Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Most van egy kis időm! Apa kivitte kicsit Andrist levegőzni, de biztos nem maradnak sokáig, mert nagyon nagy szél van!
Anyapocak! a babakocsit elviheted egészen a gépig,ami azt jelenti, hogy végig veled van a beszállásig, a gép előtt kell összcsuknod! ill fel is adhatod a csomaggal együtt! Nem a bőrönddel együtt kell feladni, csak ott kell szolni, hogy fel akarod adni és utána el kell vinni a különleges csomag vagy mi a neve helyre, , nem emlékszem pont a nevére, de el fogják mondani és ott feladni! nem a bőröndökkel együtt fogják dobálni! Ja és elsőbbséget fogsz élvezni a babával beszállásnál!
A baba végig a te kezedben lesz! Kapsz egy babaövet és azzal kell magadhoz csatolni! Ha szerencséd van akkor nem ül melletted senki és le tudod fektetni a melletted lévő ülésre! Ha nem lesz teli a gép akkor talán nem fog melléttek ülni senki, mert igyekeznek elkerülni a kisgyerekeket!
A wizzairen nagyon kedves a személyzet!
Igen Anyapocak !
Láttam amikor,legutóbb otthon voltam.Nem lehet az utastérben babakocsi.Elveszik és a csomagtérbe viszik.Úgy készülj.:-)
Macskabagoly koszi szepen:)
nekem is ez az egyik kedvenc kepem!
Hahoo Kismamik!
Légyszi segítsetek: mik a szabályok ha repülni fogunk a kispocakkal? Mennyire dobálják majd a babakocsit amit feladunk? azt tényleg a raktérbe rakják? nem lehet felvinni a feldélzetre? és tényleg kézbe kell fogni a gyereket és a babahordót nem lehet felvinni? az klassz lesz 4-5 órán keresztül tartogatni a kispocakot? mert ha fel kell adni a bőrönddel együtt akkor az azt jelenti a h a terminálba is amig be nem szállunk a gépbe addig is kell tartanom? Légyszi segítsetek!!
Köszi puszi!!
Adali:eljön a Te időd is ;)
Raktam a naplómba Martinos képeket :))
Ooo, csajok, nektek olyan jo, hogy mar itt jartok, varjatok mikor fordul meg a kis egyetlen, vagy mar meg is fordult:) Az enyime is megfordult, de meg csak odabent:)))
Olyan ugyes magyar-angol babaitok vannak, nem???
Kb 2 hete megfordult 2x is egymás után, na azóta se csinálja, próbálkozik csak még nem jött rá, hogy a kezét, hogy rakja, és nem sikerül neki, be mérged és visít...:DDD
Fektesd hasra hasról könnyebb hátra fordulni ;)
Amugy ,Adali, en ugy latom, meg mindig nem torlodott ki az emberek fejebol az a nezet,hogy a no feladata a haztartas, meg akkor is,ha o is dolgozik, es netan eppen meg gyermeket is nevel, vagy pont gyermeket var.
Hiszen ha a sajat hozzaallasombol indulok ki, mar kiderul,hogy en is ugy gondolkodom, a no feladata a kellemes otthoni legkor kialakitasa, fozes,takaritas,stb.
Hujj,pedig ez kimondva (leirva) csunyan hangzik.
Azt hiszem, a 16 eves onmagam le is kopne a mostani, 27 eves onmagamat :) Hogy hogy sullyedhettem idaig, egy FERFIERT!! :) :)
De nem vagyok mar az a nagy feminista noci...
Jo nekem igy,anyasan, haziasszonyosan :)
Nalunk megvan az en haziasszony szerepem eleg erosen :)
De ez a sajat dontesem, en akarom,hogy igy legyen.
Ugyanis en a terhessegem alatt egyaltalan nem dolgoztam, vegig itthon voltam, es akkor nagyon raalltam arra,hogy teljes mertekben kiszolgaljam a paromat, hisz o a kenyerkereso, meg amugyis, szerettem volna ,ha jol erzi magat, munka elott ,munka utan itthon. (hiszen en is tudom, mennyire lehet utalni bemenni gurizni arra a helyre.. jajj de utaltam! )
Ez a kiszolgalas a reggeli keszitesetol es agyban felszolgalasatol kezdve , a munkahelyi uzsonna elkeszitesen, az ebedfozesen at kiterjed egeszen a furdoviz elkesziteseig is pl.
No de ne gondoljatok,hogy valami kozepkori szolgatarsadalmi csalad vagyunk :)
Termeszetesen Attila nem varja el ezeket a dolgokat. De azert latom,hogy jolesik neki...
:)
Es sokat segit o is, foleg,miota Mark egyre tobb idot,energiat igenyel...
Sokszor o szolgal ki,az is igaz. De az a jellemzo ,hogy en csinalok nagyreszt minden itthoni teendot,mert en vagyok itthon, aztan amire nincs idom,erom,kedvem, azt megcsinalja o,ha latja,hogy nincs kesz.
Fozni nem szokott, mert sajat allitasa szerint nagyon bena a konyhaban :) (szerintem is lenne mit fejleszteni :) , de azert en kibirnam,ha azt kene ennem,amit o foz..) :) de majdnem minden nap o sopor fel a nappaliban.. ilyesmiket megcsinal.
Jo reggelt.
Markon nem veszem eszre kulonosebben,hogy erzekeny lenne a frontokra, de biztos az,csak en nem figyelek sosem az ilyesmire...
