Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

21658. ibab
2014. okt. 28. 15:36
folytatom:" Az Activelle fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha a családban előfordult már szívbetegség, trombózis, vagy emlőrák." mondtam a dokibácsinak, hogy a nagymamám emlőrákban, anyum, apum, nagypapám trombózisban és szívbetegségben halt meg. Erre tudjátok mit válaszolt? : "HOzott anyagból dolgozom."
21657. ibab
2014. okt. 28. 15:31

Na egy kis délutáni csemege nektek,mesélek nektek új lányok:Egyszer volt, hol nem volt: Méheltávolításom elött,3 éve, horribilis méretű miómám volt, olyan bazi ösztrogén szintem( attól hízott éd nőtt a mióma) hogy a melleim úgy duzzadtak,mint a kocsiban a gyári légzsák kinyílt állaponban, dőlt belőlem a vér,mint a dizsnóvágáson s a férjem csak annyit mondott: drágám,akkor szólj, ha elmúlt és ne akkor amikor megjött,szegény azon csodálkozott, hogy még élek ilyen vérveszteséggel.Szóval többet mensiztem,mint 2 hét. Erre , az egyetemet végzett doktorbácsim nem vette ki a méhemet,megsimogatta a fejemet és az alábbi gyógyszert írta fel nekem ( jól figyelj, mire van): - AKTIVELLE:Az ösztrogénszint csökkenésekor és a menstruáció megszűnésekor (menopauza/klimax idején) kialakuló kellemetlen tünetek, mint a hőhullámok, az éjszakai izzadás és a hüvelyszárazság enyhítésére.

Az Activelle filmtablettát azoknak a nőknek rendelik, akik nem estek át méheltávolításon és akiknek a menstruációja több mint egy éve szűnt meg.

Szóval felírta ezt akkor, amikor még javában megvolt, akkor amikor még csak a nagyimtól tudtam mi az a hőhullám,rázott a hideg a vashiánytól, se nem voltam hüvelyszáraz, se nem volt olyan problémám,mint a leírtak, hanem pont ellenkezője. Na akkor hogyan higgyek a továbbiakban bármilyen orvosnak. Ma már a hidegvizet is megfújom,mert egyszer megégettem a számat...nagyon figyeljetek oda, mit mond és ír az orvos, inkább több helyről kérdezősködjetek. Köszönöm jól vagyok, a hajam már kinőtt, de az izületeim még fájnak a kemoterápiától.De azt mondják, hogy az is szép lassan elmúlik majd.....

21656. f8db0709b8
2014. okt. 28. 15:22

Sziasztok!

Jöv.héten még tuti nem műtenek,4-én kell mennem Ct-re...holnap labor és egyéb intézni valók...én már kész vagyok...mondjuk a spirálom ma levették.

21655. ibab (válaszként erre: 21654. - Diko70)
2014. okt. 28. 15:18
köszi ( vélhetőleg) druszám :-) igyexem és pitbulként harcolok a mozgalomért, hogy: ismerd meg magad és a tested,hallgass a szívedre, mielött a patológus mondja meg föléd hajolva,hogy mit kellett volna másként csinálnod.....
21654. diko70 (válaszként erre: 21653. - Ibab)
2014. okt. 28. 15:10
Nagyon imàdom olvasni az írásaidat!!Teljesen igazad van!Az én orvosom segített dönteni ,és jól döntöttem!!Ment minden!Nem bántam meg! :)Ha van időd akkor csak írj mert egy mosoly mindíg jól jön!Vigyázz magadra!Jobbulást!
21653. ibab
2014. okt. 28. 14:06
LÁnyok! Ne haradudjatok, hogy telehányom itt az üzifalat, de nagyon sokan írtatok nekem privit. Én vagyo a fészkes Ibab. :-) Sokan tudjátok, hogy nekem a műtét duplázva lett, mert amikor kivették a méhemet, rá egy évre elcisztásodott a petefészkem.Mi az, hogy elcisztásodott, elrákosodott. A petefészek rák a legalattomosabb a világon, de a Jóisten akarta,hogy még itt legyek a földön egy darabig és úgy döntött,hogy időben kivették ugyan a daganatos petefészket, áttétet nem találtak, de a daganat fala megrepedt műtét közben,és ezért 6 letöltendő kemoterápiát kaptam. Mostani eszemmel,mint írtam, hogy az első műtétnél, ha a doki nem venné ki a petefészkeket, saját magam venném ki,mivel nagyon sok mindentől megkíméli magát az, aki kiveteti egyhuzamban. Sokszor még az orvos is ugye, arra hivatkozik vehemensen és erőszakosan, hogy ő bizony nem veszi ki,mert fiatalok vagyunk még( HMMM48 éves) és arra bizony szükség van,mert jön a klimax, jön a hőhullám, meg az oroszok, meg az ebola meg minden. Szóval mindet felsorol, de most nagyon durva kéárdést teszek fel Nektek::: Mi a jobb : hőhullám a mindennapokban, vagy hőhullám a krematóriumban?? Melyiket tudjátok kompenzálni?? Én nem az utóbbira szavaznék. Van rengeteg gyógynövény, életmód, jóga, torna, szex stb amivel a klimatikus tüneteket enyhíteni lehet, és van a petefészek rák, ami a méheltávolítás után gyakoribb sokkal,mint gondolnánk. Vannak persze kivételek, vannak olyan csajok akiknek semmi baja nincs petefészkeikkel együtt, de kérdezem én, mi van, ha nem ezek közé tartoztok, hanem úgy jártok,mint én. Jó, életben maradtam, de piszkosul rezgett a léc. Tavaly,már kimentem megnézni a temetőbe,hogy merre kényelmesebb a tájolás. GOndoljátok meg....ez csak egy jótanács:-))))
21652. Bluedream64 (válaszként erre: 21651. - Ibab)
2014. okt. 28. 14:04
Bizony, bizony! De van még más is, majd leírom, csak most dolgoznom kell.
21651. ibab (válaszként erre: 21649. - Bluedream64)
2014. okt. 28. 13:55
mert az 6!!!-nak kéne lennie :-(
21650. ibab (válaszként erre: 21579. - Effre)
2014. okt. 28. 13:54
HOva a francba jársz te orvoshoz és laborba és kórházba Aranyom??? Frédi-Béni technika okozta fertőzés a mai világban elképesztő és kva veszélyes? ezt nem tudja az, aki fertőtleníti az eszcájgokat? Vagy már arra sincs pénze a kórházaknak, hogy elmosogassanak???
21649. Bluedream64 (válaszként erre: 21646. - Ibab)
2014. okt. 28. 13:53
Leginkább attól leszek ideges, amikor vezetői értekezleten az hangzik el, hogy novembertől nem leszek két hétig!!! (vagy félrehalotta az illető és négy, de akkor is)
21648. ibab (válaszként erre: 21614. - Eria67)
2014. okt. 28. 13:49
igyekszem Drága!!! Még ha nem is érzitek de mindnyájatoknak nagyon szurkolok a gyógyulás útján. Az empátia, ami kialakul itt a sorstársakban, az utolérhetetlen . Állod a dugóban és azt veszem észre,hogy rátok gondolok. No hát ez van aranyaim :-))) hazajövök, elolvaslak titeket és sokszor nem jut idő válaszolni...
21647. ibab
2014. okt. 28. 13:43
Lányok!! Hallott valaki már a Zyflamend kapszuláról? Úgy tanácsolták, hogy gyulladásra, természetes kivonatokat tartalmazó cucc, antibiotikum helyett. Info???
21646. ibab (válaszként erre: 21635. - Bluedream64)
2014. okt. 28. 13:42
Nyugodjá'le attól nem leszel ideges :-)))) Najó , tényleg, egy jó film, egy pakolás, mint ahogy Ági is mondja, valamivel tereld el a figyelmed és arra gondolj, hogy erősebbek vagyunk,m mint egy pasi. Sokkal többet kibírunk é s ez által talpra állunk és esünk,mint a macskák. Ha kedved van, körmölj ide bátran, elolvassuk és válaszolunk is :-))))
21645. boszi045 (válaszként erre: 21582. - Pejot)
2014. okt. 28. 12:28
Szia pejot!Nekem először azt mondta a doki ,hogy azért veszik ki a petefészkeimet is ,mert már úgysem működnek,de a szövettan már kimutatta ,hogy tömlősen át volt alakulva az egyik ,a másik meg meg volt vastagodva,úgyhogy szerintem én jobban jártam vele hogy kivették,igazából akkor látják hogy mi van odabent ,amikor műtenek,7 hónapos műtött vagyok,jól vagyok,a klimax tüneteiből egyenlőre csak a hőhullámok lettek kicsit erősebbek,de még így is változóak,van amikor több van de ahogy hűl le az idő,inkább gyengül és ritkul!
21644. hpkati (válaszként erre: 21418. - Eria67)
2014. okt. 28. 12:06

Kitartás Drága! Nagyon szorítok, hogy minél előbb meggyógyulj!

