Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

79445. Chelsey (válaszként erre: 79440. - Aquarius76)
2021. márc. 12. 10:42

Persze, a hetedikes fiúk ilyenek :). Nálunk azt csinálták, hogy az osztályoknak szerveztek kültéri találkát tavaly, valamikor májusban. Pont azért, mert már kezdtek nagyon nyűgösek lenni (főleg a lányok).

Viszont most a dirihez beérkező visszajelzések alapján, sokkal rosszabb az általános hangulat, mint tavaly ilyenkor volt. A tanárok is azt mondják, hogy nehezebb motiválni a gyerekeket és a szülők is hasonlókat tapasztalnak.

Mondjuk itt igyekszenek tartani a tempót, nem túltolni, de vannak feleletek, dolgozatok, amik egyébként is lettek volna. Nem nyaggatják őket, délután már inkább szakkörök vannak a gyakorlást megoldják a blokkok alatt, úgyhogy nem nagyon látok házit.

2021. márc. 12. 10:41
Kinn van a Könyves 8.
79443. akinomuj (válaszként erre: 79393. - Borian)
2021. márc. 12. 10:40

Online oktatás

1. Általános iskola: a magyartanár és a matektanár élőben is rossz, a fiam maga mondja, hogy nagyon keveset tanulnak. Az órák 70-80%-a van megtartva. Termtud jó élőben is, angol elfogadható. A szolfézs, az keményen meg van tartva, kell is, ha lesz év végén vizsga. Ő elég összeszedett gyerek, gyorsan dolgozik, ritkán felejt el leckéket. Tanulni nem szeret, de tudja, hogy kell.

Tavaly én is bizniszeltem a beadandó készségtárgyakkal a gyerekkel. Ő akkor kapott rá végre az olvasásra.

2. 8. osztály (Fazekas). Nagyjából az összes órát megtartják. Eltérő hatékonysággal. Arra már nem nagyon nézek rá, de ő hajlamos elcsúszni, ezt is tanulni kell.

3. 11. osztály (ÖSB). Az órák nagy részét megtartják rendesen, a tanárok odateszik magukat, kell tanulni és vannak beadandók is. Még a tesitanár is nagyon jó feladatokat küld, figyel rájuk. De ez már nagyon hosszú idő, mégis monotonabb, nehéz a motivációt fönntartani. Azoknak is többet kell(ene) tanulni, akik élőben a többcsatornás befogadás miatt könnyebben magukba szívták a tananyagot.

Az a szerencse, hogy a gyerekek (az egyetemista is) itthon vannak, jóban vannak egymással, játszanak, beszélgetnek. Edzések (még) vannak, zeneiskola eddig volt. Van közel lakó osztálytárs a kisebbeknél, a nagyobbak is akár tudnak találkozni (focizni, társasozni), ha nagyon akarnak.

Ezzel együtt a már régebben megosztott tanulmánnyal ( [link] értek egyet: komoly hatásai vannak a távoktatásnak spzichénsen és más szempontból is. A többség nehézségként éli meg, főleg hogy ennyire elhúzódó. És növeli a különbségeket egyes gyerekek közt (iskola, családi háttér).

79442. Könyvmoly_ (válaszként erre: 79416. - Hopeful)
2021. márc. 12. 10:33
Gratulálok!!!
79441. Borian (válaszként erre: 79435. - A-nesz)
2021. márc. 12. 10:32

szoktunk társasozni, túrázni én szoktam elcipelni a családot, de mivel melegkedvelő faj vagyunk, inkább tavasztól őszig

én már nagyon várom, hogy igazán jó idő legyen, kertészkedni is kellene, de mazochista nem vagyok, hogy hidegben-szélben kimenjek

79440. Aquarius76 (válaszként erre: 79436. - Chelsey)
2021. márc. 12. 10:32

Hetedikes fiam kifejezetten örül most az online oktatásnak, de tudom kb. 1 hónap múlva már nyavajogni fog. Én az április eleji visszatérésben nem bízom, de bizakodom hogy ebben a tanévben fognak még menni.

Gimis lányom már nagyon vágyik vissza, motivációja néha elég mélyen van. Pedig ő chatel barátnőkkel meg viszonylag rendszeresen találkoznak is ketten-hárman.

79439. d75107af9b (válaszként erre: 79435. - A-nesz)
2021. márc. 12. 10:29

Mi tegnap este 12 évessel scrabble-t játszottunk.

És ahogy ő szokta mondani hétvégenet "elrángatjuk túrázni" és nem a Normafa_János hegy viszonylatba, hanem kicsit hosszabbakra :-))))..meg ahova kevesebben mennek.

79438. manumanu (válaszként erre: 79391. - Erzsi06)
2021. márc. 12. 10:25
Teleki nyelvoktatásról talán félreérthető voltam: általában véve nem mondott rosszat, csak nekik nem nyújtott újat az emelt angol, miután a kéttannyelvűben már felsőfokra eljutott a gyereke.
79437. mikkamakkaa (válaszként erre: 79430. - Teglagyarimegallo)
2021. márc. 12. 10:23
De jó! Gratulálok!
79436. Chelsey (válaszként erre: 79395. - D75107af9b)
2021. márc. 12. 10:22
Nálunk már három hete tolják, az első naptól kezdve volt órarend, azt ilyenkor blokkosították, amikor hosszabb távra kell berendezkedni. Úgyhogy nem az eredeti tantermi órarend van, hanem mindennap van két szaktárgyi blokk és a végén óra készségtárgy. A szakkörök is folytatódnak, már amelyik működik online (sakk, matek, angol stb.) Egyedül a bejárás marad el, de az egy darabig nem is hiányzik. Mire nagyon gáz lenne, addigra talán visszamehetnek. A gimiseknek sokkal rosszabb, hiszen ők már október óta nem járnak kvázi sehová, hacsak nem versenysportolók vagy nem szervezik meg maguknak valahogy a sportot :(
79435. a-nesz (válaszként erre: 79413. - Borian)
2021. márc. 12. 10:20
Nálunk most nagyon beindult a társasjátékozás. Nem tudom mennyire vagytok nyitottak ilyesmire:-). Ajánlom nagyon a Mit játsszunk? blogot és csoportot a fb-on. Vigyázat komoly függőséget okoz;-). Mondjuk az enyémek kisebbek (12 és 14), de hajlandók leülni velem játszani. Illetve minden nap egy órát kimegyünk a kutyával vagy elmennek biciklizni. Mondjuk mi szerencsés helyen lakunk ilyen szempontból, mert az utca végén már kezdődik a határ, úgyhogy itt simán el tudjuk kerülni az embereket. Nagyon sajnálom a középiskolásokat, hogy ősz óta nem tudtak közösségben lenni:-(:Kitartás, egyszer csak vége lesz ennek is!
79434. Kinga1971
2021. márc. 12. 10:19

Sziasztok,

Nálunk nagyobbik nyolcadikos, most jobban megtartják az online órákat, mint tavasszal. Akkor még tesiből is gyártani kellett a PPT-ket, amit aztán még az infó tanár is értékelt. Esküszöm, egész életükben nem kell majd annyi PPT-t csinálniuk, mint tavaly tavasszal.

Kisebbik a Rákócziban most hetedikes, nyelvi előkészítős. Nekik ez az első hét, amit online vannak, de úgy tűnik simán megy, megtartják az órákat. Minden héten lesz egy úgynevezett csendes nap, amikor viszont nem lesz tanításuk. Gondolom, akkor majd csak a feladatokat küldik el.

79433. Borian (válaszként erre: 79429. - Manimantra)
2021. márc. 12. 10:19

sajnos, messze van nekünk, szombaton nagyasszonyt edzésre is kell hurcolni .-(

de virtuálisan veletek vagyunk!

79432. Chelsey (válaszként erre: 79393. - Borian)
2021. márc. 12. 10:17

Nálunk jól megy, szeretik is. De még hetedikesek. Szerintem az egymás társaságához való igényük még nagyon más, mint 17 évesen. Ráadásul az már szinte egy másik generáció.

Valami sportfélét nem lehet bevetni nála vagy egyszemélyes találkozót szervezni kültéren. Nem bandázni, csak mégis kimenni picit a lakásból. Nincs valakinek kölcsön kutyája?

79431. Maon (válaszként erre: 79423. - Borian)
2021. márc. 12. 10:16

Az előző online oktatás is így zajlott. 3 hónap alatt nőtt lányom 5 cm és az állandó 5-8 óra ülésének köszönhetően 3fokos gerincferdülés lett a jutalma.

Versenyszerűen sportol, edzett napi 1.5 órát és ez sem tudta korrigálni. Most gyógytorna 3x és edzés + séta-bicaj, remélhetőleg nem romlik vissza amit eddig sikerült kijavitani.

79430. Teglagyarimegallo (válaszként erre: 79426. - Mikkamakkaa)
2021. márc. 12. 10:15

Én is pont most láttam! Nagy az öröm (hatos angol)! :))))

Annak külön örülök, hogy nem kellett a hosszú hétvégét is kivárni, ez jófejség tőlük.

79429. manimantra (válaszként erre: 79425. - Borian)
2021. márc. 12. 10:14
Belváros, szombaton a Hajógyári szigetre szeretnék menni sétálni, kutyázni
79428. mikkamakkaa (válaszként erre: 79427. - Theseus)
2021. márc. 12. 10:14
Szuper! :)))
79427. Theseus (válaszként erre: 79426. - Mikkamakkaa)
2021. márc. 12. 10:13
Mi is bent vagyunk a matekon. :)))
2021. márc. 12. 10:12

Sziasztok! Árpád (Bp.) ideiglenes lista fennt van a honlapon, ha valaki érintett.

Nekünk sikerült a matek biztosan :)))))

Nagyon köszi mindenkinek aki segített az elmúlt hónapokban infókkal, linkekkel, számolgatásokkal!

79425. Borian (válaszként erre: 79422. - Manimantra)
:-))) merre laktok?
79424. paraguay (válaszként erre: 79407. - Pasztornepap)
én is csak megerősíteni tudom, picit jobb írásbeli pontszámmal az ismerős gyermek a 250.hely körül van; de biztosan rengetegen kiesnek előletek -
79423. Borian (válaszként erre: 79420. - Maon)
2021. márc. 12. 10:11

hát igen...

amikor megláttam az órarendet, még örültem is, mert a fő tárgyak maradtak teljes óraszámban, töltelék nélkül, ez a sok edzés mellett pont ideálisnak tűnt (a lényegre lehetne koncentrálni)

csak azután kezdték lemondani az órákat, ami meg volt, túl lightos, nem igazán haladnak a tananyaggal. Jobb, mint ami tavaly volt, de félek, hogy kienged a kisasszony és megint nehéz lesz visszarázódni és/vagy ha ez sokáig így marad, akkor nagy lemaradások lesznek :-(

79422. manimantra (válaszként erre: 79419. - Borian)
2021. márc. 12. 10:11

A lányom ugyanez...

Közös séta? :)))))

a lányom most felvételizett, gondolhatod, hogy mennyire nyitott az osztálytársai felé... elmondom semennyire már, most totális ex-lex állapot van, várja az új gimit (egyenlőre a Károlyiban és a Poliban már bent van)

2021. márc. 12. 10:10

Nálunk most valahogy az online oktatás negyedgőzzel megy. Konkrétan unatkoznak a lányok,órákat chatelnek, mert nincs mit csinálni.

De azért a motiváció náluk is csökken, van olyan, aminek semmi értelmét nem látják, - az a mondás, majd, ha visszamennek akkor beszedik és osztályozzák - na az most már elmarad.

79420. Maon
2021. márc. 12. 10:06

Nálunk teljes oktatás van. Online etika, rajz, ofő, ének is...

Ha sok a házi feladat és esetleg aznapra kérik (pl 19 óráig), 13-14 óráig óra -gyors ebéd - vissza házit írni, ppt-t gyártani. Aztán persze még készülni is kell másnapra.

Ez sem jó! 😟

79419. Borian (válaszként erre: 79418. - Manimantra)
2021. márc. 12. 10:04

így van, a fiamnak inkább kevés barátja van, de az tartós, ő is csendesebb típus

amíg bejártak, azért csak közösségben volt, sok inger érte, a többiek kedvelik, de ha nincs napi kényszer, akkor ő inkább visszahúzódik

ezt egyébként megértem, én is ilyen vagyok alapból, bár már sokat fejlődtem

marad a beszélgetés, meg hátha jön lassan a tavasz, mindenkinek kicsit jobb kedve lesz...

79418. manimantra (válaszként erre: 79413. - Borian)
2021. márc. 12. 10:00

Nagyon aterzem a problémádat, én ugyanebben vagyok. Teljesen befordult, sétálok vele én is. Most egy furulyat fogok venni neki, biztos hozzam vágja 😂

Próbálkozom...

Szerintem a csendesebb gyerekek számára nehezebb ez az időszak, a többiek csetelnek, ő nem...

79417. Borian (válaszként erre: 79409. - Manimantra)
2021. márc. 12. 10:00

ez nem kérdés, egy hete almát rajzoltam-festettem különféle technikákkal (egyébként nagyon élveztem, én anno rajzszakkörök voltam Rajz Gabinál), szoktam ének dolgozatokat írni, bár az oktávos dolog kifogott rajtunk tavaly, de a zeneszerzők élete csak guglizás kérdése

tornából edzésnaplókat kell leadni, azt a fiam vmiért nagyon szereti töltögetni, ezért éltornász lett (elméletben) :D :D

79416. Hopeful
2021. márc. 12. 09:59

4.

Megvannak az eredmények (vidéki suli), sikerült, jobb helyezéssel, mint arra számítottunk :)))

Így utólag valóban igaz lehet, ha a gyerek boldogan jött ki a felvételiről, akkor meglesz az... :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook