Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Persze, a hetedikes fiúk ilyenek :). Nálunk azt csinálták, hogy az osztályoknak szerveztek kültéri találkát tavaly, valamikor májusban. Pont azért, mert már kezdtek nagyon nyűgösek lenni (főleg a lányok).
Viszont most a dirihez beérkező visszajelzések alapján, sokkal rosszabb az általános hangulat, mint tavaly ilyenkor volt. A tanárok is azt mondják, hogy nehezebb motiválni a gyerekeket és a szülők is hasonlókat tapasztalnak.
Mondjuk itt igyekszenek tartani a tempót, nem túltolni, de vannak feleletek, dolgozatok, amik egyébként is lettek volna. Nem nyaggatják őket, délután már inkább szakkörök vannak a gyakorlást megoldják a blokkok alatt, úgyhogy nem nagyon látok házit.
Online oktatás
1. Általános iskola: a magyartanár és a matektanár élőben is rossz, a fiam maga mondja, hogy nagyon keveset tanulnak. Az órák 70-80%-a van megtartva. Termtud jó élőben is, angol elfogadható. A szolfézs, az keményen meg van tartva, kell is, ha lesz év végén vizsga. Ő elég összeszedett gyerek, gyorsan dolgozik, ritkán felejt el leckéket. Tanulni nem szeret, de tudja, hogy kell.
Tavaly én is bizniszeltem a beadandó készségtárgyakkal a gyerekkel. Ő akkor kapott rá végre az olvasásra.
2. 8. osztály (Fazekas). Nagyjából az összes órát megtartják. Eltérő hatékonysággal. Arra már nem nagyon nézek rá, de ő hajlamos elcsúszni, ezt is tanulni kell.
3. 11. osztály (ÖSB). Az órák nagy részét megtartják rendesen, a tanárok odateszik magukat, kell tanulni és vannak beadandók is. Még a tesitanár is nagyon jó feladatokat küld, figyel rájuk. De ez már nagyon hosszú idő, mégis monotonabb, nehéz a motivációt fönntartani. Azoknak is többet kell(ene) tanulni, akik élőben a többcsatornás befogadás miatt könnyebben magukba szívták a tananyagot.
Az a szerencse, hogy a gyerekek (az egyetemista is) itthon vannak, jóban vannak egymással, játszanak, beszélgetnek. Edzések (még) vannak, zeneiskola eddig volt. Van közel lakó osztálytárs a kisebbeknél, a nagyobbak is akár tudnak találkozni (focizni, társasozni), ha nagyon akarnak.
Ezzel együtt a már régebben megosztott tanulmánnyal ( [link] értek egyet: komoly hatásai vannak a távoktatásnak spzichénsen és más szempontból is. A többség nehézségként éli meg, főleg hogy ennyire elhúzódó. És növeli a különbségeket egyes gyerekek közt (iskola, családi háttér).
szoktunk társasozni, túrázni én szoktam elcipelni a családot, de mivel melegkedvelő faj vagyunk, inkább tavasztól őszig
én már nagyon várom, hogy igazán jó idő legyen, kertészkedni is kellene, de mazochista nem vagyok, hogy hidegben-szélben kimenjek
Hetedikes fiam kifejezetten örül most az online oktatásnak, de tudom kb. 1 hónap múlva már nyavajogni fog. Én az április eleji visszatérésben nem bízom, de bizakodom hogy ebben a tanévben fognak még menni.
Gimis lányom már nagyon vágyik vissza, motivációja néha elég mélyen van. Pedig ő chatel barátnőkkel meg viszonylag rendszeresen találkoznak is ketten-hárman.
Mi tegnap este 12 évessel scrabble-t játszottunk.
És ahogy ő szokta mondani hétvégenet "elrángatjuk túrázni" és nem a Normafa_János hegy viszonylatba, hanem kicsit hosszabbakra :-))))..meg ahova kevesebben mennek.
Sziasztok,
Nálunk nagyobbik nyolcadikos, most jobban megtartják az online órákat, mint tavasszal. Akkor még tesiből is gyártani kellett a PPT-ket, amit aztán még az infó tanár is értékelt. Esküszöm, egész életükben nem kell majd annyi PPT-t csinálniuk, mint tavaly tavasszal.
Kisebbik a Rákócziban most hetedikes, nyelvi előkészítős. Nekik ez az első hét, amit online vannak, de úgy tűnik simán megy, megtartják az órákat. Minden héten lesz egy úgynevezett csendes nap, amikor viszont nem lesz tanításuk. Gondolom, akkor majd csak a feladatokat küldik el.
sajnos, messze van nekünk, szombaton nagyasszonyt edzésre is kell hurcolni .-(
de virtuálisan veletek vagyunk!
Nálunk jól megy, szeretik is. De még hetedikesek. Szerintem az egymás társaságához való igényük még nagyon más, mint 17 évesen. Ráadásul az már szinte egy másik generáció.
Valami sportfélét nem lehet bevetni nála vagy egyszemélyes találkozót szervezni kültéren. Nem bandázni, csak mégis kimenni picit a lakásból. Nincs valakinek kölcsön kutyája?
Az előző online oktatás is így zajlott. 3 hónap alatt nőtt lányom 5 cm és az állandó 5-8 óra ülésének köszönhetően 3fokos gerincferdülés lett a jutalma.
Versenyszerűen sportol, edzett napi 1.5 órát és ez sem tudta korrigálni. Most gyógytorna 3x és edzés + séta-bicaj, remélhetőleg nem romlik vissza amit eddig sikerült kijavitani.
Én is pont most láttam! Nagy az öröm (hatos angol)! :))))
Annak külön örülök, hogy nem kellett a hosszú hétvégét is kivárni, ez jófejség tőlük.
Sziasztok! Árpád (Bp.) ideiglenes lista fennt van a honlapon, ha valaki érintett.
Nekünk sikerült a matek biztosan :)))))
Nagyon köszi mindenkinek aki segített az elmúlt hónapokban infókkal, linkekkel, számolgatásokkal!
hát igen...
amikor megláttam az órarendet, még örültem is, mert a fő tárgyak maradtak teljes óraszámban, töltelék nélkül, ez a sok edzés mellett pont ideálisnak tűnt (a lényegre lehetne koncentrálni)
csak azután kezdték lemondani az órákat, ami meg volt, túl lightos, nem igazán haladnak a tananyaggal. Jobb, mint ami tavaly volt, de félek, hogy kienged a kisasszony és megint nehéz lesz visszarázódni és/vagy ha ez sokáig így marad, akkor nagy lemaradások lesznek :-(
A lányom ugyanez...
Közös séta? :)))))
a lányom most felvételizett, gondolhatod, hogy mennyire nyitott az osztálytársai felé... elmondom semennyire már, most totális ex-lex állapot van, várja az új gimit (egyenlőre a Károlyiban és a Poliban már bent van)
Nálunk most valahogy az online oktatás negyedgőzzel megy. Konkrétan unatkoznak a lányok,órákat chatelnek, mert nincs mit csinálni.
De azért a motiváció náluk is csökken, van olyan, aminek semmi értelmét nem látják, - az a mondás, majd, ha visszamennek akkor beszedik és osztályozzák - na az most már elmarad.
Nálunk teljes oktatás van. Online etika, rajz, ofő, ének is...
Ha sok a házi feladat és esetleg aznapra kérik (pl 19 óráig), 13-14 óráig óra -gyors ebéd - vissza házit írni, ppt-t gyártani. Aztán persze még készülni is kell másnapra.
Ez sem jó! 😟
így van, a fiamnak inkább kevés barátja van, de az tartós, ő is csendesebb típus
amíg bejártak, azért csak közösségben volt, sok inger érte, a többiek kedvelik, de ha nincs napi kényszer, akkor ő inkább visszahúzódik
ezt egyébként megértem, én is ilyen vagyok alapból, bár már sokat fejlődtem
marad a beszélgetés, meg hátha jön lassan a tavasz, mindenkinek kicsit jobb kedve lesz...
Nagyon aterzem a problémádat, én ugyanebben vagyok. Teljesen befordult, sétálok vele én is. Most egy furulyat fogok venni neki, biztos hozzam vágja 😂
Próbálkozom...
Szerintem a csendesebb gyerekek számára nehezebb ez az időszak, a többiek csetelnek, ő nem...
ez nem kérdés, egy hete almát rajzoltam-festettem különféle technikákkal (egyébként nagyon élveztem, én anno rajzszakkörök voltam Rajz Gabinál), szoktam ének dolgozatokat írni, bár az oktávos dolog kifogott rajtunk tavaly, de a zeneszerzők élete csak guglizás kérdése
tornából edzésnaplókat kell leadni, azt a fiam vmiért nagyon szereti töltögetni, ezért éltornász lett (elméletben) :D :D
4.
Megvannak az eredmények (vidéki suli), sikerült, jobb helyezéssel, mint arra számítottunk :)))
Így utólag valóban igaz lehet, ha a gyerek boldogan jött ki a felvételiről, akkor meglesz az... :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?