Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik életre-halálra fórum

Lombik életre-halálra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra

126050. Okerika (válaszként erre: 126047. - Pottyoslabda2)
2017. jan. 5. 11:45
Szerintem a stimulációt kellene úgy eltalálni (Inofolic-tól függetlenül), hogy kevesebb de jobb minőségű petesejted legyen. A 20 körüli már sok és abból arányaiban kevés a használható. Nekem az első stimulációmat nagyon jól eltalálták, 8 petesejtem lett, mind meg is termékenyült és a végére 6 db 5 napos blastom lett. Az első ET nekem sem sikerült, de az azt követő FET-ből van a kisfiam! :) Kívánom, hogy Neked is sikerüljön a következő FET! :)
2017. jan. 5. 08:05

Sziasztok! Rég jártam erre, de hadd legyen egy S.O.S. kérdésem hozzátok.

Úgy néz ki a 7. lombikunk sikerült!!!! :)

5 napos babákat kaptam vissza, et+14 napon brutál erős pozit teszteltem. Vv nem volt, majd ultrahangra kell mennem.

Az lenne a kérdésem, hogy már a lombik előtt 3 hónappal elkezdtem szedni az e vitamint 2x400 mg/nap, illetve a d vitamint 3x3000 NE/nap adagban. A dokival előre ezeket nem egyeztettem. Most így pozi teszt után nem tudom mikor kellene abbahagyni vagy csökkenteni ezeket.... mert úgy tudom az e vitamin abbahagyása vetélést okozhat, a terhesség első 2 hónapjában túl sok szedése viszont szívkárosodást okoz a babában. De nem tudom abba merjem-e hagyni, vagy csökkenteni hogyan mennyi idő alatt kellene?!

köszönöm.

126048. Hanga05 (válaszként erre: 126047. - Pottyoslabda2)
2017. jan. 5. 06:15
Az éretlen petesejtet még próbálják kinn érlelni, de annak szerintem már jóval kisebb az esélye, hogy megtermékenyüljön és jól fejlődjön. Legalábbis nálam nem jött be.
2017. jan. 4. 23:04

Sziasztok,

1. lombikon vagyok túl, sajnos sikertelen lett, a következő kör FET lesz.

Olvasgattam, és néhány témához hozzászólnék.

Inofolic: én iszom, napi 2-3 tasakkal, 4 hónap után 24 sejtem lett, abból 12 termékenyült meg és 5 jutott el az 5. napig. Nem tudom, ez mennyire jó. Szerintem kb a statisztikai átlagot hoztam. KI tudja, milyen lett volna Inofolic nélkül.

Aviva, valaki írta, Avivázott stimu alatt. Tőle kérdezném: milyen tapasztalat van ezzel? Köszi szépen!

Az értelen petesejt már meg sem termékenyül? Ami eljut 5 naposig, az tuti érett petesejtből lett? Köszi!

126046. Fantaghiro (válaszként erre: 126042. - Dmangel)
2017. jan. 4. 21:23
Szia,gondoatebresztonek jo,amit irsz,de sajnos tobb sebbol is verzik... kozjegyzo nem irhat hazassagban elonek egy masik fickoval elettarsi papirt... rokmindegy,kinek mi a lakcime. Hazas,ez szamit. A ketto fele csaladi allapot uti egymast. A masik meg a hazassagban szuletett gyermekrol egy masik ferfi nyilatkozik,hogy marpedig az ove,es igy bemondasra elveszik a ferjtol... hat ez durva lenne,ha igy lenne, gondolj bele, milyen rafinalt visszaelesek lehetnenek,hogy a valodi apatol (marmint amikor tenyleg a ferj az) az asszony igy veszi el a gyereket,hogy az uj pasija nyilatkozik egyet,es hopp, a birosag azt mondja oke, tied,hisz anyuka is ezt allitja (!), vihetik.. Ertem,hogy itt tenyleg az uj partner lenne az apa valoban,de attol meg a jognak valahol meg kell huzni egy hatart. Szoval hazassagban szuletett gyereknel marad a jogi procedura a valodi apa kiletenek tisztazasara, nincs apai elismero nyilatkozgatas anyakonyvezes elott "elettars" altal... ez mindenkepp patthelyzet, leendo exferjet kene rabirni az egyuttmukodesre. kozos megegyezessel manapsag mar 3-4 ho alatt elvalaszt a birosag,ha nincs gyerek.
126045. Wodu (válaszként erre: 126044. - Varrolany)
2017. jan. 4. 20:13
Brnoban nem az aparol kell nyilatkozni,hanem a PARTNERROl!:)
126044. Varrolany (válaszként erre: 126042. - Dmangel)
2017. jan. 4. 19:55
Mi nem találtunk közjegyzőt aki megírta volna a papírt, mert élettársi kapcsolatot csak akkor hitelesíthet ha Elváltan 3 hónapig külön él. Arra kapható volt, hogy a válás kimondása után megcsinálja a papírt anélkül hogy az időt kivárnánk. Végül elvált a párom és hagytuk a fenébe a magyar jogrendszert. Brnoban lombikozunk.
126043. dmangel (válaszként erre: 126007. - Leánder)
2017. jan. 4. 18:10
Polgári törvénykönyv 4:98-4:100
126042. dmangel (válaszként erre: 126007. - Leánder)
2017. jan. 4. 17:54
A szociális törvény szerint a házastársak különélőnek tekinthetőek ha eltér a lakcímük. Nem tudom, hogy erre a családjogi törvény ad-e lehetőséget. De a közjegyző, aki előtt az élettársi életközösségről nyilatkozatot tesztek jó pénzért, biztos megmondja, hogy lehet-e. Szerintem az intézetet e-mail-ben meg kellene interjúvolni, hogy ha közjegyző előtt tett nyilatkozatról visztek papírt, akkor lehet-e. Ahogy emlékszem, a családi állapotról nem kértek igazolást. A közjegyzői papír kell majd vagy az anyakönyvi kivonat. Ja ha esetleg fel is vetted a férjed nevét, nem vagy köteles visszavenni a régi neved válás után. A válás tényének biztos nem fognak utánanézni, ha van közjegyzői papírod az új pároddal, ha a régivel nem váltatok el. Persze ez később mindenképpen probléma, mert házasságban élőnél az apa a férj, hiába is mennétek apai elismerőt tenni. Később persze meg lehet tenni a jogi lépéseket, hogy az apa tényleg az apa legyen. De úgy tudom hogy aláíratnak majd egy olya papírt is ami az apai elismerőhöz kell. Járj egy-két kört ezekkel, mielőtt feladod vagy végleg elkeseredsz. Én felhívnék egy anyakönyvvezetőt is, hogy ha olyankor mi a szitu, ha nem a férj a gyermek apja és erről hajlandó nyilatkozatot tenni a tényleges apa.
126041. Fantaghiro (válaszként erre: 126024. - 997685c4c4)
2017. jan. 4. 16:10
Ez meg kb oke,ugy tunhet,trukkre adhat lehetoseget. DE. A bejelentkezeseknel, a szemelyik lemasolasanal a te parod volt ott. Nyilvan a hozzajarulast is alairta,azt a nagy paksametat,amit alairatnak MINDKETTOTOKKEL lombik meg inszem elott. Az egy dolog,hogy az alairast nem ellenorzik,meg mi se elottuk irtuk ala. De azert a szemelyi masolat bizony megvan nekik :) es ha az a problema,hogy a leendo volt ferj valni se hajlando,vagy legalabbis szivatja az assznykat, akkor mondjuk nem valoszinu,hogy bejelentkezik vele barhova, meg alairja a papirokat. (es ha helyette irja valaki ala,az maganokirat hamisitas,es buntetojogi kategoria, gondolom nem a böriben akar szülni,ha a joindulato leendo exferj felnyomja)
126040. clarissa49 (válaszként erre: 126039. - Magni1)
2017. jan. 4. 09:54
Köszönöm szépen.
126039. Magni1 (válaszként erre: 126038. - Clarissa49)
2017. jan. 4. 09:51

Sztem abszolút :)

Ne aggódj!

126038. clarissa49 (válaszként erre: 126037. - Magni1)
2017. jan. 4. 09:51
Tehát szerinted akkor normális ha ugy érzem mindjárt megjön.NEm rossz jel.Neked sok eröt kitartást Uj év uj lehetöségek.
126037. Magni1 (válaszként erre: 126036. - Clarissa49)
2017. jan. 4. 09:48

Ez a leiden lehet az oka. Csak akkor még nem tudtam.

Vagy az embrió nem volt megfelelő... ki tudja?

126036. clarissa49 (válaszként erre: 126035. - Magni1)
2017. jan. 4. 09:46
Én most is szedem a vérhigitot.De miért lett missed ab?lehet tudni?Nagyon sajnálom,
126035. Magni1 (válaszként erre: 126034. - Clarissa49)
2017. jan. 4. 09:42

Én ne legyek követendő példa. 11 hetesen missed ab karácsony előtt.

Kiderült, h leiden mutációm van.

Következő terhességet vérhigítóval kezdjük.

126034. clarissa49 (válaszként erre: 126033. - Magni1)
2017. jan. 4. 09:38
Köszi a gyors választ.már szerintem mindentöl félek.TE hol tartasz.
126033. Magni1 (válaszként erre: 126032. - Clarissa49)
2017. jan. 4. 09:32
Nekem végig ilyen érzésem volt, amíg megvolt a terhességem
126032. clarissa49
2017. jan. 4. 09:24
Sziasztok lányok.Ismét segitségetekre lennne szükségem.Hétfön kiderült sikerült a 2 ik lombikunk.Az este elkezdet enyhén szurkálni a petefészkeimnél.és olyan érzésem van mintha mindjárt megjönne.Szerintetek ez normális?Vagy baj van ?Elöre is köszönöm
126031. RosaGina
2017. jan. 3. 18:27
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. A következő lombikunk előtt szeretnék kizárni pár akadályozó tényezőt- köztük az endometriózist. Tudnátok tanácsot tapasztalatot írni, hogy merre induljak, hogy/hova érdemes, ki hogy csinálta stb? Elkezdtem a netet, meg endós fórumot olvasgatni, de kimenekültem onnan, annyira elborzasztott, hogy milyen szörnyű ez a betegség.Illetve azt olvastam még, hogy éveket kell várni műtétre, vagy iszonyú összegeket fizetsz.Tényleg így van?? Köszönöm a tanácsokat előre is!
126030. Varrolany (válaszként erre: 126026. - Acelgirl)
2017. jan. 3. 17:29
A spermát lehet Hogy ki lehetne cserélni, de az anyakönyvezést nem. Hogy még azon is izgultam hogy a válófélben lévő férj nem tart-e be.... Hát... Bán izgulni való enélkül is. Amúgy 7 lombik ára biztos van annyi mint egy Brnoi kör...
126029. NLbaby (válaszként erre: 126027. - 55c0be1206)
2017. jan. 3. 16:34

Ja es azt is erdemes hozza tenni, hogy Fulop Vilmos maganrendelesere bejutni is legalabb 3-4 honapba telik.

Az emlitett cssladinetes forum neve pedig tobbszori spontan veteles utan babakert kuzdunk.

126028. NLbaby (válaszként erre: 126025. - Vkatalin)
2017. jan. 3. 16:30

Az G1-es IVIG-es vervetelt nem lehet TB-re csinaltatni.

A bizottsaghoz pedig akkor kell kerelmet benyujtani, ha a verveteli eredmeny alapjan javasolt az IVIG kezeles. Az IVIG-kezelest lehet TB-re csinaltatni, de hogy ki kapja meg, azt egy bizottsag donti el. Sajnos nagyon keves esetben itelik csak meg a biztottsag es evente 3x ulnek csak ossze :(

Az en orvosom sem hisz a meddoseg immunologiai okaban. De mivel jobb otlete nincs, hogy akkor miert nem sikerulnek a lombikok, igy a velemenyere ebben a kerdesere en nem adok.

126027. 55c0be1206 (válaszként erre: 126025. - Vkatalin)
2017. jan. 3. 16:28
Szia! A lombik orvosok egy resze egyaltalan nem tartja valos problemanak az immunologiai ok miatti meddoseget es arrol az orvosrol aki 'hisz' benne egyszeruen az a velemenye hogy sarlatan, viszont tobb tizezer no esett mar teherbe es hordott is ki bebit immun kezelessel(es egyebkent nem sikerult neki nelkule), szoval ez nem hit kerdese csak meg nem szuletett meg egy olyan tanulmany errol(vagyis nincs egeszen bizonyitva) ami minden ketseget kizaroan megmutatja, hogy ez egy valos problema es van kezelesi lehetoseg. Nem hinnem hogy a dokid annyira szigoru lenne, hogy azt mondja akkor nem vallalja a lombik kezelest ha Te beadatsz IVIG-et vagy lipidet melle. A csaladieten van egy aktiv forum ott lehet a temaban olvasni. A G1-es vizsgalatot csak magan uton lehet megnezetni es tobbek kozott az alapjan donti el az a bizonyos bizottsag hogy jar-e Neked TB tamogatottan az IVIG. De IVIGet inkabb azoknak irnak fel akik sokszor veteltek. akinek nem volt tobb lombik ellenere sem terehssege annak adjak a Smoflipidet(ami nem olyan draga) es adnak melle szteroidot vagy LDN-t. Viszont a bizottsagos mokahoz Fulop Vilmoshoz kell elenni mert O tudja eloterjeszteni a bizottsagnak a leleteidet(de O meg szokott kerni egy rakat vizsglatot, szoval jo par honap amig targyaljak az eseteket). Mondom ebben a forumban kerdezz ra.
126026. acelgirl (válaszként erre: 126024. - 997685c4c4)
2017. jan. 3. 16:15

Igen, erre én is emlékszem mikor mesélted hogy vittétek a spermát punkciókor, te voltál az ihlet adó :)

Inszemnél is sokszor előfordul hogy viszik az anyagot, ki tudná meg hogy nem a férj spermiumja van az üvegcsében....senki

126025. vkatalin
2017. jan. 3. 15:08

Mostanában volt valaki ivig-en a G1-nél? Nézegettem neten írásokat, de nincsenek túl frissek, és 1-2 téma nagyon elgondolkodtatott. Pl. lehet ezt TB-re is? mintha ilyet írtak volna...az azért okkal barátságosabb lenne, mint a G1-beni áron megcsináltatni a tesztet, majd 3 havonta fizetni a rendes árat...

Illetve olyasmit olvastam, hogy valami bizottság el is utasíthatja a kérvényt. Tehát ha most eső negyedévben kiderül, hogy szükségem lenne a szerre, utána valamikor valakik azt mondják hogy nem adják??? és akkor már nyár lesz, elmegy félév a semmire, csak hogy erre várok, hogy nagyokosok nemet mondjanak?

Valakinek van friss tapasztalata?

Köszönöm.

Illetve a lombikos dokim naggggyon-nagggggyon ellenzi a tesztet és ezt az egész immunolóia vizsgálatot, dolgot....de már egyszerűen nem tudom mi lehet a bajom, csak erre merek gondolni. De gondolom, hogy úgy nem tudom megcisnálni majd a lombikot, hogy ő ne tudjon erről a kezelésről...jobb,a ha megmondom neki, nem??

126024. 997685c4c4 (válaszként erre: 126019. - Witch959)
2017. jan. 3. 12:42
Ezt most megcáfolom ... mert a legutóbbi punkciómnál otthonról vittük az "anyagot" a doki vetette fel, ezt a verziót, a leszívás előtti utolsó UH-on. Punkció napján pedig, amikor megérkeztünk az intézetbe az első dolgunk volt, hogy leadtuk a hozott anyagot:)
126023. Fantaghiro (válaszként erre: 126021. - Magni1)
2017. jan. 3. 12:25
Ez igy van,annyival egeszitenem ki,hogy azert kesobb lehet anyakonyvezni a valodi apara, csak ha a volt ferj direkt ellenall,akkor a birosagi procedura elhuzodhat. De azert a vegen a valodi apa lesz az apa mindenkepp, csak neha ez ido
126022. Fantaghiro (válaszként erre: 125987. - Napraforgovirag)
2017. jan. 3. 12:23
Szia,nekem egyszer azt momdta a dokim,hogy nincs eretlen petesejt,csak rosszul idozitett leszivas... ha visszatero problema, es sosem valtott a doki a stimu modszeren,en elgondolkodnek azon,hogy nalad esetleg valami mas stimulacio lehetne jo, mas idozitesekkel...
126021. Magni1
2017. jan. 3. 11:56
Viszont ha most leszel terhes, azt tudod, h papíron mindenképp az exedé?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook