Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Sziasztok,az elobb gyors olvasas kozben valaszoltam Adalinak es a koszones elmaradt.
Ma szerintem mi sem megyunk semerre.Apa is itthon van,nincs kedve dolgozni (maganvallalkozo). :D
Megvolt a reggeli,az ebed nallunk rakottkrumpli lesz.
Jo reggelt!
Csajszi, hogy vagy, reg hallottam rolad! Mennyi idos tetszik most lenni?:)
adali!
kitartás, nincs sok már vissza!!!
Ádi pokollá teszi az éjszakákat. annyira rosszul alszik mint a legeslegelején....kivagyok purcanva. bő 1 hét és megyünk, remélem akkor jobb lesz majd egy kicsit..
én ma mosok, a férjem délelőttös, de annyira nincs kedvem semmihez. :-( főznöm kéne valamit, finom főzeékre gondoltam, tükörtojással, majd meglátjuk, remélem összeszedem magam!!! itt most kibújt a nap de iszonyat hideg lehet...
szép napot mindenkinek
Reggelt!
Mi mesét nézünk a tökösömmel:)) az ötösön ilyenkor sok van most az Olívia megy Martin akkorákat kacag rajta :DD
Jó reggelt!
meronka én úgy tudom h a Maternity leave mindenhol fix, illetve annyitól függ h a munkáltató is "ajánlhat" egy kis kedvezményt! nekem az volt h az első 6 hétben kaptam a fizetésem 90%-át és utána Maternity Leave-et ami tisztán 500font, ebből nem vonnak le adót, illetve kapsz majd még ehhez Child Tax Creditet illetve Child Benefitet, és kb a kettő olyan (átlagosan szerintem, de persze lehet több és kevesebb is) de olyan 30-40 font hetente. Mi még csak a Tax creditet kapjuk a Child Benefit igényemen még "ülnek" és akár 26 hétig is eltarthat, szóval ha tudtok akkor tartalékoljatok. Tényleg cirbolya nektek mi a helyzet a Child Benefittel? mert azt írtad h Ti is kaptatok tax credit-et.
A másik pedig h legalább 26 hetes munkaviszonyodnak kell lenned h kaphass Maternity Leave-et, amit 39 hétig kapsz. Jogosult vagy viszont 52 hét Maternití leave-re de a 39 héttől az 52dikig fizetetlen. Legkorábban a due date előtt 12 héttel kezdheted meg a maternity leavedet és akkor onnantól ketyeg a 39 heted, szóval minnél tovább húzod annál tovább maradhatsz otthon a babóval. Remélem érthető volt. Ha nem akkor nyugodtan kérdezz!!!
Jo reggelt mindenkinek!
Koszonom, remelem jobban elszel hamarosan @ntea. Nem irtad a kislanyod nevet:)
Hat a szulest magat annyira nem varom, tartok tole elegge, de a kistappancsom megpillantasat mindenkepp! Majdcsak tulleszek valahogy rajta. Meg par het es tenyleg itt lesz Kisendre:)
Pandamama szerintem lehet azt martamay irta klub-ba vagy anyapocak, nem emlekszem arrol a lanyrol.
Csajok, mar 7 ota fent vagyok, nem megy az alvas...:(
Ki mi szepet jot csinal ma? Az ido eleg szarocska, mi nagytakaritunk, (en amit tudok), meg fozocskezunk. Vegre nincs semmi erre a hetvegere betervezve. Pihenes lesz.
Meg egy kerdesem lenne lefekves elott :)
Valamelyikotok irta nemreg,hogy van egy csaj,aki nagyon csunyan beszel,fogalmaz a naplojaban, es fel is rakta ide a linket,de nem talalom,pedig szeretnem megnezzni...
Legyszi segitsetek,ha emlekeztek. Koszi. Jo ejt
Szia Adali! Elegedett vagyok veluk, a korhazban kerdeztek, hogy masnap vagy 2 nap mulva jojjon a vedono, azt hiszem hetfot mondtam, de mivel visszatelefonalt ferjem, hogy magas a vernyomasom, mar aznap kuldtek, ez vasarnap volt, aztan hetfon is jottek vernyomast merni, majd a kislany szuletese utan 5 nappal ugyancsak vernyomast merni es lemerni a babat, plusz vert is vett tole.
A health visitor csak eztan fog jonni.
Koszonom kerdesed, a kislany jol van, 3,76-al szuletett es az 5 napos meresen mar 3,95 volt, ugyhogy szepen gyarapszik. En jobban is voltam mar.
Egyebkent rengeteg baba-mama klub van (lentebb felmerult), nekunk allandoan ajanlgatjak oket, ugyhogy a health visitor fog tudni informacioval szolgalni, ha megemlititek.
Egy honap es megtapasztalod :)
Nagyon varod mar a szulest?
Nagyon kellemes,pihentető éjszakát kívánok a mamáknak és a babáknak!:-)
Olvaslak benneteket és gratulálok a már lassan teljesen szobatiszta lánykánkhoz és a fogakkal sikeresen megküzdő babákhoz!:-) ☺ ♥ ☺
Milyen ugyes a kicsi lanyod edinaanglia. Ne haragudj, mi is a neve?
Mar tiszta nagylany lehet, hogy igy tud ejszakazni pisi nelkul:)
Csajok, a nagy egeszseges kajarol annyit, hogy McDonalds lett belole:((
nulla orat - azaz nem garantalnak semmit.
jo vicc, ugysem irom ala.
Sziasztok! Megprobaltam visszaolvasni. Aranyosak vagytok, h emlekeztek ram. :) En is megproballak megismerni titeket.
Haaeen: A te problemad nagyon ismeros. Most en is vmi hozzaertot keresek, aki elmagyarazza, h mi alapjan szamitjak ki a maternity leave osszeget. A ceg felrebeszel, a goverment oldalan tok mast olvasok. A szerzodesem levettek 40 rol 35 orara. Eddig ugy tudtam, h a szules elotti 15.hetig van a relevans idoszak, ami alapjan a maternity-t szamitjak. Azaz ezen idoszak elott 8 vagy 12 het atlagkeresetet veszik alapul bonusszal, holiday-jel, tuloraval. A no az office-bolmeg azt allitja, h csak akkor tudja kiszamolni az osszeget, ha a 28.het utan elkuldok vmi hivatalos papirt a szuletes tervezett datumaval. Es allitolag a "contracted hours" szamit, nem a penz. De ha elmegyek betegszabadsagra, lehet elesek a juttatasoktol, hiaba vagyok ott masfel eve. Azt nem mondta, mi az a "lehet". Csak felremagyaraznak. Raadasul ma a kolleganom, aki 2 eve szult, azt mondta, h neki a maternity leave elotti 3 honapot szamoltak be. Magyarul hiaba dolgoztam sokat, ha leesek a labamrol az utolso honapokban, elbukom a penzem, pedig a torveny szerint az utolso 15 het nem veheto figyelembe. egyebkent meg 38-39 orat dolgozok, nem 35-ot.
Tud valaki valamit arrol, h van-e altalanos torveny a MATERNITY LEAVE osszegenek kiszamitasara?
sziasztok lanyok.
ma voltam a 16 hetes midwife talalkozon, ha nem lett volna, akkor sem vesztettem volna sokat :) szerintem a midwife azt hitte, hogy en nem beszelni angolt, es tagoltan, lassan, mutogatva kerdezgetett. ilyenkor sosem tudom, szoljak, hogy en nem lenni hulye, csak kulfoldi, vagy csak bologassak. veletek ilyen elofordul? mit szoktatok tenni?
pandamama, olyan jo lehet neked, hogy vannak itt baratnoid! nekunk senkink nincs, se angol, se magyar.
Adali, de jo neked, hogy mar csak 5 nap munka. nekem a fonokom most kezd "furcsan" vislekedni. kertem januarra 2 het szabadsagot, lehet nem kapom meg, csak a szajat huzta + mult heten adott uj munkaszerzodest, nulla orasat :S en, mikor itt kezdtem mas fonokeink voltak, 40 oras szerzodesem van toluk, ami ugye ervenyes.
most azt nem tudom, hogy a mostaniak tudnak-e rola, es nem tetszik nekik a 40 ora, vagy nem tudjak, hogy van szerzodesem, es csak jofejek akarnak lenni, hogy adtak egyet. amint rabolintanak a januari szabadsagomra, elarulom nekik, hogy nem irom ala az uj szerzodest. csak annyira nincs kedvem csatazni...
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?