Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! fórum

Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)

❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯
43887. Dorneo (válaszként erre: 43882. - RosaGina)
2021. jan. 11. 18:28
2019. januárban nekünk PICSI volt a Kaáliban, de lehet,ahogy azóta már nem csinálják...Nem is értem miért, hiszen fejlődni kéne, nem visszafejlődni.
43886. Danke85 (válaszként erre: 43868. - Tundev)
2021. jan. 11. 15:39

Szia ,nekem PICSI volt tavaly. 4 Top AA Blastonk lett. Sajnos egy üres petezsákot zsebeltünk csak be. Dns frag 2,8% . Embrió számban annyi maradt mint ICSI vel. Sokat olvastam én is utána hogy akkor mit próbáljunk ki az utolsó stimunál. Nekünk a biológus azt mondta hogy ez a legjobb. Fertilechip technikával volt a megtermèkenyítès. 8 Top AA Blastonk lett. Ebből 1 et kaptam vissza,de nem sikerült. Nekem az üres petezsák Volt az egyetlen ahol volt végre hcg. Viszont itt elírta az asszisztens a protokollom és később kezdtem a progit 1 nappal. Én most januárban ERA tesztre megyek. Bár ha el van tolódva az impl ablak, akkor sajnos bármivel lehet a megtermèkenyítès,lehet pgs bevizsgált embrio, minden kiegészítő kezelés ellenére sem fog sikerülni....

3 Friss,4 Fet van mögöttem.

Én nem tudok kísérletezni hogy tegyük be 1+- nappal az embriót. A sok kiegészítő kezelés miatt rengeteg pénzbe van 1 kör.

43885. tundev (válaszként erre: 43880. - Pompom)
2021. jan. 11. 15:37
Hoppá, akkor ezek szerint a reprofit is változott. :) Ennek örülök! Köszönöm az infót.
43884. tundev (válaszként erre: 43882. - RosaGina)
2021. jan. 11. 15:36

Köszönöm!!! Ti reprogenesysben voltatok, ugye?

Igen, valahol az én szívem is a MACS+PICSI felé húz.

Tudom, hogy kistesóért újból harca szálltál....oda most hogy lehet kijutni? Szintén pcr teszttel?

43883. RosaGina
2021. jan. 11. 15:15
*PICSI
43882. RosaGina (válaszként erre: 43868. - Tundev)
2021. jan. 11. 15:14

Szia.

Nekünk MACS ésPGS volt. Másfél éves, itt szuszikál mellettem.

Mi direkt a fregmentáltság miatt kértük mind a két vizsgálatot.

Bp Kaáli már két evvel ezelőtt sem csinálta a PICS t.

43881. Pompom (válaszként erre: 43880. - Pompom)
2021. jan. 11. 15:01
A Gonal mennyiség sorrendje nem emelkedő volt, hanem 225-el kezdtünk, volt 300 és végül 200 is.
43880. Pompom (válaszként erre: 43878. - Tundev)
2021. jan. 11. 15:00
Én Gonal-F-et kaptam, napi 200-300 NE-t, kb. 9-10 napig, ciklus 2. napjától. Majd napi egy Cetrotidet 3-4 napig a ciklus 6-7. napjától és a leszívás előtt 36 órával 2*0,1 Gonapeptylt (Diphereline/Decapeptyl volt felírva, de azt itthon nem kaptam a patikában). Csak a Gonal mennyisége változott (200-225-300) a 4 stimu során.
43879. Editke01 (válaszként erre: 43863. - Pipironka)
2021. jan. 11. 14:36
Igen sikerrel jart, de azt tudom, hogy rengeteg spermium "kiszelektalodott". Igen, en is igy gondolkodtam a pgs-el kapcsolatban, de kozben, meg hallok olyanokat, hogy pgs utan mozaikot visszaultettek es sikerult. Tehat vagy rossz volt a PGS eredmeny, vagy kijavitotta magat az embrio. Persze ez ritka, de van akinek pgs jo embrio sem sikerul. De mas 7 embrio, mint 3-4.
43878. tundev (válaszként erre: 43877. - Pompom)
2021. jan. 11. 14:26
Úgy értem, hogy mindenkinek ugyanazt és ugyanannyi stimu hormont adnak, függetlenül attól,hogy milyenek az értékeid. Ha az információim még aktuálisak, akkor 4 menopur (vagy merifoert?) / nap. De javítsatok ki, ha ez azóta változott.
43877. Pompom (válaszként erre: 43875. - Tundev)
2021. jan. 11. 13:35
Úgy érted az egyen protokollt, hogy egy-egy páciensnek mindig ugyanazt a protokollt adják, csak max. eltérnek kicsit az adagokban?
43876. Dorneo (válaszként erre: 43874. - Tundev)
2021. jan. 11. 12:20
És akkor nem is beszélve az akroszómáról, ROS-ról és egyéb csemegékről!
43875. tundev (válaszként erre: 43871. - Pompom)
2021. jan. 11. 12:20

Igen, a reprofittel meg ugye az egyen protokol az, ami visszatart.(saját sejtes lombik)

És még mindig nem értem, hogy a többi intézetben miért nem használják. :(

43874. tundev (válaszként erre: 43873. - Dorneo)
2021. jan. 11. 12:16

Pont ahogy írod...a jó ég tudja :(

Én is abban reménykedem, hogy hátha ugyanúgy javulhat, mint ahogy romlik.

Én is rettegek újra nézetni, bár a kíváncsiság hajt, hogy mi lenne egy újabb minta eredménye. De ugye nincs rá "gyógymód" és nem 5 ft egy ilyen vizsgálat.

43873. Dorneo (válaszként erre: 43868. - Tundev)
2021. jan. 11. 12:11
Hát fura tényleg, hogy ennyit tud romlani, meg sem merjük nézetni ha ilyen is előfordulhat... Viszont ha hipp-hopp romlik különösebb ok nélkül, akkor visszajavulni is tud talán. Lehet, hogy minden újonnan képződő spermium-adagban más-más az eredmény? Jó ég tudja!
43872. Dorneo (válaszként erre: 43868. - Tundev)
2021. jan. 11. 12:08
PICSI a Bp- i Kaáliban is van, legalábbis másfél éve még volt. Meg úgy tudom, a debreceni ARC-ban is van.
43871. Pompom (válaszként erre: 43868. - Tundev)
2021. jan. 11. 11:36
Én csak a Reprofitot tudom (ami ugye nem magyar), hogy lehet kérni MACS-ot és PICSI-t is. Kérni kell, mert nem része az alap protokollnak. Köszi a szakmai infókat.
43870. Pompom (válaszként erre: 43867. - Solinca)
2021. jan. 11. 11:33
Szia! Köszi a választ. Vitamint mi attól függetlenül szedtünk (kb. az It starts with the egg könyv iránymutatásai alapján+Szabó Gál Bence javaslatai alapján) jó minőségben, nagy dózisban, hogy nem volt ilyen irányú rossz eredményünk. Lombikra meg miattam mentünk.
43869. Pompom (válaszként erre: 43866. - Dorneo)
2021. jan. 11. 11:31
Köszi a megerősítést!
43868. tundev
2021. jan. 11. 10:11

Sziasztok!

A DNS fragmentáció egy nagy fekete lyuk sajnos a meddőségben. Nekünk volt 3%os dns frag értékünk, majd 1,5 év múlva újabb vizsgálat (ekkor a vitaminok mellett már a bemert is bevetettük a siker érdekében) lett 23%os dns fragmentáltság. Én is azt hittem, hogy ennyit nem romolhat....vagy az eredmény lett téves vagy valóban ennyit romlott :(.

Nekünk volt fagyasztott spermiumbol megtermékenyités, semmivel sem lett jobb eredményünk, mint mondjuk a fertile chip-es megoldással.

Viszont az ERA-val kapcsolatban lenne kérdésem:

Nekem 6 friss + 1 FEtből a legutolsó volt "sikeres", ami sajnos missed abbal végződött. Visszanéztem és a korábbi lombikoknál mindig 20.napon volt a beültetés és most a 19.nap volt!!! (egyébként szinte mindig hosszú protokolos lombikok voltak).

