Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Változókorban izom panaszok fórum

Változókorban izom panaszok (beszélgetés)

24. timycat (válaszként erre: 21. - Evelyn2)
jún. 14. 12:05

Remélhetőleg fokozatosan jobb lesz!

Örülök hogy mozogsz, az is rengeteget segít, de önmagában nem elég.

Legjobbakat!

jún. 14. 12:01
Én is belekerültem, mert miért is ne! Úgy érzem megállítottam a leépülés folyamatát. Nem tudom másnál hogy működik, nekem napi szinten elég sok munka. Viszont nem hagyhatom leépülni magamat, mert nagyon ragaszkodok a mozgásképességemhez szerintem még sokáig.
22. Érdekes73 (válaszként erre: 19. - Evelyn2)
jún. 14. 11:14
Kitartást a helyzethez. Nyújtó, könnyebb jóga gyakorlatok mennek ?
21. evelyn2 (válaszként erre: 16. - Timycat)
jún. 13. 21:01
Most 1 hónapja szedek ösztrögén t és progeszteront is, nagy változás eddig nincs de mintha kicsit könnyebben lehetne nyújtani az izmokat, nem olan brutál feszesek az inak .
20. evelyn2 (válaszként erre: 12. - Csillagszem38)
jún. 13. 20:58
52 vagyok és amúgy imádok mozogni. 42 éves koromig aktívan sportoltam. Akkor keződött a leépülés. Dokik csak a gyógytornát illetve a pihenést javasolták, mely nem segített semmit. Én az ösztrogén csökkenésre gyanakszom, és a mozgás fontosságával teljesen egyetértek.
19. evelyn2 (válaszként erre: 11. - Érdekes73)
jún. 13. 20:55
42 éves koromig aktívan sportoltam. Akkor kezdődött először lightosan, és az elmúlt 2 évben brutális. Mozgok most is amennyit enged a fájdalom, naponta 50 - 60 perc séta, heti 1x úszás 1500 km, valamint itthon szalagos torna, heti 4-5x 30 perc. Ezeket javasolta a nőgyógyász is (a szalagos tornát).
18. 55Judit (válaszként erre: 17. - Globus)
jún. 4. 06:09
Igen. A jóleső fizikai munka. Én is részben azért szeretem a kertet mert mozgásban tart.
17. globus (válaszként erre: 15. - 55Judit)
jún. 3. 22:29
A folyamatos munka sem rossz. Nem az íróasztali punnyadás, bár szellemileg karbantart, ám fizikai munka testnek egészségesebb.
16. timycat (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 22:26
Tuti. A hormonjaink meghatározzák (többek között) a csontjainkat, izmainkat, szallagjainkat, volumenünket is. Kézenfekvő példa, mennyire más egy férfi és egy női test, vagy akár a terhesség alatti "nyúlósság", aztán az utána jövő "feszülések" is erre példa. Lehet mozogni, persze, de ha van lehetőséged hormont is pótolni, mert találtál egy orvost aki ért is hozzá én elkezdeném azt is.
15. 55Judit (válaszként erre: 14. - Csillagszem38)
jún. 3. 16:48
Nem biztos hogy nyugdíjba megy. Én azt szoktam mondani, mindenki úgy él ahogy akar. Sokan ismernek lehetőségeket az egészségük javítására, de ahelyett hogy tennének magukért valamit a kifogásokat sorolgatják. vagy a korra fogják, vagy nagy divat a genetikát okolni. A kolléganőd is azon az úton halad amit választott.
14. Csillagszem38 (válaszként erre: 13. - 55Judit)
jún. 3. 15:14
Van egy kolléganőm, 54 éves, max 55... megmutatnám mindenkinek elrettentő példának, hogy miért kell mozogni. :( Most kapott térdprotézist, egy deka izom nincs rajta és 70-nek néz ki :/ Csontritkulás ezerrel.
13. 55Judit (válaszként erre: 12. - Csillagszem38)
jún. 3. 14:51
Ráadásul ahol az izom sorvad, ott a csont is ritkul. Ahol az izom erősödik, ott a csont is.
jún. 3. 14:05
Mozgás, amit írtak már az előttem szólók. :) Nem tudom mennyi idős vagy, de a gyógytornát mindenképpen kezdd el, majd az erősítő edzéseket (bár a gyógytorna is az). Vedd nagyon komolyan, mert egyre rosszabb lesz, ha nem foglalkozol vele.
11. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 12:47
Mennyit mozogsz tornazol?
10. globus (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 09:05
Az izomvesztést szarkopéniának hívják. Csak a mozgás segít.
9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Alnisa)
jún. 3. 07:45
A csodaszer semmin nem segít.
8. Alnisa (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 07:19
A mozgás az ami segít. Mivel a változókorral elkezdenek sorvadni az izmok, így ha nem sportolsz, meg végzel súlyzós, izomtömeg növelő edzéseket, akkor ez csak rosszabb lesz. Ezen nem segítenek a csodaszerek.
7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 07:00
Én is évekig küzdöttem ezzel a problémával, aztán közel 70 évesen megismertem a csikungot. 2 éve gyakorlom és mondhatom, gyökeresen megváltozott az életem. Vannak olyan étrendkiegészítők is, amivel meg lehet állítani az izomvesztést, sőt vissza is fordítható. Persze nem a kanapén ülve.
6. papája (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 05:43

Combizom fájdalommal neurológiára kerültem. Vény nélkül kapható Neurogerlont - B1, B6, B12 - kombinációt írtak fel. 2-3 hónap szedés után teljesen rendbe jöttem.

Továbbiakban akkor kell szednem, ha visszaesést tapasztalok.

5. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 3. 00:03

"primer fibromyalgia" olvass erről, ezt bagyon kwvés orvos ismeri fel.

Kimondottan nőkre jellemző betegség. Összetett tüneteket produkál.

4. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Evelyn2)
jún. 2. 23:06
Keress egy jó gyógytornászt. Van neve is. Fagyos váll. A fascia is lehet túl kötött. Nagyon jó tornák vannak rá
jún. 2. 22:49
Mozgás, nyújtás.
jún. 2. 22:31

Szerintem ez általános probléma nálunk öregeknél.

Sokat segít, ha mindennap 15-30 percet tornáztatod magad. KEress magadnak valami könnyű gyakorlatot és miközben tv-zel közben zavard le a tornát, mozgasd át magad a fejed búbjától a talpadig. Hetente 3x legalább menj el 30 percre sétálni. Ha mindezek mellett a kertben is bogarászol, vagy csinálod a házimunkát, már bentebb vagy. Sokkal jobban érzed majd magad.

jún. 2. 22:07
Sziasztok, tapasztalt valaki olyat a változókorban, hogy brutálisan gyengültek és merevvé váltak vázizmok - inak? Én már évek óta kínlódom ilyennel de eddig csak egy doki vett komolyan. A hormonterápia segíthet ezen? Előre is köszönöm ha megosztjátok bármilyen tapasztalatotokat. Én teljesen egyedül vagyok ezzel és mindenki hülyének néz ha panaszkodom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook