Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Sziasztok!
No mi is túl vagyunk már mindenen. Elballagtak.
Már csak beíratkozni kell menni a fiúkkal.
Olyan fáradt vagyok már én is, jó lenne leereszteni egy kicsit. Ma este még bankett, amihez egész délelőtt rohangáltunk a többi szervező apukával és anyukával, de megérte, mert értük csináljuk és csoda szép lesz nekik. Remélem ők is így látják majd.
Nem tudom lányok, én olyan melankólikus hangulatba kerültem ettől. Tegnap amikor a férjem kötötte meg a fiam nyakkendőjét a ballagásra, és az amúgy nem alacsony apjának felfelé kellett a gyerekre nézni, akkor az jutott eszembe, hogy megint egy mérföldkőhöz értünk, amitől mindig távolabb és távolabb kerülünk egymástól. S ez nem jó érzés.
Remélem igy lesz.A lényeg,h bekerült nyelvi tagozatra ami tulajdonképp a célja volt,gondolom itt is erre fog fókuszálni.Állítólag a nyelvképzés igen jó és használható ebben a suliban.Én ugy tudom a második évtől jönnek be a közgáz tárgyak.De látod ide megyünk de annyira nem készültünk erre a sulira,h azt sem tudom tulajdonképp milyen végzettséget kap 5 év múlva.A tájékoztatóba csak az van kéttan.Na ez jó.Azt nem tudod itt fognak járni gyakorlatra?Mivel szakközép.
Ma megvolt a ballagás,túl vagyunk rajta.
Nagyon szép volt.Minden tanár elérzékenyült.Mivel táncos osztályba járt,táncruhában ballagtak.Gyönyörűek voltak.A végén mindenki nevével felengedtek egy lufit.Hangulatos volt,itt már én is elérzékenyültem.Majd teszek fel képet.
JUCUS!
Ez már tényleg felháborító.Ne is sajnáljátok ezt az iskolát.
Igen barátkozgatunk mi is de a matek még mindig nagyon visszafogó.Pont ma kérdezte egyik rokon hová megy,mondtam a közgázba.Erre ő hú csak bírja mert az igen nehéz iskola.Köszi most jól érezzük magunkat:)Nekünk is csak egy mentőövnek lett beírva,nem gondoltam,h szükség lesz rá de ez van.Matekbol per pill.csak éppen,h 4-es lesz és nekem még mindig olyan megmagyarázhatatlan,h vehetnek fel gyerekeket egy 80%-ban matek orientált iskolába 3-4 matekkal.(Mert tavaly félévkor pld 3-as volt.A nyelv viszont végig mindig 5 és szereti is.Akkor pedig miért nem sikerül egy nyelvi tagozat?Érdekes ez az oktatás.Nem a megbarátkozástól tartok hanem attól,h fogja bevenni a gyomra ezt a tömény matekot hisz itt minden tantárgy arra épül.Buta voltam,h nem gondoltam át jobban.
Az iskola is furcsa.Itt még semmiről semmi hír.Nem tudok róla,h lett volna nyílt nap szülőknek és egyáltalán semmiről nem tudok.A felvételin voltam az szimpatikus volt és szervezett.Pld itt érdekes módon szóbeliztették nyelvből sőt elég komolyan.Csak angolul szólaltak meg és neki is igy kellett válaszolni.Félt tőlle mert erre ugye korábban nem volt példa,de mivel mondtam én is nemrég tanultam nyelvet ezeket elmondtam neki szerintem mire számítson.Kérdezték a családról,a barátnőjéről,kedvenc könyvéről,mi tetszett neki a könyvben,mikor volt utóljára színházban és mit nézett meg,szóval ezeket és mindent megértett és válaszolni is tudott,ellenben ahová menni szeretett volna a kéttanos gimiben nem is volt angolból felvételi amit nagyon furcsáltam.A másik kettőben szintén volt de talán itt a közgázban vesézték ki a legjobban.Hm.Érdekes.Na majd meglátjuk,lehet mégsem lesz ez rossz.Ja,azt tudom,h teljesen felszerelt,korszerű nyelvi laborjuk van.
Felhivtam a gimnáziumot, - ahonnan még mindig nem kaptam meg a levelet - azt mondták, h kiküldték, mondom nézzék meg legyenszives, mert ezt már mondták, a NEM is válasz, de szeretném a kezembe látni a határozatot! Azt mondta, hogy nemleges a válasz, és kiküldték. - ugyhogy majdcsak egyszer megkapom. - De már nem is bánom, hogy ez nem sikerült, most még neheztelek is rájuk, hogy ennyire szarnak rá, hogy várja valaki a válaszukat.
Egyébként meg a biztos iskolában nem voltam nyilt napon, mivel dolgoztam annó, és nem is igazán néztem meg ezt a sulit, mivel ez van a legmesszebb a bejelöltek közül, nem is akartam ide vinni a gyereket, de ő megfüzött, h mennek az osztálytársai, megszeretné ő is nézni. - Jó, mondtam, de ugysem megyünk olyan messze. Erre tessék, ide vették fel!:) Akik voltak osztálytársak szülei, azok csak jót mondtak a szülőiről, ami a nyiltnapon volt, de most hogy én is voltam a keddi szülői értekezleten, már én sem bánom, h ide vették fel a gyereket. Egyrészt a másik iskola 4 évfolyamos lett volna, 4-4 angol, és német nyelvből, 1 informatika órával. Ez egy teljesen átalános évfolyam lett volna.
Ahová megyünk meg 5 évfolyamos, első évben 8+5 angol-német nyelvi előkészitő, és 5 informatika, 3 tesi órával, és a szokásos fenntartó matek, irodalom stb. Pont azt beszéltük a párommal, jobb is igy, legalább megtanulja a nyelvet, remélhetőleg jobban mint a 4 évfolyamosban. Plusz még az informatikát is alaposabban megtanulják. A szülői után a leendő ofő levitt a leendő osztályterembe, az is teljesen jó, persze festés előtt állt, mert most ballagtak ki belőle, de nagy ablakokkal, teljesen normális suli. A tanárnő is fiatal, de határozottnak látszik, angol nyelvtanár egyébként. A lányom már egyébként izgatottan várja, persze mondja, h szeretné még a szünetet, meg fáj a szive ezért a 8-os osztályért, hogy elballagnak, de azért már kiváncsi az ujra! - Ugyhogy megnyugodtunk. Zsula, remélem Ti is!
Na igen gondolom ez mindenhol igy lesz.
Fizetni,fizetni...
A kirándulás nem kötelező és általában havi részletekben kell fizetni nem hiszem,h mindenkinek lesz pénze kifizetni,én sem gondolom,h minden évben menni fog de legalább ezt jó dolognak tartom mert a nyelvet igy lehet igazán megtanulni.Mikor én tanultam nyelvet könyvekből,hanganyagról tanultam,soha nem hallottam élőben angol társalgást,és mikor nyaralni mentünk egy angol turista tőllem kérdezett és mindent megértettem,sőt tudtam neki válaszolni is(a lányom nagyon büszke volt rám,én meg magamra:)))
Szóval a nyelvet igy élesben lehet jól tanulni,2 hét külföld felér 1 tanévvel.
Tényleg felháborító,h még mindig nem küldték a levelet.Biztos,h nem kallódott el a fellebbezésetek?
Az bosszant, hogy a fellebbezett iskolától még mindig nem kaptam levelet.
Az egy dolog, h felhivtam, de meg sem nézte név szerint az igh. nő, csak annyit mondott mai nap postázzuk a leveleket (ez hétfő volt) de ezek mind elutasitás.
Valahol dühitőnek tartom, 9-e van, 1-e volt a határidő, hogy nem kegyeskednek kiértesiteni! Mi van, ha még csak nem is telefonálok?! Hagyják az embert kétségekbe a végtelenségig.
Sziasztok!
Szerintem bárhová mennek egyik sem lesz könnyű,minden újat szokni kell.
Igen én is remélem valamit ér az 5 év.De azt is jó dolognak tartom,h a nyelvi osztályokban csereüdültetés van és minden évben mennek külföldre.Bár szerintem ez már nem csak a nyelvi osztályokban van.A lányom 4-5 éves korától mondogatja,h kimegy,szerintem azért is választotta a nyelvet,mi meg nyithatjuk a pénztárcát mert egy külföldi kiruccanás 100 körül van:))
A gyerekem megkérdezte a suliban és jó a szines kép is.
Igen, erről én is hallottam már valamit, hogy a nyelviseknek valamikor majd emelt szinten kell érettségizniük. Nem is tartom rossz ötletnek.
Egyébként enélkül is komolyan kell tanulniuk, hiszen szinte töltik beléjük a nyelvtudást. A szomszédom lánya tényleg nagyon jól megtanult németül. Jövőre érettségizik, nyelvből már tavaly előrehozottat csinált. Októberben megcsinálta a középfokú nyelvvizsgát minden gond nélkül, s most őszre készül a felsőfokúra is. Ugyanebben a gimiben tanul, ahova mi is jelentkeztünk. A szülei is nagyon elégedettek a sulival. Ez is befolyásolt minket a választás során.
Sziasztok!
Tegnap voltam a leendő gimiben szülői értekezleten.
Mi is kaptunk diákigazolvány készitéséhez ürlapot, de nekünk egy szóval sem mondák, h fekete-fehér kép kell, sőt valaki megkérdezte, és azt mondták hogy lehet fekete-fehér, és szines is!
Egyébként szó volt többek között arról is, h sok iskola várhatóan megkeresi a szűlőket azzal, h mégis felveszik a gyereket (azok közül akik idáig elutasitották). Ez igazából azt mondták, h nem szabályos, mivel annak a gimnáziumnak kell elszámolni a hatóságok felé, akik felvették az általánosból a gyereket, (vagyis Győr ide sorolta)
Persze ehhez nem értek, de most is volt olyan szűlő, aki nem jelent meg, azt mondták, valószinü, h másik iskolába mégis felvették. Az osztályfőnök egyébként szimpatikusak volt, egy fiatal nő. Azt mondták, nehogy azt higgyük, h a nyelvi előkészitő osztály, az ilyen tingli-tangli lesz, komolyan kell tanulni, mivel lehet h bevezetik, hogy nyelvi előkészitős osztályoknak kötelező lesz emelt szinten érettségizni nyelvből.
A O. év után lesz felmérés, és aki nem felel meg a nyelvi szintfelmérőn, azt nem engedik tovább a 4 évre ebbe az osztályba, hanem át kell menni sima 4 évfolyamos gimnáziumi osztályba, akik akkor kezdik majd a 9. osztályt. Egyenlőre ennyi jutott eszembe!
Nehogy újjat csináltass már!
Ne nézzék hülyének az embert ilyen van és kész,fényképész csinálta,igazolványkép.Én nem csináltatok másikat.Mi jelentősége van?
Sziasztok !
Nem látok a méregtől. Ugyanis másik képet kell csináltatni. Állítólag sötét a háttér. Felhívtam a fotó céget és azt mondták ,szerintük tökéletes.
Nagyon pipa vagyok.
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Egyébként tényleg ne foglalkozz azzal a rossztanuló kislánnyal. Persze bosszantó, h bekerülnek azok is, akik nem odavalók, de ez legyen az ő bajuk! Nálunk is van aki olyan helyre megy, ami nem nekivaló, mert sok üres hely maradt, és az iskola feltölti a létszámot, majd kiesnek, ha nem tanulnak! Nem adok nekik egy évet! Ilyen gyerek meg minden iskolába van, és mindegyik osztályba lesz olyan, akit nem fognak kedvelni, tök mindegy hová jár az ember! Munkahelyen is igy van, vannak ellenszenves, szimptatikus, és közömbös emberek! A suliban is igy lesz, majd megtalálja az Ő igényeinek, és erkölcsi mérécéjének való barátnőt/barátot.
Én is ebbe reménykedem. Csak sikerült beleneveljünk egy kis jót ezekbe a gyerekekbe és nem fognak elkallódni. Lesz tartása, és tudja majd, h ne a rosszra legyen fogékony! Biznunk kell magunkban és a gyerekeinkben is! Én is ebben bizom, ugyanakkor persze én is tele vagyok kétségekkel, és én is féltem a gyerekemet.
Nekünk is de ide fekete-fehéret írnak.
Szerintem én a színeset viszem.Miért nem mindegy?És egy fényképész ezt miért nem tudja?
Mindig csak a pénzhúzás mindenhol.
Ha ha ha :-))) most látom nem is fekete-fehér DDD
rájöttem az előző igazolványban is színes kép volt.
Igen ez vicces, majd lehet, hogy 26-án, talán ....
Nem tudom, miért kell ködölni, nincs hely, akkor nincs hely, vagy nem akarják, akkor ne hitegessenek. Nem gondolják, h beiratkozom a biztos iskolába, és utána majd Ő irja, hogy lett egy hely, és akkor átvariálom az egészet! - Most már ehhez tartom magam, ide vették fel, ide megyünk!
Nem tudok én sem szülői időpontot,csak a beiratkozásét.
Nem hiszed el,pont ma mérgelődtam,hogy a diák ig.-hoz fekete-fehér kép kell,mert szinesünk nekünk is van pont akkor,de az igénylő lapon rejta van a kép helye mellett a szöveg,hogy fekete.fehér kell.Én sem értem ,hogy miért nem jó szines.Újabb 1000-res ugrik csak úgy a 4 képért.
Tímejja!
Nektek se volt még szülői?
Én ma telefonáltam de semmit nem tudtak mondani majd beiratkozáskor.
LÁNYOK!
Nektek kikötötték,h a diákigazolványhoz fekete-fehér kép kell?
Színeset csináltak a ballagási képekkel.Az miért nem jó?Most ezért menjünk el a fényképészhez?
Sajnállak titeket is ,de csak azt tudom irni amit Zsulának,van egy biztos ami lehet,hogy nem véletlenül sikerült,majd meglátjátok.Ennyit várni az elutasitásra....ez csúcs.Meg ez a hátha még lesz hely 26.-áig,jobb lett volna ha hallgat inkább.
Rá se rántsatok ennek igy kellett lenni.:))
Sziasztok!
Felhivtam a fellebbezett sulit, azt mondták ma adják postára a leveleket. Megkértem, h mondja már meg legyenszives, h mi áll a levélben! Azt mondta, amit most postáznak, mind elutasitás. - Sajnálják, de idáig vártak, hátha... Azt mondták iratkozzunk be, és 26-án még lehet, h értesitenek, akit mégis felvesznek, ha lesz hely, de sajnos az a helyzet, h egyáltalán nincs. - Ugyhogy ez a nagy helyzet! Örülök neki, mert igy mostmár tudom, és holnap a szülőire a biztos iskolába, már ezzel a tudattal megyek!
Zsula! Látod, megéreztük, hogy azért huzzák-vonják, mert valószinü, h nem veszik fel Őket!
Nem baj, lehet hogy igy lesz jobb!:)
Szia!
Sajnálom,a dolgot nagyon,DE ott a jó kis biztos sulitok,már gondolom azért ti is inkább igy kalkulátatok,gondolom a várakozásba is belefáradtatok.
Mi azt beszéltük a férjemmel,hogy megkérdezzük mit szeretne a gyerek,ha nincs ötlet akkor marad a pénz nálunk is.Mivel mint irtam nálunk kedd du 3-kor lesz,ezárt a rá következő szombaton elmegyünk egy kisvendéglőbe a szüleimmel együtt ebédelni.
Persze ez igaz de a mi esetünkben tapasztalatlanság is volt benne.Én ugy gondoltam ilyen tanulmányi átlaggal biztosan felveszik gimibe és fel is vették volna ha nem a nyelvre fókuszálunk és csak nyelvtagozatokat írtunk mindenhová amire a legnehezebb bejutni.És iskolán belül is lehetett volna több tagozatot bejelőlni.A mi esetünkben a magyar,töri is jöhetett volna ezt is szereti.
Na nem baj végül is a kéttan volt a cél és ez sikerült a fiamnál pedig már rutinosabb leszek:))
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?