De volt olyan tobbszor is,hogy nem tudtam,mi baja, aztan a baratnom jott, hogy biztos ez az idovaltozas.. Es akkor megallapitottuk,hogy ja,tenyleg,valoszinu..
De ilyen sajat magammal kapcsolatban is szokott lenni, faj a fejem,nem tudom,mi bajom, aztan valaki mondja,hogy nem az idojaras valtozas miatt? Es akkor ra kell mondanom,hogy de,valoszinu, mert mi mas lehetne?
Szoval nem tudom, neha a front miatt nyugos Mark vagy epp a foga miatt, vagy mas gondja van... Nem mindig lehet eldonteni.
Örülök,hogy mindenki jól van!
Legyen nagyon szép napotok! :-)
De aranyos...:)
En is kapok cappuccino-t agyba de csak szombat-vasarnap, tok jo:)
Jo reggelt lanyok.
Hunikaa, nagyon ugyes volt Andris, jo, hogy nem fajt neki a szuri :)
Adali, sztem is melegfront jott, tegnap elegge fajt a fejem, ma mar okes.
Mi szinte mindent kozosen csinalunk, ha a ferjem akar valamit enni siman megfozi maganak, nem var ram. Sokszor jo boven foz, igy este mikor hazamegyek max be kell dobnom a kajat a mikroba 3 percre :) De ha kernem biztosan azt is megcsinalna. Azert sokszor (foleg hetvegen) szereti ha pld a reggelijet en keszitem el, de nem banom, hiszen nagyon rendszereto, segit a takaritasban is sot amiota terhes vagyok mar kaptam tole agyba teat is :)
Jo reggelt csajok!
Haaeen egy kicsit vegulis ertheto a ferjed a banyaszos mondasaval:) Persze en akkor is neha le vagyok teremtve, hogy minek tanitom meg itthon is, meg neha ugy beszelek mintha valamelyik kisgyerek lenne az osztalyomban hozza:)
Megint nem ment az alvas, ezuttal 4-tol 4.45-ig...na legalabb egy kicsit meg tudtam utana.
Most itt szakad az eso es fuj a szel, szerintem iszonyat melegfront jott, mert tegna meg 2 fok volt, ma meg 15 lesz. Tegnap fajt is a fejem. Csajok a babaitok altalaban hogy birjak a frontokat? Csak kivancsi vagyok a jovomre:)
Ja, es a legfontosabb: Kisendre 35 hetes ma!!!:)
Puszi mindenkinek
haaat, nalunk kicsit forditva van a helyzet :S en vagyok a rendetlenebb. en ha fozok es kesz a kaja, megtalalok es leulok enni. a ferjem viszont nem birja meg azt sem, ha egy mosatlan kanal elomarad, addig nem tud enni, pedig nem is a konyhaban eszunk, ugyhogy nem is latja. na, ezen mar jo sokat veszekedtunk.
amugy meg szakacs, de nem szeret itthon fozni, az a szlogenje, hogy "a banyasz sem banyaszik otthon" :))) de van par kaja, amit en "nem tudok" elkesziteni es mindig neki kell:)
Judy nagyon ügyes a kisfiad, örülök, hogy ilyen szépen türte. Nem lázasodott be?
Mi is tul vagyunk a szurin! Képzeljétek meg sem nyekkent Andris! Pedig azzal kezdte a nurse, hogy ez tuti fájni fog és nagyon fog sirni! És nem! Olyan büszke voltam rá! Dél körül hazaértünk, de csak 3 kor tudtam ágyba dugni. Általában 1 kor szokott lefeküdni! Nem hogy elnyomta ez a szuri, inkább felpörgette. Mit adhatott neki ez a nő? :)
Mi nem szoktunk ilyen komolyakat vacsizni! Én általában valami hideget eszek vagy csak joghurtot, a férjem pedig azt eszi ami ebédre volt, amikor hazaér munkából.
Én soha nem szoktam rászolni a férjemre, ha valamit nem úgy csinál, ahogy én szoktam. örülök, hogy segít! Persze mikor nem figyel én is kijavítom a 'hibáit'! Főzni mindig én szoktam ő csak besegít mint pl a krumlipucolásba aztán a mosogatás sokszor az ő feladata!
No most megyek kicsit odabújok apához! Már alszik a kis tökmag , ilyenkor van egy kis időnk magunkra! Megbeszélni a napi dolgokat, történteket!
Ja Anyapocak kérdeztem a szurit, hogy ugye nem gond, hogy most is 1 hónappal később adják be. Azt mondta a nurse, hogy dehogy is , emiatt ne izguljak! Pont ma volt egy olyan esete, hogy hozták a 3 éves kisfiút szurira és akkor derült ki, hogy nem kapta meg az egy éveset. szóval beadták azt neki és 1 hónap mulva megkapja a következőt!
És ma beszéltem az egyik barátnőmmel, aki Mon él, és ők is szinte mindig késtek legalább egy hónapot! Mert akkor sem szabad elvinni, ha beteg, vagyis nem ajánlják! tök egészséges babának kell beadatni az oltást! Szóval nyugi! Mo-n sem gond, nem csak itt veszik lazán!
Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok,gyors felugrottam mig a lany pancsol.Apa vele van,van egy kis idom.Mivel Lacko sokat melozik,igy az egesz haztartas ram marad.Ha hazajon akkor altalaban csak akkor segit ha megkerem.Fozni szokott,ha az ideje engedi,ami nem tul surun van.
A nap vegere eleg rendesen elfaradok es altalaban hamar be is alszom.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?