Más-másság (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Más-másság
Leni, a könyv első két fejezetét (meg a 3.-ba is beleolvastam) sikerült eddig elolvasni, s nem 32 percig tartott... A többit majd máskor fogom, egyelőre ennyi is elég volt, elég unalmas. Te egyébként olvastad?
Így az első két fejezet alapján is elég sok minden megfogalmazódott bennem. Először is, hogy ezt a könyvet egy olyan homokos írta, aki kereszténynek vallja magát. Azt tudjuk, hogy nem minden keresztény keresztény, aki azt mondja magáról, vagy azt hiszi magáról. Itt tehát meg is dől az a bizonyosság, hogy ő, mint jó keresztény ember ír erről a többi embernek.
Nekem erről a bárány bőrbe bújt ördög jutott eszembe...
Elég sok helyen bele lehet kötni az írásba, elég sok helyen általánosít, vagy 1-1 adatból, vagy hallott információból olyan következtetéseket von le, amik nem állják meg a helyüket. Persze egy egész könyvet lehetne ezekről írni, de itt van egy példa:
Miért biztos benne, hogy a férfi az esküvője napján azért lett öngyilkos, mert egy nővel kellett összekötnie az életét?
Aztán persze 1-2 gondolattal egyet is lehet érteni, pl., hogy nem az a homokos, aki csak alkalomszerűen együtt van azonos neművel, de azt azért hozzátenném, hogy az attól még ugyanúgy bűn.
Több helyen az írás önmagát cáfolja,pl. azt írja, hogy tudományosan bizonyított, hogy az agymagok fejlődésével hozható összefüggésbe a melegség, utána pedig azt írja, hogy ez nem betegség. Akkor most mi is szerinte az igazság? A fejlődési rendellenesség nem betegség?
A harmadik fejezetben, pedig a Bibliából kivett részeket próbálja többféle módon is megcáfolni, félremagyarázni, sajnos sikertelenül. Elővettem szépen a Bibliám, mert persze a könyvben pontatlanul szerepelnek ezek a részek, s elég egyértelmű a dolog.
"Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban."
Pál levele a Rómabeliekhez 1.26,27
Egyébként meg előveszi Willem C. Van Dam holland, református lelkipásztor írásának egy részét, amit elég egyszerűen elintéz, kijelenti, hogy nem tartja az írást jelentősnek.
Hát a saját szavait szeretném idézni az ő könyvére, ugyanis hasonló a véleményem az érveiről: "Magam részéről ezt az írást nem tartom különösebben jelentősnek."
Nimrod, ajánlom figyelmedbe a Fórumszabályzat 3/b pontját.
Panka, igazad van!
Ez a fórum egy cikkel indult. Az emberi toleranciáról, elfogadásról, szeretetről...
Elfogadni a másikat( egy feketét, egy más vallásút, egy homoszexuálist) nem is olyan nagy dolog, ne úgy néz rá, hogy ő más...NEM MÁS! Pont olyan ember, mint én, vagy te , vagy te...
Pár hónapja van szerencsém más vállású emberekkel(muszlim), feketékkel, ázsiai emberekkel egy csoportba járnom és megimertem őket, olyan emberek, mint én! Sőt egy leszbikus tanárnő is tanit! Sőt a gyerekeink egy oviba járnak!
Nem mások, emberek...
És boldgog is az illető? Vagy csak a külvilág felé mutatja, hogy változott? Nem tudhatod belülről mit érez nem látsz bele. Lehet azért mondja hogy változott mert nem tudja feldolgozni azt ahogy az emberek körülötte reagáltak a másságára.
Sok olyan ember él boldogtalan hetero kapcsolatban aki nem meri felvállalni magát
Egyetértek Veled. Nemrégen beszélgettem egy pszichológussal erről a témáról. Sajnos ez nem olyan dolog amit befolyásolni lehetne. Az orvostudomény is bebizonyította, hogy ez veleszületett dolog. Valaki vagy elfojtja magában az érzést és éli úgy az életét vagy fel meri vállalni és vállalja a vele járó kellemetlenségeket, de mellette boldog lehet.
Kérdeztem, hogy változtatható-e ez az érzés segítséggel, de a pszichológus azt mondta, hogy nem. Ez vagy benne van az emberben születésétől kezdve vagy nem.
Én is pont ezt mondom, hogy a nemi vágyat ne keverjük össze a szerelemmel.
Ha két azonos nemű ember kölcsönösen szereti egymást, az többnyire szerelem. Éppúgy, ahogy két különböző nemű ember is, ha kölcsönösen szereti egymást, az is többnyire szerelem.
Persze, mind a két oldalról van olyan, hogy egyéjszakás kaland, meg hasonlók, az nyilván nem szerelem.
Az ember érzi, legbelül érzi, hogy mikor szerelmes. Ezt az érzést nem lehet összekeverni semmivel.
És két azonos nemű ember is éppúgy szerelmes lehet egymásba, ahogy két különböző nemű ember is szerelmes lehet egymásba.
Ja, aha... Hát, nehezen... :) De nem lehetetlen. Láttam már rá példát.
Volt egy pásztor (nem Magyarországon), aki kijárt egy iszonyú szegény, lepukkant környékre. Alkoholisták, asszony- és gyerekverők, loptak egymástól, még a szomszéd gyerekétől is elvették a kaját, meleg fiúk és perverz felnőttek (= 30 év körüliek). Az állam kapargattam a földről, mikor mesélt róluk, előtte meg ölelgette őket, megkérdezte, hogy vannak, van-e valamire szükségük... Ha neki, egy "senkinek" sikerült, akkor másnak is sikerülhet.
Örülök,hogy elolvastam az írásodat!
Gratulálok a családodhoz!
Bocs.
:)
A bűnt a bűnöstől.
Ez nemcsak nemi vágy..nem véletlen, hogy neked a ffiak lelkülete is vonzóbb, mint a nőké, nálad sem csak a testről van szó, ha valakibe szerelmes vagy.
A homosz. kapcsolatoknál is ugyanígy van, nemcsak a test a lényeg.
Érdekelne, miért ezzel vágnak mindig vissza.... Miért nem az Allah-követőkkel, akik ennél sokkal durvábban elítélőbbek?
Engem nem érdekel se a pápa, se a papok, de még a saját lelkipásztorom se, akit egyébként nagyon birok. Engem Isten érdekel. Néhány egyház pedig legfőképpen azért nem érdekel, mert ők elfogadják ezt a bűnt, én meg nem... És megint csak mondom: a bűnt és nem az embert! Az ember értékes, minden ember értékes - csak sokan maguk sem érzik/tudják/tapasztalják ezt és ezért lesznek pl. alkoholisták, rablók, gyilkosok, perverzek, erőszakosok.
Elfogadni az EMBERT kell és nem a bűnt! És a hívők, mindenki, akinek számít valamit a Jézus Krisztus név, így kellene gondolkodnia és viselkednie, szerintem.