Puszi

Kata

21643. Eria67 (válaszként erre: 21639. - Hpkati)
2014. okt. 28. 12:00

Szia hpkati, az én esetemet a 21418-as bejegyzés alatt olvashatod el, ott írtam miért kell a sugárkezelés.

Neked kitartást és sok erőt kívánok: Erika

21642. hpkati (válaszként erre: 21641. - Diko70)
2014. okt. 28. 11:35
Szia! Én még műtét előtt vagyok, de van köldöksérvem.
21641. diko70
2014. okt. 28. 11:29
Sziasztok!Van itt valaki akinek köldöksérve lett műtét utan??
21640. boszi045 (válaszként erre: 21612. - Vica66)
2014. okt. 28. 11:27
Szia vica!Ne ijedj meg annyira a csövektől,rosszabb látni és hallani róla ,mint valójában,a katétert még ébren teszik be a műtét előtt de nem fáj,a csövet altatás alatt, nekem csak egy csövem volt a hüvelyben,de egyáltalán nem fájt ,és még az se amikor kivették!
21639. hpkati
2014. okt. 28. 11:04

Sziasztok!

Megdöbbenve olvasom, hogy többen is jártok sugárkezelésre:( , és van aki már túl van rajta. Nagyon sokat visszaolvasni nem tudok időhiány miatt..., kérdezhetem hogy ki miért jár sugárra?

Effre, az is borzasztó ami veled történt:( Nagyon sajnálom!

Mielőbbi jobbulást mindenkinek!

Bluedream64, sok habbal borotváld, véletlenül se legyen száraz. Utána hintőporozd egy pár napig, nekem ez vált be amikor műtét miatt néha borotválnom kellett....

Én januárban megyek műtétre. Régóta küszködök, és szerencsére még nem annyira sürgős, hogy rögtön keljen...., így azt kértem a dokitól az ünnepek után essünk rajta túl.

21638. miklósi (válaszként erre: 21609. - Bluedream64)
2014. okt. 28. 10:46
178/100 mondjuk most normális, csak erősen elgondolkodom most mi legyen. Tudom, hogy kell a műtét, jelenleg mondjuk kicsit vérezgetek, de kibírható, kaptam valamilyen fogamzásgátló tablettát, attól állítólag kevésbé fogok vérezni, hát meglátjuk az első menstruációnál. Amiről fogalmam sincs mikor kéne, hogy legyen, mert június óta folyamatosan véreztem, két küret után is ugyanúgy. Elméletileg még van 10 nap a tablettából, aztán minden kiderül. Egyébként a tapasztalataim jók. Én a Margit kórházban voltam. Azon mondjuk nagyon elcsodálkoztam, hogy a méhkivételt szinte futószallagon történik, nagyon sok nőnél, különböző korosztályokban. Műtéti előkészítés: keserősó műtét előtti reggel, aztán este-reggel beöntés. Este kaptak a műtétre várok nyugtatót, a nővérek, orvosok rendesek. Ha valakinek fájdalmai vannak még napok múlva is kap fájdalomcsillapítót. Ja katéter igen, altatásban kapták meg, és másnap reggel szedték ki, a nővérekkel ilyenkor volt egy kis cicamosakodás, de szorgalmazzák, hogy keljenek fel. Én azt láttam, hogy a hasfalból és a hüvelyből is lógott még ki egy-egy cső, amint távozott a vér, meg ami még ott maradt egy tartályba. Ezeket általában akkor vették ki, amikor már hazamentek. Általában 5 napot volt bent mindenki. A kórház nőgyógyászatát csak ajánlani tudom, tényleg odafigyelnek az emberre, és nem várnak el viszonzásul semmit.:)
21637. Bluedream64 (válaszként erre: 21636. - Szisziági)
2014. okt. 28. 09:50

:-))

Sajnos nincs párom, úgyhogy ez így még nehezebb, főleg ha majd valamikor lesz, és a szexre kerülne sor...

Nem voltál intim nagyon, szerintem itt nincsenek tabuk. Ha kiteregetjük a legbelsőbb dolgainkat, akkor egy kis borotválkozás, nem az. :-)

Szoktam kicsit borotválni, de nem a szeméremdombon, mert ott egyszer próbáltam, és tiszta pöttyös lettem, begyulladtak a szőrtűszök.

Köszi a biztatást! Bár, ha minden simán megy ez semmi ahhoz képest, amit itt néhány lánynak át kellett élnie.

21636. szisziági (válaszként erre: 21635. - Bluedream64)
2014. okt. 28. 09:12

Nyugodj meg próbálj meg tenni venni, pakolászni a szekrényben, hátha elterelődik egy kicsit a gondolatod erről. Keress kényelmes ruhadarabokat otthonra, főleg a bugyikat és a nadrágokat nézd át, hogy ne legyenek szoros derekúak,fém zipzárasak stb.

A borotválkozáshoz nyugodt, ellazult állapotban fogj csak hozzá,mert ha megvágod magad akkor több bajt csinálsz vele. Na most nagyon intim leszek....esetleg egy-egy pohár bor után a párod segítségét is kérheted ehhez.

Remélem nem vetted személyeskedésnek,csak el akarlak lazítani:)

Sok szerencsét, veled leszünk ne félj!

21635. Bluedream64 (válaszként erre: 21610. - Dizsóka)
2014. okt. 28. 09:00

Köszönöm a segítséget! Kipróbálom a kalciumot, úgyis szükségem lesz már rá a műtét után.

Érdekes most kicsit lenyugodtam, eddig annyira ideges voltam, hogy azon is elsírtam magam, hogy beszorult a tűzhely gombja.

Mindenkinek jobbulást, a műtét előtt állóknak meg kitartást kívánok!

21634. szisziági (válaszként erre: 21624. - Effre)
2014. okt. 28. 08:44

Kedves Effre!!

Amennyire örülök a jó híreidnek, annyira dühös is vagyok amiért ennyi szenvedés és elkerülhető antibiotikum kúra szükséges ahhoz, hogy végre jobban legyél!! De a pozitív gondolatok erejével erősen szorítok neked, hogy ezek az utolsó bacilushordák végre eltakarodjanak belőled!!! Énekelj bátran a kezelés közben, ennyi kis kellemetlenség a kezelőszemélyzetnek is jár cserébe:))) Kivéve ha nagyon szép hangod van, mert akkor meg irány a kezelés után a Rising star!!

Puszillak:)

21633. mara238 (válaszként erre: 21625. - Effre)
2014. okt. 28. 08:02
Szia Effre! Sajnálom hogy ennyit kell még bajlódnod a műtét után! De minden rendbe fog jönni nemsokára. Itt vagyok mindennap és elolvasok mindent. Puszi Lányok mindenkinek és kitartás!!!
21632. pejot (válaszként erre: 21600. - Ibab)
2014. okt. 28. 07:28

Kedves Ibab!

Igazad lehet. Sokat gondolkoztam és beszélni fogok a doktornővel. Puszillak és szép napot kívánok!

21631. sugarmelon
2014. okt. 28. 07:27

Sziasztok!

Vagyok ám, minden nap benézek ide, olvaslak titeket, de nem igazán volt eddig új fejlemény. Tegnap este sikerült operáló orvossal beszélnem, szerdán egyeztet urológussal a hólyagműtét miatt, sugárkezelés pedig csak utána. Nagyon húzzák az időt ezzel a fránya sugárral...

21630. Eria67 (válaszként erre: 21627. - Effre)
2014. okt. 28. 06:30

Kedves Effre,

Sugarmelon is halad(ha nehezen is) a gyógyulás felé:a hólyagműtétet nemsokára elvégzik.De biztos jelentkezik majd és ír a fejleményekről.

Puszi: Erika

21629. f8db0709b8 (válaszként erre: 21610. - Dizsóka)
2014. okt. 28. 05:58

Szia!

Beszéltem párommal,úgy gondoltuk ki,hogy beszélek ma a dokival,nem szeretnék küszködni a műtét után,vállalom,hogy mindent kivesz...azt hiszem ez így lesz a legjobb....ebből a szempontból....

Ha visszaértünk jövök!

Szép napot! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook