Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

21328. effre (válaszként erre: 21327. - Dizsóka)
2014. szept. 28. 21:49

Szia Dizsóka,már nagyon vártalak!!

Jó tudni hogy rendben vagy:))

21327. Dizsóka
2014. szept. 28. 18:34

Sziasztok Lányok!

Megjöttem én is,ma voltam 4 napos.A körülményekhez képest jól vagyok eü. dolgok rendben.

Gyógyulást kívánok a frissen műtötteknek,és persze Mindenkinek aki a fórumon jár,pihenjetek sokat ,tartsatok be minden jó tanácsot!Hálás köszönetem a sok energiáért jó szóért együtt érzésért.Most megyek pihenni,és NE FÉLJETEK ,ahogy már írták előttem is egyre jobb.

Erikának pedig az égiek áldását kérem,hogy az Ő helyzete is minél előbba gyógyulás útjára lépjen.

Sziasztok nagy ölelés Mindenkinek!

2014. szept. 28. 18:03
Sziasztok!!!Holnap leszek 2 hetes műtött,napról napra jobb minden,bár az egyik varratnál picit be van gyulladva,de sebaj,majd elmúlik.Ha tudtam volna,hogy ilyen könnyen viselem,nem paráztam volna a műtét előtt.Nekem a méhemet vették ki méhnyakkal együtt+ a petevezetékeket.Petefészkek maradtak,hőhullámom most sincs több,mint előtte,ugyanis már műtét elött pár hónappal is voltak.Mindennel meglennék elégedve,ha a kezembe lenne már egy NEGATÍV szövettan!!Akkor elmondhatom,hogy egészséges vagyok!!!Ennek így kell lennie!!!!!
21325. Gazdig Éva (válaszként erre: 21322. - Diko70)
2014. szept. 28. 17:55
Szia!!!Én is a széklettel kínlódtam,de amióta minden este megeszek 2 kanál szilvalekvárt,minden ok!!!Nem csinál görcsöket és azóta nekem minden reggel simán megy!! :-)
21324. Judit1109 (válaszként erre: 21323. - Diko70)
2014. szept. 28. 17:53

Én is féltem, de hidd el, hogy nem kell. Gyorsan elmúlnak ezek a kellemetlenségek és utána új élet kezdődik! Nincs hüvely szárazságom, a szex jobb, mint valaha és minden sokkal jobb! Persze, rögtön arra vágyunk, hogy már most jobb legyen, de a szervezetnek meg kell adni a gyász időszakát. Volt mellfeszülésem, hőhullámom. Voltam feldobott és voltam depis. És nem azért, mert elvesztettem valamit a testemből, hanem a fránya hormonok miatt. Én elmondhatom, hogy a menszez elvett 30 évet az életemből. Már évekkel hamarabb meg kellett volna csináltatnom a műtétet, de még nem voltam rá kész. Nagyon féltem a műtéttől, de ha tudtam volna, hogy "csak" ennyi, hamarabb belevágok.

Pihenj, amennyi jól esik és semmit ne erőltess. Én a 6 hetet kihúztam otthon, majd mentem dolgozni. Első héten szenvedtem, hiába ülőmunkát végzek, de utána ez is elmúlt.

Kérdezz nyugodtan, majd be-be nézek :-)

21323. diko70 (válaszként erre: 21320. - Judit1109)
2014. szept. 28. 17:00
Szia!44 éves vagyok és a melleim nagyon fàjnak ezért eszem a Klimint,hatha segít.Nagyon félek a hüvely szârazságtól ,és a többi dologtól!Ha megosztanàd a tapasztalataidat nagyon megköszönném! :)
21322. diko70 (válaszként erre: 21321. - SARIK)
2014. szept. 28. 16:56
Szia!!örülök ,hogy jól vagy.Nekem is nagyon fájdalmas a székletürîtés!Ez normális?Màr minden hashajtót kiprôbáltam,nem nagy sikerrel.Màr ott tartok ,hogy nem merek enni!Holnap a Hunyadi vizzel próbálkozom,remélem segít.
21321. SARIK
2014. szept. 28. 16:46
Sziasztok csajok!!Nagyon örülök,hogy mindenki jól van aki már túl van rajta,aki még nincs annak kitartást kívánok.Én jól vagyok csak a kaki kicsit fájdalmas még, mindig görccsel jön,de nem azért mert erőlködni kell,egyszerűen ilyen az inger.Régen nem így volt,remélem ez csak átmeneti állapot a belek rendeződése miatt.A pisire én is a tőzegáfonyát ajánlom,nekem is segített,ja és a haskötő szerintem a hozzám hasonlóan viszonylag frissen műtötteknek nagyon jól jön.
21320. Judit1109
2014. szept. 28. 14:32

Sziasztok! Nagyon régen jártam erre, de sosem felejtem ezt a változó összetételű csoportot! 2012. május 7-én műtöttek. Méhem, jobb fészkem és bal fészkem 1/3-a távozott. Fél év alatt szinte teljesen rendbe jöttem. Először 6 hónapra, majd évente kell járnom rákszűrésre és hüvelyi ultrahangra. Persze a mostaninál már csúszásba voltam, hisz semmi panaszom nincs. Eredményeim is jók. DE!!!!!! A frisseknek határozottan és komolyan mondom, hogy PIHENNI! Ne pengézzetek, ne vagánykodjatok, hogy hú már milyen jól vagyok, mert többel kötitek be. Annak idején nem kis viták voltak a fórumon, mert szinte egymásra licitáltak a csajok, többen meg figyelmeztettük őket. Igyatok rengeteg folyadékot, hogy a mérgek hamarabb távozzanak és vitamint is szedjetek.

Diko70 szedheted a klimint, de ez a hullám most csak átmeneti. Jön-megy-jön-megy. Szóval szívat a mocsok :-). Én 1 éve már nem tapasztalom. Most leszek 46 éves.

Mindenkinek jobbulást és nagyon jó egészséget kívánok! Bocs a hosszúság miatt :-)

21319. ibab (válaszként erre: 21318. - Sugarmelon)
2014. szept. 27. 22:58
...és ezt nem vette észre a professzor úr odabent műtét közben?? Még jó h nem a beledet sértette meg. Anyukámnak ez volt anno és fél évre kivezették a végbelét a hasfalára, amíg begyógyult minden odabent. A prof azt hitte bélszin -partira zsigereli a húst és úgy dolgozott odabent, mint egy felcser. Úgyh szerencséd van máramennyire ezt a bakit szerencsének lehet nevezni. és ugyan hogyan akarja "bestoppolni"? Újra felnyit??? Jajmá ilyeneket hallok,mindig megdöbbenek, hogy a high technik és a lézerkések világában még ilyen előfordul. És az igazi pisi honnan jön? Mert azért néha igaziból is kell pisilni,nem csak csöpögősen....
21318. sugarmelon (válaszként erre: 21317. - Ibab)
2014. szept. 27. 20:13
tuti, hogy onnan folyik, mert megnézettem. tegnap estig semmi probléma nem volt, aztán megszűnt az az éles fájdalom, amit addig éreztem, azóta viszont folyamatosan csöpög a vizelet a hüvelyből. a doki azt mondja, valószínűleg megsérült a hólyag és be kell stoppolni.
21317. ibab (válaszként erre: 21315. - Sugarmelon)
2014. szept. 27. 19:25
SZia Sugarmelon. Nem a hüvelyedből folyik a vizeleted,csak úgy érzed.Mert közel a kettő egymás közt. A hüvelyből is jön ugyan váladék, sebváladék de mivel ott most az izmok még nem úgy működnek ahogy még kell, ezért átmeneti ez az állapot. Próbáld majd tornáztatni a medencefenék izmaidat és rendbe jön majd.
2014. szept. 27. 19:10

Szép Lányok! Mindenkinek kiváló egészségi állapotot kívánok! még akkor is, ha most úgy érzitek, hogy nem vagytok épp a toppon! Akiket megműtöttek már javulóban, műtét előtt állók pedig láthatják, hogy semmi probléma nem lesz. Na jó! Néha kicsit kellemetlen, de mindent kibírunk, kibírtok!

Diko70! Nekem azóta fáj a mellem, mióta hormonkészítményt kapok, de én már műtétkor javában a változókorban voltam, és elviseltem minden gyógyszer nélkül a kellemtlenségeket, mert annyira nem volt kellemetlen, de mindenki más! Én úgy tudom, hogy hat hétig nem szokás adni még Klimint sem, de én nem vagyok orvos! Te tudod, hogy mennyire bízol meg az orvosodban, és megbeszéled vele! Vagy majd jönnek itt föl okos kislányok, akik jobban tudják, mint én. :)

Sugarmelon! Neked is azt tudom mondani, hogy nem vagyok orvos, de azt mondhatom, hogy onnan vizeletnek nem szabad csöpögni sem! Amikor rögzítik a húgyhólyagot, vagy erősen meghúzták a cérnát, és még nem gyógyult be, vagy mellé szúrtak öltésnél, és a hólyagon maradhat kis nyílás! Mindenképpen nézesd meg, ne táguljon, ha valóban az, ha nem akkor is tudnak segíteni! Senki ne keseredjen el, még az sem, akinek nem 100% az eredmény, vagy nem jól sikerült a műtét, mert a tudomány óriási, és az akaratunk óriásibb! Csak jóra gondolni, minden javítható! A műtöttek ne virgonckodjanak még akkor sem, ha úgy érzik, hogy most már minden rendben, nagyon erősek, mert nem szabad! Tessék sokat pihenni, sok folyadék, az ételekkel óvatosan, sok rostos étel, ital. Pisiproblémákra én javaslom - saját tapasztalatomból - a tőzegáfonya kapszulát, derékfájásra séta, és pihenés. Semmmit nem emelni, nem hajolgatni, nem nyújtózkodni! Nevetni minél többet! Szép hétvégét, a nap sütni fog, de ne tessenek miniszoknyát venni a sétához! Kell a lábnak és a hasnak is a meleg! Pihenjetek,, jó estét, és fájdalommentes éjszakát kívánok! Puszi! :)

21315. sugarmelon
2014. szept. 27. 17:23

sziasztok kedves fórum és sorstársak!

a műtét rendben lezajlott, vannak a varratnál kissebb gyulladások, de azért jól vagyok.

Viszont tegnap este óta valami nincs rendben. a hüvelyemből folyik a vizeletem. Szinte állandóan csepeg. Valószínűleg valamit elrontottak bennem.

21314. diko70
2014. szept. 27. 16:28
Sziasztok!!Mindenkinek kitartást és negatîv leleteket kivánok!Egy hete szerdàn volt a teljes mèh ès petefèszek eltávolîtásom.Már èrzem sajnos a hormonális változásokat!!Fáj a mellem napok ôta!Orvosom mondja ,hogy kezdhetem a Klimin változókori kapszuláit szedni! Valaki esetleg van köztetek aki már szedi??Vagy vami tanács??Köszönöm!
21313. szisziági (válaszként erre: 21310. - Mara238)
2014. szept. 26. 12:30
Nagyon örülök, és gratulálok a negatív eredményhez! Vigyázz azért magadra,szép napokat neked!!
21312. szisziági (válaszként erre: 21307. - SARIK)
2014. szept. 26. 12:28

Sarik,örülök hogy jól vagy, és minden rendben alakul nálad! Vigyáz magadra otthon , mindenben kíméld magad, amiben csak tudod. Sok pihenés,odafigyelés az ALAP dolgokra, mert ennél most nincs fontosabb!! Tudod miről beszélek:)

Erikának nagyon sok erőt kívánok,tartson ki a kórházban. Nagyon nehéz neki most, de muszáj erősnek és bizakodónak lennie. Ha kijön a kórházból priviben is sokat tudok neki segíteni,bármi kérdése lenne.

21311. szisziági
2014. szept. 26. 12:22

Kedves Effre!

Nagyon örülök, hogy jól vagy, és ennyire sokat tudsz adni a többieknek lelkierőből , biztatásból! Nekem is emelkedett volt a gamma gt. értékem, ahogy emlékszem szinte három éve folyamatosan picivel a határérték fölött mindig. A hoxán most is működő májtisztítós fórum segítségével megcsináltam jópárszor a Hulda Clark féle májtisztítást. Az eredménye megvolt, kicsit kevesebb lett az érték, meg a koleszterinem is csökkent. Viszont elég drasztikus módszer, most semmiképpen nem ajánlom neked, és én sem végzem magamon. Utoljára áprilisban a második műtétem előtt csináltam, akkor amúgy is béltisztítást kellett csinálnom a vastagbéltükrözéshez. Egy napon két ilyen tortúra,mai eszemmel már meggondolnám.

Kevésbé drasztikus a máriatövismag ,sokféle formában lehet kapni, meg a kurkuma. Kérdezz rá az orvosodtól,hátha segít, pl. a kurkumának daganat megelőző hatását is írják.

Megértem a zavarodat, sajnos az alkoholistáknak szokott a májenzim érték ilyenformán megemelkedni:(( Neked nincs okod szégyenkezni, az orvosoknak meg az a dolguk, hogy segítsenek!!

Nagy-nagy ölelés, és minden jókívánság megy, ami virtuálisan lehetséges!!

21310. mara238
2014. szept. 26. 09:56
Sziasztok! A szövettanom negatív, egészséges vagyok!!! Kitartás a gyógyulóknak és a műtétre váróknak is! Ölelés és nagy puszi!
21309. effre
2014. szept. 25. 22:30

Jaj már ismét lelkiismeret furdallásom van,amiért mindig utólag veszem észre,hogy nem válaszoltam mindenkinek

Bocsánatot kérek,nem szeretnék tapintatlan lenni..(((

Olyan csodás Lányok mint ezen a fórumon,tényleg ritka kincs.

én mindannyiónkra szoktam gondolni,és mindenki nagyon fontos ,hisz rövid idő alatt így ismeretlenül is annyira közel kerültetek hozzám.

21308. effre
2014. szept. 25. 22:13

Szia Sarik,szia Sugarmelon VÉGTELENÜL ÖRÜLÖK ,hogy Nálatok minden rendben !!!!

Most csak pihenjetek és nagyon vigyàzzatok magatokra.

Kedves Miklósi,szerintem is gyorsan menj orvoshoz,én is így jártam és kértem is a sürgős műtétet.

Drága Erika,hatalmas ölelès Neked.

Tudod,nekem volt egy ismerősöm akinél a vénás megadózisú c vitamint és a B17-es vitamint alkalmazták egyidejűleg a sugár meg kemóval.Pár hónap elteltével egy orvoscsapat nekivágott a műtétnek.Nehezen ,de végül sikerült .ha jól emlékszem ennek van vagy 7-8 éve.Sajnos már nem tudom hol lakik,de azt igen hogy állapota stabilizálódott.

De itt vannak olyan ügyes és tapasztalt lányok , akik sokkal jobban tudnak tőlem okosabbat mondani.

Ja meg valamilyen algákat evett(?)..(meg valami rémlik a diófa levéllel kapcsolatban..(?)

Én akkor is a lehető legpozitívabb energiát küldöm Neked nagy szeretettel.Nagyon gondolok Rád!!!

Bittike,nem tudom miért jönnek ezek a bigyók,de valamiért engem is szeretnek.

Nálam most a jobb mellékvesén véletlenül fedeztek fel egy adenómát(közvetlenül a műtét után még benn a kórházban UH)és egy cisztát az agyban MR

Még nem kaptam kézhez írásban,azt mondták kipostázzák.

Lányok tud valaki ilyesmiről esetleg valamit?Volt valaki, akinél a màj tisztítása merült fel

a gamma gt emelkedett értéke miatt?

Én velőből megrögzött antialkoholista vagyok,soha életemben nem ittam,a kórházban meg rákérdeztek ...(?)

Hát csak néztem értetlenül,hogy ez hogyan a gúnár bokájába lehetséges ,hogy most meg ilyen kütyük kukorékolnak...

Kérdezném Tőletek Drágáim,ilyenkor most mit kell tennem tovább? kezdjek el-de hogyan ?-méregteleníteni ..tényleg nem tudom.

Puszi Mindnenkinek,és köszönöm előre is a tanácsaitokat,bármi ami használható és eszetekbe jut...

21307. SARIK
2014. szept. 25. 16:42
Sziasztok Lányok!!Ismerősök és ismeretlenek.Végre itthon vagyok túl mindenen,köszönöm a sok biztatást és erőt sokat segítettetek nekem is és tudom ,hogy Erikának is.Róla nincsenek jó híreim sajnos nem sikerült a műtét,sugár kezelést kell kapnia meg kemót is.Túl nagy volt a kiterjedés nem tudtak volna épbe vágni,így sajnos csak összevarrták.Úgy tudom 3 hét múlva kezdhetik leghamarabb a kezeléseket.Azt mondta az orvosa,hogy kb 1 hétig még bent kell maradnia.Ha valaki arra jár látogassa meg,szüksége lenne a biztatásra.Én jól vagyok,mindenem működik ÓÓÓÓRIÁSI hála az engem műtő drLEHOCZKI GYŐZŐ onkológus nőgyógyásznak.
21306. boszi045 (válaszként erre: 21305. - Miklósi)
2014. szept. 25. 14:52
Hű mintha csak magamat látnám,, a tenyérnyi darabokkal együtt,én azt tanácsolom ,hogy ne csak mondd neki ,hanem ragaszkodj hozzá ,hogy csinálja meg mihamarabb vagy menj be a kórházba ambulanciára mert a két hét még így nagyon hosszú idő,addig nagyon súlyos állapotba kerülhetsz,tudom magamról!!!!
21305. miklósi (válaszként erre: 21304. - Boszi045)
2014. szept. 25. 12:26
Ma úgyis hív az orvosom felvetem neki ezt az eshetőséget, mert már én se nagyon tudok elindulni sehova sem. Főleg úgy, hogy 1,5 óra a munkahelyemre jutás. Közben 4X megállok 2 vastag betétet és a legvastagabb tampont cserélni. De van, hogy térdig véresen érek be, vagy éppen haza. Szóval már nagyon hisztis vagyok emiatt. Folyamatosan aludnék, fázom, nem beszélve, hogy lelkileg már nagyon megvisel a dolog. Éjszakánként 3-4X zuhanyzom, mert vértócsára ébredek magam alatt. A tenyérnyi nagy darabokról meg nem is beszéljünk, amint szabályosan meg kell szülni:(
21304. boszi045 (válaszként erre: 21303. - Miklósi)
2014. szept. 25. 11:27
Hát ha nagyon vérzel ,lehet hogy kéne neked megint egy eü.küret ,hogy addig is elállítsák a vérzést,mert ha valahol rosszul leszel és összeesel valószínű hogy úgyis az lesz a vége,de legalább már addig nem vesztenél több vért, én már annyira ki voltam hogy nem tudtam elindulni ,hogy legalább beszóljak a melóhelyre ,ami csak pár házzal odébb van ,a mentő meg nem jött értem, a végén a tesóm vitt be kocsival és sürgősen meg is csinálták a küretet ,mert már menni nem bírtam!
21303. miklósi (válaszként erre: 21302. - Boszi045)
2014. szept. 25. 09:58
Szia! Kapok vérzéscsillapítót, de már nem használ semmit, plusz méhösszehúzót, de már az se. Konkrétan saját árnyéka vagyok saját magamnak. Ma jön meg a laboreredmény, számítok rá, hogy szar lesz a vérképem nagyon. Kapok még vasat, hát nem tudom. Őszintén már nagyon várom ezt a műtétet, mert nagyon szarul érzem már magam.:(
21302. boszi045 (válaszként erre: 21294. - Miklósi)
2014. szept. 25. 08:55
Szia legalább vérzéscsillapítót kaptál? Mert addig még hosszú az idő és addigra eléggé kivérezhetsz ,nehogy úgy járj mint én hogy már csak kürettel tudták elállítani a vérzésemet két hét múlva meg a nagyműtét a kettő között meg öt tasak vért kaptam hogy műteni tudjanak és még utána kezelésre kellett járnom a házidokihoz hogy rendbehozza a vérszegénységemet!
21301. boszi045 (válaszként erre: 21296. - Miklósi)
2014. szept. 25. 08:42
Szia! Engem fél éve műtöttek a Margit kórházban,a nővérek kedvesek ,segítőkészek.Azért kell befeküdni előző nap mert délben már csak levest ehetsz ,meg megkapod a hashajtós teádat,utána már csak inni szabad kb éjfélig,a műtét napján borotválás katéter nyugtató bogyó,műtét után visszavisznek a kórterembe , ahol együtt vannak a nagyműtöttek,az első órák nehezek ,infuziót ,fájdalomcsillapítót kapsz ,meg kérhetsz is ha úgy érzed hogy kell még,másnap reggel már jobb ,segítenek felkelni mosakodni és lehet sétálgatni a zsacsikkal ált. két nap múlva csőmentes az ember akkor már minden sokkal jobb,a 4.napon már hazajöttem!
21300. Bittike
2014. szept. 24. 21:42
Sziasztok Mindenkinek! Régen nem jártam erre, most visszaolvastam, látom sokan vagytok Új kislányok! Mindenkinek jobbulást, kitartás kívánok! Engem 2013. május végén műtöttek méhtest, bo. petefészek eltávolítással. Sajnos a baloldali hasfájásom azóta is meg van, egy orvos sem tudott mit mondani, hogy mitől fáj. Ma elmentem magán MRI-re, meg is van az eredmény! Először nevettem rajta, most már nem annyira! A méh helyén egy 70x55x40 mm hypointens mutatkozik, melyben nagyszámú, 4-16 mm folyadékkal telt cucc van! megmaradt petefészken ismét ciszta! Mindkét vesémem több ciszta, bal mellemben szintén ciszta. Úgy látszik jó anyag vagyok, hogy ennyire szeretnek ezek a bigyók! Hétfőn megyek vissza a nődokihoz, az MRI-s dokinő szerint ez újabb műtét lesz, azt mondta 26 éve praktizál, de még ilyet nem látott, hogy a műtéti területen vannak a miómák!!!! Valakinek volt esetleg hasonló problémája?Ibab örülök hogy jól vagy! Mindenkinek napsütéses szép napokat kívánok!
21299. Ann64 (válaszként erre: 21296. - Miklósi)
2014. szept. 24. 20:47

Szia!

Engem 3 éve műtöttek a Margit kórházban hasi vágással.petefészkek megmaradtak.

Pénteken papíron felvettek az osztályra, ide adtak 3 szem hashajtót és hét végre haza mentem. Vasárnap reggel bevettem egyszerre a gyógyszert,délben már csak husi levest ebédelhettem és este 6-ra kellett bemennem.Hétfőn reggel még pici beöntést kaptam és irány a műtő. Rögtön a saját ágyamba hoztak vissza. nagyon rendesek a nővérek bármit lehet kérni segítenek.Péntek reggel jöhettem haza.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook