Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok Lányok! Nagyon szégyenlem magam, de nem volt időm feljönni. Most öszi szünet van. Az volt az első, hogy idejöttem hozzátok! Nagyon köszönöm, ha valakinek hiányzom!!!Ti is nekem :-) Végigolvasom( folyamatban van ) az eddig általatok írt bejegyzéseket, igazán érdekes témákat vetek fel :-)
1./ Ha lehetőségetek van rá, ne gondolkodjatok azon, hogy kivetessétek a petefészketeket egy húzásra a méheltávolítással, természetesen ha valaki két műtétet szeretne betervezni egymás után, az nyugodtan hagyja bent. Nekem ez tapasztalat, bocsánat a cinikus hozzáállásért. Szóval ki velük,mert már úgysem kellenek. A klimax pedig agyban dől el és nem a petefészek hiánya okozza. Csak a baj van velük!!!Nekem legalábbis 6 kemót hozott a maradásuk :-(((
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy volt-e valakinek olyan műtéte,hogy a méhet méhszájjal együtt (petefészkek maradtak) kivették?És,hogy mennyiben változott meg az élete?Mire kell nagyon odafigyelni.Nagyon köszönöm ha írtok.
Szép napot!
Sziasztok!
Így a kérdésemre én is megkaptam a választ, köszönöm:)
A doki azt mondta, eldönthetem a méhszáj megmaradjon, vagy ne.... Van olyan köztetek akinek azt is kivették, mi a tapasztalat?
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
A műtét előtt érdemes gyantáztatni? Ha igen akkor mennyit kell leszedetni teljesen intimig? :) (nem tudom hogy van ez, eddig nem szedettem)
SziaPejot,
bármit kérdezhetsz, azért vagyunk itt, hogy egymásból erőt merítsünk, tapasztalatainkkal, véleményeinkkel segítsük és támogassuk egymást a nehéz idők alatt.
Nincsenek tabuk, itt választ kaphatsz bármilyen kételyedre, félelmedre.
Támaszkodj nyugodtan ránk, segítünk amiben csak tudunk.
Puszi:Erika
Szia !
Igen igyekszünk gyógyulni,köszönöm szépen.A Barátnőmet 1 éve műtötték méhnyak petefészkek maradtak,tökéletesen jól van.Vérzése nincs kb menzik idején kis barna maszatolás ritkán amire bőven megteszi egy tisztasági betét.Az egy hónap alatt nekem is ez a tapasztalatom idáig,sőt a műtét után sem kellett csak tisztasági betét 1-2 napig.
Egyáltalán nem kérdezel butaságot,amíg én is nem voltam közvetlen szereplője a dolgoknak nekem is volt sok kétségem.Ezelőtt nagyon tampon párti voltam,de igazából én sem ajánlanám,mert csak jobban kiszárítja a hüvelyt,és szerintem annyi vérzés sem lesz ,hogy érdemes legyen még minit is használni,de ezt gondolom a lábadozási idő alatt ki fogod deríteni.
Nagyon féltem én is ,és hiába írták itt a lányok hogy nyugi,amikor a saját bőrömön tapasztaltam ,derült ki igazuk van a várakozás a rossz utána már megy minden szépen.
Nagy ölelés neked is ,és ha kétséged van kérdezz bátran.
Sziasztok!
Köszönöm bíztatásokat!
Remélem mindenkinek örömmel, gyógyulással telik ez a hosszú hétvége.
Szeretném megkérdezni, hogyha a méhnyak megmarad, akkor mennyi vérzésre lehet számítani majd a menzik idején. A doktornő azt mondta, hogy nem mindenkinek lesz majd, de előfordulhat minimális (tisztasági betétnyi) vérzés. Ha igen, akkor pl. tampont lehet majd használni? Ne haragudjatok ha esetleg butaságot kérdezek.
Kedves Effre!
Köszönöm a megerősítést, és jólesik, hogy érzed a jó szándékomat! Elhűlve olvasom az újabb fejleményeket nálad... 5 féle bakteriális fertőzés, elképesztő a XXI.század orvostechnikai tudása mellett!! Vagy csupán szimpla takarékosság,pl. feleannyi fertőtlenítővel mennek esetleg a vizsgálóeszközöket csírátlanító gépek...ilyesmik járnak a fejemben. Anyukám 30 évig volt műtősnő ,ő elmondta,hogy nagyon szigorú szabályai vannak a vizsgálati és műtéti eszközöket tartalmazó tálcák fertőtlenítésének.
Ezek után nem is csoda, hogy az egekben van a GGT érték, hiszen a folyamatos gyulladás melléktermékei mérgezték a májadat és a szervezetedet! Ezek után tényleg csak jobb jöhet,és jönni is fog! Antibiotikumot nem kell szájon át szedned, vagy csak külsőleg kezelte vele a varratokat? A fehérvérsejt és egyéb értékeid rendben voltak? Nagyon szorítok, hogy ezek után már sima legyen a gyógyulás, és minden baci kikotródjon onnan!!
Köszönöm. Valahogy én is így gondolom, csak hát tudod, az emeber tele van kétségekkel.
Jó lenne már túl lenni az egészen, a lábadozáson is, és új erőre kapva dolgozni, élni....
Szia Pejot!
Szerintem,csak te lehetsz a döntéshozó,én hasonló helyzetben voltam szeptember 24-én műtöttek és mindkét petefészkem megvan és a méhnyak.Előtte én is beszéltem az orvosommal, abban maradtunk,hogy rábízom magam,ha felnyit és körülnéz mi maradhat és mi nem. Ezen sokat lehet akár vitatkozni is hogy melyik a jobb megoldás,van akinek már 25 éve eltávolították csak a méhét és azóta sincs semmi problémája,és van aki pár hétre műtét után már cisztákkal küzd.
Kívánok Neked bölcs döntést,és jó eredményt amire még vársz,és persze gyors gyógyulást!
Szép napot Mindenkinek!
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm aki válaszolt, itt vagy priviben. :)
Úgy néz ki megvan a műtét időpontja, nov. 24. 23-án kell befeküldnöm. A tumormarkerek eddigi eredményei alapján (egyet még vár a doktornő), a petefészek maradhat. DE, sokat olvasgattalak már Benneteket és nem tudom eldönteni, hogy nem lenne-e inkább jobb kivetetni, hogy a későbbiekben ne okozhassanak problémát. 49 éves vagyok, a klímax hamarosan eljön, már most is jövöget. A doktornő szerint viszont a klímax után is van még valamennyi hormontermelése, ami segíti az életminőséget. Ha kivennénk hirtelen köszöntene be a klímax az összes tünetével együtt. Ahogy olvastam itt és máshol is, hogy méheltávolítás után gyakran alakul ki ciszta, ami azután rosszra is fordulhat. Tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a jó döntés. Nem szeretnék kockáztatni se, de felesleges szerveltávolítást sem. Van valaki aki okos tud lenni ebben?
A méhnyakszűrés eredményére még várunk, remélem rendben lesz.
Drága Effre!
Teljes mértékben így gondolom én is, pont az a jó itt a fórumon,hogy gátak nélkül elmondhatjuk félelmeinket, mert itt mindig találunk segítséget, jó tanácsot, biztatást, ha félünk megijedüünk akkor is.Én nagyon örvendek, hogy RÁTOK találtam!!
Bízom benne, hogy a pimasz GGT folytatja a LEFELÉ vándorlást és szép lassan minden renben lesz Nálad és a teljes gyógyulás felé haladsz.
Szeretettel ölellek Téged és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek a fórumon.
Kedves Lányok!
Lenne egy nagy kérésem felétek:
A világért se ,de soha se legyen bűntudatunk azért,ha felhívjuk a figyelmet valamire,még ha ijesztőnek tűnik is néha.
Itt a tapasztalataink a mérvadók,sokszor megvitatjuk,és csak a jóindulat ,segítő szándék vezérel bennünket.
Ági tünemény vagy,és így a jó ha egymásra „ráijesztünk”,..)))mert azonnal lép aki magáénak véli, és ez kell is!!!!
Hiszen ez a szuper itt,hogy így mint itt, nem vigyáz ránk sehol senki.
Inkább legyen száz plusz vizsgálat mint csak egyetlenegyel kevesebb a szükségesnél.
Ennek a hatására vonulok én is most sűrűn orvoshoz.
Meg is lettek az első eredmények:
A kis pimasz GGT a múlt hét óta minimálisat LEFELÉ méltóztatott vándorolni!!!! 172..
Elmondom a rossz hírt is,hogy 5 féle bakteriális fertőzésem van.( ? )eddig sohasem volt ilyenem.
A doki kiakadt ezen és mert ebbe bizony "bele is műtöttek”
Azt mondta ez lehetetlen,hogy egyidejűleg mindez előforduljon.
Véleménye szerint valószínűleg a vizsgálóeszközök felelőtlen fertőtlenítése okozhatta.
