Láss tisztán! (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nekünk is van víztisztítónk, az ivóvíz tisztítása végett.
De miért kell a fürdéshez is egy? :o
Szerencsére én kiszálltam az ördögi körből. Még a samponból is illat és szinezékmenteset használok, de csak minimálisat, mert diólevél teával mosok hajat. :) Fürödni tengeri sós vízben szoktam, és pont mostanában (kb. május óta) álltam le a kozmetikumokról. Érdekes módon azóta nincs egy pattanásom sem. :) Max. száraz a bőröm. Én nagyon preferálom a gyógynövényeket minden téren!
Köszi a cikket, remélem sokaknak felnyitja a szemét! (Küldöm is Anyukámnak :D)
Mármint a bőr?
Valószínű...
Alverde,Dr.Hauschka,Weleda,Ilcsi...
A BDIH-s minositessel nagyon nem nyulhatsz melle,de azert azzal is vigyazni kell
Hogy a cikkhez is hozzászóljak, gratulálok Nimród, szépen összeszedted a lényeget és férfi létedre nagyon alapos a tudásod erről a női témáról:)
Szívesen olvasnék még ilyeneket:)
Egyébként anno volt egy Ökonetes (azt hiszem, ez a neve) hatóanyagkatalógus, ingyenesen megküldték, abban sok hatóanyag jellemzése benne van, nagyon hasznos könyvecske.
Arra a vízre gondolsz, ami kemény meg szétklórozzák?
Az én arcbőröm nem sűrűn lát vizet, csak amennyit a vattára teszek és jól kinyomom belőle.
Ideje elfelejteni, hogy a te bőröd a víztől olyan, amilyen.
Örülök, hogy tetszik a cikk. :) Lehet, hogy furcsa, hogy pasiként írok ilyet és foglalkoztat ez a dolog, de fiatalkori pattanásaim miatt ástam bele magam a témába és csak a természetes kozmetikumok segítettek. Én nem tudok bedőlni a reklámoknak. Egyébként az a furcsa, hogy mióta nem használok szintetikus termékeket, szinte szúrja az orrom az erős parfümillat. Sokszor még az öblítő is idegesít és a környezetmben lévők nem értik ezt meg. Sajnos mindenkire jobban tudok hatni, mint a családomra. De örülök, hogy vannak emberek akiket érdekel az egészségük. Az a durva, hogy pl. a methylparabent mellrákos nők szöveteiben is megtalálták. Úgyhogy hiába mondják azt, hogy olyan kis koncentrációban vannak a termékekben az anyagok, hogy nem csinálnak bajt, mert az évek során ha minden nap használsz ilyen terméket, az összeadódik. Úgy gondolom, hogy körül kellene nézni és rájönni, hogy miért azok a népcsoportok az egészségesek, ahol az ilyen szintetikumokat nem ismerik? Persze itt az ételekre is gondolok. A nők shea vajjal kenik magukat és különböző növényi zsírokkal, valamint saját főzésű szappant használnak. Volt is a spektrumon egy dokumentumfilm, amiben egy ilyen népet mutattak be, hogy élnek stb...és gyönyörű volt a bőrük. Persze nálunk nehéz egyszerűen csak természetes kozmetikumot használni...az csak egy lépés. Sajnos annyira szennyezzük a környezetet, hogy az valami brutális. A természet is meg van őrülve. Elég az időjárást figyelni. Meg az évek során nőnek a súlyos megbetegedések száma.
Na jól elkanyarodtam a témától, de erről órákig tudnék beszélni. :D
ó végre valaki irt erről!! :) olyan jó néha olvasni, hogy vannak még akik nem mindent hisznek el amit a tévé belemond az arcukba :D
én már egy ideje odafigyelek arra, hogy milyen kozmetikumokat veszek, nagyon sok méreganyag tud lenni ezekben. Pl totál kiakadtam mikor megtudtam, hogy a sodium laureth sulfate-ot tartalmazó termékek (vagyis majdnem minden tusfürdő, sampon) nagy része tartalmaz egy 1,4 dioxane nevü mellékterméket ami a gyártás során keletkezik és rákkeltő. Ki is tudnák a cégek venni ezt az anyagot, de az pénzbe kerülne, és amugysem kötelező nekik az összetevőknél feltüntetni, hogy ez van benne, mivel csak melléktermék. :) érdekes szabályok ugye? :)
plusz ami az összetevők között "fragrance" néven szerepel, az szinte akármi lehet, mivel ez a cégek saját titka, hogy ki miből csinálja az illatot.
a napokban olvastam egy botrányról pont, van egy brazilian blowout nevü tartós hajegyenesitő szer, fodrászok csinálják, formaldehidmentesnek (ami szintén rákkeltő) volt hirdetve mindenhol, csak a nőknek mégis fájt a szemük meg a tüdejük, volt aki elvesztette a hajának a 40%-át, végül kiderült, hogy nemcsak hogy nem formaldehidmentes, hanem bőven túllépi a termékekben még megengedett 0,2%-ot... 12% volt benne! tizenkettő. Kanadában már betiltották, de nagyon kiváncsi lennék hogy tudott ez igy forgalomba kerülni...
Mióta papolok én erről :-). És egy pasi ír nekünk cikket? :-). Hajrá, hajrá, csak így tovább!
Csajok, nektek meg pislógokat kinyitni, és elolvasni azt a nyamvadt INCI listát a kozmetikumokon. Megtanulni azt a párat, aminek nagyon nem kell benne lenni, és szépen visszatenni a pócra', ha egy is benne van. És megtanulni, hogy hol vannak a trükkök. Ma már mindenen rajta van harsány betűkkel egy hangzatos növényi hatóanyag. Ám a legtöbb esetben ebben max mutatóban van a termékben. Vagy csak mellette volt a polcon. És azér' mer a Lab Gané, vagy Andy McDowel mondja, még kamu.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Ti hogyan oldanátok meg átmenetileg a teljes test tisztán tartását?
- Ez is egy bántalmazási típus vagy én nem látok tisztán?
- Fiam 24 hónapos és csak pár szót mond tisztán...egyébként babanyelven "beszél" csak.
- Medence vizének tisztántartása
- Ti hogyan oldjátok meg a kutyák tisztántartását, lehetséges fertőtlenítését