Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Szerintem nem is nagyon irtam. :)
Most 22hetes.
Igen mar a 15.het ota erzem oket! :)
Mostanra mar akkorakat rugnak, hogy ejjel arra ebredek, hogy ugral a hasam. :D
Holnap meg megyunk haza, eddig ugy vartam, de mostmar nincs kedvem, mert itt kell hagynom apat, hianyozni fog.
De jo, hogy ilyen konnyen ment! :)
Nagyon ugyes volt Dorka!
A noverrel pedig ne is torodj!
sziasztok, tul vagyunk az elso vedoltason, sokkal jobban ment mint szamitottam, nover adta, jol es ugyesen oltott, de velem eleg lekezeloen beszelt, kerdezte tudom mire van az oltas, en meg mondtam pontosan nem (ugy ertem a betegsegekben nem voltam biztos) na azt hiszem itt rontottam el.... miert nem olvastam el a leaflet-eket???
mindegy ez mind nem szamit, pici Dorkam alig sirt, az elso utan egyaltalan nem, a masodik utan mar eltort a mecses, kb 60masodpercig sirt csak, ugy oleltem es puszilgattam, hamar megnyugodott.
Most megyek calpolert just in case.... a draga nover mondta VEGYEK a gyogyszertarbol, en meg nem vitaztam miert nem kaphatok prescription-t.
A lenyeg tul vagyunk rajta, Dorkan egyenlore nem latszik semmi, ugyanolyan jo kislany:):)
Adali gratula a midwife talalkozohoz, illetve kisEndrehez, hogy talan mar lenn a fejecskeje!
kesobb meg jovok, meg irok a klubunkba lakas ugyben.......
Igen, Cirbolya varunk, mi ujsag?
Pandamama, teszel fel kepet a fogacskarol?:)
1kata ti hogy vagytok? Erzel mar mozgast lassan?
Gwendolin, de aranyos vagy te!!!! Kosoznom, mar sokkal jobban vagyok, most irtam anyukamnak egy emailt, elmagyaraztam neki is, mi volt ma, orulok a kisfiamnak, hogy csak jo fiu!
Koszonom a kedvesseged, ha ugy erzem, lelkileg lent vagyok, kuldok privit, hogy megadd a szamod.
Nem tudom, mit csinalnek nelkuletek!
Adali, de jo, hogy Kisendrenek vegre lennt van a feje! Felesleges volt ezert aggodni, ugyes fiu O! :)
Pandamama, gratulalok az elso fogacskahoz! :)
Cirbolya, gyere meselj, hogy viselte dorka az oltast!?
Látod minden rendben van.Megadjam a számomat? :-)Hívj,ha öreganyóval szeretnél néha diskurálni.
Persze,csak ha akarod.:-)
Megjottem csajok!
Kepzeljetek amikor a midwife megkerdezte hogy vagyok, minden ok nelkul elkezdtem bogni!!! Tok ciki volt, de olyan edes ez a no a vegen biztos fogok neki vinni valamit. Mondta, hogy teljesen normalis, hogy emotional vagyok, anyum elment, en kicsit felek a szulestol, meg mindig dolgozom, olyan ari volt.
Volt egy kis glucose a pisiben, de rogton kerdezte mit ettem, mondom egy banant, egy almat egy csokis muzli szeletet meg ket kocka csokit...ugyhogy azt mondta, ezek mind cukrosak, ez volt, nem kell aggodni.
Utana fel az agyra, tapogatas. Kepzeljetek a kistokosom megcsinalta azt az akrobatamutatvanyat amikor kinyom valamit nagggyon durvan a koldokom bal oldalan, olyan szinten, hogy mint egy kis alien.
A midwife csak ugy nezett!:) Elkezdte nyomogatni, es azt mondta, hogy o majdnem biztos abban, hoigy az nem lehet fej!!! Utana nyomogatta lent is, jol belemnyomott, es azt monmdta, hogy meg nem engaged, de szerinte a fej lent van! Huu, ugy orultem, hogy majdnem megint sirtam. Ugyhogy a koldoknel valszinu fenek van. Nem 100%-os, ugyhogy megyek vissza hozza meg jovo szerdan (jaj, de orultem ennek, mert legalabb meg egy afternoon off), es akkorra mar vagy biztos lesz, ha meg nem, megis elkuld uh-ra. Azt mondta, hogy most o abszolut nem concerned. Szerinte a fej lent van.
Szoval ennyi, kicsit pozitivabban erzem magam most. De tenyleg kicsit exhausted vagyok.
Remelem ti jol vagytok, cirbolya, mi volt az oltason??? Majd irj, ha tudsz.
Hello cirbolya, orulok hogy jol vagytok! Ne aggodj, Dorka ugyes kislany lesz, biztos vagyok benne!
Meg most megyek a midwife-hoz, utana Sainsbury-be, utana irok.
sziasztok, 2 nqp kimaradt nalam.... mire mindent visszaolvastam:):)
En is irtam Csinitanak uzenetet, Adali koszonom a szamat, a draga valaszolt is vissza nekem, mi mindenre van energiaja, ugy orulok nekik!!! Varom mar hogy jojjon vissza a forumra, biztos neki is hianyzunk!!
Pandamama gratulalok Mark baba elso fogahoz!
Edina udv kozottunk, beirlak a tablazatba Benneteket is.
X faktor kedvenceim: Rebecca (tenyleg olyan mint JLo) MAtt es Mary.
Tok jo lenne ha ok lennenek a finalban, na majd meglatjuk.
Mi ma megyunk az elso vedooltasra, mar tok lelki beteg vagyok, raadasul masodik probalkozas, elsonek nem oltottak be mert meg epp nem volt 8 hetes. Szurkoljatok, remelem minden oke lesz. Tegnap nem aludtunk jol, mar 3 ejszakat ugyesen atalukalt 1-2 felkelessel, de tegnap az apja nem birta kivarni hogy szepen elszenderedjen a kisagyaban, meg mondta hogy hianyzik neki a baba mert egesz nap nem latta, na meg is lett az eredmenye...... En inkabb lejottem aludni, mondtam apanak ha kivetted, mostmar altathatod:):) Jo gonosz voltam ugye??? Na de ma en leszek vele az oltas miatt amugy is en lennek!!
En meg nem gondolkoztam a karacsonyon, de ugy nez ki veszunk egy lakast, irok rola a klubba.... szoval tuti csondes karacsonyunk lesz!
Mennem kell teregetni, aztan ulok neki a klubinknak, ott is tuti nagy a lemaradasom.
Judy en is gondoltam ezt a koltozest, tenyleg Te is a koltozes utan szultel, van benne valami, Csinitanak is epp utana erkeztek a picikei!
Anyapocak sok sikert a hozzaszokatashoz, mivel en mindig mogottetek vagyok (Te utana Judy) igy majd ha fogzunk, meg hozzaszokatunk visszamegyek vagy 20 forumoldallal es up-to-date leszek!!!
Pussz mindenkinek, Adali mi volt a midwife-nal??
Sziasztok csajok, hazajottem a sulibol. 2.15-re megyek midwife-hoz, kivi vagyok mit mond az en kis makacs nem megfordulni kivano kisbabamra:)
Ja, tenyleg, az is igaz csajszi a lengeyk reszlegen tenyleg van hasonlo a magyarhoz nagyon! De en az angolt is szeretem, mert olyan fincsi ropogos lesz tole a husi!:)
En vettem advent calendar-t, es atirtam a datumokat egeszen dec 16-ig, amikor due vagyok. Igy inkabb odaig szamoljuk vissza majd a csokikat. Nov 23-an kezdjuk.
Jok ezek a telapos unnepek amikoet irtok:)
Kepzeljetek bejott az ikres kolleganom, aki szept 30-an szult. Olyan kis edes picikek, de mar vannak 3 kilok, es elkepzeltem, hogy az egyik az enyem, ahogy tartottam, mert ideadta, huuu, kicsit ijeszto volt, de aranyos is nagyon! Nyitogatta ram a szemet meg nezett a kisbaba.:)
Huu, olyan rossz az ido:(
Sziasztok lanyok. Edinaanglia udvozollek en is a forumon.
Tavaly mi is csinaltunk mikulas partyt. Nagyobb gyerekek voltak. 8-9 ev koruliek. Ebbol 2 itt szuletett es Brit az apjuk csak az anyukajuk Magyar. Imadtak. A sogorom volt a mikulas. Ugy megvoltak szeppenve es nagyon jol sikerult. Az iden is tervezzuk. :)A csizmamat itt nem merem kitenni az ablakba mert ellopjak. :)
Mar alig varom a karacsonyt. Az iden eloszor lessz elo fank es mindig keszitek adventi koszorut is meg ajto diszt.
Mi meg csak ketten vagyunk a parommal. Nincs baboca igy partizunk.
De jo nektek,mentek haza,irigyellek! Hianyoznak az otthoniak,foleg unnepekkor.
Nade majd a neten beszelunk.
Mi 4esben unneplunk,Anyum is itt lesz a z unnepekkor.Itt rendeznek a magyarok a gyerekeseknek mikulas "bulit",es lehet vinni oda ajandekot es a telapo adja majd oda nekik.Varjuk mar.Tanulgatjuk a Mikulasos verseket,kissebb sikerrel.:D
Lesz neki egy kis miki csoki,meg sok gyumi,mogyi,dio,stb. Karacsonyra mar vettunk neki memoria jatekot,szereti a felismeros,parositos jatekokat.Apussal vagyok gondba mert nem tudom mit vegyek neki.
Amar vasutat kap karácsonyra.
A születésnapjára meg egy olyan zongorát,mikrofonnal.Imádja a zenét és énekelget is hozzá.:-)Már mindkettőt megvette az anyja.:-)
Jo reggelt, nekem is el kell kezdenem keszulni az unnepekre, mert nov.30.an megyunk haza Mark babammal,es nem akarom a paromat itt hagyni minden unnepi hangulat nelkul. Ezert mar nov.vegen feldiszitem majd a lakast, es keszitek adventi naptarat a paromnak is :)
Amin azt is szamolhatja,mennyi idot kell meg varnia rank. Dec.23-an jovunki vissza,pont karacsony elott, ugyhogy en mar megveszem az ajandekokat,hogy minden meglegyen, es persze az otthoniaknak is viszem magammal mar az ajandekokat.
Mikulasra szerintem apro meglepiket kap majd Mark. Pont otthon leszunk,ugye.
Karacsonyra pedig azt hiszem, micimackos vagy tigrises hintalovat :)
Keszultok e mar a Mikulasra,karacsonyra?
En mar keszitem az adventi naptarat Timinek!O is segit,wcpapir girigat festegetunk.Ki mit rak majd a csizmaba?
Szia Edina! Én is üdvözöllek !
Én az angliai Nagymama vagyok! Az unokám december 20-án tölti a 3. évét.6 hónapos kora óta vagyok mellette,így újra átélhettem az anyaság összes örömét és gyötrelmét.Az átvirrasztott éjszakákat,fogzást,mindent ami belefért.:-)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?