Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
811. Ritus79 (válaszként erre: 806. - *gabi*)
2010. aug. 25. 07:49
Éljen-éljen-éljen! :)))) Én is pityeregtem mikor először hallottam a szívhangját! :) nagyon nagy dolgok ezek. Szerintem én ha megszülöm is bőgni fogok, tuti! :))))))))))))))))
810. Ritus79 (válaszként erre: 808. - Kiss19)
2010. aug. 25. 07:48
Nekem nem kell mennem szülés után, most az utolsó papírt úgy kapom, hogy az alapján felírja a szurikat utána is a háziorvosom. Csak akkor kell mennem ha valami gubanc van. A szülés után a kórházban néznek egy vérképet, és ennyi. Itt úgy látszik egyszerűbben mennek a dolgok. :)
809. zsu0427 (válaszként erre: 806. - *gabi*)
2010. aug. 24. 20:49
Gratulálok a babádhoz!!! Örülök nektek! :)
808. kiss19 (válaszként erre: 804. - Ritus79)
2010. aug. 24. 19:52

De jó neked! Nekem még mennem kell vagy kétszer. Csak azt nem tudom hogy szülés után hogy fogok menni, mert nálunk elég körülményes. Amikor megyek az eredmény legalább 3 óra, addig nem írják fel :(

Lesz nekem elég bajom, ott lesz a babó, nem hagyhatom máris egyedül.

Ti hogy oldjátok meg?

807. kiss19 (válaszként erre: 806. - *gabi*)
2010. aug. 24. 19:48

Na ugye hogy minden rendben van, fölösleges volt az aggodalmad. Örülök, hogy boldog vagy:)

Ha a szuri miatti vérvételre gondolsz, akkor nem kell éhgyomorra menned és nyugodtan add be mert pont az a lényeg, hogy így milyen a vérképed.

806. *gabi*
2010. aug. 24. 18:06

Sziasztok!

Csak meg szeretném veletek osztani az örömömet, ma voltam a második ultrahangon (7. hétben vagyok) és minden a legnagyobb rendben van, már a bevérzéseim nincsenek ott! :)

Babácskám 9 mm és jó a szívműködése! :)

Komolyan mondom sírva fakadtam a vizsgáló ágyon és végig hazáig a kocsiban bömböltem a boldogságtól! :)

Szeretnék kérdezni valamit tőletek mert elfelejtettem a dokitól, hogy amikor majd megyek a jövőhéten laborvizsgálatra, akkor reggel ugyanúgy szúrjam be a Clexane-t és az Utrogestant is tegyem be? Így veszik le a vért ezekkel a gyógyszerekkel? és éhgyomorra kell mennem?

Ti hogy csináljátok?

Köszi!

805. zsu0427 (válaszként erre: 804. - Ritus79)
2010. aug. 24. 10:56
Szia. akkor már nem sok van. :)
804. Ritus79
2010. aug. 24. 09:31

Sziasztok!

Utoljára voltam a hematológusomnál, továbbra is marad a 0,6-os Clexane, és szülés után majd még 6 hétig kell magam szúrnom. Ha nincs utána se semmi panaszom, akkor ennyi volt. :) Ha minden jól megy, összesen már csak 11 hétig szúrom magam! :))))

803. zsu0427
2010. aug. 22. 17:21
Nekem voltak jóslóim, kb. 34-35 hét körül. Nem voltak vészesek, tényleg olyasmi mint a mensis görcsök. Az igazi fájásokat pedig onnan ismertem fel, hogy sokkal erősebbek voltak mint a jóslóak. Egy ideig jól viseltem azokat is. Kezdődtek hétfőn éjszaka 10 percenként. Szerdán már 5 percenként, de még tűrtem. Csütörtök hajnalban fél 4kor mentünk be a kórházba, 5 perces fájásokkal, mert akkor már nem bírtam elviselni.
802. zsu0427 (válaszként erre: 799. - Kiss19)
2010. aug. 22. 17:18
Nagyon jó érzés amikor bent mozgolódik a pocakban, és akkor elgondolkozik az ember hogy éppen mit csinál a picike. :)
801. zsu0427 (válaszként erre: 786. - *gabi*)
2010. aug. 22. 17:12
Nem mindenkinek panaszos a terhesség, különösebben nekem sem volt semmi bajom. A vége felé égett a gyomrom meg a torkom, a babánk elég nagy hajjal is született.
800. zsu0427 (válaszként erre: 785. - Kiss19)
2010. aug. 22. 17:11

Szia.

Én szedtem a terhesség alatt, és igen csak a 36. hétig lehet szedni.

799. kiss19 (válaszként erre: 798. - Murdok)
2010. aug. 19. 15:29

Én biztos érezni fogom, ha lesz, mert tudom milyen a görcsölés. Még eddig nem volt jóslófájásom, de remélem csak a vége felé lesz.

Én a helyedben elhúznék táppénzre! Viszont ha nincs semmi problámád még egy hét belefér. Azért vigyázz magatokra!

Én is alig várom hogy újra láthassam Uh-on a kisfiamat. Biztos sokat fejlődött már és erőssödött, amit mostanában tapasztalok is..:D

Tegnap pl. olyan virgonc volt, hogy asszem mindjárt kiugrik a hasamból, nagyon furi érzés.

798. murdok
2010. aug. 19. 14:45

A jóslófájás hasonlít arra amikor megjön a havi csak nem állandó a fájdalom, hanem ismétlődik pár percenként. Vagyis olyasmi lehet gondolom mint amikor beindulnak a fájások, csak gyengébb.

Tegnap voltam a védőnőnél és mondta h szerinte már ne menjek a jövőhéten dolgozni, inkább menjek táppénzre, az uram uezt mondja és bár tudom h igazuk van, de még van pár elintéznivaló meghát hülye is vagyok. XD

Amúgy minden okés, és gyönyörűen ver a kis szive a drágámnak, apuci el is érzékenyült. :)

797. *gabi* (válaszként erre: 796. - Kiss19)
2010. aug. 19. 08:18
Köszi szépen! :) Igyekszem nagyon pozitív lenni!
796. kiss19 (válaszként erre: 789. - *gabi*)
2010. aug. 18. 18:26

Szia Gabi!

Én is azt mondom neked, hogy ne parázz, pihenj sokat ha tudsz, kíméld magad. Bízz benne, hogy minden rendben lesz, ezt az embrió is megérzi.

Szerintem a doki majd megmondja, hogy az eredménnyel menned kell-e a haematológiára, de ha nem, örülj neki mert egy lépésben elintézed.

Ja és boldog pocakosodást!

795. Ritus79 (válaszként erre: 792. - Murdok)
2010. aug. 18. 15:23
Igen én már összepakoltam, pont tegnap, Egy-két apróság hiányzik még. Jövő hét hétfőn megyünk szülőszoba látogatásra, hátha ott még mondanak hozzá valamit. Csak nyugodtabb vagyok, hogy mér egyben van a cuccom, bármi történik csak felkapjuk és megyünk. Milyen érzés a jóslófájás? Nekem még semmi ilyen nem volt. Én a haskeményedést se tudom, hogy milyen. :))))
794. *gabi* (válaszként erre: 791. - Murdok)
2010. aug. 18. 11:20

Köszi Murdok hogy utánanéztél a neten.

Igyekszem pihenni, de itthon is van mindig tennivaló.. Vagy tényleg annyira szigorúan vegyem a fekvést szerinted? Csak lehet hogy a trombózisveszély miatt az sem jó. Néha azért kismama barátnőimmel sétálgatok. Remélem ez nem lehet baj.

2 hét múlva megyek újabb uh-ra. Remélem minden rendben lesz!

Neked is gyorsan eltelik az a pár hét! :) juj de jó lesz megérinteni, már sokszor elképzeltem ezt az érzést. :)

793. *gabi* (válaszként erre: 790. - Ritus79)
2010. aug. 18. 11:16

Köszi Ritus a bíztatást!

Veszélyeztetett vagyok, ez áll minden papíromon. Mondjuk a nőgyógyászom nem hangsúlyozta, de látom rányomtatva a papírra.

De engem a háziorvosom kiírt táppénzre, mert tudja az előzményeket és mondta nekem, hogy ha teherbe esek menjek hozzá és kiír, legalább az első hetekben pihenjek sokat.

Így most itthon vagyok.

Jó Neked, hogy már ilyen nagy a Babád a pocakodban! :) Az a pár hét gyorsan elsuhan és hamarosan a karjaidban fogod tartani ŐT! :)

792. murdok (válaszként erre: 790. - Ritus79)
2010. aug. 18. 10:51

Ez tényleg durva. :) Nekem is már csak 7 hét. Örülök h minden okés veletek.

A méhszájamat még senki nem nézte, remélem minden rendben, főleg h múlt szombaton, meg tegnap is voltak jóslófájásaim. Mondjuk nem ártana már pihenni, de még a következő hetet ki kell vhogy bírnom. Te összeállítottad már a kórházi csomagod?

791. murdok (válaszként erre: 789. - *gabi*)
2010. aug. 18. 10:45

Sziasz!

Még nem hallottam ilyenről, de most utánanéztem a neten h mi ez pontosan. Valóban előfordul és a legtöbb esetben felszívódik. Minél több fekvést javasolnak és nem árt egy következő kontroll vizsgálat legközelebb. Vigyázz nagyon magatokra, pihenj sokat, kerüld a meleget, egyél sok halat, igyál sok vizet, szóval a szokásos dolgok. Ja, és no stressz! ;)

790. Ritus79 (válaszként erre: 789. - *gabi*)
2010. aug. 18. 10:38

Gabi! Nem tudom, hogy ezek a dolgok pontosan mit jelentenek, de ha nem mondták, hogy veszélyeztetett terhes vagy és hogy nem dolgozhatsz, akkor nagy baj nem lehet. Egy a lényeg, pozitívan, ne parázz, az neked se és a picinek sem jó! Oké???? Lehet hogy neked akkor a nőgyógyászod fogja a szurit felügyelni, nekem a henatológusom intéz mindent ezzel kapcsolatban. A nőgyógyászom csak megkérdezi, hogy rendben van-e minden a szurikkal és ennyi.

Én is ma voltam nála, UH volt meg a méhszájamat ellenőrizte. Minden rendben, és mondta hogy most már ezért készüljek a szülésre, mert az a 6 hét gyorsan el fog telni. :)

789. *gabi*
2010. aug. 18. 07:52

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap voltam uh-on és látszott a dobogó szívecskéje a Babámnak! :) Nagyon boldog vagyok, hisz ezt kívántam, hogy így legyen!

Sajnos picit aggódom is mert bevérzések látszottak a petezsák körül. :( Azt mondta az uh-os, hogy emiatt ne aggódjak, mert ez előfordul másoknál is. Ti hallottatok már ilyenről? Mitől lehet ez?

Az orvosom látta az uh-os papírján, de nem mondott rá semmit, beszélt, hogy miket szedjek, ja és elküldött laborba is, havonta fogok járni a szuri miatt! Ennek örültem. Akkor így már nem kell külön a hematológiára mennem ugye? Én így értelmeztem.

És még annyit mondott az uh-os, hogy lehetne nagyobb az embrió. :(

Szóval összességében nagyon örülök, hogy dobog a szívecskéje, csak sajna kicsit parázok is. :(

Ti jól vagytok? Minden ok remélem!

788. murdok
2010. aug. 16. 16:27

Én már régóta szedem a magnéziumot, legutóbb azt javasolta a dokim h mostmár akár 3-at is beszedhetek.

Az a jó ha nincs semmi rossz tüneted, hálistennek nekem sem volt, irigyeltek is rendesen. :)A cicifájás tök normális. Nagyon szuper lesz, meglásd. :)

787. kiss19 (válaszként erre: 786. - *gabi*)
2010. aug. 16. 15:22

Hát ennek aztán igazán örülhetsz, ha semmi nyavalyád nincs. Mindannyian másképp éljük meg a szervezetünk változásait, ki így, ki úgy.

Nekem volt kb. 2 hónapig hányingerem, de szerencsére elmult, főleg hogy váltottam vitamint. Cicifeszülést és sűrűbb pisilést fogsz te is tapasztalni, de ez semmiség. Az sem tart sokáíg.

Majd mesélj, ha túl leszel az Uh-on.

786. *gabi*
2010. aug. 16. 14:47

Köszi Murdok! :) Az szerintetek nem baj, hogy különösebben nincs terhességi tünetem?

Úgy értem nincs hányingerem, sem émelygés, nem fáj a hasam.

A cicim viszont eléggé megduzzadt és fáj, főleg éjszaka. Néha ég a gyomrom.. talán ennyi.

Remélem minden rendben van!

785. kiss19
2010. aug. 16. 14:19

Sziasztok!

Ma reggelre begörcsölt a vádlim. Vetettem is a párommal magneB6-ot. Eddig megúsztam, de a babó elszedi tőlem, ez van pótolni kell. Úgy hallottam, hogy csak a 36. hétig szabad szedni, utána nem, mert beindíthatja a szülést. Ti szedtek ilyet?

Ja és úgy jártam, már vagy 2szer, hogy elfelejtettem du. beadni a szurit, és csak este adtam be...biztos a kánikula az oka :D de szerencsére eszembe jutott és beadtam.

784. murdok
2010. aug. 16. 13:39

Gabi! Üdv a klubban és gratula! :)

Uazt tudnám én is leírni mint a többiek. Mindenképp járj havonta kontrollra a haematológiára, az a biztos. Ott állítják majd be mindig. Én a 12. héttől szúrom magam és szintén hasba. Már jó ideje tudtam h majd ezt kell csinálnom, mert anno amikor fogamzásgátlót akartam feliratni, kivizsgáltak és derült ki h nem szedhetek. Plusz anyai ágon mindnekinél volt már trombózis. Szal esélyem se volt megúszni. :D Mondjuk annak örülök h nem kell hormont nyomatni magamba. :)

783. zsu0427 (válaszként erre: 782. - *gabi*)
2010. aug. 14. 15:07

Szia.

Anyukámnak is meg unokanővéremnek is, fodrászomnak is a fogamzásgátlótól lett trombózisa. Én is hajlamos vagyok rá, ezért nem szedtem soha fogamzásgátlót.

782. *gabi* (válaszként erre: 781. - Zsu0427)
2010. aug. 14. 08:05

Szia Zsu! Köszi szépen :) Bízom benne, hogy minden rendben van odabent! :) Kedden megyek uh-ra, szeretném ha lenne már szívműködés, megnyugtatna.

Amúgy nincs semmi bajom a szurival, olyan szépen be tudom adni. Az első kettőt asszisztens adta, de mind a kettő fájt, bekékült és csomó maradt. :(

De hogy ez a trombofília hogy alakulhatott ki, nem tudom. Lehet azért mert fogamzásgátlót szedtem nagyon sokáig? A családban nincs ilyen beteg, csak anyukámnak viszeres a lába.

Szép hétvégét mindenkinek!

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook