Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Hol hallottál róla? Én csak utánaolvasva úgy látom, hogy polarizált fényben vizsgálják a petesejteket, és ez segít jobban kiválasztani az érett, egészségeseket. Nem tudom, mennyire elterjedt, vagy inkább csak kísérleti stádiumban van ez a módszer. Ezt az adott intézményben lenne érdemes megkérdezni.
Érdeklődnék, hogy mi volt a kromoszóma vizsgálaton? Mi jövő héten kedden megyünk rá.
SZiaszok!tudna segiteni valaki abba, pontosan hogy mit takar az Oosight (spindle view) eljaras a lombik alatt?erdemes-e kerni?okozhat-e az embrioban vagy kesobb rendellenes fejlodest vagy szuletendo gyereknel?
Oktoberben kezdem én is a gyogyszeres kezelést és novemberben lesz a 3-beültetés remélem sikerülnifog mert úgy döntötem az utólsó és többet nem probálkuzunk szóval felrakok mindent egy lapra.Szedtél valami vitaminokat?És hová jársz?Szurom magamat Clexanal napi2×0.6 inekcióval már lassan 2 éve ledin mutáció miatt.
Én napi egyszer használtam Prolutex szurival. Kifejezetten nem öblögettem, de 2-3 naponta kiszedtem zuhanyozásnál a felesleget, amit könnyen elértem, és utána tettem fel este a következő adagot.
Nekem ezek az értékek ismeretlenek,az enyémen csak annyi volt,hogy 1,00. Októberben kezdjük újból és hiszünk benne,hogy sikerül!!!
Sziasztok! Van köztetek olyan,akinek a párjának rossz lett a ROS szabadgyök vizsgálata? Mi ilyenkor a teendő? Wester,Ági hősök vagytok,csak így tovább!!!Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen!!
Sziasztok !
Chrinone gélt kell használnom napi kétszer. A doki azt mondta 2-3 naponta öblitsem ki mert a vivő anyag be tapad a hüvelyben. Tegnap öblitettem...mára ki pirosodott a hüvely bejáratnál...remélem nem valami gomba ?? Inkább gyulladásra gondolok...
Ti öblítettétek ?
Sziasztok!
Érdekelne valakit 3 db cetrotide??2018/06 a szav ideje
6000/db
Lanyok nagyon szurkolok nektek! Sikerulni fog mindenkinek! Jo felkeszulest. Nem tudom ki hogy van vele de en elvezem ezt a reszet mert ilyenkor minden szep es pozitiv ha mar tudni lehet h mikorra kell a testet es az elmet felkesziteni. ;)
Kérdezz bátran Nati, akár publikusan, akár privát, szívesen válaszolok;)
Lehet együtt lesz a project mindkettőnknek, mert nem tudom mikor jön meg pontosan és mivel ez lesz az első nagyon izgatott vagyok. Lehet lesz majd egy két kérdésem ha nem gond ;) persze megértelek hogy picit rákészíted, pihenteted a tested.
Én diétázok és D vitamint szedek, babás képeket szugerálok ;)
Oktoberbe kezdem el a hormonos kezelést és novemberbe lesz a 3-dik beültetés addig is próbálom magam összeszedni és új erőkel belevágni szedtettek valami vitaminoka?Most lehet hülye kérdést teszek fel de én nem tudok elmenni a hcg laboron hogy most melyik érték jó van rajta két szám 1313 másik pedig 0.100.Az előzönél 663 volt és 4.48 nem értem.
Én holnap megyek vissza az orvosomhoz,meglátjuk mit mond. Én feküdtem a beültetés után 5 napot és utánna is kíméltem magam,ahogy az orvos mondta,mintha nyaralnál. Majd sikerül a következő,hinni kell benne! Sok erő és kitartás!!!
Remény hal meg utójára közmondás szerint csak nem értem nekem donor által van és a donoromnak 2 gyermeke van ha méhnyálka vastagsága és a szerkezete jó akkor mi lehet a probléma?
Szia!Sajnos velem ugyan ez történt nekem is negatìv lett a hcgém én se adom még fel 3 hónap mulva megint megpróbálom már ez volt a 2-dik beültetésem az első ott pozitìv tesztem volt és keves volt a hcg de legalább akkor elindult valami de most nem szomorú vagyok mi lehetett a baj szabin voltam de nem fekütem de nem is emelgettem nem értem mi lehetett a baj igen nekem is tüneteim is voltak haspuffadás;feszülés szurkálás hányinger mellfeszülés;érzékenység terheségre utaló jelek.
Szia! Nekem sajnos a hcg vérvétel igazolta a negatív tesztet,most nem sikerült de nem adom fel és továbbra is hiszek benne és megyünk tovább! Tüneteim voltak hasfeszülés,hasfájás,mindjárt megjön érzés és émelygés is néha de ezeket valószinű a gyógyszerek okozták. Sok szerencsét kívánok neked és majd írj,hogy a vérvételed mit mutat. 😉
Szia Fannikutya, köszi a választ, akkor remélem a kevés tüsző, de annál jobb minőségű teória jön majd be mindkettőnknél:)Mikor mész legközelebb?
Kedves Jövő2016, hát látom te is jó sok mindenen mentél már keresztül:(A DHEA-t orvosi javaslatra kezted el szedni?(Annyit olvastam már róla, de mivel az orvosommal nem beszéltem a szedéséről, bizonytalan vagyok). Honnan szerzed be a vitaminokat?
Nati, ha a fórumnak nem is ez a célja, azért örülök, hogy megnevettetelek:))Akkor szeptember indultok újra!Hogy készülsz rá?Nálam az a szitu, hogy mivel nem volt beültetés, mehetnék már szept-ben, de várok októberig, nem szeretnék hormonkúrát csinálni másfél hónapon belül kétszer....
Sajnálom, de fel a fejjel, megbeszélitek biztos, hogyan tovább, és neked is sikerülni fog!
Szia Hanga!Köszönöm a hogy írtál de igen ma megyek vérvételre Pestre járok a Káliba a dr úr szerint nem sikerült a két teszt eredménye szerint,reménykedtem hogy ez sikerülni fog mint az előzö hányingerem volt és fáradékony voltam és szurkálás is volt meg érzékenyek a melleim és még sem jutottam el még a beágyazódásig sem.
:) olyan jót nevettem Leszkó79 :) igen, szeptember végén ha megjön indulunk és azért voltam kiváncsi hogy sikerült neked. Sajnálom amúgy, mikor folytatjátok?
Szia Nikó! Beültetés után hcg szintet kellene nézni vérből, az a tuti. Nincs tervben? Abból lehet eldönteni egyértelműen, hogy sikerült-e, és hogy a progeszteronpótlást folytasd-e.
Szia én is új vagyok ezzen a forumon nekm is most volt a beültetésem 7-én picit előrébb jársz mint én nekem is negatív tesztem van leírnád te mit érzel vagy hogyan alakult.szoritok neked!!
Sziasztok!!Új vagyok az oldalon 14 napja volt a beültetésem és negatív lett a tesztem 5 napos fagyasztott babókat kaptam,melleim feszülnek vagy ez az utrotól lenne?egyrlőre menszesznek semi jele görcseim vannak de nem intenzívek.Megköszönöm ha ezzel kapcsolatban vannak tapasztaltai és megosztaná velem!!
Szia!
Sajnos én is az alacsony amh-sok csoportját erősítem.
Az első ivf alkalmával dupla pergoverissel 5 tüszőben 3 petesejt volt, ebből két szép embriónk lett, egy meg is tapadt, de a 7. hétben sajnos elhalt a terhesség, missed ab lett a vége.
A második ivf-nél 7 tüszőből 4 petesejt lett, ebből pedig csak egy embrió, ami nem tapadt meg.
Azóta szünetet tartunk, pihentetem a szervezetemet, vitaminokat (dhea, Q10, melatonin) szedek és elmondhatom, hogy végre helyreállt a ciklusom és szép peteérésem van.
A vetéléseim miatt kivizsgálásokra járok, az orvosunk azt mondta áprilisban, ha így folytatom, teljesen tönkre mennek a petefészkeim a sok stimulációtól és nem lesz babánk.
Szia Leszkó!Nekem is csak 4 volt abból 3 érett meg,3 megtermékenyült de csak kettő fejlődött szépen.Őket vissza is kaptam.Egy meg is tapadt.Sajnos az én történetem nem éppen vidàm mert a babám Downos volt és nem tarhattam meg az egyéb fizikai dolgok miatt így meg kell szülnöm de most nem is ez a lényeg mert jol is elsülhetett volna.Nekem a dokim azt mondtam hogy a tul sok petesejt a minőség rovasara mehet.3-4 teljesen jo.
Szia!
A menzeszed azért "késik", mert használsz progeszteront. És amíg elég magas a progiszinted, addig nem fog megjönni.
Ha a vérvétel is igazolni fogja a negatív tesztet, abba kell majd hagynod az Utrót és 3-4 napon belül megjön.
Igazán sajnálom :(!
Pestre járok. Ha kevés a petesejt és szépen osztódnak akkor vissza ültetik 2 naposan és ezt már több helyről hallottam.
Melyik intézet ahol 2 napos embrikét adnak vissza?
Sziasztok! Új vagyok a fórumon és kezdő a lombikosok közt is. Agusztus 2.-án volt az első beültetés amikor 2 két napos 4 sejtes embriócskát kaptam vissza. Menstruációm 6 napja késik és ma csináltam egy tesztet ami negatív lett. Hétfőn kell mennem hcg vérvételre. Egyébként utrogestan hüvelykapszula megy napi 3×2. Vegyes érzések vannak most bennem,hogy a mai negatív teszt után mi lehet a vérvétel eredménye?! Valakinek ilyen tapasztalata esetleg?
További ajánlott fórumok: