Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

21628. f8db0709b8 (válaszként erre: 21611. - Vica66)
2014. okt. 28. 05:20

Nagyon úgy fest...

Jó reggelt Szép napot!Én ma tudom meg íz ítéletet...

21627. effre
2014. okt. 27. 23:35

Kedves Lányok,

tud valaki valamit Sugarmelonról?

21626. effre (válaszként erre: 21618. - Aliz73)
2014. okt. 27. 23:33

Drága Alíz73,

köszönöm szépen,

sok puszi és kitartás Neked is

21625. effre (válaszként erre: 21623. - Mara238)
2014. okt. 27. 23:31

Szia Mara238 !!!!

De jó olvasni,hogy minden jó nálad!!!

Sok puszi,és szorgalmasan vigyázz magadra tovább is

21624. effre (válaszként erre: 21585. - Szisziági)
2014. okt. 27. 23:27

Drága Szisziági,

Pontosan ezt mondta az orvosom,amit írtál

igen ,ez a szomorú, hogy szigorú szabályok ellenére is megtörténik ilyen figyelmetlenség is.

Már kezdek jobban lenni egy kicsit,csütörtökön újra "kozmetikáznak",hüvelyben a méhnyak helyén a varratok mentén....

BRRRRRRR....

Remélem ezúttal a fájdalom kisebb lesz..de már most feláll a szőr a hátamon...

figyelemelterelésként majd énekelek közben :baci baci tarka,se füle se farka.. :)))

21623. mara238 (válaszként erre: 21596. - Rózsa37)
2014. okt. 27. 23:22
Szia Rózsa! Nekem kivették a méhemet méhszájjal együtt petefészek maradt. A műtét után 6 hétig emelni tilos de ezt majd mondják úgyis. Én mondjuk még most sem emelek a család nem hagyja. 7 hete műtöttek teljesen jól vagyok már a tesztüzem is megvolt, tökéletesen működik mindenem :) kérdezz nyugodtan akár privátban is segítek ha tudok!!
21622. effre (válaszként erre: 21602. - Ibab)
2014. okt. 27. 22:59

Kedves Ibab,

Örülök ,hogy itt vagy ismét!

Na ja szép kis cuki ez a dokibácsi

mint a volt dokinénim asszisztense is...

... mondcsak ezek véletlenül nem együtt járnak moziba trillert nézni?

biztos megülte a gyomrukat a sok pattogatott kukorica

remélem hasmenést okoz..

21621. effre
2014. okt. 27. 22:32

Drága Erika,

ígérem jól fogok repkedni..:)))

de tudod mit,tarts velem-

egy kicsit még huzatos,meg van légörvény is ,a lényeg jó irányba mutat a "gyógytérképen az iránytű" :))

puszillak

21620. Lynda61 (válaszként erre: 21612. - Vica66)
2014. okt. 27. 22:12
Nem volt semmi más csövem a katéteren kívül, azt is kivették másnap reggel. Ne félj, nem érdemes!!! Nem olyan szörnyű a műtét, mint ahogyan azt előre elképzeljük. Hamar túl leszel rajta Te is, kivánom a legjobbakat.
21619. Eria67 (válaszként erre: 21617. - Aliz73)
2014. okt. 27. 21:45

Kedves Aliz és Dizsóka, köszönöm és igyekezni fogok erős maradni, igérem.

Effre, nagyon örvendek a jó híreknek, VÉGRE,csak így tovább te kis vadlúd az őszi szélben.

Puszi mindenkinek: Erika

21618. Aliz73 (válaszként erre: 21616. - Effre)
2014. okt. 27. 21:42

Szia!

Jobbulást!!

Örülök neki hogy jobbak lettek az eredményeid.

21617. Aliz73 (válaszként erre: 21614. - Eria67)
2014. okt. 27. 21:36

Jobbulást!!!

És minden jót neked!!

És sok erőt kívánok.

