Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi, hogy megkerested!
Erre hivatkozva, akkor írok a sulinak.
A Toldy / Árpád- dilemmához:
Mi két éve voltunk ugyanígy. Amikor fiam a Toldy helyett az Árpád specmatot választotta, mindenki azt gondolta, óriási lehetőséget szalajtunk el, mert a Toldy az mégiscsak Toldy, etc. Egy pillanatra mi, szülők is meginogtunk, de a gyerek az Árpádot választotta: oda járt ötödiktől matekszakkörre, előkészítőre, ismerte már a pintyeket a harmadikon, stb. Nem befolyásoltuk a döntését.
Az Árpád ma valóban nincs benn a tízes elitklubban (leginkább azért, mert földrajzi fekvése miatt nem képezi a belvárosi hype tárgyát, s mert anno a három hatos mellé indítania kellett egy szerencsétlen négyéves képzésű osztályt is, a belső statisztikák alapján ez az osztály sajnos szinte indulása óta mélyen a többiek alatt teljesít). Húsz éve az Árpád is bőven topgimi volt.
Mindazonátal rendkívül korrekt iskola, az egyik leginkább átláthatóbb Budapesten, magas színvonalú oktatással,rengeteg közösségi programmal.
Egyetlen példa: a Toldyban az utóbbi években általában nyáron derült ki, kik lesznek az ofők. Az Árpádban ezt tavaly október óta tudni lehet. Az angolosok ofője, Szebenyi Katalin csodálatos egyéniség, kiváló francia- és angoltanár, mellette nagyszerű, rendszeresen koncertező zenész, vándortáborok szervezője, stb. A diákjai imádják.
Hasonló kaliberű tanárokból jónéhány van még az iskolában (persze a Toldyban is,onnét is tudnék neveket említeni.) Ha valakinek ez számít, vannak óraadó tanáraink, akik a Trefortban s más előkelőbb helyeken vannak főállásban - gondolom, ő nem mérlegeli óra előtt, hogy Óbudára érkezve alacsonyabb színvonalon kell oktatnia, mint a belvárosban.
Az Árpád érzésem szerint összességében jóval összeszedettebb, fegyelmezettebb iskola. Konzervatív, de szerintem ez a legjobb fajta, értékőrző, a gyerek és a tanár munkáját kölcsönösen komolyan vevő old school stílus. A vidámságról meg a gyerekek gondoskodnak.
Nekünk maximálisan bevált, a második gyereknél már egyértelmű volt az Árpád hatos némettagozata.
Sok sikert a döntéshez!
Erről beszéltünk sokat, szerintem kötelező lenne:
"A jegyzék a jelentkező azonosító adata mellett tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét."
11. oldal
Gratulálok!
Szerintem az Api ha eddig várt akkor már lesz annyira szavatartó hogy nem rakja ki 12.00 előtt.
Veres Pálné 6 osztályos németes 25-ön belül. Aki ide vágyik, ugorhat előre egy helyet, nem ezt fogjuk választani.
Az Api is lehetne kegyes és kitehetné végre a listát...
De az elért pontszámokat nem kötelező kiírniuk????
Meg azt is odaírhatták volna, hogy nem indul németes osztály. Most a telefonba mondták.
Na hogy megy a munka kedves szülőtársak?
Nekem sehogy...
Refresh..
Refresh..
Refresh..
Sziasztok!
László Gyula Gimi listáján meglepődtem, mert az elért pontszámokat nem is írták ki!
Azt se írták ki, hogy hány gyereket vesznek fel. 1 osztály vagy 2 osztály indul....
Totál csalódás...
Persze, ezt tudom. Ettől függően informatív és sok esetben segíthet a döntéshozásban. Több gyerek esetén pl lehet szempont, hogy egy suliba járhatnak vagy bármi egyéb
A módosításra adott szűk határidő akkor is túl kevés, elsősorban erre gondoltam.
Ez régóta kint van? Átvertek.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?