Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! fórum

Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)

9627. Ursula33
2017. okt. 10. 09:49

A francia észjárás megértéséhez, szerintem, ide kell születni.

Ugye nagyüzemben zajlik már nálunk a dobozolás, pontos ütemterv szerint haladunk.

Ezzel nincs is gond.

De a tulajdonoson már csak röhögni tudok.

Először ugye le akart gombolni rólunk még 1200 eurót, hogy 3 hónapot ki kell fizetni.

Ezt elég gyorsan rövidre zárta a néotoas ügyintéző, felhívta és elmagyarázta neki a törvényt, miszerint, ha önkormányzati lakásba megyek, akkor csak egy hónap.

Ezután írtam neki egy ajánlott, tértivevényes levelet, hogy október 20-án távozunk.

Erre írt ő is egyet, hogy mivel 23-án kapta meg, ezért 23-áig kell fizetni. (Persze, akkor kap tőlem pénzt legközelebb, amikor kék mikulás ruhába öltözött, zöld marslakók potyognak az égből.😂 A kaucióm is nála van.)

Majd a múlt héten odahozott egy bérlő jelöltet, akit abban a hitben ringatott, hogy berendezve kapja meg a lakást. Mármint a mi bútorainkkal berendezve. 😠

Ma pedig ez az SMS érkezett tőle:

Le montant du loyer pour oct du 1 au 18 est de 240.00€

Ds l'attente de votre règlement

Mme Ferre

Most az egy külön cukiság, hogy 2-ától 2-áig tart egy bérleti ciklusunk, tehát lövésem nincs milyen 1-jét zagyvál. De most megint mit akar a 18-ával?

Mi van akkor, ha én tényleg 22-én vasárnap költöznénk ki? Akkor 18-án beköltöztetné azt a srácot? (Végülis, így biztosítható, hogy a bútorok maradjanak...)

Most erre mindjárt írok neki egy olyat, hogy... Pfff...

Inkább megírom, hogy no para, 23-áig azt csinálok a lakásban, amit akarok és ezért úgy döntöttem, kipróbálom milyen áram és víz nélkül csövezni egy üres lakásban, 16-ától kikapcsoltatom a vizet és a villanyt. 🙃

Bolond ez?

9626. Hanga05
2017. okt. 10. 09:44
Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat, én meg tovább szurkolok nektek, meg magamnak is, hátha lesz még tesó. Kérdeztétek a császárt, úgyis tegnap volt itt téma. Teljesen egyet értek veletek. Nekem félig-meddig volt választott császárom, nem csak a lombik miatt, inkább több dolog egyszerre: a korom, első baba, lombik, a szemem elég rossz (egyik szemem tompalátó, a másik is jó rövidlátó), na meg a nőgyógyászom a volt osztálytársam, szegényre még ez is nehezedett, ja és én is kicsi-vékony vagyok. De megbeszéltük, hogy adunk esélyt a normál szülésnek, ha beindul, és szépen halad, enged szülni, mert szívem mélyén szerettem volna. Végül 2 napot húztam rá, nem akart indulni, nem látta a magzatvizet, hogy tiszta-e, és akkor beleegyeztem, hogy legyen császár. Azóta sem tudom megérteni teljesen, aki mindenképp császárt akar azért, mert azt hiszi, az nem fáj. Azért a műtét utáni 2 napot túl kell élni, és nem volt könnyű szoptatni főleg amíg alig tudott az ember elfordulni is az ágyban. Persze én nem éltem át, milyen a normál szülés, de fel kell készülni azért a császárra is, ha tudja az ember, mire számítson, akkor talán könnyebb. Az persze jó, hogy Ákosnak így volt a legrizikómentesebb.
2017. okt. 10. 08:50
Olyan pontos 28 napot ciklusom volt, óràt lehetet igazítani hozzá. Azèrt ez frusztràl :(
9624. Ursula33 (válaszként erre: 9621. - 6a00fac03e)
2017. okt. 10. 08:38
Egy sima "kis" méhtükrözés hazavágta nekem is a nehezen beállított, jó kis ciklusomat, szóval, no para.
9623. 1e454498dd (válaszként erre: 9621. - 6a00fac03e)
2017. okt. 9. 22:07
Kicsit felborulhatott a ciklusod a stimuláció miatt, idő kell, hogy minden visszaálljon. Van, akinek hónapokig máshogy/nehezebben jön meg, mint szokott. Rendben lesz minden!:)
2017. okt. 9. 21:44

Brigi mikor mentek a sitáborozòkért?

2017. okt. 9. 21:38

Szèp estét mindenkinek Zebi üdv a csoportban!

Lànyok van egy kérdésem ugye augusztusban volt stimu szeptemberben a progi miatt késett a Piri néni, most okt 7 én kellett volna Piri nénit üdvözölni de semmi. Nem lehetek terhes mert az ember külföldön van és csak novemberben jön, csak online làtjuk egymást minden este, úgyhogy ez képtelenség. De Ági vagy valaki van valami ötlet mi lehet!? Hétfőn megyek konzultàcióra de nagyon fusztràl.

9620. Wester
2017. okt. 9. 21:13

A pgs preimplantációs genetikai szűrést jelent. Egy elég közérthető leírást bevágok neked, de ha olvasol angolul akkor érdemes kúlföldi oldalakon olvasni róla. A pgs aCGH az összehasonlító genomiális hibridizáció nevű elemzési módszerre utal, amellyel – a korábbi módszerekkel ellentétben – egy vizsgált sejt teljes kromoszómakészlete elemezhető. Az emberi sejtben alapesetben 23 kromoszómapár található. A szülők sejtjeinek osztódásakor mindegyik párnak csak az egyik fele öröklődik át, így az utód kromoszómapárjait fele-fele részben adja a két szülő. Előfordulhat viszont, hogy a szükségesnél több vagy kevesebb kromoszóma jön létre, amely rendellenességekhez vagy a magzat pusztulásához vezethet. Ezt a kromoszómatöbbletet vagy -hiányt aneuploidiának hívják. A halálos aneuploidia-típusok mellett olyan további rendellenességek is kiszűrhetők a PGS-sel, mint a Down-, a Turner- vagy a Klinefelter-szindróma.

A PGS-t általában nem mindenkinek ajánlják. Mivel a kromoszómaszámbeli rendellenességek kockázata az életkorral párhuzamosan nő, elsősorban idősebb (jellemzően 35 év feletti) nőknél jöhet szóba, vagy többszöri eredménytelen lombikbébi-kezelés, illetve vetélés után, mivel ezeket nagyon gyakran okozza aneuploidia. Ahogy az MHRT újabb, május 18-i közleménye is kiemeli, a PGS-sel szignifikánsan nő a sikeres beágyazódás esélye, és drasztikusan csökken a vetélések előfordulása.

Mindkét eljárás hibát keres tehát, de a PGD a kockázatos rendellenességeket vizsgálja, a PGS viszont a véletlenszerű elváltozásokat szűri ki. A PGD a súlyos beteg magzat kialakulásának elkerülését célozza, míg a PGS elsősorban a lombikprogram sikerét növelné.

Azt még érdemes tudni, hogy pgs-hez 5 vagy 6 napos blasztocitákból vesznek mintát, tehát csak akkor tudják elvégezni a vizsgálatot, ha eljutnak az embriók az 5.6. napig.

A 0,48-as AMH nem a legszuperebb de nem is vészesen rossz. Én elfogult vagyok a módszerrel kapcsolatban, mert nekünk így sikerült, szóval ha anyagilag megengedhetitek magatoknak, akkor érdemes megfontolni a pgst. Egy külföldi ivf Brünóban kb 2000 euro+ gyógyszerek, a pgs vizsgálat embriónként 250 euro. Ha elindultok ezen az úton, szívesen leírom mi a menete!

9619. 1e454498dd (válaszként erre: 9616. - Wester)
2017. okt. 9. 21:02
Pont ez az, amit sokan nem vesznek figyelembe, hogy egy komoly hasi műtétről van szó. Nyilván, ha indokolt, akkor nincs vita, csinálják, de csak azért, mert lombik... Az is természetes, hogy nem kockáztatunk, hiszen nem egy gondolatra jött a baba, küzdöttünk eleget érte. Szülessen meg épen, egészségesen, a többi nem számít.
9618. zsebi11 (válaszként erre: 9602. - 1e454498dd)
2017. okt. 9. 20:48
Köszönöm! Utánanézek a Versys Klinikának.
9617. zsebi11 (válaszként erre: 9601. - Wester)
2017. okt. 9. 20:46
Sziasztok! Köszönöm, hogy válaszoltatok! Az AMH 0.48. A szeptember 28-i próbálkozásnál 2 petesejtet találtak, sikeresen leszívták mindkettőt és érettnek találta a biológus mindkettőt. Itt aztán vége volt a pozitív híreknek. A pgs-nek csak ma kezdtem utánanézni. Ha nem fáradság leírni, szívesen elolvasom a menetét.
9616. Wester
2017. okt. 9. 20:30

Engem nem tudnak megijeszteni, a lányom 20 perc alatt szültem, amikor azt hittem hogy elkezdődött a vajúdás, addigra már eltűnt a méhszáj.. A szülés egy természetes folyamat a császár pedig egy nagy hasi műtét... Inkább az a baj, hogy férjem bevette, hogy kisebb a kockázat és nem is érti, hogy én akkor mit gondolkodom.. Mint a fekvésnél, Fülöp meggyőzte, hogy 40 hétig kell feküdni.. Amíg heamatómám volt, addig értettem, de most..De persze nem merek kockáztatni, mert ha ne adj Isten vmi baj lenne, akkor sose bocsátanám meg magamnak...

Azt hittem jobb a Maternity.. Ügyes volt a kislányod, reméljúk a beszoktatás 2.0.-át is jól fogja viselni és nem lesz beteg!

9615. 1e454498dd (válaszként erre: 9613. - Wester)
2017. okt. 9. 20:08

A Honvéd kórházról jókat mondanak, nem? A PIC kifejezetten jó, azt nagyon dicsérik, de ne legyen rá szükség!

Hát engem senki nem tutujgatott... Sőt! Az egyetlen, aki kedves volt mindig, és megkérdezte, hogy vagyok, a néni volt, aki az ételt osztotta. Meg az orvosom. De egyébként megdöbbentett a többiek hozzáállása. Nem mutattak meg semmit, 3 napig feküdtem véres lepedőn, mert hiába kértem, nem cserélték ki, a szoptatási tanácsadóról hazamenetelkor derült ki, hogy kicsoda... Igaz ugyan, hogy a lányom hihetetlen ügyes volt, visszahallottam, hogy ő a legkisebb, de ügyesebben szopik, mint a többi baba.

Örülök, hogy minden rendben van veletek!:)

A császáron még rágódhatsz, bár ha nagyon megijesztenek, bele fogsz menni. Érdekes egyébként, hogy lombik esetében gyakran császároznak, nem tudom, ez mennyire indokolt... Tőlem is mindenki azt kérdezte, hogy ugye császárral szülsz/szültél? Én meg néztem nagy bociszemekkel, hogy miért is?

9614. 1e454498dd (válaszként erre: 9612. - Magni1)
2017. okt. 9. 19:56

Én nálam csak közeli kórház jöhet és jöhetett szóba. A lányommal rögtön 6 percesbfájásokkal indítottunk, a férjem valahol a Normafán túrázott, térerő nem volt. 30 perc múlva 3 percesek lettek, én meg úgy betojtam, hogy egyedül szülök:D De aztán a férjem visszahívott, és a 3 percesek is kitartottak még jó darabig.

Nekem szerencsém volt, a lányom a 24.héten szépen befordult, és a hátralévő 16 hetet fejjel lefelé töltötte:D

Drukkolok, hogy Ami is beforduljon!:)

9613. Wester
2017. okt. 9. 19:43
Magni, Amika még befordulhat! Ha gondolod tudok adni elérhetőséget egy dulához/bábához aki szokott megfordítani babákat. Láttam róla videót, ijesztőnek tűnik kicsit, de hatékony. Nekem is a János kórház van legközelebb:) Tesóm ott szült, hááát... Nálam nem Fülöp, hanem a Honvéd kórház esélyes, ha a 35 hét előtt kellene menni, PIC miatt. Ma megint volt egy extra vizitünk a G1-ben:) Volt egy icipici barnázás, és mivel múlt hétem leszakad a hasam érzésem volt, most meg ez, ezért bementünk. Babóca már majdnem 400 gramm, méhszáj zárt, méhnyak 40 mm. Főparagép kismama:) De Szőnyi tök rendes, mindig megnyugtat. Mondta hogy kicsi barnázás előfordulhat, igazán ők sem tudják az okát, hogy mitől lehet, de tök oké, hogy jöttem, mert amelett hogy minden oké, fontos, hogy a lelkem megnyugodjon. Menjek bármikor, mindig megvizsgál, mindig megoldják hogy két beteg között megnéz. (Gondolom a többi beteg marhára örül, ha miattam várniuk kell..) A császárt Doktor Arrogáns (most már rajta marad Fülöpön ez a név:) mondta először, a baj az, hogy a férjem rápörgött, nem akar kockáztatni. Szőnyi azt mondta, hogy majd megbeszéljük, ami érdekes, hogy Tidhar is a császárt mondta, azzal indokolva, hogy "drága terhesség", lombik egy vagyonért, ivigek, ilyenkor nem kockáztatnak...A dokikat meg tudnám győzni szerintem, a lányomnál is közöltem a 40 héten, amikor mondta a dokim, hogy, hogy akkor szerdán menjek be, betöltött terminus, szülünk, hogy én ugyan nem, majd ha megindul magától. És milyen jó döntés volt. Egyébként én kissé sznob vagyok, de vállalom:), de a lányom végül egy elég lepukkant kórházban született, 6 ágyas kórteremben, velem szemben egy roma csajszi- liberális elfogadó énem gyakorolhatta a toleranciát. :) Ági egyetértek veled, azt a pár napot simán ki lehet bírni, úgysem a csempe színe érdekli ilyenkor az embert:)Szóval még vacilálok, hogy az étlapról választásért és a tutujgatásért akarok-e egy vagyont fizetni. Na bocsika, ez most jó hosszú lett:)
9612. Magni1 (válaszként erre: 9611. - 1e454498dd)
2017. okt. 9. 18:24

Megértem az irtózásod, én is oda tartozom, és az is van közel, ha véletlenül nem jutnék el a soteig, még én is kiköthetek ott.

Viszont én maternityn bizti nem szülnék.

Pár napot kibírunk bárhol!!! :)

Irigykedek a természetes szülésért, sztem Ami még mindig nem fordult be, jövő héten megyek dokihoz, ha még mindig medencevégű, kapok császár időpontot :(

9611. 1e454498dd (válaszként erre: 9606. - Wester)
2017. okt. 9. 16:12

Úgy néz ki, a Jánosban szülök, bár nem így terveztem. Irtózom attól a kórháztól, és ha nem lett volna komplikáció a lombik miatt, akkor jó eséllyel most én is Steiner Tidhar doktorhoz járnék. Nem voltam elájulva a Maternitytől, mert semmi segítséget nem kaptam, a nőgyógyászat utolsó szobájában voltam a szülészet helyett, ez már messze volt a csecsemősöknek... és sorolhatnám, viszont a 2. gyerekkel nincs szükségem a figyelmükre. A tisztaság és a kényelem, valamint hogy a családi szobában ott lehetett a férjem is, nekem nagyon jó volt. Az is kényelmes volt, hogy mindent adtak nekem is, a babának is, semmit nem kellett vinni, csak a ruhát, amiben hazajöttünk. De így alakult, az orvosom megmentette az életünket, rendes is, kibírom, hogy a Jánosban kell töltenem azt a pár napot. Mielőtt nyafka, hisztis libának tűnnék, nekem csupa rossz emlékem van a János kórházról. Talán most lesz egy boldog is:)

Nem volt szó császárról, nem is szeretném, csak vészhelyzet esetén. A lányomat is természetes úton szültem, pedig elmúltam 40 éves, és lombikbabáról volt szó. Szerencsére az akkori orvosom nagyon a természetes szülést preferálta, így fel sem merült más. Úgy tudom, a mostani doki sem császároz gyakran, így bízom benne, hogy ha minden rendben lesz velünk, most is szülhetek természetes úton.

Te hogy szeretnél szülni? Ki mondja, hogy császár legyen?Még nem tudod, kit válassz? Dr. Arrogáns is versenyben van még?

9610. Wester
2017. okt. 9. 15:35
Nekem jó itt is:)
9609. 1e454498dd (válaszként erre: 9606. - Wester)
2017. okt. 9. 15:32

A lábam teljesen rendbe jött, de nagyobb öröm, hogy a lányom végre meggyógyult, igaz, antibiotikum kellett, de ma újra ment oviba!:) Beszoktatás 2.0...

A többi is jöhet itt, vagy inkább privátban szeretnéd?

9608. 1e454498dd (válaszként erre: 9607. - Wester)
2017. okt. 9. 15:28
Hol válaszoljak?:))
9607. Wester (válaszként erre: 9606. - Wester)
2017. okt. 9. 14:44
Hát ezt Ági priviben akartam kérdezni, de rossz gombra kattintottam a telómmal...
9606. Wester (válaszként erre: 9605. - 1e454498dd)
2017. okt. 9. 10:52
Szuper:) Ezek szerint jobban van a lábad. Te hol fogsz szülni? Bár elhatároztam, hogy a 24. hét előtt nem pörgök rajta, de folyton ezen jár az agyam.. Nekem vagy Honvéd vagy Maternity. És mindenki a császár felé orinentál, pedig a lányom 20 perc alatt szültem. Neked mondtak ilyet?
9605. 1e454498dd (válaszként erre: 9604. - Wester)
2017. okt. 9. 10:32

Nagyon;)

Voltam genetikai uh-on, minden rendben van a babával:)

9604. Wester (válaszként erre: 9603. - 1e454498dd)
2017. okt. 9. 10:01
:)))) De eléggé egy rugóra jár az agyunk:)
2017. okt. 9. 09:28
A 2 kismama egyszerre dolgozik:D
9602. 1e454498dd (válaszként erre: 9600. - Zsebi11)
2017. okt. 9. 09:27

Szia! Nem egyszerű az eseted, a legtöbb helyen 45 év a felső korhatár. A Versysben foglalkoznak 45 év feletti nőkkel is, bàr a siketességről nem tudok semmit. Ott minden fizetős, jó mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A másik lehegőség a petesejtdonoros lombik, ezt is lehet a Versysben, illetve sokan mennek itthonról Brnoba, mert ott kevésbé szigorú és bonyolult a dolog. A petesejtdonoros és a Versys fórumokon többet tudnak segíteni.

Mennyi az AMH-d?

9601. Wester
2017. okt. 9. 09:23
Szia Zsebi! Mennyire alacsony az amh-d? Mennyi az fsh-d. Nem akarlak elkeseríteni, de 45 körül saját petesejttel 5% alatti a sikeres terhesség aránya. Persze mindig vannak kivételek és lehetsz Te a 5%. A lombiknál hány petesejtet tudtak leszívni tőled? A Versysben biztos foglalkoznak veled, de az fizetős. Úgy tudom, hogy az államilag támogatott lombikprogramban 45 éves korig lehet részt venni, de ezt a többiek majd elmondják, mi pgs miatt külföldön lombikoztunk- én 43 voltam. A külföldi lombik pgs-sel nem olcsó mulatság, de az is egy út lehet, ebben az esetben kiszűrik a kromoszómahibás embriókat. Ha ez szóba jöhet, szívesen leírom a menetét.
9600. zsebi11
2017. okt. 9. 07:58

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Decemberben 45 éves leszek és idén tavasszal derült ki, hogy páromnak csak lombik módszerrel lehet gyereke. Egy lombikkal próbálkoztunk szeptember végén, de nem termékenyült meg sajnos, így nem történt beültetés. Nekem nincs szervi bajom és a hormonjaim is rendben vannak. Kivéve az AMH, ami a korom miatt nagyon alacsony. Tudtok esetleg egy orvost ajánlani, aki ért el sikeres lombikot 45 éves nőnél? Próbáltam visszakeresni a fórumon, de sajnos nem találtam erről bejegyzést az előző néhány oldalon. Előre is nagyon köszönöm!

9599. Wester
2017. okt. 8. 22:20
Én küldöm a csííít, mindenféle jó energiát! Autogén tréninget ismered? Próbálj Te is vizionálni, képzeld el ahogy befúrja magát a kicsi a nyálkahártyádba és növekszik. Én csináltam, nekem bevállt!
9598. 1e454498dd (válaszként erre: 9597. - NOIX73)
2017. okt. 8. 21:15
A jószándék megvan, rajtam nem múlik;)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook