Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Köszi:)
Egy gyors körképet tudnátok adni arról, hogy ki, hol tart?
Én amúgy 35 éves vagyok, szóval ez is frusztrál kicsit, és első baba lenne.
SZia!
A biopszián túl vagytok már?
Szia!
Én is bp-i Kaáliba járok. Tőlem hüvelykenetet, clamidiát, petevezeték átjárhatóságit, 3. napi hormonvizsgálatot és spermavizsgálatot kértek első körben. Mivel nálunk is azospermia volt (nincs hímivarsejt), azt ők is megismételték, de ők találtak néhányat. Ha ők sem találnak, akkor még mindig ott van a herebiopszia, vagy a spermadonor. Nekünk ezeket mondták az ismételt vizsgálat előtt, de nem volt szükség végül egyikre sem.
Szia Life77,
Üdv közöttünk! Én a bp-i kaaliba jártam. Alapvetően nekem jók a tapasztalataim, de természetesen ez egy szubjektív műfaj, biztosan van olyan is, akinek vmi nem jött be. Meg hát nem csak az intézmény számít, hanem az orvos is. Nek tudom, Ti kihez fogtok járni.
Nekem, ami nagyon tetszett: nagyon összeszedettek és iszonyat jó a szervezőkészség, keveset kellett várnom (mondjuk ez is dokifüggő!), mindig már ki volt előre készítve a kartonom és flottul mennek a dolgok. A személyzet nagyok kedves, disztkrét, bátorító. Ami nem tetszett: nagyon misztifikálva van, hogy a laboratóriumban mi történik és nekem nem adtak megfelelő tájékoztatást, hogy vágül miért nem tudtak egy fagyit sem fagyasztani, pedig egy nappal előtte még mindenki azt mondta, lesz itt fagyi valszeg. ez egy kis hiányérzetet hagyott bennem. Viszont nagyon cuki figylemesség szerintem: a beültetésre bemehet Veled a párod is és előtte a mikroszkóp alatt megnézhetitek az embriókat. Az nekem nagyon jó érzés volt. Aztán utána kapsz majd egy uh felvételt, amit nézegethetsz a beültetett embrikékről.
Vizsgálatok: 3. és 21. napi hormonsort fognak kérni, nagy labort és EKG-t az altatáshoz. Ezen kívül néznek Chlamydia, HIV, Hepatitis és nem si tudom, még mely betegségeket, rubeolát... Írt Nórika egy tök jó cikket a vizsgálatokról, azt olvasd el: [link]
A ffi meddőséghez nem értek, nem tudom, hogy ott mit kérnek még, de az biztos, hogy a Kaali nem nagyon fogad el külsős spermiogrammot, azt ott kell majd megcsináltatni.
Nem tudom, hogy petevezető átjárhatóságit kérnek-e, mert ez az alapvizsgálatokban kötelező, de, ha egyértelmű a ffi okán, hogy csak lombik jöhet szóba, akkor lehet, hogy a doki lemond róla. Ezt a dokitól kell majd megtudni.
Amit javaslok, hogy annak ellenére, hogy nem Veled van gond, nézess mindenképpen egy inzulinrezisztencia vizsgálatot (ezt nem kérik kötelezően sajnos, sok is a sikertelen beavatkozás ennek hiányában), mert ez egy olyan hülye betegség, ami nagyon sokunkban tünetmentesen lappang, de megakadályozhatja a sikert. Butaság lenne ilyen komoly beavatkozásnak úgy elébe menni, hogy nincs ez tutira kizárva.
Melyik dokihoz mentek?
Sziasztok,
teljesen új vagyok itt, és még csak bele-beleolvastam a fórumba, de lenne néhány kérdésem. Épp ma jelentkeztünk be a budapesti Kaáliba, december közepére kaptunk időpontot, így végre elindultunk az úton. Az alapvető probléma a párommal van, azoospermiája van.
Igazság szerint véleményekre lennék kíváncsi a Kaálival kapcsolatban, illetve arra, hogy van-e ötletetek arra, hogy hol érdemes néhány vizsgálatot megcsinálni előre. Gondolok itt hormonvizsgálatra, esetleg van-e valami olyan, amit kifejezetten javasoltok, és tutira kérni fogják, de időnyerés szempontjából érdemes lenne megcsinálni.
Előre is köszi a segítséget:)