyis megyek kontrollra.
Köszönöm a választ.
Mit értesz azon hogy nem vagy a régi??
Drága Lila virág!Lehet, hogy igazad van.Bár, meg kell mondjam, volt, hogy kicsit többet ettem, akkor meg annyira puffadt lett a hasam, hogy alig bírtam ülni.Mondjuk, nem tudom miért, de a műtét óta egyáltalán nem bírok káposztaféléket enni, sem babot, lencsét, felesborsót.Előtte is voltak problémáim az epémmel, de most már végképp nem bírom ezeket enni.Persze, lehet, hogy nem a műtét miatt.A szénhidrátokat/kenyér, zsemle/, is csak nagyon módjával eszem, mert attól is kőkemény lesz a gyomrom.Előtte soha ilyen nem volt.A folyadékkal viszont nem vagyok jóban.Ha napi 1,5 litert megiszok, már megveregetem a saját vállam :).A dokim szerint minimum 3 litert kellene innom..... a műtét után 6 hétig nyomattam rendesen.Ez csak olyan hiszti nálam, hogy nem bírom :).Kevés az akaraterőm, de úgy fest, elő kell vennem és ráparancsolni saját magamra.
Lila virág a cisztádat nézesd havonta, ha lehet.Nekem, mint írtam már a 6 hetes kontrollon, vagyis 5 hetesen, mert akkor tudtam menni, derült ki, hogy bőven lettek a szép egészséges petefészkeken.Akkor nagyon megrémültem és azonnal kértem tumormarkeres vizsgálatot.Meg is nézték, oké volt minden.Az orvosom, Premens tablettát javasolt, még most is szedem hűségesen és láss csodát!Az összes eltűnt, most kb.3 hete, már nem volt semmi, sőt még a mellembnen lévő kettő is eltűnt!Nem gondolom, hogy a Premenstől, inkább felszívódhattak.Vagy kitudja?Ügyesek voltak :)
Szia Aliz73!
Nekem is hyperplasiám volt + miómák.Nagyon erősen, sokat és sokszor véreztem.Az orvosom a negatív szövettan után mondta meg, ha bent marad a méhem, akkor kb.4-5 év múlva/ez csak saccolás/, méhtest rák lett volna belőle.Ezért hálás vagyok , hogy időben felismerte és kivette, bár néha morgolódom, hogy nem vagyok a régi, de ha őszinte akarok lenni, akkor be kell, hogy valljam, jobb ez így!
Szia Aliz73
nekem volt hyperplasiám és az egyik ok volt amiért 3 hete megműtöttek.
Kösz szépen!
Nem magamnak kérdezem, nekem szerencsére nincs bajom a vérnyomásommal, hanem egy rokonomnak, aki elég durva hólyaghuruttal küszködik hosszú ideje. Az az elkeserítő, hogy szintre minden megoldásnál beleütközünk a magas vérnyomásba. Pl. a méhpempőt is adnánk neki, de olvastam, hogy az is megemeli a vérnyomást az elején, mármint akkor, mikor beveszik. És egyelőre nem tudok hol utánakérdezni.
"1200 kalórián vagyok, na persze nem mindig sikerül ennyit ennem, sokszor kevesebbet eszem."
Mirianna, bocs, hogy beledumálok, de ez kevésnek tűnik. Ha minden nap megennéd az 1200-at, akkor esetleg, de a kevesebb az szerintem tényleg kevés. Nekem kb. 15 kiló túlsúlyom volt (saccra), mikor három hete elkezdtem, 1300 kslóriát eszem, amit jó párszor túl is lépek, és eddig 4 kiló lement. Épp most gondolkodom, hogy ne emeljem-e 1400-ra a keretet, mert észrevettem, hogy mikor túlléptem a keretet 100-200 kalóriával, jobban fogytam. Persze más is lehetett az oka, úgyhogy kísérletezek, hogy kitapasztaljam. Nem tudom, rajtad mennyi plusz van, de érdemes lenne óvatosan kísérletezned egy kis keretemeléssel. Mindezt persze úgy írom, hogy szerintem, tehát nem bombabiztosan ezt kell csinálni, meg nem tudom, a hormonjaid bekavarnak-e, mert akkor megint más a helyzet. De pl. megpróbálhatnál mondjuk 3 napig 1300-1400 kalóriát enni, és meglátnád, mi az eredmény. Ha nem vált be, még mindig visszatérhetsz a kisebb adaghoz.
Meg nem csak a kalória számít: az is, hogy mikor etted, és az is, hogy mit. Pl. paradicsom, uborka, olívaolaj, méz - ezek még segíteni is tudják a fogyást, bár az utolsó kettő mértékkel. Az is számít, hogy folyamatosan és eleget igyál. Az is nagyon megdobja a fogyást.
Egyébként még lehet, hogy én is jövögetek. Nekem a múltkori kontrollon talált az orvos egy jó kis cisztát, ami eddig sosem volt nekem, úgyhogy nemsokára megint ellenőriztetni kell, hogy mi van vele.
Sziasztok!!
Már egy ideje olvaslak titeket.
Volt valakinek hyperplasia-ja?
Gyógyszeres kezelésnek Proverát szedtem 6hó -ig.
A szövettan újra hyperplasia.
Az orvos méheltávolítás javasol.
lila viràg,szerintem a tampon,az irrigàlàs és az alul "inhalálás " így átgondolva a kérdésed,szerintem nem kellene ,hogy veszélyes legyen vérnyomás szempontjából.
Inkább ha megisszuk,vagy ha túl meleg ülőfürdőt használunk-az okozhat esetleg vérnyomás emelkedést (vérbőséget,magas vérnyomást pl a termálfürdő is előidézhet)
Szerintem ezért mondhatta ezt a füves..
HÓLYAG HURUT-KÚRA
Egy teljes napot rá kellett szánni,és csak ezzel foglalkozni,de jó ha még utána egy-két napig nem megy az ember dolgozni,mert nagyon kimerítő.
El kellett készítenem egy kényelmes fekvőhelyet, napi élelmiszert-laza fűszermentest, innivalót-pl vizet,cukormentes teát ,hogy napközben ezzel ne keljen foglalkoznom,valamint mindent kézhez gyógytea,törölköző, kényelmes pizsama…
Mikor minden kész volt,lezuhanyoztam,a nagy dolgom után, nehogy onnan átvigyem a további esetleges fertőzést..
A wc-t az egész kezdete előtt jól le kellett mosnom,fertőtleníteni,minden apró részét,ahová öblítéskor felcspódhat a víz .(Célszerű a kúra alatt ,hogy más akkor ne használja,én akkor egész nap egyedül voltam otthon)
Ezt ugyanis a kúra része.
A gyógytearecept- 2 adagot kell készíteni egyszerre (összesen 4o liter körül)
Emlékeztetőül nem szabad emelgetni a két nagy fazekat!!!!!-igy én anno amúgy sem tudtam volna ezért egy kis műanyag edényt használtam az adagolásokhoz.
ALAPRECEPT:
2-4 maréknyi levendula virág,
nagyobb csokor zöldségzöldje, (lestyánlevél is tökéletes)
és 2-4 maréknyi rozmaringlevél
egy nagy fazéknyi víz (2O liter) ,felforralni ,beletenni a növényeket és legalább 15-2o percig letakarva állni hagyni,majd leszűrni
Tehàt ebből az alapreceptből készítettem 2 adagot.
Az egyik adag ,nevezzük az „ A” TEA ADAG-nak , a következőre való (egyik 2o liter)
1.
húgyutak ,belek,máj,tisztítására inni:
összesen 3-5 dcl kivettem az alapteából, ,ezt meg kellett innom 2 részletben,hogy a szervezet kimosódjon. (óvatosan , annak aki a magas vérnyomásra hajlamos,kismamáknak tilos)
vigyázat erős vízhajtó hatása van ,én a vesém éreztem tőle !!!!!nem fájt csak „dolgozott”
2.
hüvelygombára tampon készítés:
Az alapteából elkülönítettem egy másik kis adagot kb fél liternyit ,ebbe 1 kiskanál szódabikarbónát kellett feloldani– (a gomba egyik fő ellensége) ebbe tampont kellett mártanom,egész nap többször friss tamponnal megismételve használtam ,hogy a hüvelygombát kitakarítsa és kiölje.
(vagy irrigálni is lehet-ezt én nem próbáltam)
4.
ülőfürdő mindig tampon nélkül zajlik:
a maradék alapteát jó melegen egy fertőtlenített lavórba tettem és naponta többször bele kellett ülnöm 5-10 perc re,ameddig jólesett-(mindig fel kell melegíteni)ez hatott a húgyhólyagra.
NAGYON ODAFIGYELNI : AZ ÜLŐFÜRDŐK UTÁN VAGY TAMPON,VAGY A KRÉMEZÉS ,nehogy a krém bekerüljön!!!!!!
5.
krémezés
mindig amikor befejeztem az ülőfűrdőzést (5-8 perc),akkor egy gyógyszertári krémmel a húgycső-,hüvely-,és végbélnyílást kőlsőleg be kellett kennem.
ez drasztikusan hat mindenre !!!!
VIGYÁZAT :
nagyon égő ,szörnyen maró nagyon rossz csípő szinte elviselhetetlen érzést váltott először ki a krém!!!! Nekem a hajam szála égnek állt.Igy utólag azt mondom megérte az a pár kegyetlen perc kínlódás.
EZ volt a legrosszabb rész,aztán folyamatosan jött az enyhül és már csak hűsítő érzés marad a maró érzés elmúlt.Hasonló mint egy sportkrém használatánál.
2-ik és 3-ik alkalommal a kúra során a krémezés már elviselhetőbb volt.
gyakorlatilag a krémet ugyanazok az összetevők képezik mint a teát és reumás gyulladások kezelésére használják -
a gyógyszertárban INNO- RHEUMA (Naturaland ) ,valamint ROZMARING KRÉM FORTE (Biomed)név alatt árusítják.
Először én is néztem ,hogy mi van ?ez egy nagyon hülye vicc lehet.
DE nem vicc és hosszútávon hat.
6.
A KÚRA MENETE :
1.ülőfűrdő
2.utàna tampon felhelyezés , és 15 perc fekvő pihenés,
3. ezután tampon ki , és jön a krémezés , utána min 15 perc fekvő pihenés ,míg a krém hatása enyhül
(én mindig hagytam vagy fél órát)majd 1.2.3. pontot kellett ebben a sorrendben még 2-3x megismételni .közben rengeteg folyadékfogyasztás, és a meleg gőzölős wc –be pisilés.
a ” B „TEA ADAG összetétele :
(a wc-használatára célszerű elkészíteni)
Készítenem kellett még egy ALAPRECEPT teát plussz egy maréknyi szódabikarbónát feloldani benne,ebből mindig jól felmelegítve gőzölgősre 1-2 litert a wc kagylóba önteni.(ez a másik 2o liter)
Pisilés után lehúzni,pici wc fertőtlenítés majd elkészíteni a következő alkalomra.
Amikor a kúra alatt a wc-re ráül az ember (kizárólag!!) pisilés céljából, a tea gőz/pára a húgyutakba teljesen felhatol,olyan mint az inhalálás,csak ez most alulról.Ez nagyon tisztít,kitágítja a húgycsövet és könnyebb lesz a vizeletürítés.Amennyi folyadékot csak tud az ember annyit kell inni,és minnél többet pisilni.
(Ha véletlenül székelni kell akkor,tilos a tea a klotyóba,utána le kell zuhanyozni ,wc fertőtlenítés és csak úgy szabad tovább folytatni a kúrát.)
Ezért kellett itt nagyon ügyelnem a higiéniára.
tudom ez egy nagyon brutális kezelés, de én ezzel gyógyultam ki.
Visítva menekült a gyulladás,baktérium meg minden szemét fájdalmas dolog ami az életem keserítette meg.
A hatását szinte azonnal –már másnaptól éreztem.
Nekem két kúra kellett,azóta hála Istennek és a drága füves embernek köszönve ilyen területen jól vagyok,és remélem soha nem is tér többé vissza. Hólyaggyulladásom azóta soha többé nem volt.
Jelenleg a felborult májfunkcióm tett be ,és nekem laborvizsgálat által mutatták ki ,széklet tenyészet során hogy a gombák kissé megszaporodtak.
Tehát ezért csinálom most a céklás citromos lé receptet,és mellé a fönt említett ALAPTEÁT pedig már csak ivásra 1-2 csészényi t felváltva,(csak egyetlen napig)
Nekem is csinál gyomorsavat a céklás-citromos cucc,de érdekes a rozmaring levendula tea viszont nem.
Tegnap rögtön „lerántotta” a puffadást…,gondolom és remélem betett a rossz fajta gombáknak.
Jó ,akkor megírom,
de aranyos Sarik ezt most Neked még rémálmomban sem ajánlom,csak majd ha teljesen rendbehozták a hólyagod.
CSAK SAJÁT tapasztalat alapján tudok tanácsolni,ugyanis én így jártam:
Anno 6 éven keresztül rettenetes fájdalmakkal szenvedtem krónikus hólyaggyulladásban valamint az E-Coli gramm negatív típusú nagyon makacs baktériumom is volt.
Antibiotikum rezisztensé vált, annyit szedtem már be.Nem volt kiutam,semmi sem használt már.
Kéthetente olyan görcseim voltak,hogy nem tudtam talpraállni,a könnyeim záporoztak,borzasztó volt,azt hittem megtébolyodom,minden létezőt kipróbáltam,marékszámra nyeltem a fájdalom csillapítót,azt mondták kétséges hogy egyáltalán valaha így gyerekem lehet,meg normális életet tudok –e így egyáltalán élni.
Egy nagyon drasztikus módszer segített,nekem egy füvesember tanácsolta,azóta többé nem jelentkezett a hírhedt undok makacs betegség.
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSÉGÉRE PRÓBÁLJA KI !!!!!
FRISSEN MŰTÖTTEK MÉG VÉLETLENÜL SEM !!!!! csak amikor felépültek a műtét után.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?