Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Na egy kis délutáni csemege nektek,mesélek nektek új lányok:Egyszer volt, hol nem volt: Méheltávolításom elött,3 éve, horribilis méretű miómám volt, olyan bazi ösztrogén szintem( attól hízott éd nőtt a mióma) hogy a melleim úgy duzzadtak,mint a kocsiban a gyári légzsák kinyílt állaponban, dőlt belőlem a vér,mint a dizsnóvágáson s a férjem csak annyit mondott: drágám,akkor szólj, ha elmúlt és ne akkor amikor megjött,szegény azon csodálkozott, hogy még élek ilyen vérveszteséggel.Szóval többet mensiztem,mint 2 hét. Erre , az egyetemet végzett doktorbácsim nem vette ki a méhemet,megsimogatta a fejemet és az alábbi gyógyszert írta fel nekem ( jól figyelj, mire van): - AKTIVELLE:Az ösztrogénszint csökkenésekor és a menstruáció megszűnésekor (menopauza/klimax idején) kialakuló kellemetlen tünetek, mint a hőhullámok, az éjszakai izzadás és a hüvelyszárazság enyhítésére.
Az Activelle filmtablettát azoknak a nőknek rendelik, akik nem estek át méheltávolításon és akiknek a menstruációja több mint egy éve szűnt meg.
Szóval felírta ezt akkor, amikor még javában megvolt, akkor amikor még csak a nagyimtól tudtam mi az a hőhullám,rázott a hideg a vashiánytól, se nem voltam hüvelyszáraz, se nem volt olyan problémám,mint a leírtak, hanem pont ellenkezője. Na akkor hogyan higgyek a továbbiakban bármilyen orvosnak. Ma már a hidegvizet is megfújom,mert egyszer megégettem a számat...nagyon figyeljetek oda, mit mond és ír az orvos, inkább több helyről kérdezősködjetek. Köszönöm jól vagyok, a hajam már kinőtt, de az izületeim még fájnak a kemoterápiától.De azt mondják, hogy az is szép lassan elmúlik majd.....
Sziasztok!
Jöv.héten még tuti nem műtenek,4-én kell mennem Ct-re...holnap labor és egyéb intézni valók...én már kész vagyok...mondjuk a spirálom ma levették.
Kitartás Drága! Nagyon szorítok, hogy minél előbb meggyógyulj!
Puszi
Kata
Szia hpkati, az én esetemet a 21418-as bejegyzés alatt olvashatod el, ott írtam miért kell a sugárkezelés.
Neked kitartást és sok erőt kívánok: Erika
Sziasztok!
Megdöbbenve olvasom, hogy többen is jártok sugárkezelésre:( , és van aki már túl van rajta. Nagyon sokat visszaolvasni nem tudok időhiány miatt..., kérdezhetem hogy ki miért jár sugárra?
Effre, az is borzasztó ami veled történt:( Nagyon sajnálom!
Mielőbbi jobbulást mindenkinek!
Bluedream64, sok habbal borotváld, véletlenül se legyen száraz. Utána hintőporozd egy pár napig, nekem ez vált be amikor műtét miatt néha borotválnom kellett....
Én januárban megyek műtétre. Régóta küszködök, és szerencsére még nem annyira sürgős, hogy rögtön keljen...., így azt kértem a dokitól az ünnepek után essünk rajta túl.
:-))
Sajnos nincs párom, úgyhogy ez így még nehezebb, főleg ha majd valamikor lesz, és a szexre kerülne sor...
Nem voltál intim nagyon, szerintem itt nincsenek tabuk. Ha kiteregetjük a legbelsőbb dolgainkat, akkor egy kis borotválkozás, nem az. :-)
Szoktam kicsit borotválni, de nem a szeméremdombon, mert ott egyszer próbáltam, és tiszta pöttyös lettem, begyulladtak a szőrtűszök.
Köszi a biztatást! Bár, ha minden simán megy ez semmi ahhoz képest, amit itt néhány lánynak át kellett élnie.
Nyugodj meg próbálj meg tenni venni, pakolászni a szekrényben, hátha elterelődik egy kicsit a gondolatod erről. Keress kényelmes ruhadarabokat otthonra, főleg a bugyikat és a nadrágokat nézd át, hogy ne legyenek szoros derekúak,fém zipzárasak stb.
A borotválkozáshoz nyugodt, ellazult állapotban fogj csak hozzá,mert ha megvágod magad akkor több bajt csinálsz vele. Na most nagyon intim leszek....esetleg egy-egy pohár bor után a párod segítségét is kérheted ehhez.
Remélem nem vetted személyeskedésnek,csak el akarlak lazítani:)
Sok szerencsét, veled leszünk ne félj!
Köszönöm a segítséget! Kipróbálom a kalciumot, úgyis szükségem lesz már rá a műtét után.
Érdekes most kicsit lenyugodtam, eddig annyira ideges voltam, hogy azon is elsírtam magam, hogy beszorult a tűzhely gombja.
Mindenkinek jobbulást, a műtét előtt állóknak meg kitartást kívánok!
Kedves Effre!!
Amennyire örülök a jó híreidnek, annyira dühös is vagyok amiért ennyi szenvedés és elkerülhető antibiotikum kúra szükséges ahhoz, hogy végre jobban legyél!! De a pozitív gondolatok erejével erősen szorítok neked, hogy ezek az utolsó bacilushordák végre eltakarodjanak belőled!!! Énekelj bátran a kezelés közben, ennyi kis kellemetlenség a kezelőszemélyzetnek is jár cserébe:))) Kivéve ha nagyon szép hangod van, mert akkor meg irány a kezelés után a Rising star!!
Puszillak:)
Kedves Ibab!
Igazad lehet. Sokat gondolkoztam és beszélni fogok a doktornővel. Puszillak és szép napot kívánok!
Sziasztok!
Vagyok ám, minden nap benézek ide, olvaslak titeket, de nem igazán volt eddig új fejlemény. Tegnap este sikerült operáló orvossal beszélnem, szerdán egyeztet urológussal a hólyagműtét miatt, sugárkezelés pedig csak utána. Nagyon húzzák az időt ezzel a fránya sugárral...
Kedves Effre,
Sugarmelon is halad(ha nehezen is) a gyógyulás felé:a hólyagműtétet nemsokára elvégzik.De biztos jelentkezik majd és ír a fejleményekről.
Puszi: Erika
Szia!
Beszéltem párommal,úgy gondoltuk ki,hogy beszélek ma a dokival,nem szeretnék küszködni a műtét után,vállalom,hogy mindent kivesz...azt hiszem ez így lesz a legjobb....ebből a szempontból....
Ha visszaértünk jövök!
Szép napot! :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?