Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Te jó ég, hogyne lenne döntésképes egy 15 éves fiú??? :))) Igen, abszolút. Egyébként ő a bioszra ment volna, ha.
de a matekosnál sem áll mindig ilyen szerencsésen a csillagzat, most szuper ofő lesz, ha az lesz, akire számítunk. na de mindegy már, legyen szuper a nyekes is. :)
Én is remélem, hogy bejön a csajos osztály. Hogy én mennyire szerettem volna egy ilyenbe járni a fiúiskola helyett! 😊
Tudom, kivetítem a saját vágyaimat... 😄
Józan számítás alapján bent van (26.)
Így külsősként nyilván nem lehet megcsinálni.
Viszont ez az adathalmaz valahol Győrben teljes egészében megvan. Tehát van egy tisztított adatbázis, amiből igenis lehetne dolgozni, ha lenne rá engedély, illetve érdeklődés.
Akár állami megrendelés is lehetne, hogy a döntéshozók lássák a tendenciákat.
Tudom, hogy infó, enyém is infós volt (pont mert az volt a semlegesebb, ő sem volt semerre orientálódva akkoriban), de az akkor is a "matekos" osztály. az infósoknak is emelt matek van lényegében, amúgy. Pont csak annyira, amennyi nagyon jól jön az emelt érettségihez. :)
Ja, hát mi a németet nem. remélem, Nektek jobban bejön majd, mint említettnek. befutó helyen van amúgy?
Nem, nem sikerült. Matekot nem is pályáztunk, csak infót (az maradt a második helyen).
Igaz, én szeretem a matekot... , de hát a németet is 😊!
Fiamnak meg semmi szakirányú elképzelése sincs egyelőre, tehát kell ez a plusz egy év.
Nemcsak lehet hasznos, hanem valóban az. Októberben csúcsra lesz járatva (ha benne vagy).
Ha esetleg lenne automatizmusod erre tudom, belelóg a bilibe.... (és nem vagyok informatikus)
OH honlap felkeres-beiskolázási statisztika aloldal megnyit-iskola OM azonosító beír-szakot kiválasz-utolsó bejutó rangsorhelyet kigyűjt- beilleszt az adatforrásba.
Ezután lekerdezést elindít: Hany ponttal jutott be az utolsó, az egyes szakokra?
Szamomra a leginkább érdekesek a technikumok lennenek, de ritka mint a feher holló, amelyik közöl elért pontot, rendszerint csak rangsorszám szerepel az ideigleneselen. Azzal pedig nem megyünk sokra.
Ez a hatalmas adathalmaz kincs, amiből igenis lehetne érdekes tanulmányokat írni. Biztosan megoldható lenne, hogy az egyes diákokat az elemző ne tudja azonosítani (és nyilván a publikált elemzésben meg eleve anonim lenne az egész).
Én nagyon a mérések és az elemzések híve vagyok :-), nem is feltétlenül a saját gyerekek miatt, hanem egyáltalán, hogy kicsit többet, jobban, más szemszögekből is lássuk ugyanazt.
És ő valamelyik előrébb álló iskolában szerepel pl? Mert ha ilyen előkelő a rajtszám, akkor sanszos, hogy jelentkezett topabb topba is.
És igen, nyilván vannak, kik a belvárosban laknak, meg vannak, akik ettől függően költöznének.
Meg van, ahol elvált szülők itt laknak és ott laknak, nagymamák stb stb.
Amúgy csak megjegyzem ez adatvédelmi problémákat is felvet. Nem részedről, a sulik oldaláról.
Vannak sulik akik az OM azonosítós lekérdezéskor a gyerekek nevét, pontszámait és születési adatokat is kiadnak. Tudom hogy pár éve nevekkel mentek ki a listák, de mégis aggasztó.
Ezt biztosan nem tudatjuk, csak gondoljuk.
Meg a tagozatok összevethetősége se tiszta nekem, van aki egy suli minden tagozatán jelöli más meg csak egyet. Ők akkor hogyan számítanak?
Látszik hogy nem vagyok statisztikus.
a szándékaikat nem ismered, de nagy százalékban megtippelhető, mert a többség a rangsor alapján állítja sorrendbe a sulikat.
de ezeket a finomságokat csak Macskaringó elemezgetheti most még magának. :)
aligha, de nyilván akad pár ilyen hős.
lányom egy haverja pl a DNG-be utazik óbudáról, Majorba járt gyerek Csepelről, sőt Százhalombattáról.
De lányom maga a karinthyt pl nem írta be, pedig megfelelelő lett volna a tanulmányi területe, nagyon is.
Pl. egy szak indítása vagy megszüntetése (egyéb feltételek mellett) egy jó kis régiós konkurenciaelemzéssel?
Pl. Van-e, kell-e ttud képzés DNy-Budára? Vagy töri tagozat ÉK-Pestre?
Érdekes az is, hogy jellemző-e, hogy egy diák az álomiskolájáért átutazza a várost? Pl. van-e jelentősebb közös halmaza a Karinthynak és a Majornak? Vagy az Árpádnak és a Kossuthnak?
Izgi lehet ilyeneket látni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?