Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Paracetamol tartalmu tablettakat lehet szedni, en panadolt szoktam, Wicks First Defence nevu orrspray-t, megkerdeztem anno a midwife-ot, azt mondta oke egyszer ketszer nyugodtan. Na, nekem az nagyon bejott, mert amikor ereztem, hogy kezdek beteg lenni befujtam minden reggel vagy 3 reggel, es elmult. De a tested amugy is termel antibody-kat a baba miatt, tehat ne aggodj nem lesz ez komoly szerintem.
Meg rengeteg forro tea citrommal, kamillas vagy sos gozoles.
jo reggelt lanyok.
en is nagyon csalodott vok az X-Factor miatt, szerintem tutti fixed. Nem hiszem el, hogy katie minden heten igy vagy ugy megmenekul. azt olvastam amugy, h jovo heten mar 2elengedik" mert ugye a final 8 megy az x-factor turnera, es az fejenkent 100.000 font, ezzel akarjak "vigasztalni" katie-t, mert ugye neki volt az usa-ban egy lemez szerzodese, de azt toroltek, hogy johessen X-factorba.... Szoval teljesen meg van ez is jatszva :(
Mas:
Betegszem meg, remelem, csak megfazas nem influenza. Mit lehet ilyenkor szedni? Nekem itteni gyogyszerek kozul csakis a day nurse es a night nurse szirupok valtak be eddig, semmi mas nem hasznalt. Esetleg vki tudja, hogy ezeket lehet-e inni terhesseg alatt? Lehet elmegyek majd ebedszunetben a Bootsba, megkerdezem, eleg vacakul vagyok, valamit muszaj lesz szednem sajnos :(
Jo reggelt csajok!
Hat ez az x factor tenyleg egy shame volt! Szarok is voltak az eloadasok tegnap, most meg meg ez is!
Jaj, anyapocak sajnalom, biztos szepen majd beall, nemhiaba mondjak, hogy nem a terhesseg a legnehezebb, hanem az elso ev, latom neked tenyleg ez igaz...:(
Haaeen, de izgi, vigyazz nagyon magadra, es legyen szep holiday-etek! Nagyon izgi, amikor bejelentitek! Meg a tesodek se tudjak??? Tok jo, ugyesek vagytok! Mennyi is vagy?
Hat Kisendre remelem meg kibirja az a minimum a november 25-e! Kepzeljetek, ha nem birna, alig egy hetem lenne elotte pihenni:)
Kicsit ma elaludtam, ugyhogy mennem is kell keszulni, mindenkinek szep hetfot:( (huu, ez hulyan hangzott, egy hetfo hogy lehet szep? - ja, haaeen-neked szep:))
jó reggelt,
én vgyok az első és azt hsizem ezt a reggeli kelést kevesőtök tudja felül szárnyalni..:-)
viccet félre téve annyira be vagyok rágva a fiamra, nem aludtam semmit egész éjszaka, én nem értem. ne nézzetek hülyének de egyszerűen úgy érzem h mindent megteszek neki, sétálni viszem, játszok vele, most már ilyen foglalkozásokra is megyünk, meséket nézünk, nevetgélünk, és egyszerűen nem "kapok" vissza semmi jót. olyan szélmalom harcot vívok. kb 1-1,5 hónappal ezelőtt olyan szépen beállt, h 6kor mentünk fürdeni és 7re aludt és csak éjfél körül kelt fel először, majd utána 3 óránként. Most is "követeli" a 6órás fürdést, nem viccelek, elkezd sírni 6 körül, játszik a kádba, majd még 7 előtt elalszik, aztán majdnem óránként fent volt tegnap például, rajtunk elaludt a nappaliba, nem volt semmi baja, és ahogy letettük azonnal felébredt. nem hiszem h fájt volna neki valamilye, mert nem olyan sírással sírt és amint hagytam sírni egy 5 perc múlva elaludt. nem tudom, teljesen tanácstalan vagyok, pedig már annyira "örültem" h kezdtek jók lenni az éjszakáink. az biztos h ki¤¤szok ma vele, nem fogom aludni hagyni....de szerintetek ez is megoldás? régebben úgy volt h minnél többet aludt napközben annyival könnyebben aludt éjszaka. most ezt nem hiszitek el, nézi a tv-t és 3as erősségű földrengés van nálunk, mert a gyerek annyira mozog/táncol a babahordozóba. kérdezem én: mi a fene fáj neki??? SEMMII!!!
kész vagyok csajok, mint a lecke, lehiggadok és akkor jövök majd még írni! szép napot!!
Haaeen ,jo utat es sok oromet a nagy hir bejelentesehez!
Jo ejt,lanyok!
Nekem Katie pont az egyik kedvencem,
Es Aiden stilusat abszolut nem birom..(legalabbis az alapjan,amit eddig lattam,hallottam belole) ,viszont nagyon durvan jol enekel!
Kepzeljetek,tegnap a buliban ket no (kb 50-60 ev kozottiek, eskuszom!!) leszolitottak minket,mert azt hittek az egyik sracra a tarsasagunkbol,hogy a Max az X faktorbol.
Ma megneztem a tegnap esti adas felvetelet,es jee,tenyleg ugy nez ki az a srac!
Amugy en nem tudom,ki esett ki, mert nalunk ma este meccsnezes volt :) ,majd holnap nezem meg felvetelrol, de azt sem banom,ha elaruljatok, sporoltok nekem egy kis idot.
:)
Ezek szerint nem Katie... mert haaeen mergelodott.
:)
Nekem is fajt oldalt a hasam, mikor mondtam az orvosnak (megnyomkodta), azt mondta, hogy az izmok... azert emlitsd meg a midwife-nak!
Kellemes utazast! :)
ja, es hogy ne csak a gyomorszajfajasommal kuszkodjek, elkezdett szurni a bal petefeszkem korul. ez normalis? egyre erosodik, foleg ha setalok.
de nem panaszkodom, holnaptol szabin vagyok :) megyunk Romaba a hugomhoz, onnan meg haza par napra. most fogjuk bejelenteni otthon a nagy hirt :) a szuleinken kivul meg mindig senki nem tudja, hogy babat varok.
25-en este mar itt is vagyok, Adali remelem Kisendre is kibirja meg addig a pocakodban, es a tobbieknek is sok erot es ataludt ejszakat kivanok :)
aaaaaaaaaaaaaa, soha tobbet nem nezek x factort!!!!
Aiden a kedvencem. a hangja, es ahogy/ amiket enekel, az pont az en stilusom. eddig nagy Simon Cowell fan voltam, de mostanaban ugy ugral, ahogy Cheryl futyul...
En kb a 24. hetig tudtam haton akludni, illetve sokszor ott ebredtem fel. Hason semmikepp nem tudtam, de en elotte se aludtam sose hason, te hogy birsz meg ugy?:)
Azt olvastam, hogy ha amikor haton fekszel elkezdesz asitozni es sokat, akkor az nem jo a babanak, mert nem jut eleg oxigen, de nekem sose volt asitozas ugy.
A gyomorsav olyan mint a hanyinger nekem, olyan mintha rengeteg vizet megittal volna, es utana lehajoltal volna, es feljott volna a cucc ugy...volt mar olyan neked? Huuu,e z se hangzik jol ez a gyomorszaj fajas:(
Csajok remelem Katie vegre kiesik..
sziasztok.
legyszi, magyarazzatok mar el nekem, milyen erzes, ha valakinek eg a gyomra vagy sok a sava. nekem evente 2-3x van olyan es kb. egy hetig tart, hogy a gyomorszajamnal brutalisan faj, mintha ki akarna lyukadni, marja valami, es alig birok kiegyenesedni. na, ma is ilyen tuneteim vannak, szenvedek egesz nap :( + ejjel is szarul aludtam, 4x voltam pisilni, hajnalban mindket vadlim begorcsol, es raadasnak eberen aludtam, mert mindenhol azt olvasom, hogy haton aludni mennyire veszelyes a babara nezve a 16. het utan. en meg hason elalszom, haton ebredek. szerintetek ebbol tenyleg lehet baj vagy ez csak ijesztgetes?
Sziasztok! Jo pihizest nektek a hetvege hatralevo reszeben. Meg par honap es en is megelem, h nem kell dolgoznom vasarnap is. Ez a leghajtosabb nap. :S
pandamama: szerintem, a mustartol nekem nem tobb vagy kevesebb gyomorsavam lenne, hanem kitaccsolnek. :)
Most kaptam egy papirt, amin elvileg a torvenyes maternity leave szabalyzat van. Beleneztem, es az, amit eddig hittem es amit irtatok. A ceg meg tok maskent csinalja. Majd atolvasom jol, ha lesz egy kism idom.
Holnap megyek ultrahangra, de ezuttal nem az enyemre. Egy kolleganomet kiserem, aki harmasikreket var... vagyis most fog kiderulni, h megmaradtak-e eddig...
Cirbolya, Mark is sokat aludt oltas utan, de o is csak aznap, nem napokon at...
Szerintem nincs okod az aggodalomra, az alvas szerintem rosszat nem jelent, de a biztonsag kedveert rakerdeznek a health visitornal.
Bar biztosan o is csak azt mondana, hogy szerencses vagy :)
Adali, az etkezesek utani gyomoregesre/savtultengesre olvastam egy olyan kis praktikat,hogy eves utan egyunk meg egy kiskanal mustart.
En nagyon csodalkoztam, gondoltam,na az majd meg tobb savat csinal, de kiprobaltam,mikor terhes voltam,es bevalt.
Probald majd ki,hathogyha...
Huuu, te szegeny:)
Milyen rendes a parod! Meg leves meg satos rud!!
