Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Csak viszonyításképpen írom.
Lányom tavaly a 0002 (angol nyek)-en 76. volt.
Ha csak a "szokásos" 5 tantárgyat veszem figyelembe és kiszámolom a pontjait, akkor az derül ki, hogy ahányadik helyen ő volt (70. körül) ott az idei diáknak 1 ponttal kevesebb van.
Hogy ez bárkinek segít-e bármiben, fogalmam sincs.
Nekem is zenél a lányom, ezért én is azt gondolom,hogy talán inkább MIG, mint VPG. Ami miatt bizonytalan vagyok, hogy a lányom bár vagány, és szívesen szerepel, azért eléggé szabálykövető, és nem az a tipikus "party-arc" és azt hallottam, hogy ott suli után a napi bulizás, romkocsmzás, füves cigi alap. Ha emiatt kiközösített lenne, azt nem szeretném.
Ha esetleg valakinek most madáchos a gyereke, akár privátban is írna erről, hogy ez mennyire igaz? Mindenhol vannak nagyon ivósok gimiben, akik másnaposan mennek suliba, azt tudom, de ha az osztály 90%-a ilyen, az nem minden típusú gyereknek - és a szüleinek :) való
Szia, nem, határon vagyunk (50 vége), ami volt olyan év, hogy befért, és volt olyan, hogy nem :-)
A Móriczot vagy a Rákóczit tipikusa előbbre helyezik, mint az Árpádot?
Nagy László ideiglenes
Árpád 8.
Halihó, az Árpád angol tagozatnak mik a konkurenciái? Úgy értem mely sulik és tagozatok, amit jellemzően beírnak az Árpád angolosok is, de mondjuk előrébb sorolhatnak? :-)
Mi a fontos? Nyelv? Vagy a matek? Vagy nem tudja még és mindenből jó?! Nagyon nehéz kérdés kb a top 4 hatosztályost írtad le..
Mennyire zárkózott? Ha inkább igen én nem tenném az Eötvöst első helyre..Ha nagyon jó matekos és szeretnétek egy jo szinvonalú sulit, akkor Szent István
Ha kicsit inkább művészlélek akkor Radnóti
Ha imádja a társaságot, laza, a tanulás belső motiváció neki és nem kell külső kényszer akkor Eötvös
Ha pedig “normális” gyerekek köze menne és nem a top top ahol kb mindenki nagyon nagyon okos és ezt tudja is magáról:) akkor lehet az Api:)
Azt hiszem itt gondba lennek:)
8-ra mar jobban kiforr egy gyerek szemelyisege, vhogy ott egyertelmu volt nekunk a sorrend, illetve ott mar kevesbe fontos, hogy mennyi az utazas hogy jut el hanykor kezd a suli(videkrol nem mindegy h 8.15-re v fel8-ra kell beerni..)
Hogy bir reggel felkelni?!
Kerlek ird majd meg h mire jutottatok!!!!
Legfontosabb hogy a gyerek mit gondol;)))
4.
Sajnos nem lehet linkelni...
De menj baloldalon az aktualis menu pontra. Aztan ott a kozponti felveteli eljaras legfontosabb hireire kell kattintani, es akkor a lap aljan ott vannak a videok.
Remélem sikerult jol leirnom:)
MI vegul csak a Babits-ot jeloltuk be... A Veresbe pont becsusztunk volna szobelizni, de azt se irtuk be vegul...A Babitsos szobelin jol erezte magat de ki tudja...
Madachot valasztanam, ha lany.
Nekem fiaim vannak es volt mar rola szo, hogy ott tobb a lany, a fiam annak nem örülne:)
Ha a nyelv a fontos, akkor mindenkeppen Madach
4.
Köszi az infókat! A színes oldallal kapcs. enyém gyerektől konkrétan azt kérdezték, hogy hogy fér ennyi minden a szabadidejébe. Ő meg csak nézett... Valami olyasmit nyögött ki, hogy belefér... Hetekig nyúztam minden nap 15-20 perces próba szóbeli vizsgával, de erre a kérdésre nem készültünk:) Szóval ezt még ne vedd rossz jelnek.
Am. bocs, hogy levukkoztalak, néha nem veszem észre, miket ír át a telóm.
Ideiglenes: ezt is köszi, hát akkor várni kell... Tavaly 16-a volt a határidő, és visszanéztem, 9-én tették közzé. De csak úgy váratlanul, nem lehetett tudni, 16-a előtt melyik nap lesz a nyerő, én már fél idegbetegen amikor csak tudtam, frissítgettem a honlapjukat. Amikor feltették, épp egy 20 fős megbeszélést vezettem, amit félbeszakítottam, mondtam, hogy bocs, mosdószünet, majd a mosdó előtt állva remegő kezekkel néztem a listát, és annyira izgultam, hogy először értelmezni se tudtam, azt hittem 86. lett a gyerek. Ezen kicsit csodálkoztam, mert elég jónak tűnt a szóbeli teljesítménye, de magamban elkezdtem mondogatni, hogy hát ez van, így jártunk, megpróbáltuk, most nem sikerült stb. Ettől kicsit lefagytam, amitől viszont hajszálnyival jobban tudtam gondolkodni, és meg egyszer megnéztem a táblát, és rájöttem, hogy van egy oszlop, a rangsorszám, ami a telóm képernyőjén nem jelent meg, lelógott, és az 30 alatt van:)))).
Meglátjuk, idén hogy lesz... Nagy drukk Nektek továbbra is. Remélem, ma kicsit tudtok ünnepelni. Mi aznap elmentünk egy papírboltba és kapott egy kis jutalmat (egy szép füzetet kért) azért, hogy akármi is lesz, de becsülettel végigcsinálta. Ma már ezt sem tudtuk volna megtenni...
Nem találom az órarészlet videókat:( Segítenél légyszi, hogy hol érhető el a honlapon?
Melyik sulikat írtátok be végül?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?