Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
901. murdok (válaszként erre: 899. - Ritus79)
2010. szept. 20. 18:17

Don't panic! Nem lesz semmi gond. Az én dokimat én magam sem tudom követni h mikor van szabin és mikor nincs. :) Meg ő meg is mondta h amennyiben éjjel törne rám a szülés és nincs semmi komplikáció, akkor lehet h nem fog azért felkelni és bejönni. :D Az a lényeg h aki levezeti tudjon a Leidenről. Én szülésznőt sem fogadtam, mert mind nagyszerű a Sote 1-ben. Fel a fejjel!

Mondjuk nekem még van 1,5-2 hetem.

900. Noémicske (válaszként erre: 899. - Ritus79)
2010. szept. 20. 13:57

Szió!

Hát ez nem semmi...jókor:(

Szerintem inkább ismerkedj össze vmelyikkel akit a tied ajánl,mert akkor elgalább tudod nagyjából hogy mire számíts,hogy áll a dolgokhoz,stb..de az ügyeletes is biztos rendes lesz,és jó kezekben leszel!!na nem akarok itt okoskodni,úgy is Neked kell dönteni!Sajnálom,hogy így alakult,méghozzá a kiírás elött 5 nappal!Akárkinél fogsz szülni,biztos minden ok lesz!

899. Ritus79
2010. szept. 20. 13:46
Hát csajok én most jól megszívtam. :( Ma reggel derült ki, hogy a fogadott dokim nem lesz 4 hétig, mert elszakadt az Achillese, megműtötték és kórházban van, ráadásul vidéken.... Gondolhatjátok milyen ideges lettem, szombatra vagyok kiírva.... Beszéltem a dokimmal, elnézést kért (dehát nyilván nem tehet róla) 2 másik dokit ajánlott, akinek át tud adni, gondoljam végig. De basszus, most 5 napra fogadjak egy másik vadidegen dokit???? Úgyhogy valószínűleg majd az ügyeletesnél szülök. Jobb ötletem nincs.
898. zsu0427 (válaszként erre: 897. - Ritus79)
2010. szept. 19. 18:44
Igen, szüléskor minden terhességgel kapcsolatos papírt elkérnek. Én egy mappában tartottam az összeset. Nekem volt fogadott orvosom, de szabadságon volt, így egy másik orvosnál szültem, akinek átadta a betegeit. Szülés előtt szóltam neki, hogy ez és ez van, a szülésznőnek is említettem.
897. Ritus79 (válaszként erre: 895. - Noémicske)
2010. szept. 19. 17:23

Persze a kiskönyvbe is be van írva, meg a szüléshez vinni kell az összes orvosi leletet és ott is ott az összes hematológiás papírom is.

Igen, 25-re vagyok kiírva, remélem jövő héten meg is születik a kisasszony! :)

896. Noémicske (válaszként erre: 894. - Kiss19)
2010. szept. 19. 16:22
Neked is köszi!Úgy érzem,hogy csak nagyon be akart paráztatni már előre az orvosom...
895. Noémicske (válaszként erre: 893. - Ritus79)
2010. szept. 19. 16:20

Köszönöm!Persze tudom,hogy a komoly cukrosok többször szúrják magukat.Nekem azt mondta az orvos,hogy a Leidenesek alapból veszélyeztettek,dehát akkor ez is eltérő,orvos függő..amúgy én sem gondolom úgy hogy ez kifejezetten az a kategória.A vetéléssel kapcsolatban nekem annyit mondtak,hogy többek között azért is kell a szuri,mert segít a lepény megtapadásában.Szülés utáni trombózisról én is hallottam már.Gondolom a kiskönyvbe is be van írva,ezáltal tudják a helyzetet is,ha véletlen ügyeletesnél szülsz,stb.

...Persze,hogy megér ennyit,még többet is:)Köszi az infókat.Jól olvastam,hogy 25-re vagy kiírva?Az már csak pár nap...

894. kiss19 (válaszként erre: 892. - Noémicske)
2010. szept. 19. 09:51

Önmagában ez nem jelent veszélyeztetett terhességet, tényleg csak egy megelőzés simán lehet dolgozni, akár végig is. Napi szinten a szuri beadása nem több 1-2 percnél, ha épp nem vagyok otthon viszem magammal és kész.

Veszélyeztetett terhesség az, ami akadályoz a munkában, napi teendőkben, szigorú pihenést igényel. Nekem sógornőmnek az elején bevizesedett a hasa, egy hónapig kórházban feküdt, mert szívni kellett a vizet a hasából. Őt veszélyeztetettként kezelték, végig táppénzen is volt.