Az enyime is fozott kinai kajat, hu, nagyon fincsi volt. Ha kell a recept cirbolya, ez megint valami isteni!
Nekem meg varnom kell a berugos bulikkal egy darabig, mar nem is tudom, mikor voltam keszen piatol:)
Na, megyek bebujok kicsit az agyba, felteszem a labam. Irjatok tobbet csajok!
Jo reggelt :)
Kepzeljetek, Attila most vitte el az occsevel Mark babankat setalni ,meg vasarolni a tescoba.
Tok jo, en meg pihizek.
Egesz nap, ugyanis reggel ota mar haromszor rokaztam, mert tegnap buliban voltam, baratnom szulinapi bulijan, es eleg alaposan sikerult leinnom magam...
Nagyon regen voltam ilyen rosszul, sot alig volt par ilyen alkalom az eletemben, nehany emlekezetes eseten kivul semmi komoly, nem vagyok az a sarban fetrengosre lereszegedo fajta, minden tudatmodosito szer nelkul is tudom elvezni a bulit, de azert nem mondom,hogy megvetem az italt ilyen alkalmakkor.
Na de most iszom a levet rendesen a tivornyanak, bar mar jobban vagyok, delutan aludtunk egyet Markkal, az is segitett, meg a ket tanyer leves,amit Attila felhozott nekem.
Olyan jofej, nemhogy nincs kiakadva, meg apol is, meg a Markot is elviszi magaval.
Hoznak nekem fincsi sajtosrudat.
hahoo csajok!
egy fokkal jobb éjszakánk volt, és ma Ádi kőkeményen betartja a 4!!!!!!!!!!!óránkénti evést, egyébként az elmúlt 1 hétben észrevettem h inkább napközben csúszik az etetés.
Adali: én most küldtem Csinitának egy sms-t, de szegényem még nem írt vissza. Azonnal írok itt a fórumon ahogy visszaírt!
Mi reggel 7kor keltünk, én már bepaníroztam a husit, férjem rántott húst "rendelt", meg finom tyúkhúslevest, meg csinálok neki megint madártejet. Kispocakkal voltunk több mint 1 órát sétálni.
Jajj csajok mit szóltok az X faktorhoz, szerintem nagyon gyengusz volt ez az Elton John est!
Mindenkinek szép vasárnapot és finom kajákat!!
Sziasztok, "tuleltem" a savas estet-ejszakat, ennyire rossz sosem volt meg:( Maskor tenyleg nagyon kell vigyazni, mit es mennyit eszem:(
Ma a ferjem csinal wok-ban kinait, zoldsegekkel, remelem, nem lesz tole sok savam...de majd keveset is eszek.
Szerintem se aggodj Dorka miatt cirbolya, mondjuk en meg nem tudom ezeket, de szerintem normalisnak hangzik oltas utan, kicsit bagyadtabb, nem?
Remelem csinitaek jol vannak, azota nem hallottam roluk.
szevasztok, akkor en meg a masodik:)
nem hiaba, keltenek minket a babak......
Csinita asszem 30 hetes volt amikor bekoszontek a fiuk:)
Sok sikert nektek, nagyon jo a hozzaallasod:)
Jo ejt csajok, pihenjetek sokat.
cirbolya! Ádi is aludt de csak aznap amikot megkapta a szurit utána meg visított mint állat, szerencsés vagy!!!
tejcsi: üdv újra köztünk és megy a drukk!!! pussz
Koszonom, megvagyunk. Holnap keritest javitunk. Visszarakjuk, amit a szel megbontott a heten;) Egyebkent "odalent" teljesen jol erzem magam. Karacsonykor utazom haza, megyek majd dokihoz, aztan ev elejetol nekilatunk megint:) A doki fel ev varakozast javasolt, de legalabb 3 honapot. Ahogy kiszamoltam, mire megint nekilatunk ujev utan, lassan mar negyedik honapja lesz a tortentek utan. Beres cseppet szedek, hamarosan elkezdek terhessegi vitamint is szedni, es megprobalok nagyon pozitivan hozzaallni a kerdeshez. Megprobalok nem a multon sipakolni... Persze eszembe jut neha, de hala istennek nem tort meg nagyon lelkileg... Te hogy vagy? Izgulsz nagyon? Irtad hogy magat a szulest annyira nem varod. Erdekes modon, en azt is nagyon. Magat az esemenyt, tortenest, es a veget:)
Nagyon sokszor eszembe jut Csinita is. Hogy meglepodhetett szegeny, hamarabb jottek a fiuk. Mennyivel is pontosan? Szegyellem bevallani, de nagyon sokat nem olvastam vissza...
Sziasztok!
Gondoltam, beugrok megnezni mi ujsag veletek... Hatalmas gratula Csinitanak es @nteanak:) De ugy latom heteken belul erkeznek a kovetkezo babak:) Szurkolok a leendo anyukaknak.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?