Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mi a digi e szerettük volna , de ott 100 felett vagyunk, a kommunikáción viszont 90 alatt!!!
Nekem gyanús, hogyha sikerül az Api , akkor komm. lesz
SZIG-be és K.... délbudai nyolcosztályosba is felett nebulók (szülei), melyik sulit preferáljátok? 😊 Eláruljátok? 😏🙏
SZIG angolos és németesbe is bejutottak, hányan választjátok a németes osztályt inkább?🤔😊
Sziasztok, eddig csak olvasótok voltam, nagyon sokat segítettetek engem. Köszönöm.
Talán segít, hogy felszabadul nálunk tuti befutó Radnóti(angol<25), Fazekas (ált <40), Trefort és Apáczai komm. Irány a Toldy!
Persze, hogy nem reménytelen. De azért próbálom leírni, hogy mit nem értek ebben a gondolatmenetben. :)))
Szóval, ha jól tudom, tavaly ömlesztett listája volt az Apinak, és a 184. volt az utolsó bejutó. Tavalyelőtt nyelvekre bontva pedig német 175, olasz 135, francia 138. Ha feltételezzük, hogy minden jelentkező beírta az összes nyelvet, ahogy most tesszük ezt digi/komm viszonylatban, akkor talán az a tanulság, hogy a népszerűtlenebb tagozatra az össz-bejutó vége hasonlóan 170 fölött lesz, a népszerűbbre pedig jóval alacsonyabb? Ha monduk vki mégis csak a digit írta be, de 100 fölött van, az szerintem tényleg lehet, hogy le fog maaradni, de a komm-ba bekerülhet. Ez így OK?
"tehát van 20+ gyerek Api lista elején , aki nem jelölte az E5 öt."
Ez nem biztos hogy így van, mert a magas pontszámmal érkezők az Apiban mind maximális pontszámmal szóbeli mentesek, az E5 meg mindenkit szóbeliztetett, így ott nem automatikus a maxos szóbeli.
Szerintem a két új szak, most vonzóbb , mint a Trefort vagy az E5.
( és egy statisztikai adat , ismerős E5 ben top 8 ban van, az Apiban 30 felett.... , tehát van 20+ gyerek Api lista elején , aki nem jelölte az E5 öt...) azt nem tudom , hogy Fazék , Api között van-e átfedés
Mi még nem döntöttük el véglegesen (hiszen van még két nap, haha... ha), de az Apáczai digitális elég esélyes. És németes volt a lányom. (Angolul nagyon jól tud, de bízom benne, hogy ezzel is tudnak majd kezdeni valamit, biztos több ilyen gyerek is lesz.) Haladó németet nem tudom, de remélhetôleg figyelembe veszik legalább 9.ben.
Ha emellett dönt(ünk). Pénteken pezsgôt bontok, akárhogy is alakul, csak legyen már vége. Mindenkinek drukkolok!
Helo!
Miből gondolod, hogy API népszerűbb, mint korábban?
A digiben 100. hely 97.15 pont előtt az összefésült listán 105 gyerek van. (Az első 100 gyerek majdnem ugyanaz!)
A kommunikációsban 100. hely 95.5 pont előtt az összefésült listán 132 gyerek van.
Mivel az első 100 szinte ugyanabból a gyerekekből áll, ezért szerintem jóval 100 fölött is van esély.
Azt esetleg tudja valaki, hogy Budapest szinten az első 10 gimiben 6 osztályosban nött-e a felvehető gyerek létszám. Ha igen akkor több osztályra oszlanak el a lejgobb diákok. Ekkor számíthatunk rá, hogy nagyobb rangsorbeli számmal is bejut a gyerkőc, mint tavaly.
Igaz, nem topgimi, de valaki meg tudná tippelni, hogy a Teleki Blanka Gimnáziumban hányadik helytől lehet reménykedni?
Idén más tagozatok lettek meghirdetve, mint a korábbi években,ezért nehezebb esélyt latolgatni, elsősorban a 4+1 töri-angol tagozat érdekelne.
Sokan tapasztaltak vagytok,hátha tudtok valami támpontot. :-)
Ha felvesznek akkor mi 👀
Nemzetiségi német ( heti 6 óra , 6 éve, és angol heti 3 x , 2. éve, de az angolt meglepően gyorsan tanulják)
Akkor egy jó hír reggelre: mi az élbolyból lépünk vissza az Árpád angolon.
Ha esetleg van valaki, aki a Toldy biztos bejutó helyével teszi ezt, kérem, jelezze. Ott nagyon közel vagyunk a biztos bejutást jelentő helyhez.
Api digi.
Az Api szerintem idén népszerűbb , mint korábbi években. Lehet pesszimistán látom, de szerintem idén 100 alatti rangszám lesz befutó :-(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?