Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Egy lombikos csoportban írták (egész pontosan babavállalás 40 felett), hogy a BMC - ben csak azért vállalták Fejős Évát és Fehér Annát, mert ismertek, de egyébként már a 38 éves nőket leöregezik.
Végülis letett róla, de most engem hív Sergenek meg a kutyákat... 😠
Ezt megértem. Akkor drukkoljunk, hogy lány legyen!;)
Hú de összevesztem VLP - vel. Azt mondta, ha fiúnk lesz, Serge lesz a neve.
Na azt már nem! Azt jelenti, hogy szolga.
Az én gyerekemre nem fogják naponta tízszer kimondani, hogy szolga!
Komolyan mondom én a következő tapló orvosnak a pofájába fogom vágni, hogy éppen önök voltak azok 15 évvel ezelőtt, akik azt mondták nekem, hogy csak akkor tudják megmondani nekem, hogy örökölte - e a testvéreim betegségét a baba, ha terhes leszek, a magzatvízből. Ja! Hogy nekem egy abortusz nem fér bele az életembe? Az az én bajom. Ha meg 40 hirtelen egy év alatt évesen megvakul a fiam, akkor jogosan von kérdőre: anyám, te ezt előre tudtad? Tehát én vagyok a felelőtlen karrierista bunkó, aki 38 éves koráig nem vállalt gyereket, mert 25% esélyt adtak rá, hogy beteg lesz a gyerekem. 38 évesen sem magyar orvos volt hajlandó megvizsgálni, hanem orosz genetikus. Egyébként a technika 15 éve rendelkezésre áll, Magyarországon is simán meg tudták volna csinálni az Igazságügyi Orvosszakértői Intézetben, de szokás szerint, senkinek nem volt fontos.
38 éves nőt leöregezett valami Dr Koncz...
Májusban 3-4%-ot mondott a doki. (Ez elmélet, statisztika...) A leleteim alapján azonban azt mondta, simán menni fog:) A kisfiam pedig magasról tett az elméletre és a statisztikára! Az egyént kell nézni. És igen, semmit nem tud rólunk az orvos. Ami nagyobb baj, hogy általában nem is érdekli...
Egyébként Pécsen is azt mondta a doki, hogy most 39-40 évesen 10% az esélyem lombikkal, 45 évesen 0%! Annyira kegyetlennek éreztem, ahogy rezzenéstelen arccal közölte. Minden férfi nőgyógyász valahogy mindig a nőt hibáztatja, hogy így elment az idő, pedig mi a tökömet tudhat az előtte összetörve ülő nő életéről? Az egy pillanatig sem jut eszükbe, hogy a babához ketten kellenek, csomó olyan élethelyzet van, amiről neki ott az asztal mögött fingja sincs! Cseppet kiakadtam, bőgtem... akkor is! Bocs a hangnemért, de most ilyenem van! 😭
Sokat gondolkodtam ezen és nem akarok később azon agyalni, hogy mi lett volna, ha... 1 hét még belefér, jövő héten elmegyek majd még egy vérvételre, addig progizok még, ennyit kibírok. Kell nekem ennyi idő, hogy az esetleges veszteséget fel tudjam dolgozni, el tudjam engedni. 😢 Több blogot olvastam, ahol hosszú hetekig nem mutatott semmit a teszt sem és 11-es kezdeti hcg-ből egészséges baba lett. Lehet, hogy csak önámítás, de egyenlőre nem tudom elengedni!
Én is olvastam már többektől, hogy nem rajonganak ott a 40 feletti nőkért. Sőt, volt akit elküldtek 42-43 évesen... De lehet, hogy ő extra eset volt, nem tudom.
Ancsa, ennél rosszabb amh-val, elsőre sikerült egy lánynak a Kaáliban, most boldog várandós kismama! Úgy tűnik, kifogtad ott a legrosszabb orvost!:( Ha a Kaálival egyébként elégedett vagy, menj át pl. Krizsa doktorhoz! Balla Leventét is dicsérik, a többiekről nagyon vegyes véleményeket hallottam.
Ne nyugodj bele, mert szerintem nem tett meg mindent az orvosod. Ne érdekeljen, hogy mi a véleményük a vizsgálatokról, csináltasd meg, kezeltesd, ha van valami, ne törődj azzal, hogy egyetértenek-e vafgy sem! Hidd el, egyedül neked fontos igazán, hogy lesz-e babád! Meg nekünk:)
:( Elindult. Ha úgy érzed, adj egy hetet neki!
Érdekes, pont a facebookon írták a BMC - ről, hogy nem vállalnak 40 feletti nőket.
Ezek nem rossz értékek, nem értem a doki kifakadását. Az én amh-ám fele akkora, mégis sikerült. Ok, 5. nekifutásra, de nekem most már meggyőződésem hogy hülyeség volt a mini ivf-t tolni...Clostys stimu 40 felett egyébként sem jó ötlet..Azt meg pláne nem értem, hogy az immunológiára miért legyint a legtöbb meddőségi orvos...Sajnálom, mi a tervetek, hogyan tovább?
Póknyuszi hogy döntöttél, használod tovább a gyógyszereket?
Az első beültetésnél 1/2 Suprefact-ot, 225 Gonal F-et és 1 ampulla Menopur-t kaptam.
A másodiknál 2x1 Clostilbegyt-et, 1 ampulla Cetrotide-et, 225 NE Gonal F-et és 1 ampulla Menopur-t kaptam.
Ovitrelle-t én is kaptam mindhárom esetben.
A hcg-m kevesebb, mint 0,1 volt, tehát nulla...:(
Ancsa, mit jelent az, hogy alig stimuláltak? Én is Pergoverist és Cetrotide-ot kaptam és tüszőrepesztőnek Ovitrelle-t. Nekem is 4 petém lett, 2 indult meg.
Sajnos a legutolsó eredményt nem tudom pontosan (1,5 felett), mert a dokinál maradt (mint az összes többi lelet a 3. beültetéssel kapcsolatban. Viszont a 2016 szeptemberi 1,31, a 2017 februári pedig 1,93. Szerintem ez nem annyira vészes. Nekünk most úgy lett 4 db petesejt, amiből 3-ra azt mondta, hogy gyönyörű fejlett, hogy alig stimuláltak ( Pergoveris és Cetrotide és a végén 4 napig 75 Gonal). Ezek miatt nem értjük annyira a doki mai kifakadását, mert még a stimuláció kezdetekor azt mondta, hogy nagyon kis adagokkal csináljuk most és így is lett 4 db petesejt, amiből végül 3-at vissza is ültettek.
Na,akkor vagyunk itt többen is,akik leléptek...
Én jelenleg a BMC-be járok!És elégedett vagyok...már amennyire a rohadt várólista miatt elégedett lehet az ember.Viszont itt is van lehetőség fizetősre menni,kb.290.000ft+ a stimu.Nem kell pénzhalmokat kifizetni minden "apró"egyébként tb-re megcsináltatható vv-re,sp vizgra.Ami meg egyébként is fizetős,azt normál Synlabos áron kell fizetni.Ha előbb fórumozok,sok felesleges pénzkidobástól kímélem meg magunkat,de ez van...
Szóval,én itt jobban érzem magam:)(bár ne itt kellene)
Ancsa mennyi az Amh-d? Nekem is első körben 4 tüszőm lett napi 4 Menopurtól, utàna jöttek a tök felesleges mini Ivf-ek és brutàl adag hormontól is csak 6 petesejtem lett (300 Gonal naponta és 150 Menopur) de abból a stimuból találtak 2 egészséges embriót, egy a pociban egy a fagyiban. Nekem 0,8 volt az Amh-m, nem egy csodajó érték, de azért nem is a világvége. És másoknak is lett babájuk ennél rosszabb értékek mellett.
Póknyuszi, akkor itt vmi elindult... Ha tesztelsz 10-es érzékenységűvel ki is mutatta volna. Nem tudom ilyenkor mi a jó megoldás. Ha nyugodtabb a lelked, akkor adj egy hetet magatoknak, 2 naponta nézess hcg-t, az megmutatja mi van...
Ne hari,hogy idepofàtlankodok,a Kaàlis fórumon vagyok,37 èves,4.5 ève remènykedős.Ha bizalomvesztès van,dezertàlni kell.Viszont mindenkèpp csinàltass 2-3 ciklus múlva egy 3. napi FSH+AMH+InhibinB vèrvètelt,mert egy jó doki a 3 együttes èrtèkből meg fogja mondani,hogy Mr.Morcosnak igaza van-e,de èn őszintèn remèlem ès sejtem,hogy nincs igaza!!!Az inhibinB-ről èn nem tudtam,de a K. fórumon van egy önkèntes orvos sorstàrsunk,aki nèha nagyobb tudàsúnak bizonyul,mint nèmely doki.
Lèptem,Csajok,mindenkinek drukk!
Ancsa, neked mennyi volt a HCGd?
Hát lányok, ebbe kicsit belehaltam! 😢 Negatív teszt és a HCGm is csak 25,5 a 13. napon - ez édeskevés! Azt mondták, hogy sajnálják, de ez egyértelműen negatív! El vagyok keseredve! De valahogy mégis azt érzem, hogy van ott valaki! Nekem a cicim is feszül és rettent érzékeny a mellbimbóm is. Az a helyzet, hogy a picurkáim eleve kicsit lasabban indultak be, a 3. napon 4 és 8 sejteseket kaptam vissza és a beülti után kb. a 8-9. napon kezdődhetett a beágyazódás érzéseim szerint. A mensim még nem jött meg, de lehet a progitól. Azt mondták, hogy hagyjam abba a gyogyikat, de szívem szerint adnék még egy hetet, hátha... 😯
"kaális dezertőr" - én is az vagyok! :-)
Nála akkor voltam, amikor a dokim szabin volt, el is szúrt 2 ciklust FET előtt. A dokim is ki volt akadva...
További ajánlott fórumok: