Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Sziasztok,
FET témában szeretnék tanácsot, véleményt kérni.
Tavaly lefagyasztattunk, majd fel is használtunk, első körben a "frisseket", majd kétszer fagyibabát. SIkertelenül.....
Én úgy gondolom, hogy mivel 3 naposok voltak lefagyasztva, vagy egy adag ami "nagyon szép" kategóra, egy adag "szép", a többi "elmegy" kategóra. Merthogy amikor elmentünk 5. napig, akkor indig a 8-12 megtermékenyítésből 2 maradt. Szóval én nem látom már a reményt, hogy érdemes felhasználni ezeket, de a dokim szerint nyugodtan...de már nem tudom, hogy csak a pénzre megy, vagy tényleg hisz benne, hogy bármelyik "szép, jó" lehet.
Most várok az ivig teszt eredményre, és utána mennénk tovább....de nem tudom, hogy fagyibabával vagy menjek stimulációvalelső verzió olcsóbb, gyorsabb, csak nem látom a reményt benne, hogy 3 sikertelen használat után van még közöttük jó is.
Második megoldás költségesebb, megterhelőbb mind testileg, mind lelkileg...és időben is sokkal hosszabb.
BIztos nagyon hiányos a FET-ről az ismeretem, de aki tud, mondjon valami okosat.
köszönöm.
Szia,
Hát én már nem is hívom diétának, hogy nem eszek fehér lisztes cuccot meg cukrot. Annyi rosszat olvasni minden ilyenről, hogy megszoktam, hogy nélkülük élek :) a mézet is inkább most eszem, merthogy hetek óta nem tudunk kilábalni a köhögésből. De amúgy nem is "eszem" a mézet, hanem csak teába iszom.
Ha jól emlékszem, mertformint szedtem...3x2-t, vagy 3x1-t? nem emlékszem, elég rég volt....
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni, előre elnézést kérek, ha picit hosszú leszek:
43 éves vagyok, évek óta küzdünk a Babáért. 3 lombikunk volt Tapolcán, pontosabban két leszívás, ebből az elsőnél beültetés is volt, aztán fagyasztott embriókat ültettek be, a második leszívásnál viszont nem történt beültetés.
Sok oka van, hogy kihagytunk egy évet, igazából egy ideig azt hittem, megbékéltem, letettem róla, hogy gyerekünk legyen... De csak nem nyugszom :-)
Tapolcán ha most bejelentkeznénk, kb novemberre kapnánk időpontot, ott már a 44-hez volnék közelebb, önköltségen meg úgy indul, hogy 195, aztán a gyógyszerek... alsó hangon félmilliós kör.
Vas megyében élünk, szervi bajunk nincs, voltunk az immunológiától a genetikán át mindenütt.
A kérdésem az, hogy a tapasztalataitok szerint a "környéken" hol, mi a helyzet, van még számunkra remény? Tavasszal nekifutnék egy utolsó körnek...
Sziasztok!
Úgy tudom, van a (győri) kaáliban - lehet máshol is egy olyan lista (kb A4-es oldalnyi), amin azokat a vizsgálatokat sorolják fel, amiket több vetélés után javasolt/kötelező/?/ elvégeztetni.
Valaki találkozott már ezzel? El tudnátok küldeni? Köszi előre is!
A legfontosabb: Ellenőriztetni a DHEA és Tesztoszteron szintet!!!! Ha az magas,nem javasolják szedni...
Nekem semmi mellékhatása nem volt...igaz a tesztoszterin szintem a béka segge alatt volt/van...
A mézzel vigyázz, mert az sem jó IR-ben!
Szerintem az IR nagyon nehéz téma, a kezelés is attól függ, melyik endokrinológushoz mész. Van aki nem foglalkozik vele, valaki meg talán túlkezeli.
És van, aki tök rossz értékekkel terhes lesz.
Nekem a cukorterhelésem pozitív lett IR-re, de nem katasztrofális, emellett vékony vagyok. De inkább diétázom, próbálok mozogni. Most már a lombikok kapcsán szedek merckformint kis adagban, hátha ezen múlik.
Szia,
Végre érthetően leírtad, hogy mit kell számolni, nézni. Akkor az enyémnél a 60' jó, de a 120' nem megy vissza 25 alá, akkor az rossz....akkor ez a fél jó fél rossz eredmény jó vagy rossz? gyógyszer kellhet, menjek endokrinológushoz vagy sem?
Ez csak azért vicces, mert pár éve, mikor indultunk a lombiknak először, akkor már jártam endk.nál, aki brutál adag gyógyszert írt fel, a háziorvosom alig akarta felírni később, hogy ennyit még egy cukrosnak sem adnak.
Majd elmentem a lombikos nőgyógyászhoz, és rögtön leállította ezt a gyógyszert, hogy nincs IR-em.
Most megint kezdjem ezt a cirkuszt?
Amúgy ami tény: most sem eszem sem cukrot, sem fehér lisztet. Csak eritrit, xilit és méz, jelenleg gluténérzékenység miatt ilyen termékek, de nem fehérbúzaliszt.
Igyekszem figyelni a keveset gyakran evésre, de tény, hogy nem számolom a szénh. mennyiséget.
Ami a legdurvább, hogy amikor meg kellett inni a vérvételnél a cukros lötyit, nemhogy akkor volt hányingerem és nem tudtam meginni, de még egész délután is, és másnap sem tudtam édességre ránézni sem, rágondolni sem, ott volt a torkomban a lötyi "elméletben". Szóval ettől olyan gyanús nekem, hogy rossz a cukrom.
ez az eredmény jó! Sőt, majdnem tökéletes.
Endokrinológus-szülész-nőgyógyász dokim volt anno, és erről felvilágosított rendesen.
A cukrod nem ugrott ki, és nem is zuhant vissza- végig a normál tartományban van.
Az inzulinod pedig 120percre már elkezdett csökkenni...
Nekem anno a 120perces inzulonom magasabb volt mint a 60-as, és 200-300 közötti érték volt. Azt mondta a doki, hogy testsúlytól is függ, de 800 alatt nem gyógyszerezik. Az emelkedés volt egyedül problémás, kerülnöm kellett a gyors felszívódású szénhidrátokat, és valamennyit mozogni. Heti 5* séta, vagy 3* edzés.
Még nem tudom...nálam a lipid nem vált be.
Mennyi szteroidot szedtél? Nekem csak 8 mg medrolt engedélyezett.
Van még 4 eszkimónk lefagasztva, de most az örökbefogadás felé mozgolódunk, van jogerős határozatunk.
Biztos, hogy visszamegyek a babókért, csak még nem tudom, hogy mikor.
Nagyond drukkolok nektek!
Szia!
A cukrod folymatosan csökken, ezt beeső cukornak hívják és IR-t jelez.
Az inzulinod is mutatja, hiszen megemelkedik és lassan csökken, de az a része nem vészes.
Nekem hasonló eredményre gyógyszert adtak, szintén bébi miatt.
Nagyon örülók, h Krizsa doki mellett döntöttem végül. Pedig volt bennem egy kis hezitálás az elején...
De ez a pasi tényleg csúcs, szóval igazak a hírek róla :)
Sokan is járnak hozzà...
Akárhogy is alakul ezt most, akkor se megyek vissza a Bmc falai közé.
Igaz ezt most fizettük, de nekem a Kaali úgy egészében (orvosok, nőverek, intézet) sokkal szipmatikusabb.
Veled miujsag?
Mi a következő lépés?
A cukor 120 perces beesik az éhgyomri alá. (Mondjuk sztem ez nem olyan rossz)
Az inzulin: az éhgyomri picit magasabb mint kellene. A 120 percesre is azt mondják 25ig jó.
Az a baj, hogy mostanàban minden orvos tankönyvi értékeket akar látni.
Szerintem a tied nem rossz. Es az inzulinodnak meg van a görbélye.
Elég egy kis odafigyelès a kajában es heti 3x mozgás.
Sziasztok,
Annyit olvastam már az IR-től, de sose tudom megjegyezni, hogy mit kell nézni, hogy jó-e vagy sem.Segítenétek?Persze mindezt baba szempontból kérdezem:)
0': 4.6 mmol/l
60': 4.3
120': 3.5
Inzulin:
0' 7.7 mIU
60': 47
120' 39.5
Azt elhiszem, hogy boldogság van ;)
Látod, a doki érti a dolgát, megérte neked is váltanod.
Csak ügyesen, így tovább!!!
Igen? 😍 Tegnap volt a beültim. 2db 3AA kaptam vissza.
A fagyasztóba pedig 6db 2BB került.
Most boldogság van...