Elmondom 3 helyen vizsgáltak és 2 különböző helyen műtöttek,
Az orvosom meg most már az állandó nőgyógyászom,és nem ő műtött.
A labor "mellévizsgált" a múlt héten,az orvosom meg ebbe nem törődött bele.
Ma újabb mintát vett, azt hittem leugrom a vizsgálóasztalról,olyan cudarul fájt,pedig nagyon óvatos volt .
A saját mikroszkópján nézte meg azonnal,és lám igaza lett.
A varratokat is lekezelte ,ami már picit gennyesedni (!!) kezdett.,és egy cseppnyit vérzett is a tamonozásnál.Kb egy órányit kínlódtunk ezzel.
De most már az az érzésem jó útra fog terelődni.
Petefészkeket is vizsgált ,azt mondta 6 hetente kontroll minimum egy éven át.UH ,has hólyag,belek ok.
Egy hét múlva ismét kontroll,megnézi mi lett az antibiotikumos kezelés eredménye. A férjemnek is azonnal javasolta,írta fel,attól függetlenül hogy egyáltalán nincs sex közöttünk amig rendbe nem jövök.
Azt mondta még véletlenül nem kockáztatunk.
Hát talán ez a tapasztalat is segíteni fog,ha valaki véletlenül "hasonlóba nyúl bele".
Én sem ijesztgetésnek szánom...:)))))
Sok puszi Mindenkinek
Igen, igazad van,az orvosok ilyen oldalakon csak sablonos válaszokat írnak! Abból nem lehet bajuk ugyanis. Ha nagyon sarokba szorítják őket, akkor sem szeretik megmondani az igazságot.Nekem eddig összesen egy orvos mondta meg nyíltan azt amit gondol, és nagyon hálás vagyok neki! Megértem őket egyébként,mert annyi manapság a műhiba per,aminek egy kis részéért valóban ők a felelősek, a többi meg szerencsétlen véletlenek sorozata is lehet. Félnek az RTL-en és egyéb médiában felfújt sztoriktól.
Ezt meg is értem, én csupán a rendelőben, négyszemközt engem érintő kérdésekre szeretnék választ kapni tőlük,amihez jogom van.
Mindezek ellenére én továbbra is bízom az orvosaimban, mert megértettem hogy mennyi az ő felelősségük, és mit tehetek én magamért. A kettő csak együtt vezethet el az eredményes gyógyuláshoz.
Én sem szerettem volna senkire ráijeszteni, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy 50 felett, amikor a klimax kapujában vagyunk úgyis, akkor érdemes elgondolkodni a petefészkek kivételén, erre mondta nekem két orvos is, hogy határeset vagyok, mert 50 felett már javasolni szokták.
Tényleg nagyon jó szisziági, hogy itt mindent elolvashatunk, mert sokkal többet tudhatunk meg mint az egyéb oldalakról, ahol szinte mindenhol ugyanaz a szöveg. Sőt! Konkrétan találkoztam olyannal, hogy orvos is baromságot írt! Amikor rákerestem pár hónapja az "alvadt vér menstruációkor" kifejezésre, bizony több orvos is azt írta, hogy az nem probléma. Ja, nem, csak éppen a mióma egyik tünete!
Ági, nincs miért bűntudatod legyen hisz azért vagyunk itt, hogy nyíltan tudjuk megbeszélni a tapasztalatainkat, a problémákat.
Mi könnyebben értjük meg egymást és itt azt is megoszthatjuk, amit a közvetlen környezetünkkel sem tudunk.
Szerencsések vagyunk mind akik rátalátunk erre a fórumra és általa egymásra.
Puszi Mindenkinek, vigyázzatok magatokra és szép napot kívánok. Erika
Drága Effre és Gazdig Éva!
Erikával teljesen egyetértek , nem szabad azon parázni, ami még nem okoz gondot,mert bevonzzátok a rosszat!! Csak arra kérlek benneteket, hogy az orvosi vizsgálatnál kérdezzetek rá, hogy milyen tünetek esetén kell lépnetek! Ha nem megy akkor esetleg más orvosnál, uram bocsá , magánrendelésen! Bizonytalan alhasi tüneteknél, haspuffadás, hízás,étkezés utáni teltségérzés a bordák alatt stb,ne engedjétek lerázni magatokat!
Másik megoldás: hormonszint vizsgálat ,Ibab annak idején írt is róla többször.Az ösztrogén és a progreszteron szintjének egyensúlya számít, tehát önmagában egyik érték sem mutatja a teljes igazságot. Ha ez az eredmény megvan, akkor már látni lehet, hogy mi az amit pótolni kell,hogy az egyensúly visszaálljon-ösztrogént, vagy progreszteront kell -e pótolni. Mindegyiket lehet természetes módszerekkel is pótolni,ezzel talán elkerülhető az újabb műtét.
Mindkettőtöket ölellek és csak a gyógyulásra szabad gondolni, újabb nyavalyáknak a gondolatát is ki kell törölni a fejetekből!
Drága Lányok!
Örülök ha kicsit segíthettem,talán így könnyebb megérteni a bajainkat és túllépni ,illetve megoldani őket.Ahogy írjátok Ti is a tapasztalataitokat,mindnyájunknál hasonló gondok okozhatták amiért is itt vagyunk e fórumon.De már az nagyon nagy eredmény ,ha feltudjuk ismerni,és Drága Effre nagyon jól leírtad a rendrakáshoz és a gyógyuláshoz is építkezni kell.
Drága Lányok Köszönöm ,hogy vagytok!MINDENKINEK sok sok erőt,kitartást együtt nagyon erősek vagyunk és igyekszünk figyelni egymásra!
Szép napot,puszi Nektek!
Erika nagyon egyetértek veled,és lélekben minden döntéseddel közösséget vállalok!
Én is átéltem azt, amikor az orvosok széttárják a kezüket és nem tudnak a jövőmről nyilatkozni. A kezdeti ijedtség után az életösztöneim elkezdtek nagyon erősen dolgozni, és ennek is köszönhetem , hogy itt vagyok még!!
Benned ugyanezt az erőt érzem, és ezért sikerülni fog, legyőzni és megszelidíteni ezt az aljas fenevadat!! Még sok évig oszthatjuk itt a tanácsokat ,mert itt mindig nagy szükség van az őszinte beszédre.
Kedves Lányok!
Kicsi bűntudatom van,mert senkit sem akartam megijeszteni!!:Szerencsére mindenki más és egyáltalán nem törvényszerű, hogy a bent maradt petefészkek gondot okoznak majd!! Leírtam ami velem történt,és csupán a figyelmeztetés szándéka vezérelt,hogy ne engedjük magunkat kérdések nélkül lerázni! Olyan jó, hogy itt már sokkal többet tudnak az új lányok a műtét előtt,mert elolvashatják a tapasztalatainkat!
Dizsóka köszönöm én is a cikket,azt hiszem, hogy sok igazság van benne,én is látom az összefüggéseket a saját történetemben. A múltat meg a jelent megváltoztatni már ennek a birtokában sem tudom, de a JÖVŐM már rajtam is múlik ezután!!!
Drága aranyos Dizsóka,
fantasztikus vagy!!!
EZ KELLETT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elgondolkodtam azon amit írtál.
Így van pontosan minden..
..
Épülünk,javítunk,belebotlunk ,megállunk,újramérünk tanácsokat és útirányt kapunk aztán ismét haladunk,és ez így van rendjén.
Aztán szépen bejutunk a célba sikeresen,hiszen eljön..
Hosszú folyamat,csak nem mindegy hogyan lépegetünk …
Azt mondják ,valahol olvastam is ,hogy a terhes időszak egészének a fele a reális felépülési időtartam.
Tehát most építkezünk...
Dizsóka köszi az "ablakot",éreztem ,hogy valami hiányzott ahhoz,hogy "kerek legyen" a ház !!!
Majdnem sikerült úgy újjáépítkeznem, hogy észrevétlenül befalazom a nyílászárók egy részét ..hűűűűű a mindenit...és elkövetem újra a régi hibát,ami ide vezetett..
Szinte észre sem vettem, mikor kezd ismét túlterhelve lenni a taliga..
Ezidáig megközelítőleg háromnegyed részben rendet raktam magamban és a környezetemben.
A fizikai rész kegyetlen volt,a lelki konok,hát nagy kár lett volna ha most bekerül valami-
(pl ablak helyett radiátor…..ki sem látok , az utcát fűtöm,a jukakon meg befúj a szél….:))
KÖSZÖNÖM és nagy ölelés
Drága Zsóka4
HIDD EL SOKAT SEGÍTESZ, KÖSZÖNÖM.
PUSZI:Erika
Édes Drága Erika!
Bár tudnék segíteni,annyira együtt érzek Veled és a többi problémával küzdő lánnyal,ha csak egy szó vagy egy mondat segít valakin az már nagyon Boldoggá tenne.
Nagy nagy ölelés és millió puszi erősítsen Téged.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?