Nem kell aggódni, ha nincs semmi panasz, ugyanolyan a terhesség mint bárki másnak!

893. Ritus79 (válaszként erre: 892. - Noémicske)
2010. szept. 18. 16:02

Én abszolut nem voltam veszélyeztetett terhes. Annyi a lényeg, hogy akinél szülsz majd, ő mindenképp tudjon róla! Nekem úgy magyarázta ezt az egészet a dokim, hogy ez igazából nem is vérhígítás, hanem selymesebbé teszi a vért a szuri, illetve megakadályozza a rögképződést. A szuri igazából óvatosság és megelőzés, mert lehet hogy anélkül se lenne semmi gubanc. De volt aki azért vetélt el, mert nem tudta, hogy leidenes és pont a köldökzsinórban akadt el egy rög... :( Vagy pl volt egy kismama, simán kihordta a babát és a szülés után lett mélyvénás trombózisa. Nem tudta, hogy leidenes, nemis kapott szurikat sem.

Először én is megrémültem, hogy szuri, minden nap, nekem kell beadnom, na mondom kész... :( DE tényleg semmi az egész! Mivel bőr alá kell beadni, pici tűvel, simán megoldható. A cukorbetegek sokkal többször szúrják magukat egy nap. Ennyit meg simán megér egy baba!!!!! :))))))

2010. szept. 18. 08:07

Csajok!

Titeket(akik most kismamik) első pillanattól kezdve veszélyeztetettként kezelnek?Nekem azt mondták,hogy ez annak számít.

891. Noémicske (válaszként erre: 884. - Zsu0427)
2010. szept. 18. 08:01
Akkor lehet ezért nem volt semmi bajom tőle,amíg használtam.Mindenmesetre most,hogy kiderült a Leiden,még ettől is elzárkózott az orvos.:(:(
890. Noémicske (válaszként erre: 881. - Ritus79)
2010. szept. 18. 07:59

Köszi!

Elsőre kicsit sziven ütött,de ez van,muszáj hozzászokni,elfogadni.A babájáért csinálja mindenki,ez emg teljesen természetes!

889. kiss19
2010. szept. 17. 22:14
Most már megyek csicsikálni, elfáradtam...
888. kiss19
2010. szept. 17. 22:10
Na ja! még fent vagy?
887. zsu0427
2010. szept. 17. 22:05

Üdv köztünk Noémicske.

Jól tetted hogy felhoztad a fogamzásgátlás témát, úgyis érdekel mindenkit. Egyáltalán nem zavarsz a fórumon. Jól el szoktunk beszélgetni, igaz Csajok?? :))

Kitartás Mindenkinek!

886. zsu0427 (válaszként erre: 880. - Noémicske)
2010. szept. 17. 22:02
Ez egyénenként változó. Nekem csak az utolsó hónapban kellett elkezdenem a szurit. Meg szülés után 4 héten keresztül.
885. zsu0427 (válaszként erre: 871. - Noémicske)
2010. szept. 17. 21:59
Köszönöm szépen! :)
884. zsu0427 (válaszként erre: 869. - Noémicske)
2010. szept. 17. 21:58
Nekem azt mondták hogy van hormontartalma, de jóval kevesebb mint a fogamzásgátló tablettának.
883. kiss19 (válaszként erre: 878. - Noémicske)
2010. szept. 17. 21:43

Erre pedig azt mondanám, hogy minden Leidenesnek itt a helye!!! Ez nem csak babás fórum, mégha annak tűnik is, mert vannak köztünk olyanok is akik még tervezik a babát, vagy próbálkoznak vele-azoknak külön szorítok, hogy összejöjjön!

És most jó, hogy felhoztad témának a fogamzásgátlást, eddig nem igazán volt ez napirenden. Ezzel is segítünk egymásnak, mit hogy érdemes. Ez is érint mindenkit! Köszi, jó helyen vagy :)

882. kiss19 (válaszként erre: 880. - Noémicske)
2010. szept. 17. 21:34

Ez érdekes, ugyanis minden doki másképp mondja. Engem a nőgyógyászom a 9. héten küldött el a Haematológiára, és a 10. héttől szúrom magam minden nap. Elöször tartottam tőle, de az elsőt picit remegő kézzel adtam be, aztán mondtam is a dokinak, hogy ennyi? ez nem is vészes, Ő is mondta, hogy teljesen felhasználóbarát mert pici a tű is... na én így éltem meg, azóta megszoktam, ja és oldalhasba adom, bár a pocak miatt egyre hátrébb :) Szülés után még 5-6 hetet mondtak, "Karácsonyra már el is felejthetem" :)

Ne aggódj, ezt mindannyian átéljük, de nem vagyunk egyedül, segítünk, kérdezz bátran.

A doki majd Neked is megmondja, hogy mikortól kell. Teljesen mindegy csak minden rendben legyen. Zsu-nak is csak a végén kellett szurizni, tehát kinek hogy.

Jó éjt mindenkinek!

881. Ritus79 (válaszként erre: 880. - Noémicske)
2010. szept. 17. 19:48
Nekem ahogy kiderült, hogy kismama vagyok, mennem kellett a hematológiára és én a 6. héttől szúrom magam. Szülés után még 6 hétig kell majd és ennyi. Nem vészes egyébként, ne ijedj meg tőle! :)
880. Noémicske (válaszként erre: 879. - Ritus79)
2010. szept. 17. 17:03
:)...valami eszembe jutott még..a terhességgel kapcsolatban nekem csak nagyjából vázolta fel a dolgokat,említette a vérhigitó injekciót,de azt mondta ha jól emlékszem,hogy csak a terhesség vége felé kell szurizni,közben meg valahol úgy olvasom,hogy végig kell?Köszi!
879. Ritus79 (válaszként erre: 878. - Noémicske)
2010. szept. 17. 16:58
Noémi! dehogy baj! Túl sok fórum amúgy sincs a Leidennel kapcsolatban és szívesen segítünk. Szülés után meg mindenkinél aktuális lesz úgyis a téma. ;)
2010. szept. 17. 16:36
Amúgy mindenkitől bocsánat,hogy "befurakodtam" a fórumba,hiszen ez Leidenes babás fórum!Remélem nem baj,hogy én meg a védekezéssel kapcs-ban kérdeztem!?
877. Noémicske (válaszként erre: 873. - Kiss19)
2010. szept. 17. 16:34

Szia,köszi!

Valóban nem egyszerű,sajnos!Én mikor megtudtam,csaka azon járt az agyam,h miért van az hogy annyi nő tud használni tablettát,és pont én nem..dehát ez van:(Ez a gyűrű dolog tényleg jó,valaki szerint lehet,más szerint meg nem!?Nálunk most a gumi van egyelőre,meg szintén a "vigyázunk".Nálam 2 hónapja mikor kiderült volt egy kisebb probléma is,és megnézett uh-val a doki,és mondta,hogy pont most van peteérés,ez mind ok,cska akkor voltam a 9. napon,aztán volt a közepén is,azt mondta a doki,ritka de lehet dupla egy hónapban,úgyhogy mi nem nagyon merjük ezáltal a megszakítást gyakran választani.

876. Noémicske (válaszként erre: 875. - Murdok)
2010. szept. 17. 16:28

Szia!

De jó,hamarosan babázol,gratulálok!Már októberre vgy kiírva?

875. murdok
2010. szept. 17. 15:24

Hellóóó!

Mostanában ellustultam h már itthon vagyok :D meg ez az esős idő is betesz. Várom a nagy napot, egyre nyűgösebb vagyok és tehetetlenebb. :( Azért szeretném még 2 hétig kihúzni. :) A védekezésről, részemről is gumiellenes vagyok, inkább marad a megszakításos módszer, de amúgysem nagyon izgat mert szeretnénk még egy babót és lesz még rá időnk, hisz a Kisasszonyra is 1,5 évet vártunk mire összejött.

Üdv Noémi!

874. kiss19
2010. szept. 17. 14:30
Murdok hogy vagy? remélem minden ok!
873. kiss19
2010. szept. 17. 14:28

Noémicske! Üdv a csapatban!

Csajok, nem egyszerű nekünk ez a fogamzásgátlás. Mikor megtudtam, hogy Leidenes vagyok azt hittem a felhőtlen szexnek is vége, de ezt is meg lehet szokni, igaz nekünk kevesebb a választék, kúp, krém, spirál, gyűrű, gumi, vagy a jóöreg megszakításos :)...stb. A spirált én nem tudnám megszokni, hogy bennem legyen:( sajnos a tudat ott lenne. Gyűrűt nem használtam, nem is hallottam hogy ez is veszélyes lehet..

Krém, kúp jöhet, plussz "vigyázunk".

Inkább valami férfiaknak való egyszerű csodaszer kéne, akkor nem lenne gond ezzel.:)

872. Ritus79 (válaszként erre: 870. - Noémicske)
2010. szept. 17. 14:05
Van akinek nem "tűri" a spirált a szervezete, de pl nekem nagyon sok ismerősömnek van és semmi gondjuk nincs vele. Szerintem nálunk is ez a megoldás marad majd, mi sem vagyunk gumipártiak...
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook