Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik életre-halálra fórum

Lombik életre-halálra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra

38088. Borrdi78 (válaszként erre: 38078. - Avike1)
2012. szept. 21. 16:41

:-)))) akkor lesz egy január 22-én is, ami egyébként a férjem szülinapja. :-)

Köszi a "köszöntést"! :-)

38087. Borrdi78 (válaszként erre: 38069. - Life77)
2012. szept. 21. 16:36

Szerintem ne félj, így utólag visszanézve nem is olyan para. Persze előtte.. főleg, hogy nem mondják el rendesen mi vár Rád. De tényleg nem annyira vészes, szerintem sokkal keményebb a lelki oldal és az, ha fel kell dolgozni egy esetleges kudarcot. Az jobban odavág, mint maga a kezelés.

Hogy is néz ki: van rövid és hosszú protokoll, a doki dönt, hogy melyiket érzi Neked testhezállóbnak. Az egyik még az elősző ciklusban indul és még megjön egyszer a mensi, a rövidet a mensi első napjától kezdik. A hosszúnál előtte kicsit leállítják a petefészkeket valamivel. Ez lehet szuri, vagy sima fogigátló. Vegyük onnan, hogy már az aktuális ciklusban vagy, olyankor adják a tüszőket növesztő szurikat. Minden nap azonos időben be kell adni a pocakba. Sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen, pár nap alatt megszokja az ember. Ez megy 5-12 napig egyénenként függően, közben minden másnap be kell menni UH-ra, mert ott nézi a doki, hogy hogy nőnek, kell-e az adagoláson változtatni. Ilynekor vért is szoktak venni, de ezt csak itt hallottam, nekem nem vettek ugyanis. Általában annyi gyógyszert ír fel egyszerre a doki, amennyi a kövi UH-ig kell, mert ugye akkor derül ki az adagolás és folytatás, tehát minidg úgy menjetek fel, hogy van Nálatok zsé. Ott helyben is ki lehet váltani a szurikat, vagy lent a Déli pályaudvarnál lévő Déli patikában, ők teljesen fel vannak szerelkezve mindennel (máshol nem biztos, hogy van az adott szer) és ott kártyával is lehet fizetni (a kaaliban nem). Aztán, ha már elég nagynak látja a doki a tüszőket, akkor azt mondja, hogy 2-3 nap és leszívás. 36 órával a leszívás előtt be kell adni egy tüszőrepesztő szurit. Ennek az idejét pontosan visszaszámolják és akkor kell beadni. Ha az éjszaka közepén, akkor be kell állítani az órát. :-) A leszívás altatásban történik, ezért éhgyomorra kell menni, de nem kell félni, sima ügy (nem mély altatás, csak ilyen rövid 15 perces...). a leszívás maga 10 perc kb átlagban. Utána kitolnak egy pihenő helyiségbe, ott felébredsz és egyből megmondják, hány petesejtet tudtak leszívni. A pihenőben megfigyelnek kb. 1 órát, ha már fel lehet ülni, adnak teát, meg rágcsát. Közben, a férj elvégzi az elvégezni valót (Nektek nyilván eddigre ki kell, hogy legyen olvasztva az anyag, hogy várja a csatlakozó kis petécskéket). Innentől a biológusoké a meló. Ők egyesítik a sejteket vagy simán, vagy ICSI-vel, kinek mire van szüksége. Utána másnap telefonálni kell és megmondják hány termékenyült meg és mikor várható a visszaültetés. ez általában 3. vagy 5. nap a leszívást követően. Hogy melyik az attól függ, hogyan fejlődnek és el tudják-e vinni az 5. napig, vagy túl kocázatos. Minél több van, annál valószínűbb, hogy megpróbálják. Az 5 napos embrikék már általában blasztocita állapotban vannak, ez több szempontból is jó: amelyik idáig eljut, az a legtutibb a többi közül, másrészt könnyebben bújnak ők ki a burokból és így nagyobb valószínüséggel tapadnak meg. Tehát mondanak valamit, hogy mikor kell újra telefonálni/vagy menni. A biológus ad javaslatot a okidnak, hog ymelyikeket és hányat ültessenek vissza és Ti a dokival beszélitek meg a mennyiséget. (előre be kell a papírra írni vmit, de ez csak formaság, úgyis élesben a visszaülti előtt dől el.) A Visszaültetés sima ügy, a kaaliban a párod is bemehet. Kb. annyit érzel, mint egy rosszabb rákszűrésen. :-) A párod foghatja a kezed és előtte mikroszkópon megmutatják a leendő trónörökösöket. :-) Majd visszateszik. Megint a pihenő szobában van egy 30-50 perce kis pihegés, aztán visszaöltözés és mehettek immár sokan haza. Utána pihenés ls kímélő életmód javallott. És vársz 14 napot tűkön, hogy sikerült-e. Na ez a kemény. addig mindig van valami teendő, amivel elvagy, de utána csak az örlő várakozás. Nagy vonalakban ennyi az egész, jó hosszú lettem (már megint). :-)

38086. Avike1
2012. szept. 21. 16:25
Ha jól tudom nagyon keveseknek ajánlják lombik elött a DHEA kapszulát is.lehet hogy hülye gondolat,de nem lehetséges,hogy jobb erősebb spermával több eséllyel maradna meg a terhesség? bocsi,hogy ilyeneket írok,csak épp megint agyalok.
38085. Avike1
2012. szept. 21. 16:23
Egy amerikai vizsgálat szerint a keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatása mellett a férfi nemzőképességben is fontos szerepe van egy bizonyos omega-3 zsírsavnak. A dokozahexaénsav (DHA) az egészsgéges spermiumok képződéséhez szükséges. Az egészséges zsírsav a tengeri halakban, illetve a lenmag- és tökmagolajban, a mandulában és a dióban található meg nagyobb mennyiségben.
38084. Avike1 (válaszként erre: 38081. - Madárka79)
2012. szept. 21. 16:20
nekem semmi bajom nem volt az altatástól,csak mintha el szundítottam volna,és egyből tiszta volt a fejem,első kérdésem mennyi sejt lett?és utána a 3 óra pihi is kínlódás volt,mert kicsit sem voltam fáradt! szóval ritkán vannak csak rosszul tőle. puszik.
38083. Madárka79 (válaszként erre: 38080. - 7d6739e46c)
2012. szept. 21. 16:19
Ha jól láttam még nem jelentkezett. Remélem már túl van rajta és pihenget!
38082. Avike1
2012. szept. 21. 16:18
sziasztok,nem tudom,miért nem foglalkoznak a sperma eredménnyel elégé a dokik? nemrégen volt a tv-ben,hogy a spermaszám,és mozgékonyságra micsoda jótékony hatással van a dió! mégis a problémánkra azt mondták nem igen lehet javítani,max szedje 3 hónapig az F betűs vitamint! nem értem én ezt!
38081. Madárka79 (válaszként erre: 38069. - Life77)
2012. szept. 21. 16:17

Igen a leszívást többnyire altatásban végzik a teljes mozdulatlanság miatt. Egyáltalán nem volt vészes, bár én nagyon szédültem és hánytam is utána, de azokhoz a dolgokhoz képest amiken keresztülmegyünk ez kibírható. Beadják az altatót és már csak azt veszed észre, hogy a pihenőben vagy és kedvesen ébresztgetnek.

Akiknek velem együtt volt a leszívás senki nem volt rosszul csak én, úgyhogy ettől sem kell tartanod. Nem mindenki egyformán reagál rá.

38080. 7d6739e46c
2012. szept. 21. 16:16
Van már valami hír daviderről?Nincs most időm visszaolvasni,bocsi.
38079. Avike1 (válaszként erre: 38064. - VFanni01)
2012. szept. 21. 16:15
szia Fanni én is vagyok még,de attól függetlenül üdvözöllek. puszik
38078. Avike1 (válaszként erre: 38074. - Borrdi78)
2012. szept. 21. 16:14
Boldog névnapot kívánok Máténak:-) azt ugye tudod,hogy mindkét kisfiadnak 2 névnapja lesz? mert mindkettőt fel kell köszönteni a másik névnaoján! nálunk is ez volt,pedíg nem is voltak ikrek,meg tesók sem:-) a nővérem és az én gyerekem akikről már írtam. puszik.
38077. 7d6739e46c (válaszként erre: 38061. - VFanni01)
2012. szept. 21. 16:14
Szia Fanni!Sajnos én még mindig itt vagyok.De örülök hogy te viszont újra rászánod magad.Már írtam a naplódhoz is,hogy én elmennék a helyetekben Győrbe a Kaáliba.
38076. Life77 (válaszként erre: 38075. - Life77)
2012. szept. 21. 16:10
ja, nem bocsi, nem Te írtad, hogy a párodnak is azoospermiája van, ne haragudj!
38075. Life77 (válaszként erre: 38074. - Borrdi78)
2012. szept. 21. 16:09

Jajj, hát akkor gratulálok:) és az IR-t kikezelték? Te írtad ugye, a párodnak is azoospermiája van?

Boldog névnapot, Máté:)

38074. Borrdi78 (válaszként erre: 38059. - Life77)
2012. szept. 21. 16:07

Nekem két lombik volt a Kaaliban (én is Sajgó doki betege voltam), a második sikerült, most 27 hetes vagyok és ikreket várok. :-) két kisfiút, az egyiküknek pont ma "van" a névnapja. :-)

Nálam egyszerűbb volt az ügy, mert egyértelmű és lombikkal könnyen orvosolható gondom volt: két spontán méhen kívüli után nincs petevezetkem. De azért emellett nekem is van egy frankó kis IR, szerencse, hogy magánszorgalomból kiderítettem. :-)

Sok szerencsét!

38073. Borrdi78 (válaszként erre: 38058. - Bcicus)
2012. szept. 21. 16:02
én is ezt tudom minden fagyastásról. mindig a lefagyasztás és felolvasztás a kritikus, az, hogy hány évet töltöttek fagyasztva az tök mindegy. Most az őssejténél mondogatják, hogy max 20 év, de csak azért, mert ennyi a leghosszabb idő, amit fagyasztóban töltöttek, így nincs rendesen még tapasztalat. De ami 20 évig jól volt, az 25 évig is jó lesz :-)))
38072. Life77 (válaszként erre: 38070. - Borrdi78)
2012. szept. 21. 16:01
Biztos mindennap másként alakul, a barátnőm, akik március óta járnak hozzá, azt mondta, hogy minimális csúszás mindig van, de nem vészes. Hát ez van, sajnos:( Olyanhoz meg nem akartam menni, akiről nem tudom semmit, és azt sem akartam, hogy találomra tegyenek egy orvoshoz. Hozzá 2 ismerősöm is jár, ezért gondoltam, hogy kivárom a soromat.
38071. Borrdi78 (válaszként erre: 38060. - Fodza)
2012. szept. 21. 16:00
:-)
38070. Borrdi78 (válaszként erre: 38053. - Life77)
2012. szept. 21. 15:58
Róla én is jókat hallottam, nagy szaktekintély, de sokat kell várni, hogy bejuss hozzá. Há, ha hozzá fogtok járni, akkor nem tudom, mennyire lesz igaz, amit írtam, hogy hamar véegztek és kevés várakozási idő van, mert a bnőm hozzá jár és ő szegény mindig hosszasan ül ott. :-(
38069. Life77 (válaszként erre: 38065. - Madárka79)
2012. szept. 21. 15:57

Sajnálom, hogy még nem sikerült:( De biztosan meghozza a gyümölcsét a sok kitartás.

Engem még az is foglalkoztat, hogy pontosan hogyan zajlik a lombik. A legfőbb parám az altatás, nagyon félek tőle, és úgy tudom, hogy a leszívást altatásban csinálják.

38068. Life77 (válaszként erre: 38066. - Gréti86)
2012. szept. 21. 15:53
Gratulálok Nektek:)
38067. Life77 (válaszként erre: 38062. - VFanni01)
2012. szept. 21. 15:48

SZia Fanni, köszi a szíves fogadtatást:)

Igen, Krizsáról csak jókat hallottam én is. Nyilván egyénfüggő, hogy kinek, mi jön be, és persze nagyban függ attól is, hogy kinek mennyi idő alatt volt sikerélménye. Azt lehet tudni, hogy mennyi idő, míg valaki eljut a lombikig? Persze, gondolom, ez attól is függ, hogy mi a probléma, kell-e kezelni, stb, de mégis?

38066. Gréti86 (válaszként erre: 38055. - Life77)
2012. szept. 21. 15:46
Igen, nekünk az első lombik sikerült, most készülünk a kistesóra.
38065. Madárka79 (válaszként erre: 38059. - Life77)
2012. szept. 21. 15:45

Szia!

Én Győrbe járok a Kaáliba. A férjem és én 33 évesek vagyunk, mi is az első babára hajtunk. 3 inszeminációnk volt és egy lombikunk. A lombik úgy nézett ki, hogy sikerült, de a 9. héten sajnos elvetéltem. Talán januárban tudunk menni a következőre. A mi gondunk a kevés és nem túl gyors spermák.

Egyébként nálunk sem kértek IR vizsgálatot, sem genetikát de a következő lombik előtt szeretnénk ezeket megcsináltatni.

Kitartást Neked is!

38064. VFanni01 (válaszként erre: 38037. - Lindus80)
2012. szept. 21. 15:34
Nekem a Kaáliban csinálták, a párommal együtt 30e ft volt, és több mint egy hónap volt, mire meglett az eredmény.
38063. Bcicus (válaszként erre: 38059. - Life77)
2012. szept. 21. 15:34
Én nem tartok sehol, csak néha benézek ide, hogyha netán tudok valakinek segíteni tanáccsal akkor megtegyem. Nálunk azoospermia a gond+pcos-ir de az kezelve van.
38062. VFanni01 (válaszként erre: 38042. - Life77)
2012. szept. 21. 15:33

Én is a pesti Kaáliba járok, igazából véleményt csak úgy tudok róla mondani, hogy nincs összehasonlítási alapom. 2011 nyarán mentünk először, és azóta semmi eredmény. Volt 4 inszeminációm, 2 lombik, baba 0. És azt sem tudják megmondani, hogy mi a bajunk. Szóval most készülünk a 3.ra. Próbálkozom alternatív gyógymódokkal is, meglátjuk a 2nek lesz e hatása.

Sajgó dokihoz járok, jól olvastam, hogy Krizsához mész? Hát tőle el fogsz ájulni, ő egy aranyember. Csak rengeteg a betege:(

Korábban volt egy doktornőm, már nem is mondom, hogy azzal micsoda gázok voltak, mert párszor végighallgatta már ez a fórum, de szerencsére elment. Nekem amúgy vegyes érzéseim vannak a Kaálival kapcsolatban, van amikor mindennel tök elégedett vagyok, de már nem egyszer fordult meg a fejemben, hogy váltok.

Szóval Life77 üdv a klubban, és sok sikert!

38061. VFanni01
2012. szept. 21. 15:27

Sziasztok!

Egy időre eltűntem, lehet már nem sokan emlékeztek rám. Júliusban volt a legutóbbi lombikom (2.), és mivel csak januárra kaptam időpontot, így kicsit megpróbáltam pihentetni a dolgot.

Most próbálom felvenni a fonalat szépen lassan, mert bár még január nagyon messze van, akkor lesz a következő lombik, a jövő hónapban már megyünk konzultációra.

Remélem mindenki jól van, és bízom benne, hogy sok régi ismerős már nincs itt ezen a fórumon, hanem már egy babaváró klubban írogat:)

38060. fodza
2012. szept. 21. 15:22
Hali mindenkinek!Álmodtam valamit, ha nem mondom el senkinek, akkor teljesül ugye?Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, véleményeket.A kismamák hogy vannak??:)))
38059. Life77 (válaszként erre: 38058. - Bcicus)
2012. szept. 21. 15:18

Köszi:)

Egy gyors körképet tudnátok adni arról, hogy ki, hol tart?

Én amúgy 35 éves vagyok, szóval ez is frusztrál kicsit, és első baba lenne.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook