Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A fiam nincs itthon, hogy megmondja, de az a diák aki felkísérte azt mondta, hogy a legkedvesebb pároshoz megy.
Jó, én nem érzem, hogy le lett pontozva, mert mindenhol le lett. De amennyire nem készült és amennyire tojt bele (apit már elkönyvelete a mentesség miatt) valószínűleg ez a realitás.
Csak nyelvből írnak szintfelmérőt.
A többinél az ofő kettéosztja a csoportot, ahogy gondolja.
Nálunk is ez van... :-(
Persze értem én, hogy a szóbeli szubjektív, és lehet benne egy nagy adag szimpátia, vagy annak hiánya...
De az nehezen érthető számomra, hogy ha a gyerek úgy érzi, hogy nagyon jó volt, mindent tudott, nagyon jót beszélgettek és kedvesek voltak vele, látom rajta, hogy sugárzik, amikor kijön, akkor ebből hogyan lesz 38 pont, amivel az erős középmezőnyből a lista végére esik, tehát az eredetileg mögötte lévők mind többet kaptak..
Én nem hívom fel őket, mert nem számít, de lehetett volna ez az iskola a gyermekem álom iskolája, és akkor nagyon rosszul érintene. Azt mindenesetre elérték, hogy kisebbik fiamnak nem fog eszébe jutni beírni a VPG-t, még mentősulinak sem... :(
Szia,
lányom most 9-es biosz-kémián Szent Lászlóban.Szerintem ez az egyik legjobban végig gondolt biosz-kémia tagozat. A NYEK-es évvel, szuper laborokkal, boncolással, kísérletezéssel, válogatott gyerekekkel, szuper sulis élettel. Lányom az Apit gondolkodás nélkül sorolta Szent Laci mögé anno, mondjuk ő rendkívül fanatikus rajongó volt és az is maradt, szerencsére :-)
Köszi mindeninek!
A fiam szíve egyik nap a Laciba, másik nap az Apiba húzza. A Karinthyra megorrolt. Nem erőltetem, mert ha nem jön be, azt hallgathatom 5 évig, hogy én beszéltem rá! :-)
Sajnos én is úgy érzem, ahogy Morcmok, hogy az idén az Apáczai 78 pont alatti írásbelivel max pontokkal is szinte esélytelen.
Van két igen népszerű és izgalmasnak tűnő új szakja, ami minden bizonnyal az előző éveknél vonzóbb, ezért nem annyira a tavalyi 184, vagy 2017-es legutolsó a releváns. És ha előző éveket megnézed - tudom, akkor 30-15-15 hely volt meghirdetve, de azok is minden bizonnyal 90%-ban átfedésben voltak, hasonlóan a mostani listákhoz - akkor inkább a 120-hoz volt közelebb a vége.
Az API szerintem elkalkulálta magát a mentes ponthatárokkal, mert idén velük fog betelni a helyek nagyrésze. Ezzel persze semmi gond nincsen, csak azt gondolom, hogy nem ez volt a céljuk, mert különben minek szóbeliztettek le plusz 150 gyereket, éltetve bennük a reményeket?
Persze lehet, hogy tévedek, és mégsem lesz annyira népszerű idén az API, mint ahogy itt a fórumon tűnik...
Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok a mai eredményekhez!
A fiam bent van Szent László/olasz kéttanos osztályában.
Most gondolkodunk.
És közvetítem:
“Anya, kérdezd meg a fórumos barátnőidtől milyenek ott a csajok!”
😁
A Karinthyt kizárnám mert ha nem akarja nem erőltetném, hiába a közelség, és a másik kettő is jó iskola.
Az Apiban is tanulhat kémia-bioszt, biztos vagyok benne hogy jól felkészítik az emeltre. Nyelv valóban ellene szólhat. A személyisége passzolna oda szerintem, a tanárok pedig tudnák lelkesíteni és terhelnék is.
A László ellen nem szól semmi nálam mert nem igazán ismerem. Esetleg az ha messzebb van mint az Api.
Én az Apit választanám, de ez csak egy vélemény. A gyereket Te ismered jobban. Meg a Lászlót is.
A fiadnak melyik tetszik a legjobban? Neki melyik a kedvence?
Nekünk nagyon fontos szempont, hogy ne legyen nagyon messze...Nekünk a Szt. Laci azért preferált, mert 35 perc alatt odaér, az összes többi sokkal messzebb van. Ez nekünk fontos, bár neki nem annyira. Én nagyon nyomom a németet, de süket fülekre talál a csajnál.
Szóval nehéz kérdés....
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?