21616. effre
2014. okt. 27. 21:34

Sziasztok Mindannyian!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki gondolt rám,olyan drágák vagytok.

Hát fejlemények vannak,méghozzá jó irányban.

Ma voltam ismét orvosnál ,és az első jó:

Végre tiszta a vizelet!!!!!!!!! A seb is gyógyul.

Ami arra utal hogy rendeződik lassan a veseműködés (remélem az adenóma is visszahúzódik.....)

A többi folyamatban,antibiotikum-penicillin brutál-kúra.

Húúú de érzem is rendesen,kóválygok tőle mint a vadlúd az őszi szélben...

Az orvos ma örült velem és egyben nagyon szégyellte magát mások lelkiismeretlen pancser munkája miatt.

Megerősítette a feltevést,hogy valószínűleg nem a legmegfelelőbben fertőtleníthették a vizsgálóeszközt-aminek az esélye 10 ezer az egyhez..(???)

Hát nem tudom elmondani,hogy mennyire kiakadtam.

Na igen 21-ik században élünk...

21615. Dizsóka (válaszként erre: 21614. - Eria67)
2014. okt. 27. 20:45

Drága Erika!

Sokat gondolok Rád! Erős Nő vagy,minden rendben lesz!Biztos nem könnyű,és nem is találom a szavakat mit írjak ....de kérem az Égiek áldását és a Gyógyító Angyalok legyenek Veled,és Mindenkivel akiknek szükségük van rájuk.

Szeretettel ölellek és puszillak,és persze a többieket is itt a fórumon! Szép estét,gyógyulást!

21614. Eria67
2014. okt. 27. 20:34

SZiasztok Lányok, régi motorosok és újak!

Egytértek Sarik és Dizsóka véleményével, a saját életünkről, egészségünkről csak kizárólag mindenki saját maga hozhat döntést. Viszont az itt leírt vélemények és tapasztalatok mindenkinek segítenek egy kicsit a döntésben.

Én elkezdtem a sugárkezelést ma, minden nap reggel 8-ra megyek 31 napon keresztül és nagyon remélem, hogy sikeresen végig is tudom csinálni.

Kedves Ibab, örvendek jelenlétednek a fórumon, Nálad jobban senki nem tud lelket önteni a sorstátársakba.

Kedves Ági! Remélem jól vagy és minden rendben van így a kezelés vége felé.

Szeretettel ölellek mindnyájatokat:Erika

21613. SARIK
2014. okt. 27. 20:02

Sziasztok!!Újra leírom,nekem wertheimem volt.Mindent kiszedtek,csak a hüvely maradt és semmi bajom.Holnap leszek 6 hetes és megyek dolgozni ennek örömére.Szóval,én is féltem,nem kicsit,de itt mindig jó tanácsokat kaptam és sokat segített mindenki itt a fórumon,de a csatát magunknak kell meg vívni.Nem dönthet helyettünk senki,bár már az is valami,ha van miről dönteni.

Jó újra olvasni Ibab,már én is aggódtam!

21612. vica66 (válaszként erre: 21607. - Lynda61)
2014. okt. 27. 19:56

Köszönöm a válaszodat!

Olvasok itt csövekről, miegymásról, hát a frász kitör...

21611. vica66 (válaszként erre: 21604. - F8db0709b8)
2014. okt. 27. 19:55
filcike, itt is..? (Mármint találkozunk.)
21610. Dizsóka (válaszként erre: 21608. - Bluedream64)
2014. okt. 27. 19:40

Szia!

A barátnőm kalciumot szokott előtte bevenni,és a leggyengédebb borotválkozás utáni balzsamra esküszik és nincs "férfias " illata.(nekem is bevált). Mi nem zuhanyozhattunk mosdó fölött ,macska mosdás,mivel ha több cső, katéter van attól nem is tudsz.Nedves törlőkendő egy két csg az intim részekhez és kéztörlésre lehet kapni antibakteriálisat.

filcike!!!

Szerintem,csak te lehetsz a döntéshozó,és az orvos ha bízol benne,hogy mi maradhat és mi menjen,szerencsére minden eset más, és nem törvényszerű,hogy lesznek problémák. Ezen sokat lehet akár vitatkozni is hogy melyik a jobb megoldás,van akinek már 25 éve eltávolították csak a méhét és azóta sincs semmi problémája,és van aki pár hétre műtét után már cisztákkal küzd.

Kívánok Neked bölcs döntést, és gyors gyógyulást!

21609. Bluedream64 (válaszként erre: 21603. - Miklósi)
2014. okt. 27. 19:14
Mennyi volt a vérnyomásod? Nekem is fel szokott menni, ha stresszelek, már pedig ez a műtét előtti állapot eléggé stresszes.
2014. okt. 27. 19:07

SzIasztok! Annyi mindent olvastam már tőletek, most arra lennék kiváncsi, hogy oldottátok meg a fürdést a kòrházban? Mivel védtétek a kötést?

Másik: én nem megyek gyantáztatni, én szeretném leborotválni az intim részeimet. Van valami tipp, hogy ne gyulladjon be a szőrtüsző a szeméremdombon?

21607. Lynda61 (válaszként erre: 21605. - Vica66)
2014. okt. 27. 18:58
Szia! Nem a műtét után, hanem a műtét előtt rakják fel a katétert, minden esetben. (Nekem már altatásban.) Egyáltalán nem okozott semmi kellemetlenséget, még amikor kivették akkor sem. Nálam mindent eltávolítottak, de a klimaxtól nem szenvedek, semmit nem kell szednem. Tehát ez sem törvényszerű, mivel nem vagyunk egyformák. Tavaly júliusban volt a műtétem.
21606. Lynda61 (válaszként erre: 21603. - Miklósi)
2014. okt. 27. 18:51

Szia!

Hát nem ugyanígy, de majdnem... A műtét előtti aneszt. vizsgálaton erős szívzörejem volt, a nyaki ütőérnél is erősen hallatszott. Elküldtek szív ultrahangra, szerencsére semmi komoly problémát nem találtak. A súlyos vérszegénység miatt (nagyon kevés vol a vérem)volt a szívzörej. Kaptam vért és elmúlt.

21605. vica66
2014. okt. 27. 17:51

Sziasztok!

Húha, nem is gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólás van ebben a topikban. Kérlek szépen, nézzétek el nekem, ha nem olvasom elejétől el mindet (ígérem, idővel igyekszem pótolni), de sajnos aktuális lett a téma nálam is. :(

Már egy ideje küszködöm kiújúló csúnya méhszájsebbel, plusz másfél éve műtöttek le egy polipot is róla. Most megint van egy, és a méhszájam se lett szebb, sőt mellé még a hüvely is előre van esve, vagy mi. Eddig plasztikázásról regélt az orvos, most viszont már azt javasolta, hogy első körben leveszik a polipkát, utána meg kivenné az egész hóbelevancot, hogy ne legyen több gubanc (petefészkek maradnának).

Két gyerekkel, 47 évesen igazából lelkileg nincs rám különösebb hatással, nem hinném, hogy akkor már ne lennék nő, inkább a műtétektől parázok. Utána akkor gondolom menzesz már nincs, klimax meg jöhet. Milyen negatív, és pozitív hatásokkal számoljak? A műtét után meddig kell a kórházban lenni, illetve meddig táppénzen? Azt olvastam most a webbetegen, hogy katétert raknak be a műtét után, ez tényleg így van és minden esetben? Mert ettől külön is kiver a víz...

Addig, is, amíg olvasgatom itt a hozzászólásokat, hálás lennék minden tanácsért, válaszért.

21604. f8db0709b8 (válaszként erre: 21601. - Ibab)
2014. okt. 27. 16:40
Akkor vetessek ki mindent...értem...nem szeretnék bogyókat szedni,egyébként is gyógyszerellenes vagyok,hormonokat meg pláne nem....oké h 35 vagyok,de van egy csodálatos családom nekem ők a boldogsághormonjaim..más nem kell...lehet kínlódósabb lesz,de nem akarok műtétek sorozatára járni....
21603. miklósi
2014. okt. 27. 16:27
Sziasztok! Engem október 14-én műtőttek volna. De aznap hazaküldtek, mert megfurta a műtétet az aneszteziólógus, mondván magas a vérnyomásom. Menjek haza és állítassam be, majd ha jó lesz menjek vissza. Zárójelben megjegyzem, hogy a kardiológia 2 emelettel volt feljebb a kórházban, és mivel nagyon vérszegény voltam a befekvésem után 2 nappal kaptam 2 egység választott vért is. Na a vérigénylésről is tudnék mesélni. Mivel nagyon ritka a vércsoportom első körben közölték nincs vér. A főorvos úr az osztályon félrehívott, hogy szervezzek irányított véradást, ami azt jelenti, hogy a nevemre, ha leadnak bármilyen vért, akkor a vérellátó köteles nekem vért adni. Na hát az úgy van, hogy a kórházból hálóingben szervezem. 2 napra rá lett meg a vér, egy kis szervezkedést követően, ezt megkaptam. Szóval most itthon vagyok és beállíttatnám a vérnyomásom, de nincs mit, mert mióta hazajöttem csak jó értékeket mér a háziorvosom, aki mellesleg megsúgta, hogy már annyira súlyosan vérszegény voltam, hogy a szervezetem azt a kevés vért, amim még volt már csak emelkedett vérnyomás mellett tudta ugymond forgatni. Járt már így valaki?
21602. ibab
2014. okt. 27. 16:23
AZ a dokibácsi, aki nekem elb#szta ezt az egészet elfordítja a fejét, ha szembejön velem.Cuki mi? AZt sem kérdezi, hogy hogy vagyok, mi van velem, pedig látott kendőben is, valamint emailben elküldtem a szövettant neki, hogy mizu.Csak annyit mondott, hogy dejó h nem az ő betege vagyok már :-))
21601. ibab (válaszként erre: 21599. - F8db0709b8)
2014. okt. 27. 16:17
engem egy év elteltével műtöttek újra, addigra hatalmas és malignus lett a maradék petefészkem hormonális diszfunkció miatt.Kivették a méhem, de a "szoftver" meg bennmaradt. Höhö. ami kiváltotta a méhmiómát, ugyanúgy rendetlenkedett tovább. Ha visszafordítanánk az idő kerekét, saját magam venném ki . Még így is, hogy túléltem a halálsort!!!Az orvosok azért hagyják bent a petefészket, hogy utána felírják a soksok csúnya homontablettát, amire azt mondják, hogy majd széppé, jóvá, elviselhetősé teszi az életed!!Ők megkapják a jutalákot, te meg szeded a mérget, ami szép csajos csomagolásban tudatja veled, hogy ettől lesz jobb az életed klimax után. Én már rájöttem, hogy nem a banyapirulák teszik széppé az életemet, hanem én magam ,meg a drága férjem.. na jó. iszom aszért gyógynöváény teát és mozgok, sportolok....Soha nem szednék be hormont!!!
21600. ibab (válaszként erre: 21582. - Pejot)
2014. okt. 27. 15:38
tudod mi rontja az életminőséget? Nálam, a kemó rontotta,mert nem vettük ki a petefészkeimet. A nőiességemmel azóta sincs gond!!!
21599. f8db0709b8 (válaszként erre: 21597. - Ibab)
2014. okt. 27. 15:36

Szia!

Engem jövőhéten műtenek :( Doki szerint a bal petefészek tuti ugrott a többit még meglátja....ha jól értem inkább vetessek ki mindent és több gondom sem lesz vele....én sem szeretném ha műtenének 1-2-3-év múlva megint..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook