Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5088. Adali
2010. nov. 10. 21:04
:)
5087. cirbolya2
2010. nov. 10. 20:41

nalunk kozos a konyha ellatas, bar most inkabb anyue a terep.

az igaz, hogy a ferfiak nem ugy takaritanak, mint mi, de az jo ha csinaljak szerintem, es en altalaba eszrevetlenul csinalom utana, mert ha baszogatom hogy igy meg ugy, akkor aztan sehogy se fogja!

meg vannak bizonyos kajak nalunk amit mindig a parom foz, en meg csak biztatom hogy ilyen jol en tuti nem tudnam elkesziteni, igy bebiztositom magam:)

valami filmbe mondtak hogy a ferfi a fej, a no pedig a nyak aki a fejet forditja, tehat csak okosan kell csinalni szerintem, es mi iranyitjuk fiainkat ugy, hogy fel sem tunik nekik:):)!

pussz

5086. Adali
2010. nov. 10. 20:38

Na, egy kicsit megbekelt, nem tudom mi baja volt...

ES kipakolta a vagodeszkakat!!!! Megis rendes a ferjem!!1:)))

5085. Adali
2010. nov. 10. 20:31

Hat, nem tudom, sehogyse jo ez...

Nem tudom nektek hogy van ez, de a ferfi csak huzgalja a szajat, ha meg van kerve a vacsora keszitesere meg rendrakasra utana, nem ugy csinalja, ahogy te akarod, plusz meg nem is beszelget veled vacsi kozben demonstralva nemtetszeset. Persze ha megkerdeznem mi a baj, az lenne, hogy "semmi", de ugyis udom, hogy az a baja, hogy neki kell csinalni, plusz az is, hogy bele "mertem" szolni hogy takarja mar le a mikro-ba tett krumplit kulonben kifrocskol. Ezenkivul min 3 dolgot tutira utana kell majd csinalnom, plusz otthagy egy nagy szatyrot koszos vagodeszkakkal a konyha kozepen, amit a sulibol hoztam haza, egesz 5 perces vacsorakeszites kozben (ugyanis o nem fogja pirosra sutni a sonkat, mert nem fog ott allni orakig) maszkalt a szatyor korul, mitol rakna el a vegen, kivancsi leszek...:)

Na, jo, seriously neha jol esne egy olyan vacsi, amikor hazajovok, van 7-re vacsi, mert neki is fontos, hogy hamar egyunk, es ne legyen egeszz ejszaka savam, es nincs szajhuzogatas. Persze azert sokat segit, de sokszor nem erzem olyan iogazi segitsegnek, mert immel-ammal van...

Nalatok ki csinal vacsit? Mindig ti? Ki pakolja a konyhat mosogatas, pakolaszas??

5084. cirbolya2 (válaszként erre: 5082. - Haaeen)
2010. nov. 10. 18:55
nagyon szepen koszonom Haaeen:):)!
5083. Adali
2010. nov. 10. 18:38

Sziasztok, nem volt idom ma vecere se menni.

A kiskolykokkel salatakat csinaltunk, mert a topic amit tanitok Money and Trade, es igy kezdtuk, probaltunk profitot csinalni. Keszitettunk Fruit kebab-ot, Mixed salad-et es Potato salad-et (az en kis jo hagyomanyos magyar majonezes krumplisalata receptem alapjan:) Mondanom sem kell, az lett a legjobb:)).Arultuk a salikat, es osszegyujtottunk 38 fontot a sulinak:)

Hulye anyuka tegnap reggel volt iginonel, meg azota nem tudtam beszelni vele, mi volt.

Ugy dontottem, vegigcsinalom meg ezt a 7 napot, igaz ma is hulla vagyok, de vegulis ha belegondolok, csut-kent fel nap mert felkeszulesi idom van, tudjatok anno irtam, ami gyakorlatilag a ket csut-ot leroviditi csak egy napra (valszinu az en "felkeszulesi idom" jovo heten mar nem sok minden lesz, csak uldogeles, kavezas:)), a pentek, hetfo es kedd a meg valos nap, mert utana jovo szerda megint midwife, utolso napot meg mar fellabon is kibirom:)

Szoval ugy mindent egybeszamolva 3-4 teljes real nap, a tobbit meg elviselem, kihuzom valahogy... de ha megsem, meg midnig beszolhatok barmelyik reggel, hogy nem tudok menni, mert valamitol kesz vagyok.:)

Csinita most irt sms-t, mindjart valaszolok, azt irja, mindenkit puszil, es mar tud egy kis tejet breast pump-pal kifejni es ad a fiuknak. Meg mindig emotional, de mar jobb sokkal...

Nektek milyen napotok volt?

En a maradek petrezselymes ujkrumplihoz sutok ki ilyen fustolt sonkat meg tukortojast, es azt esszuk...a ferjemre akarom rakni ma a konyhat, mert keszen vagyok, megyek a kadba beleulni...

Puszi nektek, majd meg jovok ha tudok

5082. haaeen
2010. nov. 10. 17:15
cirbolya, nagyon szep a kis Dorka :)
5081. haaeen (válaszként erre: 5073. - *Csajszi*)
2010. nov. 10. 16:57
en is szoktam ilyenektol felni, de a ferjem szakacs, dolgozott mar rengeteg helyen, es sehol nem csinaltak ilyet. most meg ugye en is "konyhakozelben" dolgozom, es latom, hogy mennyire adnak az eloirasokra, minosegre, tisztasagra.
5080. cirbolya2
2010. nov. 10. 16:47
nalunk tokfozelek, rantott husi lesz
2010. nov. 10. 16:43
En szekelykaposztat csinaltam mara.
5078. *Csajszi*
2010. nov. 10. 16:08

Asszem szojafasirt lesz krumplipurevel :)

A rakott karfiol is nagyon jo!!

5077. Judy86 (válaszként erre: 5076. - *Csajszi*)
2010. nov. 10. 16:01

Köszi :)

Mi rakott karfiolt eszünk.

5076. *Csajszi*
2010. nov. 10. 15:58

Judy, orulok, hogy Martin ilyen ugyes volt ma :))

Lanyok, mit vacsoraztok? abszolut tanacstalan vagyok :SS

5075. Judy86
2010. nov. 10. 14:12

Sziasztok!

Megjöttünk a szurirol ügyes volt Martin, raktam neki rá vizes borogatást és most alszik, remélem megússzuk a lázat

Anyapocak gratulálok a fogacskához!!Hány hetesek vagytok??Mi ma 13, holnap lesz 3 hónapos!

5074. Moncsi0122 (válaszként erre: 5070. - Cirbolya2)
2010. nov. 10. 14:06

Hááááát már tényleg nem sok van hátra, egy pár hete érzem egyre nehezebbnek a mindennapos dolgok véghezvitelét (asszem Adalival egy napra vagyunk kiírva)! Apa max. november 27.- én jön, az a tuti, de lehet 21.- e :):):)Már várom nagyon, mert egyre esetlenebbnek érzem magam... :(

Remélem veletek minden rendben, szépen növekszik Dorka... csodásan szép kislány, megkukkantottam a naplódban... :))

5073. *Csajszi* (válaszként erre: 5070. - Cirbolya2)
2010. nov. 10. 12:52

Cirbolya, erdekes, en nem nagyon szeretek kint enni, valahogy mindig azon gondolkozom, vajon most mit eszek IGAZABOL... Meg hogy vajon a konyhan mostak-e kezet wc vagy cigaretta utan, meg hogy a szakacs nem az a mocskos perverz diszno, aki belekop a levesbe, meg hogy az a hus vajon nem esett le a mocskos foldre vagy nem a kukabol szedtek ki (lattam ilyen rejtett kameras felveteleket tobbszor is mar :(( ). Tudom, ez vszinu mar kicsit beteges.

Rosszulletek kifejezetten javulnak, meg mindig nem tokeletes, de sokkal sokkal jobb, mint korabban :)

5072. *Csajszi*
2010. nov. 10. 12:46

Lanyok, kerdeznek egy butat.

Tudom, meg korai, de ejjel vagy akar nappal is ha szoptatas kozben bealszik a picur, hogyan kell bufiztetni?

5071. *Csajszi* (válaszként erre: 5062. - Anyapocak)
2010. nov. 10. 12:44
Egesz jol, koszi :) Lassan el kene mennem tornazni egyet, tegnap ellogtam, ma mar nem akarom. At fogok allni az uszasra azt hiszem, a gym mar most nem esik jol, akkor mi lesz kesobb :(
5070. cirbolya2
2010. nov. 10. 12:21

sziasztok,jo reggelt mindenkinek!

Hunikaa sok szerencset a kovetkezo szurihoz, biztos minden siman fog menni!

Anyapocak gratulalok az elso fogacskahoz, ez nem jellemzo hogy hatul jon az elso, ugye? es raadasul eleg hamar kibujt neki, talan a tobbi mar konnyebben jon majd, tenyleg nem csoda hogy nyugos volt Adi.

Moncsi mar neked sincs olyan nagyon sok hatra, pihenj sokat, mikor megy haza a parod?

Adali kitartas, mar te is visszaszamolhatsz lassan, hogy dontottel munka ugyben? vegig csinalod meg a 2 hetet, vagy inkabb pihizel jovo hettol?

Haaeen en is ugy mennek etterembe enni, mi regen is alig jartunk, csak max 2-3x egy evben, pedig neha olyan jo, hogy nem te allsz egesz nap a konyhaban a kajalas meg megvan fel ora alatt, es aztan meg megint lehet acsorogni a konyhaban a mosogatas takaritas miatt. Na majd karacsony korul remelem el tudunk menni, tavaly egy barati parral voltunk bowlingozni emg aztan etterembe az unnepek alkalmabol, sosem fogom elfelejteni olyan jol sikerult!

Edinaanglia biztos nem egyszeru a wc-hez szokatas, ha jol emlekszem 2,5 eves a kislanyod, szerintem nagyon ugyesek vagytok hogy mar nem kell neki pelus nap kozben!

Csajszi hogy vagy, elmultak mar az emelygesek, hisz tul vagy a 12.heten jocskan, nekem akorul tenyleg mintha elvagtak volna!

Vajon Csinitaek hogy vannak? Es Cicuek?? Valakinek nincs teloszama Cicutol? Talan Anyapocaknak?? Vagy lehet rosszul emlekszem...

5069. Anyapocak (válaszként erre: 5066. - Gwendolin)
2010. nov. 10. 12:17
igyexem, köszönöm. :-)
2010. nov. 10. 11:35

Sziasztok Lányok!

Végre sikerült visszaolvasnom... el sem hiszem :))

@ntea, és Csinita... hatalmas gratula, sok boldogságot kívánok nektek!

Anyapocak, kitartás... biztosan nagyon nehéz időszakon mentek most keresztül, remélem hamarosan javul a helyzet Ádival.

Cirbolya, úgy olvastam nagyon kis ügyi volt Dorka... :))

Adali, örülök hogy sikerült, és kisEndre buksival lefelé van már... Hannim már "jó régen" lefele van 3-4 hete kb.

Köszönöm az infókat Csinitáékról!

Edinaanglia üdvözöllek a fórumon... szuper társaság van itt, bár sajnos nem tudok annyit jönni mint amennyit szeretnék...

Többiek akiket kihagytam, ne haragudjatok!

Most megint mennem kell, remélem még délután vissza tudok jönni!

Puszi mindenkinek!

5067. Gwendolin
2010. nov. 10. 11:04

Nagyon szép napot kívánok,Minden Mamának és babának!

:-)

5066. Gwendolin (válaszként erre: 5059. - Anyapocak)
2010. nov. 10. 11:03

Szia Anyapocak! :-)

Nagyon ügyesek vagytok.Pihenj!:-)

2010. nov. 10. 10:50

Sziasztok!

Koszi Hunikaa!

Huu,nem semmi mar a hatso fogacska bujt ki nallatok,ugyik vagytok.Nemcsodalom hogy szegeny nyuglodott estenkent.

Adali,en is orulok hogy lent van a kicsi fejecskeje.

Mi most tartunk a wc-zesnel.Csak az eseket nem merem meg pelus nelkul hagyni.De ma veszek majd matracot ala es lehet elkezdjuk,mert nappalra mar egyaltalan nem kell.

5064. Hunikaa
2010. nov. 10. 10:38

Hú Anyapocak ez nemm semmi! Hátul jön az első fogacska! Meg van az oka a nyűgösödésnek! Gratulálok!

Kitartás, már nemsokára mentek haza!

Üdv köztünk Edina!

Cirbolya nagyon ügyes volt a kis Dorka! Ő is tul van az első szurin!

Adali örülök, hogy minden oké volt a midwife-nál és hogy lenn van a kis Endre buksija. nyugi minden oké lesz!

Pandamama, gratula az első fogacskához!

Mi nem sokára indulunk a nurse-hoz, ma kapja meg Andris a soron következő oltást! Remélem most is minden rendben lesz! Kicsit félek, mert annyira erősen tud rugkapálni, ha nem tetszik neki valami! Remélem azért siekrül lefogni!

Később jövök!

Puszi mindenkinek!

5063. haaeen
2010. nov. 10. 10:35

jo reggelt lnayok!

Anyapocak, tudtatok aludni ma mar?

Adali, mi lett a hulye anyukaval valo konfliktusod megoldasa?

kepzeljetek, tegnap a hotel fonoksege elvitt minket egy Michelin csillagos pubba ebedelni. en meg sosem jartam ilyenben, de nagy elmeny volt. igaz, alig tudtam valasztani a menurol, mert nagyon valogatos vagyok, de vegulis olyan jot ebedeltunk, hogy meg azota is tele vagyok :)

legyen szep napotok, en lassan megyek dolgozni.

5062. Anyapocak (válaszként erre: 5061. - *Csajszi*)
2010. nov. 10. 10:00
hogy van ma a Kismama??? :-)
5061. *Csajszi*
2010. nov. 10. 09:13
jo reggelt lanyok :)
5060. b486c9cf7d (válaszként erre: 5026. - Gwendolin)
2010. nov. 10. 00:37
Koszonom! :)
5059. Anyapocak
2010. nov. 9. 22:25

Hahhóó lányok!

nem írtam mert már teljesen el vagyok keseredve, fáradt vagyok mint állat, Ádi megint nagyon rosszul aludt. Elvittem tanácsadásra és mondtam a health visitornak h szerintem hátul kibújt a foga, kinevetett (mint mindenki) :-( de erőszakoskodtam és mondtam neki h nézze meg, és KIBÚJT A FOGA HÁTUL!!! hallottatok már ilyet??? bele is írta a csaj a piros kiskönyvünkbe meg látta h kivagyok és adott timetable a gyerek foglalkozásokra a Children Centre-ekbe, el is mentünk Ádival délután 2-3ig egyre, sajna csak mi voltunk a dadussal de jót játszottunk meg legalább beszélgettem a dadussal.

most gyorsan ennyit, jajj meg még azt mondta a védőnő (mivel Ádi pont 1 hete kibírhatatlan) h a szuri zavarta így össze!!! szóval reméljük most már múlik a dolog. Apa szabad holnap, holnapután majd jövök ahogy tudok, de legkésőbb pénteken!!

pusszka és szép estét mindenkinek!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook