Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Szia!
Köszi!Igen a spirál elvileg az amit nekünk szabad használni!Én úgy tudom,hogy azt szülés után felteszik,ha csak nincs valami nagy probléma,sőt nekem még most is ajánlotta a doki,de a mini változatot...amitől én viszont tartok pont azért mert még nem szültem.Rendben,hogy állitólag sokkal kisebb,és használhatja nem szült nő is,de valahogy én ódzkodom tőle,utána olvastam,és sajnos hajlamosít kismedencei gyulladásra,stb.Olvasom,hogy akkor a hüvelytabletta sem vált be:(A dokim két lehetőséget ajánl:mini spirál vagy a hagyományos módszer(ami azért egy állandó kapcsolatban nem a legkényelmesebb megoldás)kúpt,krémet,ilyeneket nem említett.
Szia.
Nekem van egy 10 hetes kislányom. Hormonális szert én sem szedhetek. Mi többször már a pharmatex hüvelytablettát használtuk, de van kúp változatban is. Ha érdekel írok róla részletesen. Korábban még ajánlották a Nuvaring gyűrűt, de azt nem próbáltuk ki. Majd írj ha kérdésed van.
Sziasztok!
Nekem 2 hónapja derült ki,hogy Leiden mutációm van,azt szeretném kérdezni hogy ilyen esetben valóban csak az övszeres védekezés lehetséges?Az az igazság,hogy még nem szültem,az orvos kizárt minden hormonális módszert,viszont a mini spirált javasolta,de attól én nagyon tartok!Az orvos azt mondta,hogy magát a teherbeesést nem nehezíti elvileg meg,csak a terhesség problémásabb,én 2-3 év múlva szeretnék csak babát!Inkább a védekezés témája érdekelne,és az hogy aki már szült és Leidenes azoknak mit javasoltak?Előre is nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Reggel a kórházban kezdtem, NST-n voltam. Ami 25 perc lett, mert a kisasszonyt többször ébresztgetni kellett... Pedig most direkt ittam reggel egy kis tejeskávét is. Minden rendben, méhszájam teljesen zárt továbbra is, a héten tuti nem szülök. Pénteken kell mennem megint.
Az van, hogy ha nem kérek időpontot NST-re, akkor ülhetek ott egy fél napot a Klinikán mire sorra kerülök.
Így is elég amikor a szurik miatt megyek (szintén ide) és fél napba kerül mire megvan a vérképem és behívnak, erre viszont nem tudok időpontot kérni, mert lehetetlen.
A keményedést úgy vettem észre, hogy akkor van ha a városban rohangálok, azaz amikor gyalogolok (sietve), pedig visszább kéne venni. De még annyi mindent el kell intézni, és autóval se tudok mindíg menni.
Nekem is azt mondták hogy a 36. héttől ne szedjem a MagneB6-ot. Viszont nem lesz lábgörcsöm, vagy haskeményedésem ha nem fogom már szedni?
Igen hasonlók vagyunk. Én 169cm vagyok és 56kg-al kezdtem, most 63kg-nál járok, remélem már nem hízom csak 2-3 kg-ot. Hátulról nekem se látszik, se combon,se fenéken...eddig:)
Mivel 36 hetes és 2 naposan lesz újra terhesgondozásra, így előtte kell elmennem NST-re mert nem ott végzik. Kicsit macerás, nemis értem miért nem intézik azt is ott. Gondoltam a 35. hét jó lesz...
Aztán majd megmondják mikor menjek ismét NST-re, biztos lesz járkálás a vége felé...majdcsak véget ér lassan.
Akkor jó hogy minden egy helyen van. Azért az felháborító hogy hetekkel előtte időpontot kell már kérni. Ha vékony alkat vagy akkor tényleg elég egy 3000-3300g-os baba. :)
A hasam nekem is sokszor keményedett, főleg az utolsó hetekben, de azért is mert napközben nem nagyon pihentem, mindig pörögtem. A terhesség vége felé még simán porszívóztam is. Igaz akkor már fájt eléggé a derekam. Nekem azt mondták hogy a 36. héttől ne szedjem a Magne B6-ot.
kiss! Akkor egyforma az alkatunk! :))) Én 171 cm vagyok és 59 kg-mal kezdtem a terhességem, most járok 71 kg-nál, szinte csak a pocakom van, hátulról nemis látszik, hogy kismama vagyok. :) Nekem 3500 gr-ra saccolták a csajszit a 40. hétre.
Nálunk 36. héten kezdik az NST, nekem eddig heti egyszer kellett mennem. Most kezdtem a 38. hetet, kedden megyek megint, aztán lehet majd már sűrűbben kell mennem. De gondolom ez is egyénfüggő, van-e fájás, rendben van-e a baba szívhangja stb...
Ez érdekes. Ugye most voltam a 32. hetes uh-on, a héten betöltöm a 33-at. Nálunk ez úgy működik, hogy van egy központi Kht Intézet, ahova járok Terhesgondozásra, minden egybe van: labor, védőnő, belgyógyászat, nőgyógyászat, ezeket mind letudom egyben. Csak itt nem végeznek NST-t, így annyit mondott a doki, hogy menjek a Klinikára, mert csak ott végzik. És még ebben a hónapban intézzem el, hogy az NST eredménnyel menjek a legközelebbi terhesgondozásra, ami 4 hét mulva, okt.6-án lesz. Lényegében a 35. hétben fogok menni, ha sikerül időpontot kérnem arra a hétre.
Szeretném én is ha nem lenne túl nagy bébi, 3000-3300ig :) lenne jó. Már így is nyomja a hasam, vékony alkat vagyok és előre eső a pocim.
Anyukám is azt mondogatja, hogy majd megnő ezen a világon:) nem kell nagynak lennie. Ez viszont genetika, hogy mit örököl tőlünk!
Ja most már szokott keményedni a hasam, szedem is a magneB6-ot napi 2*...
Szia. Most vagy 34 körül? NST-re nekem 35. héttől kellett járni, neked mikortól kell? Sőt volt olyan hogy egy héten 2-3szor is voltam, mert pont aludt NST alatt a pici lányom. Ilyenkor 2-3 nap múlva megismételtük a vizsgálatot.
Örülök hogy minden rendben volt az UH-on. Súly alapján nem lesz egy óriás bébid. De nem is baj, elég ha 3000-3500 g között van, meg is kell azt szülni. Én mindig úgy voltam vele, hogy majd hízzon meg inkább idekint jobban. :))
Szép napot mindenkinek!! Pihenjetek sokat.
Sziasztok!
Tegnap voltam uh-on, minden oké. Egy héttel fejlettebb a babókám a gép szerint, súlya 1920gr. Hosszú csontozatú....hát igen a szülei is azok. Az uh-os doki észrevett egy myomát is, amiről eddig nem is tudtam, azt mondta nem kell vele foglalkozni nem befolyásol semmit, csakhát a méh növekedésével együtt növekszik, most 2cm. Szülés után összemegy, lehet olyan pici volt eddig hogy nem vették észre. Na mindegy, remélem hogy nem okoz semmit, a későbbiekben figyelnem kell rá.
Apa is látta a babókát, most is picit elérzékenyültünk. Az arcát nem igazán akarta megmutatni, szinte belefúrta magát a placentába.
Általában majdnem minden nap hajnalban pisilni megyek. Na most a picúr hamarabb felébredt mint én, addig addig rúgdosott, hogy felkeltem, pisiltem, aztán már majdnem aludtam mikor rákezdett egy hosszú csuklásra..:)
Még ebben a hónapban mennem kell az első NST-re..........szorít az idő......megyek vásárolni ami még hiányzik. A vége felé nem lesz már időm se, annyiszor járhatok dokihoz, ja meg születhet előbb is...
Sziasztok.
A csuklás biztos meg fog maradni a babáknak ha megszületnek akkor is. Nálunk legalábbis minden nap van csuklás.
Jajj Csajok, alig várom már hogy megszüljetek, és láthassam a babáitokat. Meg meséljetek ti is, mint ahogy én szoktam. :)
Én is tudom, hogy bent nagyon jó helyen van a kisasszony, csak most hogy már csak 3 hetem van hátra valahogy még jobban várom a végét. :) De a dokim is mondta, hogy a természet meg a bébi tudja mikor kell kijönnie, addig meg maradjon csak a pocakban. :)
Én örülök, hogy megnéztem a szülőszobát, így van egy kis helyismeretem, illetve az nagyon jó volt, hogy mindent elmondtak, hogy mi hogy és hol fog zajlani.
Murdok! csak megvárja Apát! Ne aggódj! :)
Az én leányzóm is csuklik rendszeresen, van mikor 20 percig is...olyankor már azért sajnálom szegényt. :)
Sziasztok!
Nekem is sokat, sőt majdnem napi szinten csuklik a pocakom :) ma délelőtt is csuklott a drága. De legalább fejlődik a kis tüdeje!
Nagyon nem vagyok kíváncsi a szülőszobára, elég ha majd akkor látom...nem egy szép látvány a számomra.
Murdok! Még bő két hetet várhat az a baba, vagy inkább hármat is! Bízzunk benne hogy így lesz. Beszéld meg vele, hogy várjon még :)
Szia.
Szorítunk neked, ha a babód szótfogad, akkor megvárja az apukáját. :) Csuklás az nálunk is megvolt a pociban, mióta megszületett azóta is ugyanúgy csuklik, valamikor elég sokáig. Néha már rossz hallgatni is.
Igen elmúlt már szerencsére. 2 hétig volt meg. Minden rendben velünk. Csak sok a rohangálás, csinálgatjuk a lakásunkat. Nincs egy nyugodt napunk. :( Már nem szoptatok. Kiscsaj nagyon jól van, jó gyerek, éjszaka már végig alszik. Este 9-10 körül megetetem, és hajnal 5 felé kelünk. Nagyon jó babázni. Imádnivaló! Nem tudok betelni vele. Olyan kis édesek tudnak lenni. Megértelek hogy várod már, én is nagyon vártam. És tök jó dolog szerintem! :))
Te jól vagy? Mikorra vagy kiírva? Bocsi, gondolom már kérdeztem korábban.
Sziasztok!
Voltunk múlt héten mi is szülésfelkészítőn, de a szülőszobát sajna nem sikerült megnézni, mert teltház volt. A ctg-k jók, Manócska sokat mozog és rengeteget csuklik. Viszont tegnap éjjel 2szer olyan erős fájások jöttek rám, azt hittem megszülök. Asszem nem fogjuk kibírni okt. 7-ig. :)
Most épp itthon vagyok szüleimnél, mert az uram megint 1 hétig külföldön van és nem akarta h egyedül maradjak otthon felügyelet nélkül. Azért van bennem para így is. Amúgy kész a babaszoba és összeállítottam a kórházi cuccost is - csak az otthon van. :D Szorítsatok h a héten ne történjen semmi, bár a babónak is szoktam mondani h maradjon még. :)
A pocak miatt is (pedig nekem nincs is nagy), meg most valahogy lassabban telik az idő mint eddig.
Ma voltunk a párommal szülőszoba látogatáson, nagy klassz volt. Épp senki nem szült, úgyhogy a betegfelvételtől kezdve a szülésig mindent megmutatott, elmondott egy védőnő. Így legalább tudom, hogy mi hol és hogy fog történni.
Holnap NST és UH, majd jelentkezem, hogy mi újság.
Kitartás!Kitartás kedves Ritus! Már tényleg nem sok van hátra. A pocak miatt vagy türelmetlen?
Én most kezdtem a 33.hetet, hihetetlen, azért gyorsan eltelik ez. Most a babaruhákat hajtogatom a szekrénybe, vérge, csak sajnos a pocak néha útban van...mi lesz később, semmit nem tudok majd elvégezni..?
Már a porszívózás is nehézkes, ha az ágy alatt is kell, guggolni is alig tudok, mert azonnal zsibbadok.......ááááhhhhhhhhhhh, pedig nagyon szeretek takarítani!!!
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk