Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Enyém is csak egyet írt be nyolcadikban (az egyetlen nyolcadikosom eddig, aki felvételizett).
HJa elég magas a pontszámod és nincs szóbeli, nincs ok izgulni.
Na igen, a fizika, de még sokkal inkább a matek valamennyire készségtárgy (értem ez alatt azt, hogy egész kevés "bemagolnivaló" van bennük).
De a 12 szóbeli akkor is komoly terhgeelés egy átlagos gyereknek. A tied nyilván nem az. :-)
A hatodikos bent van a Fazekasban (szóbeli mentes, osztálylétszámon belül), de azt gondolom, 88 pont + kitűnővel ha az E5-be esetleg nem is fér be (szóbeli függő), a Trefortba és különösen az Api-ba jó esélyekkel indul. Ezek megelőzik a Fazekast, az pedig a VPnéG-t.
Igen, van nyolcadikosom is :)
Azt is akartam ezzel mondani, hogy ha vkinek egy iskola mentő, az nem az iskolát, és azokat minősíti le, akik elsősorban oda vágynak.
Egyszerűen a családoknak sok szempontot kell mérlegelniük. Az első a gyerek pontszáma, amivel versenybe száll. Ha ez elég magas, akkor kellemesebb teher a további variáláa.
Lehet...
Megkérdezhetem, hogy nálatok mi az, ami már biztos és a VPnéG előtt van? Vagyis már publikálta a rangsort?
Ugye neked is van egy hatodikos és egy nyolcadikos most felvételiződ? Valahol csak összefutunk!
4.
A lanyom elso reakcioja az volt a Nemeth Laszlora hogy: "No way!". Ez elegge egybe vagott az en elso reakciommal.
Aztan finomitottunk rajta kerestunk pozitvumokat az ora reszletben. O a latint sajnalja kicsit hogy kimarad. A Szilagyi nekem is szimpi volt. De tolunk tobb mint 1 ora tomegkozlekedve...Drukkolok en is nektek!
Nalunk most otthon kell apolni egy lebenult nagyszulot a nyar kozepe ota igy eleg minimal programot futottunk ezen a felvetelin felkeszules szempontjabol. (Ez is benne van abban, hogy csak 1 sulit irtunk be.)
Tudom. Lehet, hogy esetleg osztálytársak lesznek ott, ahova mennek :)
Nekünk van, ami már biztos, úgyhogy azt tudjuk, hogy nem a VpnéG lesz a befutó, de az álomsuli(k)ra még várunk
ez akkor igaz, ha németesek a hatodikban mindhárman:-)
Még van két tagozatunk, azoknál sem vagyunk benn az osztálylétszámban, de mindenhol bőven jó a rangsorszámunk, ez a legszűkebb..
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?