Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
De jo, hogy megjottel. Orulok, hogy jol vannak mindannyian! :) Milyen aprocskak lehetnek a fiuk 1.5kg, es meg azt mondjak a korhazban, hogy az nem is annyira pici.. De lenyeg, hogy minden ok veluk. :)) Milyen aranyos, hogy gondolt ram, nalam nem all fent a tulhajtas veszelye, sajnos en mar nem dolgozom. Bar csodallom, hogy tudott ilyen sokaig dolgozni, en mar most kivagyok 10perc seta utan is.
Adali, ha nagyon nem birod mar a munkat, inkabb tenyleg kezd meg elobb a maternity leave-et.
Na gyorsan hivom a paromat, mert o is izgul Csinitaekert, egesz ejjel Roluk beszeltem.
koszi Adali a hireket! Orulok, hogy jol vannak Csinitaek!
Bizony az ember inkabb pihenjen a babaval/babakkal az utolso hetben, sem mint dolgozzon!
Adali Te is meg megteheted, hogy most otthon maradj, aztan ugysem tudsz... ugy kb. eleted vegeig.. :))
De jo Adali, koszonjuk a hirt :)
Sztem sem olyan picik a babak, ikrek, koran is jottek, 1400-1500 gramm az sztem egy jo suly nekik.
Orulok, hogy jol vannak mindannyian :))
Lehet, tenyleg nem kellene meg 2 hetet dolgoznod Adali, gondold at.
Na megjottunk csajok, Csinita jol van, epp osszefutottunk a ferjevel is, beszelgettunk vele, nagyon aranyos volt. Mar latta a fiukat, a nagyobbik Aron, a kicsi meg David. Mondta, hogy nagyon picikek, majd leirja o pontosan hany grammal szulettek, de olyan 1400-1500 korul. SZERintunk az nem is annyira picike ikreknel.
Meg a vendegeik is ott vannak naluk otthon, akik allitolag eszre sem vettek ejszaka, hogy neki mennyire fajt neki, nem hallottak semmit. Csak odairtak nekik egy papirra, hogy bementek a korhazba, mert fajdalmai voltak.:)
Kulonben ez a Lewishami korhaz tenyleg kicsiket gaz, szegeny vagy 3-szor jelzett a hivogombbal mire odajottek, hogy kicsereljek az antibiotikumos infuziot, mert azt kell kapnia meg, de mikor elmentunk, meg akkor se vettek ki, en szoltam a novernek, hogy ugye emlekszik, hogy meg mindig ott varja csinita hogy kivegyek a drip-et.
Viszont azt hallottam, hogy a special care baby unit az nagyon jo, es azt mondta o is, hogy nagyon rendesek es szakertok lent ahol a bebik vannak.
Nem tudja, mikor mehet haza, szerinte kedd-szerda korul, attol fugg, mi hogy gyogyul, a sebe meg a vagas.
Koszoni mindenkinek, hogy gondoltok ra, es 1kata neked meg azt uzeni, hogy semmikepp ne hajtsd tul magad, inkabb hagyd abba a munkat hamarabb, o is inkabb hamarabb abbahagyta volna. (Mondjuk nekik ott volt a koltozes is, szerintem az sem segitett)
Meg en is elgondolkodtam, hogy csinaljak e 1 hetet ebbol a meg 2 hatralevo hetembol...nem tudom, de meglatom hetfon es kedden, hogy faradok el, es lehet szolok, hogy inkabb elkezdenem a maternity leave-et jovo hettol.
Ezek vannak, majd o reszletesen leirja kesobb biztos. Vigyazzon mindenki magara, irjatok csajok!
Nekem is, hodd el. Most gyorsan ebedelunk egy ilyen kesoit, aztan megyunk 3.30-tol van latogatasi ido.
Utana jovok, es leirok mindent.
Olyan jo baratnoim vagytok csajok!!!:)
Huu, volt a soginom, legyantazta a labam, de mire megjott en mar bogtem, mert annyira fajt amit en elertem magamnak...:( Es ugy frusztalt, hogy nem latom a bikinivonalat, es meg be is verzett kicsit, mert rosszul huztam le:(
Na, nem nyavalygok, megyek enni, aztan jovok later:)
Ettol felek a legjobban. Szegeny Csinita kepzelem mennyire megijedhetett.
En is hasonlokkepp voltam mint te, egesz ejjel rajuk gondoltam.
Varlak a hirekkel, remelem minden rendben veluk!
Uristen!! Nem semmi hirek, en nem is olvastam teganp a forumot!! Gratulalok a kismamiknak!!!!!!!
Csinita, nem semmi gyors szules volt!! Remelem minden rendben van Veletek! Puszi
Gratulálok Csinitának remélem jól vagytok.
Anyapocak Én úgy tudom almát körtét répát édesburgonyát ehet 4 hónaposan husit ne.
Jo reggelt!
Igen, 1kata, szerintem keszulj fel, az ikrek koran jonnek:) Biztos majd neked is korabban mint 40 het, mert nem fernek a dragak!
En alig aludtam, egesz ejjel ezen gondolkodtam, remelem Csinita jol van meg a babak, majd delutan megyunk meglatogatjuk.
Jó reggelt lányok!
Úgy látszik beállunk erre: korán fexünk, korán kelünk! :-) Ádi 6kor fürdik, fél 7 fele eszik és 7 körül meg alszik, éjszaka szinte ki sem nyitja a szemét cuclizás közben, így nagyon könnyű visszaaltatni tul képp elalszik a cicin, ami nálad nem túl gyakori illetve nappal ő sosem alszik el a cicin. ilyenkor reggel meg 6 és 7 között kel! Bekapcsolom a tv-t és az 5ös csatornán mennek ezek az aranyos mesék azt nézi. :-) tegnap már előkészültünk a férjemmel a mai kajcsihoz, bekevertem a fasírtnak valót, meg bepaníroztuk a husit, meg megpucoltam a zöldségnek valót, így szinte majd csak össze kell mindent dobnom aztán ennyi. tárkonyos, pulyka helyett csirkeragu leves lesz, rántott husi, fasírt, meg kitalálok még valamit köretnek. szeretek ilyenkor "nagy" adagot főzni mert akkor legalább másnap nem kell főznöm, de van úgy h még 2 napig is kitart.
Szeretnék kérdezni valamit az anyukáktól akiknek már nagy babójuk van h mikor kezdték a hozzátáplálást és miket adtatok neki? Ádi pont 4 hónapos lesz amikor megyünk haza és szerintem készen áll a szilárd kajcsira de beleolvastam a júliusi babák fórumra és ott például nem adnak nekik húst 4 hónapostól hiába van ráírva h 4 hónapostól. Úgy gondoltam először h minden nap csak 1 kajcsit váltanék ki, egyik nap a tízórait egy jó kis gyümi péppel másnap pedig az estit egy tejpéppel, mert Ádi azért kel fel ilyen soxor mert anyatejes és azt sokkal gyorsabban emészti a pocakjuk. Amikor kapta a cseppeket a pocakfájásra akkor kiskanállal adtam neki és most utoljára az Espumisan cseppet kapta miből meg 25 csepp kell, annyira nagyon szépen ette/itta, hogy le a kalappal, sőt egy időbe egy pár csepp babateát kanállal adtam neki. aztán vettem neki egy NUKos üveget és abból iszik, de egyébként meg nem nagy "ivós" el van az anyatejjel. Ja meg még attól is "tartok" ha kimaradnak a cicizések a cicim megint be lesz dagadva, ahogy most legutoljára jártam amikor kaptam a 3hós szurit, mert kimaradt neki egy cicizés és az én cicijeim mindjárt be is pánikoltak!! :-)))
huhh azt hiszem abba hagyom a szó menést, írok egy gyors kérdést a klubba is, légyszi azt is nézzétek meg!!
mindenkinek szép vasárnapot!
Ez aztan a sokkolos hir! De megijedtem, mikor olvastam. Csinita, annyira orulok, hogy mindharman jol vagytok!!! Potyognak a konnyeim. Kepzelem mit elhettel at!
Gratulalok Nektek! Tenyleg nagyon szep neveket valasztottatok!
Sziasztok, megjottunk a vendegsegbol, finomat ettunk. Mindenkine irtam privit, aki kerte a szamot is elkuldtem. Holnap 3.30-8.00ig van latogatas, sms-t kuldott csinita, tehat mi bemegyunk, megnezzuk.
Biztos mar jobban lesz addigra...minden rendben lesz, jo istenke igy akarja, en tudom:)
Szegeny meg azt is mondta, hogy a ferje nem is aludt semmit, mert rohanniuk kellett...es hogy azt az utat nem kivanja senkinek amig elmentek a London University-bol Lewisham Hospital-ba...
De en ugy hallottam, a Lewisham jo az olyen special care unitokban, biztos mindent el fognak kovetni ertuk.
Remelem, en megnyugtatoan hangzottam neki a telefonban, bar elegge megijesztett engem is, bar szerintem jo volt neki, hogy beszeltunk. Mondtam is neki, hogy jol megelozott engem, mikor velem egyutt tervezte a szulest:)))
Na, holnap jelentkezek csajok, megyek lassan csucsukalni.
Mindenkinek szep ejszakat.
huuuuu, ez nagyon ütős hír!!! nagy-nagy gratula nekik! majd írok neki én is, még megvan a száma :)
derült égből villámcsapás.. gondoltam, na ma este már nem sok minden izgi lesz a fórumon, azért bekukkantok, erre tessék!!! :)) jajj, remélem, minél hamarabb együtt lehetnek majd a fiúkkal! olyan szép neveket választottak (gondolom, nagy hirtelen döntöttek, mert mindig azt mondta, még semmi ötletük) :)
Wow!!!!!!Sziasztok Kismamik és Anyukák!ezek aztán a NAGY HIREK:)
Fogadjátok Gratuláciomat Csinita és @ntea!!!!
Kivánok jó egészséget és sok átaludt éjszakát.
Még a hideg is kirázott ahogy olvastam Csinitát hogy ilyen váratlanul meglettek a pici fiuk...
majd mesélj ha lesz időd:)puszi
Adali en is szeretnem a Csinita szamat, kuldenek neki sms-t, legyszives kuldd el nekem is, biztosan nem banja Csinita!
Jo ejszakat mindenkinek, mi megyunk tescoba, aztan befestem anyu hajat, meg furcsizek, holnap csavargunk, csaladi nap lesz nalunk!
Huhh basszus ez ám a hír!!!! Naggyon durva! Kirázott a hideg amikor olvastam, Adali ha megtennéd h elküldöd privibe a tel számát akkor írnék neki egy sms-t!!!
Nagyon mozgalmas és vegyes napom volt. A lakás egyik felét kitakarítottam, majd elmentünk sétálni ebbe a szép időbe, majd az Asdába összefutottam egy nagyon helyes magyar párral, számot cseréltünk, reméljük lesz belőle valami, mivel nem sok barátunk van...:-((( aztán kispocak végig visította szinte az egész délutánt, éppen ezért lett kész csak a fele a lakásnak. Most fürödtünk, evett, alszik én meg neki állok előkészülni a holnapi ebédre, bepanírozom a húst, h holnap meg tudjam csinálni a lakás másik felét és felkészülni ha kispocaknak megint rossz napja lesz!!
Mindenkinek szép napot, jó hétvégét, és nézzétek az X Factort!!!
Adali tőled pedig várom a teló számot ha nem baj!!!
Pusszzzzz mindenkinek
Uhhh Adali, de jo, hogy leirtad.
Meg jo, hogy mar atkoltoztek Csinitaek! Jol lesznek a fiuk is meg O is :)
Draga Csinita!! Nagyon nagy gratula Neked bar most meg nem olvasol minket, Adali legyszives mondd meg neki hogy udvozlom!! En is biztosan meglatogatnam ha Londonban lennenk, lanyok tenyleg talalkoznunk kell!!!
Miar olyan mintha ismernelek benneteket, Adalit viszont tenyleg ismerem, szoval jo lenne osszefutnunk:)
Pussz
Csajok, kepzeljetek nagy hirem van!
Csinita most hivott telefonon, hirtelen nem is tudtam, milyen szam keres, hogy MEGSZULETTEK AZ IKREK!!!
Szegeny, kicsit meg volt meg ijedve, mert ejszaka eros menstruacios fajdalmai voltak, es bementek a korhazba, megallapitottak, hogy szulni fog, de nem volt ures inkubator, es at kellett jonniuk egeszen a Lewisham University Hospital-ba!!!! Ugyhogy szegeny most itt van nem is messze tolunk, el is megyunk holnap megprobalunk meglatpogatni!!
A fiuk allitolag jol vannak, szegeny meg nem is latta oket, csak azt hallotta, hogy felsirnak, meg hat nagyon picikek, ok lent vannak a foldszinten, Csinita meg az 5. emeleten!!! A ferje most ment haza Finchley-be, hogy valami cuccot vigyen neki, mert semmi be se volt pakolva!!!
A fiuk neve Aron es David:) Az egyiknek kicsit megvagtak a csaszarnal a kis szemhejjat, de rendben van, allitolag ez sokszor elofordul csaszarnal...juj, ha most nem mennenk vendegsegbe, el is mennenk rogton szegenyt megnezni.
Annyira nem happy most, azt mondja, nem annyira foglalkoznak vele, de mondtam neki, hogy most pihennie kell, biztos csak beken hagyjak..
Az erzestelenitest is atelte es irta, hogy most mar kezdi erezni a labait. Pedig nem is az epidural-t kapta, hanem a masikat, valami durvabb, nekem sem jut eszembe a neve most.
Azt mondta, hogy ezt nem is tudta hirtelen volna leirni sms-be, es macskabagoly neked meg magyar a szamod, tehat felhivni hosszu lett volna, igy engem tudott. Mondtam neki, minden rendben lesz, a ferje hoz egy fenykepezogepet, es majd lefenykepezi neki a kicsiket. Nem tudja, meg meddig lesznek bent, de majd en sms-ben kommunikalok vele, meg hivom, ha lesz toltoje.
Ez a nagy hir van!!!
Remelem, mindenki mas jol van.
Puszi nektek!
Koszonom cirbolya:)
Huu, nekem inkabb felelmetes, mint izgalmas, de lehet majd meg izgalmassa valik:)
Aludtam egyet delutan, mint a bebik:)
Most meg megyunk a szomszedainkhoz, ahol valami finom keleti dolgot fogunk eni, remelem... a fiu vietnami, a lany meg hong kongi:)
Mar voltak nalunk kb 2 honapja, es babgulyast csinaltunk nekik, meg kuglofot, plusz a srac ugy berugott a szilvapalinkatol,mint az alban szamara:)))
Most majd visszakapjuk lehet valami eros fuszerrel...!:)
Puszi nektek, az x faktort meg nezzetek, martamay te is!!:)
Adali ahogy olvasom a soraidat, picit irigykedem, en nagyon szerettem azt az izgalommal, kivancsisaggal es persze kis felelemmel teli erzest, amikor pakoltuk a bag-et!!
Hianyzik a pocakom es a kismamasag elmenye:):)!
Jotanacs:
a ferjeddel egyutt pakoljatok a batyut, hogy o is tudja mi hol van benne, ha keresni kell valamit, mert te ott tuti nem fogsz pakolaszni:)
szerintem 5 bugyogo eleg kell legyen, hiszen nem kell sokat a korhazban ucsorogjetek. Szerintem a baba ruha is eleg, legrosszabb esetben majd meg visz be nektek rucit nagyEndre!
Pussz
Sehol senki ma?
Mi voltunk Sainsbury-ben, hat csajok, kepzeljetek mar attol elfaradok, meg nagyon huzodik a koldokom korul, hogy egy fel orat setalgattunk a boltban, hogy mindent beszerezzunk.
Elkezdtem a korhazas taskat is pakolni. Itt ebben az orszagban ti hany szett rucit pakoltatok a kicsinek? En 3 kis body-t meg 2 rugdalozot, ami hosszu labu ujju, pakoltam, meg egy ilyen meleg kezeslabast. Plusz pelenkat mennyit a korhazba? Jajj, panikolok megint. Beraktam a maternity pad-et is meg eldobhato bugyikat (5 eleg?), megmellbetetet, torolkozot, haloinget...jaj, be se ferek!!!
Na, egy kicsit relax-elek:)
Cirbolya, akkor mar @nteat at lehet majd irnod a masik tablazatba:) Es masodik lettem!!! Juj, 40 nappal!
Remelem csinita jol van, reg nem jott:)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?