Középiskolai felvételi (beszélgetés)
"Trefort kevésbé tehetős családok"
Nekem is mondta szülő, akinek a gyereke ott végzett.
Ez egy nagyon érthető gondolatmenet.
Szerintetek mennyire elképzelhető, hogy 8-osztályosoknál valaki ugyanígy gondolkodik, és kihagyja a Radnóti biztos helyét vagy a Deák térit?
Legyen igazad!
Mindig elképedek azokon a statisztikai elemzéseken amiket ahová egyes fórumtársaink képesek megalkotni. Jó értelemben, mert én magamtól csak addig jutok hogy igen, nem, bizonytalan.
Köszönjük azt a sok-sok segítséget, amit az elmúlt hetekben az oldal látogatásával kaptunk!
Ha esetleg tudunk ezzel segíteni valakinek: biztosan felszabadul: Eötvös 8. osztály matematika-nyelv és természettudományi hely, Apáczai 8. osztály természettudományi hely és matematika-fizika hely, Fazekas társadalomtudományi hely, VPG 8. osztály reál, haladó angol hely, Xantus 0120 és 0140 hely, és Vörösmarty természettudományi hely.
Atrocitásról nem volt szó. :)
A konzervatív szellemiséget mostani osztálytárs szüleitől is hallottuk, ők pont azért választották az Eötvöst mert tartottak a Toldyban tapasztalt konzervatív szigortól. Ez nem feltétlenül rossz, de az ő gyerekük elég alternatív, megosztó személyiség és tartottak tőle hogy a furcsaságait, lázadását nehezen tolerálnak a Toldyban.
Köszi! Bár jogos a felvetésed, de én azt gondolom, hogy talán ez nem lesz annyira számottevő, hogy boruljon az egész. Amúgy is a 40% "maradós" szerintem már-már túlzó feltételezés még akkor is, ha idén tényleg népszerűek lehetnek ezek a szakok. Az viszont szerintem tévút volt, hogy az Apáczai ennyi mentest gyártott, aki máshol nem az. Sokan érezhetik úgy, hogy ha egy másik gimiért keményen meg kellett dolgozni és úgy is felvettek, úgy is kellettem oda, akkor inkább azt választom, mint egy olyan helyet, ahova csak úgy simán besétálok.
Ráadásul (de ez már nem befolyásolja a számítást) nem túl szerencsés dolog, hogy tényleg masszív tömegeket hívtak be, akik teljesen esélytelenül kapták meg akár a maximum pontszámot is, s ennek az oka nem önmagában az alacsonyabb pontszámukban volt keresendő, hanem a rengeteg mentes gyerekben, akik elé ők matematikailag sem kerülhettek be. Ezért a butaságért nagyon nagy kár volt, nem hiszem, hogy ez jó fényt vet a sulira.
Csak azért írtam le ezeket, hogy próbáljak kulturált vitát kezdeményezni azokkal, akik azt mondják, hogy 100 alatt van csupán esély. Szerintem ez nagyon nagyon nem így van. Mondjuk akinek 20.-ik helyen van a gyereke, annak könnyű, nem kell sokat számolnia és simán leírhat ilyeneket, de kérem szépen, hogy a többiektől se vegyük el a reményt, mert bármelyik gimiben bármi megtörténhet. Ráadásul remény szerintem bőven van 130 felett is :)
Ha bárki hibát lát a gondolatmenetben, kérem jelezze, teljes mértékben lehetséges, hogy neki lesz igaza :)
8.kerulet a tiétek? A miénk szakgimnázium Kispesten
... Vagyis remélem hogy a miénk lesz!
Szakgimnázium... Kispest
Angolos infó
Sima infó
Angolos elektronika
Sziasztok!
Néhány napja nézegetem a fórumot. Sok infóm nincs arról, hogy készülnek-e innen gyerekek az E5 4 osztályos, természettudományos osztályába. Sajnos nagyon nem vagyunk a biztos bejutók között, de a felvizsga statisztikái szerint az elmúlt évek alapján, lehet némi esélyünk.. Van esetleg valaki rajtam kívül, aki hasonló cipőben jár, vagy biztos bejutó, és esetleg más sulit választ? Előre is köszi, ha valaki tud erről valamit, és megosztaná itt. :)
Nálunk arra jutott a családi kupaktanács, hogy top gimi helyett a sima közeli gimit választjuk, mert itt nem egy lenne a sok jó között, vagy esetleg a sok jó között hátul kullogna, hanem egy középerősben legyen a legjobb, legyen sikerélménye, helyes önértékelése. És persze ideje, mert napi minimum másfél órája felszabadul, amit utazással töltene. Így tudja folytatni a sportot is. Ja, és nem a belvárosi szmogot szívja, hanem a jó levegőt. Mert itt udvar és tornaterem is van.
Szóval elengedjük a Deák teret és a Madáchot, E5-öt. Nagyon nehéz volt, de rájöttünk, hogy mi saját magunk csináltunk presztízskérdést abból, hogy hova kerül be a gyerek. Hogy eldicsekedhessünk az ismerősöknek, osztálytársaknak. Hogy megmutassuk a bunkóbb tanároknak, akik nem látták és értékelték a tehetségét és a szorgalmát. Jövőre már úgyis csak egy statisztikai adat leszünk mindenkinek, a régi osztálytársak meg csak örülnek, hiszen sokan mennek a helyi gimibe. Azt hiszem, örül a gyerek is, bár neki is nehéz elengedni.
Mindenkinek további jó latolgatást kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?