Középiskolai felvételi (beszélgetés)
köszi mindenkinek, aki hozzászólt
én is tudok amúgy nekik segíteni, mert itthon vagyok a covid miatt (nálunk melóhelyen csak az emeletünkön 3 igazolt eset van éppen), csak hát a nagy lelkileg padlón van, a kicsi meg az a típus, aki akkor tanul, ha muszáj, ha kicsit kieresztik a gyeplőt, ő elgaloppozik jó messzire :-)
Mindegy, most a sulival nem tudok mit tenni, talán, ha a tanárok is szembesülnek a valósággal kicsit komolyabban veszik, addig meg a felvételire rágyúrunk.
A naggyal meg megyek sétálni, olyankor szoktunk lelkizni. Remélem, most is használ majd.
Nálunk általánosban hetedikesemnek átlagban napi 3 online órája van. Igazgatónk véleménye, hogy ennél többet nem "szabad" egy ált.iskolásnak tartani.
Eddig nincs annyi beadandó, mint tavaly tavasszal, de szerintem ez idő kérdése.
Gimis lányoméknál (olasz kéttanos a Lászlóban) is azt mondta ofő, hogy neki is elege van már az online oktatásból és a gyerekek egyre kevésbé motiváltabbak. :(
Szerencsére a nyelvből sok óra van meg számonkérés, talán nem veszítenek sokat. (Én ettől féltem, hogy mi lesz a kéttannal az online oktatás miatt.)
Nagyon sajnálom a fiadat! Barátokkal szokott találkozni rendszeresen? Esetleg az jót tehet a lelkének. Vagy szakembert keresni akivel beszélgethet. Sajnos más nem jut eszembe. :(
A kezsegtantargyak felulreprezentaltsagarol én is tudnék hosszas beszámolót tartani...
Egy ponton túl átvettem a lányomtól ezeket a feladatokat. A végső döfést az írj 12 mondatos fogalmazást a varrogep szálbehuzasarol volt.
Az volt a deal, hogy online gepiras tanfolyamot csinál helyette...
😂
Hogy álltak át az online oktatásra?
Hogy érzed, mennyire volt ez alatt a tanítás hatékony?
Melyik osztályba jár a gyermeked? 4. v. 5 évfolyamos a?
Szia,
Köszönöm, ha megkérdezed. Viszonyításképpen jó lenne tudni, mások hol állnak esetleg hasonló pontokkal.
Szia,
a fiam osztályából jelentkeztek oda páran, szívesen rákérdezek hogy náluk mi a helyzet. Talán segít. (én amúgy biztosan írnék a sulinak, hogy megtudhatom-e a pontokat :) )
Nálunk (8.osztályos) kő kemény lett. Tavaly is durva volt, de most még keményebbek. Szinte végig online órák vannak, közben tz-k, dogák. Reggel 8-tól délután 3-ig szinte semmi ideje. Órákon szokott sutyiba enni, mert a szünetben már előre küldik a dolgokat, amivel elszöszölnek. Utána rohan edzésre, és estig próbálja leadni a dolgokat. És ez egy tök átlagos általános. Nem unatkozik, az biztos.
A nagyobbik ő (szintén 17.) nagyon jól elvan. Neki nagyon bejön ez az online rendszer. Itt is komolyan tolják. Folyamatos számonkérések vannak minden formában. Ő nagyon elvarázsolt gyerek, így nagy segítség, hogy a Classroom kiírja az aktuális leadandót, feladatot, mert ő itt szokott elcsúszni. Most szépen beosztja az idejét, és mindennel végez. Közben folyton beszélnek, játszanak a barátokkal.
Segítséget sajnos nem tudok neked adni, csak véleményt osztottam meg.
a gimiben nálunk is (László) sok óra van, csak a gyerek motiválatlan. már.
a kicsinél akkor nálunk több óra van, napi 3-4, de van olyan nap, amikor csak 1 (pl. ma). de akkor ez normálisnak tekinthető :-(
köszi :)
valószínűleg erről van szó, igen. viszont (ahogy számolgattuk itt is az esélyeket a múltkor) még így lenne helye a spanyol-angolon; szóval passz :) pillanatnyilag jegeljük a kérdést, meglátjuk.
László: nem, nálunk csak kéttanos sulik játszanak, a Lászlóban olaszra jelentkeztünk. Utólag bánom, hogy nem írtunk be olyan tagozatot is ahol van szóbeli, már csak a személyes tapasztalat miatt.
Nálunk a nagynál Karinthyban sok órát megtartanak online, haladnak szépen az annyaggal. Sok a beadandó. De már mindenkinek tele van a töke az online otktatással. Online szülőin ofő is erről beszélt, hogy érzékelni a gyerekeken a fásultságot. Ami érthető.
Kisebbik most 8-os, náluk napi két online óra van megtartva, amit keveslek. A többi tanár küldözgeti a házit, tanulni valót. Náluk úgy érzem elengedték az online oktatást így 8. félévre.
Sziasztok!
Kispesti Deák ideiglenes listával kapcsolatban kérném a tanácsotokat: lányom max. vitt pontokkal és sajnos csak 54 pontos felvételivel jelenleg a 272. a rangsorban, ami nekem nagyon furcsának tűnik. A szóbelit törölték, így ha a tavalyi eredményekhez hasonlítom és max. szóbeli pontot veszek alapul, akkor 6 ponttal lenne neki több, mint a tavaly utolsóként felvett tanulónak, aki a 130. volt a rangsorban és 148 pontja volt. Szerintetek létezhet ekkora különbség (+140 hely)? A jelentkezők száma idén jóval több volt: +35%, ami engem nagyon meglepett, én max. +20%-ra számítottam. (lehet, hogy közepesen erős gimiknél ez lesz a trend, a Széchenyiben is ezt láttam).
Érdemes szerintetek a Deákot megkérdezni, hogy jól számoltak-e a pontoknál? Sajnos a az ideiglenesbe nem rakták be a pontszámokat. Köszi.
Nálunk ahhoz képest myilen volt tavaly ötödikben, pl (matek tanár offolta a témát teljesen) most már hétvégén volt digitális órarend és szigorúbban veszik.
Most is éppen matek van.
Aki nincs ott, annak megy a hiányzás, ugyanúgy Classroomban van, mint tavaly.
Jövő héten matek, meg töri tz is lesz
persze;és nyilván felnőttként kevésbé problémázom rajta mint az önérzetes (kis)kamasz itthon :)
Megbeszéltük Apával, hogy addig nem is feszegetjük ezt a kérdést amíg nincs meg az összes suli összes pontja és ideiglenes listája.
off: kinél milyen az on-line oktatás?
nálunk tavaly az általánosban nem voltak kontakt órák egyáltalán, csak krétában megosztott feladatok, lefotózott házik, dolgozatok visszaküldése.
most vártam, hogy itt milyen lesz, mert van classroom, meg minden, ahhoz képest elég kevés óra van megtartva,lightosan haladnak, no számonkérés, mert minden tanár abban bízik, hogy áprilisban majd igazából folytathatják
de sztem nem lesz suli Húsvét után sem, ezért kicsit aggódom, mi lesz, hogy lesz...
a gimisem lelkéről nem is beszélve. kb. mostanra sokallt be, teljesen elveszítette a motivációt, írt már csapnivaló on-line dolgozatot (pedig nem szokása),utolsó pillanatokban adja le a beaadandókat, passzív on-line órákon és azt mondogatja, semmi értelme az egésznek :-(
mit lehet egy depis 17 évessel kezdeni?!
Sajnálom a Károlyit!
Szerintem itt jön be az, hogy valamiért a felvételiztetők nem érezték úgy, hogy eléggé megvan a kémia az iskola és a gyerek között.
Lászlóban gyereked médiára jelentkezett vagy rosszul emlékszem? Ha igen, milyen volt a szóbeli? :)
Nagyon köszönöm!
Sajnálom, hogy a nyelvoktatás nem olyan jó a Telekiben. De talán az a legkevesebb. ;)
Telekiről próbáltam kollégámtól érdeklődni. 2 éve végzett a gyermeke emelt angolon, a sulit átlagos pesti giminek gondolja. Inkább humán központú, náluk az angol semmit nem ért a Városligeti Kéttannyelvű után. Tanarhiány volt, de szerinte sajnos ez általános probléma (most Kölcseybe járó másik gyereknél is rendszeresen maradnak el órák). Szakkörök jók voltak és pozitívum, hogy gyerekközpontú az intézmény, a tanárok partnerként kezelték a gyerekeket. Annak idején a biosz-kémia viszonylag jó volt a többi fakultációhoz képest.
Kölcseyt ajánlotta, bár az inkább francia nyelvben erős.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?