Más-másság (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Más-másság
Itthon még ez is gyerekcipőbe jár, azokban az országokban ahol több éves múltra nyúlnak vissza a felvonulások nem úgy néz ki a dolog, mint nálunk.
Itthon valóban a provokatív, gyakran nem is meleg, hanem transzvesztitákkal zsúfolt "produkciók" kapnak helyet.
Igen, a felvonulásra is gondolok; az az érzésem néha, hogy ezt többen brahiból csinálják...
Amikor néhány évvel ezelőtt Velencéből Torinóba utaztam vonattal, sok-sok erkélyen ki volt téve a szivárványos zászló. Azon gondolkodtam, hogy tényleg ennyi van, csak pukkasztásként...
Én szeretném megérteni a dolgok lényegét, körüljárni a témát, mert csak így tudok adott esetben megfelelő választ adni. Mert a gyerekek, a fiatalok kegyetlenül őszintén tudnak kérdezni, és akkor ott nincs mellébeszélés. És nem is akarok.
Szégyellnéd? S ha pont a te gyereked lenne más, azt is szégyellnéd?
Szerintem a nemi hovatartozás elfogadása egyfajta szellemi szint meglétét követeli..
A felvonulásokra gondolsz?
Azokat én sem pártolom, és hidd el az átlag melegek sem.
Ugyanakkor sokan azt is fitogtatásnak érzik, ha valaki az azonos nemű párjával kézenfogva színházba megy, pedig ellenkező neműek esetén ez egy természetes dolog lenne, nemde?
Igen, nagyon nehéz elvonatkoztatni, amit meg is tudok és kell is tenni;
Amit viszont nem értek még: a szexuális irányultság miért nem magánügy (mint annyi más...)???
Tudod, milyen érzés lehetett, amikor láttam két harmadikos fiú tanítványomat, amint egymás sliccét markolásszák és közben izzadtak, mint a ló???? És ez sajnos nem egyszer fordult elő...
Természetesen az osztálytársaik is észrevették...
Te már ebbe nőttél bele...
30-40 évvel ezelőtt is beszéltek ezt-azt egy-egy emberkéről, de nem napi szinten.
Ma pedig az óvodások már így szidják egymást.
gyönyörű történet....
példaértékű minden olyan családnak, ahol hasonlóan hozzátok, "feketebárány" is van.
Reméljük Isten kevésbbé szűk látókörű, mint földi helytartói, és követőik.
:)
Egyátalán nincs többet emlegetve, mint bármi más, csak aki érzékeny a témára, jobban felfigyel rá, mint amikor szakítás után feltűnik, hogy mennyi szerelmes dalt játszik a rádió.
:)
Romániában még jó 20 évvel ezelőtt a Duna-deltához kényszermunkára ítélték, ami egyenlő volt a halállal;
A Közel- és Távolkeleten a kivégzés még ma is gyakori...
A hangsúllyal van gond inkább.
Annyiszor elhangzanak a kérdések: ez "gáz", ez "ciki" - ez "normális"??
Nem tudom, miért kell bizonyos nemi hovatartozást ennyire kihangsúlyozni.
Szégyellném... De már lassan kérkednek vele... A vízcsapból is ez folyik...
Ahogy régen egy viccben elhangzott: régen büntették, ma azt mondjuk, hogy van ilyen, holnap meg már kötelező lesz...
Bírom, hogy mindenki bibliatudós, anélkül, hogy egyszer is belenézett volna a Bibliába. Csak két igevers a sokból: 3Móz 20:13 és Róma 8:1.
A homoszexualitás bűn, csakúgy mint a házasságtörés vagy a lopás, vagy a gyilkosság. De van kegyelem és ez a lényeg. Isten nem az embert gyűlöli, azt egyiket sem semmiképpen, hanem a bűnt, de azt mindet és maximálisan.
Nem azért vagy bűnös, mert homoszexuális vagy, hanem azért vagy homoszexuális, mert bűnös vagy...
Először is Hoxa nem szereti ha linket teszünk a hozzászólásokba. Elképzelhető, hogy emiatt a hozzászólásod (és talán most az enyém is) törlésre kerül...
Szval. szerinted a melegek "átkozottak", és halállal lakoljanak?
Legalábbis ez jött le ebből a 32 perces istentiszteletből, amit ajánlottál meghallgatásra a saját szavaid helyett...
Ajánlanék én is Neked valamit.
Remélem, Te is veszed a fáradtságot, és elolvasod, ahogy én végighallgattam az általad ajánlott hanganyagot.
Nem tudom, hogy ismered-e az Öt kenyér nevezetű keresztény-meleg egyesületet?
Van egy honlapjuk... ott olvashatod Birtalan Balázs: Halállal lakoljanak? (A homoszexuális ember és a kereszténység) című írását.
Örülnék, ha megtennéd ezt, és az elolvasása után leírnád a gondolataid a saját szavaiddal.
Itt az említett írás linkje:
Nem akarok a saját szavaimmal reagálni erre a sok mindenre az ítélkezésről, meg egyebekről, mert nem tudnám elég pontosan megfogalmazni, másrészt nem szeretném ezt a fórumot sem szétoffolni, de akit érdekel, hallgassa meg ezt:
Imádom Freddy Mercuryt !
:))
Bocsi a cikk írótól,hogy mi így egymással beszélgetünk!:)
Ilikém, erre a hsz-edre kapsz egy idézetet, szintén abból a cikkemből. :) Pontosan az értékes emberek miatt és szintén egy válasz volt annak, akivel vitatkoztam. Utána várom megint a kövezést. :D
"No, akkor rajta! Dobáljuk le a könyvespolcokról Seneca, Homérosz, Szappho, Szolón, Sophoklész, Euripidesz, Platón, Homérosz műveit! Süllyesszük el Leszbosz szigetét! S ha már itt tartunk, semmisítsük meg az Ókort, töröljük egy tollvonással a történelemből, művészetből! Kövesse őket Nagy Sándor, II. János király, Cervantes, Oscar Wilde… mind a tűzre velük! Törjük el a balett-táncosok lábát, köpjük le Freddy Mercury sírját, ne hallgassuk többet Elton Johnt, George Michaelt, kövezzük meg John Amaechit… majd dőljünk hátra elégedetten, hogy gyermekünk már nem a „fertőben” fog felnőni… de ha körbenézünk, hatalmas űr fog tátongani körülöttünk… eltüntettük a világból a szépséget, tudást, csodát, amit ők árasztottak/árasztanak magukból…"
Szeretem a csodákat... és szeretem az embereket... szerintem minden ember értékes, legyen bárki...