Más-másság (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Más-másság
A cikk írója nem tett semmi különöset!
Írt egy cikket,egy olyan témában,ami sokaknak meghökkentő.
Leírta,hogy ő hogyan fogadta a saját gyereke "másságát".
Gondoljatok bele,Ti hogyan fogadtátok volna?
Ez a jó benne! A kérdés,hogy Te mit tennél!
Őt a párja rásegítette az elfogadásra,de szerintem még most sem törődött bele igazán.De mit is tehetne?Ő gyereke,szülte,nevelte.Ki álljon mellette,ha a saját anyja se?Ez a társadalom még a rablókkal,gyilkosokkal is elnézőbb,mint a homoszexuálisokkal!Jó,hogy a szűkebb környezet a fiú mellé állt,ha a tágabb sosem fog!Lehet neki elég baja a munkahelyén,és az ismerősök körében,mert az ilyen úgyis kitudódik!
De csak nézzétek meg,mennyi értékes ember van közöttük!
Miért nem az emberi értékeket nézzük?
Lehet,hogy ezért is van ennyi öngyilkos?
Köszönöm Nimrod!
Teljesen igazad van. Ez egy cikkem vége volt. Igaz, hatalmas port kavart, pontosan azért, amit írtál. A másság elfogadása bizony nehéz dolog, főleg a vallásos családoknál, de nem ritka. Könnyű a Sátánt emlegetni és azt, hogy istenkáromló lennék. Nem, egyszerűen elfogadó vagyok, és Ember. Hiszen ha jól belegondolunk, a "mások" szemében bizony mi vagyunk a "mások".
Vagy nem?
Remélem sok ilyen ember van a Földön, mint aki a cikket írta. Gratulálok a nagyszerű családjához és ahhoz, hogy ilyen elfogadó és így látja a világot. Sok család nem így reagálta volna le ezt a dolgot. Sokan kitagadják emiatt gyereküket. Pedig ez nem egy olyan dolog, h "na mostantól én meleg vagyok" , hanem ez egy érzés ami belülről jön. Ez ellen nem tud mit tenni. Ezt sokan nem tudják. Mindenki azt hiszi, hogy ez amolyan feltűnési viszketekség és, hogy az emberek nem tudnak már magukkal mit kezdeni. De abba nem gondolnak bele, hogy egy ilyen ember csak feltűnésből miért okozna magának ekkora stresszt, hogy a családjának, bárkinek alig meri elmondani?
Leiahhh! Lyrian egyáltalán nem káromolta Istent. Nagyon is igaza van. Én nem értem, hogyha Isten az elfogadásról szól és arról, h szeresd felebarátodat stb, akkor miért kell embereket emiatt elítélni? Pont a nagy vallásosak azok akik a legbírálóbb emberek és pont ők papolnak az elfogadásról. Ne haragudjon akit megbántok ezzel, de ez így van. Mindenki ugyanolyan ember. Kicsit magába nézhetne néhány "elfogadó ember", h valójában miért is az.
Valamit félreértettél!
Én nem látok itt semmiféle káromlást.
Sőt! inkább magas fokú toleranciát!
Nemrég én is vitáztam a másságról egy vallásos emberkével... hasonlóképpen érveltem, mint ahogy Te írod itt...
Az volt a válasza, hogy a melegeket nem Isten teremtette ilyenné, hanem a Sátán adja az embereknek az ilyesfajta vágyakat...
Erre már inkább nem mondtam semmit...
Én nem a cikkhez szeretnék gratulálni, hanem inkább annak, aki ezt megírta, átélte és el tudta fogadni, mert ez a legnehezebb.
Hány szülő van, aki kitagadja a gyermekét, vagy azonnal orvoshoz szeretné vinni agymosatni. Képtelenek felfogni és szembesülni a tényekkel.
Pedig a szülőség ezzel jár. A gyerekünk marad.
Egyszer vitatkoztam valakivel, aki mély vallásosságában gyökeresen ki akarta irtani a másságot (mindenféle másságot), ezt írtam neki vissza (s nyugodtan kövezzetek meg, ha nem jól válaszoltam neki):
"Istenre hivatkozol - én nem vagyok vallásos -, hogy megteremtette a nőt, a férfit, a fényt, a sötétséget, a tüzet, a vizet… mindennek az ellentétét… majd Isten egy huncut mosollyal a szája sarkában megteremtette a homoszexuálisokat is… és itt feltenném a kérdést, ateista létemre, Neked, ki hiszel Istenben:
- Ki vagy te, ki Istent emlegeted, hogy felülbírálod Isten döntését????"
Kívánok Nektek nagyon sok örömet, s legyetek példák mások számára. :)
Talán meg kellene próbálni fordítva gondolkodni /nekik mi lehetünk mások/,számukra a saját helyzetük a természetes.
... és így kellene minden úgynevezett mássággal kapcsolatban is gondolkodni.
Így senkinek nem kellene félni a társadalmi előítéletektől és nem kellene együtt élnie lélekölő félelmekkel /pl. az egyik legfájóbb: mit szól hozzá a családom?/.
volt van nekem is egy nagyon nagyon jó barátom. Sajnos az élet messze sodort tőle, pedig nagyon jó barátom volt. Amikor közölte velem, hogy neki fiú barátja van, és (Ő is fiú)mit szólok ehhez, szinte ugyan az volt a reakcióm, mint a cikk írójának a párjának a reakciója. Számomra ugyan az a kedves jófej imádnivaló ember maradt mint akit megismertem.
ELfogadtam ismertem több párját. Már évek óta boldog kapcsolatban él egy sráccal, aki szintén nehezen fogadtatta el a szüleivel a dolgot. De végül is sikerült nekik.
Szép cikk, és érdemes sok "macerálódós" embernek ezt elolvasnia és átgondolnia.
Volt is lessz is másság amíg világ a világ. Nem csak emberek között.
Biztosan egy nagy "bolondos" jófej család. Nagyon jó a tagjai is.
Szép estét!
Szuper a cikk!
Szeretnek resze lenni a csaladodnak.
A szuleim engem is elfogadonak neveltek.
Nagyon jó cikk!
Szerencsére minket nagyon is elfogadónak neveltek a szüleink, így nemhogy nem zavar a "másság", de számomra teljesen természetes.
És ebben a szemléletben nevelem én is a fiamat majd.
Az én uncsitesóm nem talál ki magának lányokat...
Amúgy vannak a módi melegek, meg leszbikusok(de ez lehet inkább csak a lányokra vonatkozik, akik azért vállalják ezt a dolgot, mert ez a "menő"-szerintük)
Amúgy aki igazán "más" rajta látni lehet. AZ uncsitesóm is már tini korában(kb 15 éve)festette a haját, szemöldökét,sőt még vékonyra ki is szedette. Sőt a mozdulatai is tök nőiesek, és a hanglejtése. Tök lerí róla, csak az nem veszi észre szerintem aki nem akarja-vagy nem esik le nekik miért is ilyen ő valójában.
Én elfogadom őt ilyennek,és mást is-attól ők is emberek, ugyanolyanok mint mi-heterok.Erről ők nem tehetnek!
És igen nagy erő kell egy anyának és apának ezt elfogadni, feldolgozni, pláne így, hogy nem az a reakciójuk, hogy én téged többé nem ismerlek-mert sajnos erre is van példa.
Vagy vannak olyanok, akik azt hiszik hogy ez gyógyítható...
Nálunk is detto a helyzet, csak nálunk a sógorom, aki nagyon titkolja. De mivel nekem van már olyan barátom aki a saját neméhez tartozik, így nekem rögtön lejött ( sőt bizonyítékom is van rá). Elmeséltem a férjemnek, de még Ő is tiltakozott. Most a sógorom mindig kitalál lányokat akikkel jár és így a szülei büszkék rá.( lányokat viszont nem hoz haza). Csak ez a nagy hazugság ne lenne. Néha ordítani tudnék. De ha Ő így boldog, hogy hazudik saját szüleinek, akkor legyen.
Csak gratulálni szeretnék a cikk írójának és családjának. Ez az igazi szeretet.
Új fórum indult a hoxán, kicsit ehhez a témához: Elton John es partnere David Furnish szulok lettek. Velemenyek?
Ha valakit érdekel esetleg.
Szép estét mindenkinek és még egyszer gratulálok a cikkírónak:-)
A mások sem mások, csak más az idenditásuk...
Nekem is van unokaöcsém aki a saját neméhez vonzódik, megosztotta velem a titkát, még a szülei sem tudják. Nem tűnik fel nekik, annak ellenére hogy már rég a saját lábán áll, külön, hogy soha nem volt barátnője... várják tőle is az unokákat...
én pedig ilyenkor csak hallgatok, és tiszteletben tartom az uncsitesóm döntését.
Szerintem az ő szülei nem viselkednének így, ahogy Ti viselkedtetek anno
Nagyon jól megírt cikk!
Magam részéről elfogadom más MAGÁNéletét,hiszen nem az én életem.DE!De sajnálatos,hogy vannak párok akik "feltünési" kényszerből,világgá kürtölik:Ők mások!A nyílt utcára "kiteszik" a magánéletüket ártatlan kicsi gyermekek kiváncsi szeme elé!Mit mondhatnék- két bajuszos bácsi puszilkodik?