Ez esetben kijelenthető, hogy nekem a 19.nap lehet receptiv? Vagy érdemes lenne ettöl függetlenül elvégezni az ERA-t?

Visszatérve a DNS fragmentációra:

Sok helyen olvasom, hogy pl a PICSI nem szűri a dns fragmentáltságot, ami nem igaz. Sőt, ha az élve születések számát nem is növeli, de a vetélést 3%ra csökkenti, ami azért valljuk be, hogy nem mindegy.(ugye a dns fragmentált spermium okoz vetélést 9.hét elött) Aki ért angolul, itt a 2019 ESHRE konferencia, ahol az egyik angliai meddőségi intézet embriologusa beszél, SAJÁT tapasztalatukat prezentálva a PICSI tekintetében.

[link]

Ennek ellenére ugye a HFEA 2020 október óta piros jelzéssel látta el ezt az eljárást, többek között a PGS, assistted hatcing, IMSI, immunológiai kezelések (szteroid, lipid...stb) ami azt jelenti, hogy nem ajánlott, mert nem növeli az élve születések számát, így az intézeteknek e szerint kell(ene) eljárni. Éppen ezért Magyarországon a legtöbb intézet már nem is használja a PICSIt, pedig én örültem volna, ha nem kell átélnem a missed ab-ot, holott csak annyi kellett volna az intézettöl, hogy belemártják hilaruonsavba a spermiumokat. (Egyébként külön kértem, meg lett ígérve, majd kiderült a leszivás után, hogy nem csinálják meg.)

Így kérdezném, hogy ismertek-e még Magyarországon olyan intézetet, ahol csinálnak PICSI-t (Kaposvár szóba sem jöhet)

ISCARE Pozsony lett volna a következő állomás, de ott sem csinálnak PICSI-T, csak MACS-ot, ami ben nem vagyok biztos, hogy túl jó a töredezettségre, hisz centrifugálni kell a spermiumot MACS elött, ami még jobban károsíthatja a spermiumot.

Volt valakinek siker PICSIvel vagy akár MACS-al?

Köszönöm és bocsánat, ha hosszú lettem :)

43867. Solinca (válaszként erre: 43865. - Pompom)
2021. jan. 11. 09:31
Szia, nálunk a vitaminos megoldás működött (Q10, E vitamin, C ès D vitamin nagy dózisban), 3 hónap eltèrèssel 25%-ról javult 6%-ra, de ez nyilván egyènfüggő is. Na meg fragmentációs vizsgálat se 2 forint..
43866. Dorneo (válaszként erre: 43865. - Pompom)
2021. jan. 11. 08:51
Gyors megoldásnak én is a MACS-ot hallottam, esetleg fertile chip. A PICSI a rossz HBA-nál segít, a DNS-nél úgy tudom, nem. De szerintem azért mindenképp érdemes megpróbálni javítani rajta, mert a fenti módszerek sem adnak száz százalékos megoldást.
43865. Pompom (válaszként erre: 43864. - Dorneo)
2021. jan. 11. 08:44
Szia! Érdekelne egy dolog. Nekünk nem volt DNS fragmentációs vizsgálat. Ugyan voltunk andrológusnál, fizikai vizsgálat volt, spermiogramunk volt, de mikor a doki meghallotta, hogy MACS és PICSI is van mindig a lombikunknál, akkor azt mondta, hogy nincs értelme. Ezt azzal magyarázta, hogy a fragmentációra-ha fennáll-nincs jobb megoldás, mint a MACS/PICSI, esetleg más minőségi válogató módszer. Olvastam itt hosszú távú megoldásokró, mint bemer, adaptogén szerek, stumulánsok, antioxidánsok, más vitaminok, stb.... De azok hosszú távon hatnak és nem ad hoc megoldások.
43864. Dorneo (válaszként erre: 43863. - Pipironka)
2021. jan. 11. 08:28
Mi pont azon gondolkodunk, hogy érdemes-e megismételni a DNS fragmentáció vizsgálatot. Korábban jó/kiváló eredmény lett, reméljük, nem romlott azóta. De többen mondják, hogy kb. olyan változékony tud lenni az értéke, mint a női hormonoké. Szóval, ennyi erővel havonta újra nézethetnénk...
43863. Pipironka (válaszként erre: 43862. - Editke01)
2021. jan. 11. 01:00

A dns fragmentációról az andrológus kicsit másképp nyilatkozik és sajnos igazolja az állapotunk az állítását. Bár úgy lenne, ahogy mondod, és hogy jobb is lehet, nem csak rossz. Valóban változó, de ha romlik, az nem jó jel, és pl nekünk egy kiváló spermiogramnál volt ritka rossz fragmentáció, majd romló spermiogrammal még rosszabb. Nekem a PGS abból a szempontból volt tanulságos, hogy volt közte fejlődési rendellenes, ami megdöbbentett. 3 embriónál van elvileg esély rá, hogy 1 jó, persze ha többen lennének, az az igazi. Nekem volt több itthon egy 1,5 évvel ezelőtti stimuból, 7 embrió és egyetlen se tapadt meg, 1 v 2-essével sem. Azért ha ott tudtam volt pgs eredményt látni, olcsóbban megúsztuk volna, és nyerek 1,5 évet, plusz tisztábban látnék talán mi lehetett az embriókkal... nem könnyű döntés persze semelyik. A fagyasztott spermiumokról írt már más is, én csak olyanról tudok, akinek nem vált be, de rákérdezek majd a dokiknál. Az ismerősöd végül sikerrel járt a fagyasztott spermiumokkal?

A gond ezzel a fragmentációval, hogy bizonyos százalék felett a lombik is kb 1% eséllyel sikeres, annyi külföldi szakirodalmat olvastam már, hogy találjak valami pozitívat erről, de nem akar szembejönni.

43862. Editke01 (válaszként erre: 43836. - Pipironka)
2021. jan. 10. 21:47
Szia! Bocs, hogy belekotnyeleskedek, nekem az Era-rol az egyik orvos azt mondta, hogy azoknal akik vegeztek valamivel kisebb a siker aranya, mint akiknel nem, akkor meg minek. A masik orvos meg azert nem hisz benne, mert petevezetekben is letrejohet terhesseg. A dns fragmentaciora nekem mindig azt mondtak, hogy felesleges, mert az mindig valtozo eredmenyt ad. Viszont van egy ismerosom, akinek most nagyon sokadjara sikerult es szerinte azert, mert eloszor hasznaltak fagyasztott spermat. Elotte mindig 5 napos szep embriok, megse sikerult. Neki az orvos annyit mondott a fagyasztott-ra, hogy az jobb. Szoval lehet erdemes ezt megcsinalni, ha ugy erzed a sperma befolyasolja az embiok minoseget, de persze kerdezd meg a dokidat. PGS - t meg szerintem csak akkor erdemes, ha sok embrioja van az embernek, 3-4 nel nem, mert akkor lehet, hogy egy sem lesz jo es akkor inkabb ultettek volna be oket megadva az eselyt. Persze ez az en velemenyem, egyszer pgs-eztunk es en nagyon megbantam.
43861. Mancs75 (válaszként erre: 43822. - Magni1)
2021. jan. 10. 13:06
Jó, de te bemagniztál, te más vagy, egy fogalom vagy itt a fórumon.😁
43860. Kyara84
2021. jan. 8. 21:32
Én még ugyanott tartok , nem sokat haladtam előre. Annyi hogy volt egy spontán terhességem de missed ab lett a vége. Legalább azt már tudom hogy teherbe tudok esni 😅. Meg igyekszem kordában tartani az értékeimet. Most akarunk mi is indulni majd. Drukkolok neked nagyon RosaGina 😇.
43859. Kyara84 (válaszként erre: 43856. - RosaGina)
2021. jan. 8. 21:27
🙂❤❤❤❤❤❤
43858. Kiscica19 (válaszként erre: 43857. - RosaGina)
2021. jan. 8. 21:00
Ez jó! Tikktakk 😂😂😂
❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook