Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Biztosan edesek igy is ugy is! :) De tuti hamar kikerul David is, es akkor vegre kapunk kepeket, de jooo! :))) Es ha kikerul utana meg meddig kell bennt maradniuk? Mikor viheted haza Oket?
Probalok sokat pihenni, csak amit muszaj azt vegzem el. Tegnap peldaul meg sem tudtam mozdulni, ugy feszitett a koldokomnel, ilyenkor ki sem tudok egyenesedni.
oOOOOoooo, csinita, tegyel mar fel kepet...:)
Csajok, hogy vagytok, nekem szar ejszakam volt megint, es betegebb vagyok, mint tegnap:( Menszis fajdalmak mentek, Kisendre egesz ejjel nyujtotta a vegtagjait ki, es a hugyholyagomon ugralt...
Biscuit valami hir?
Tennek fel kepeket, de majd inkabb egy kicsit kesobb, mikor mar David is kikerul az inkubatorbol, mert akkor normalisan fel lesz oltoztetve, ugy, mint Aaron. Olyan kis edes azokban a pici ruhakban!
Jol van, ne aggodj a kilok miatt, nagyon vigyazz Magadra es tenyleg ne eroltesd meg Magad, most mar CSAK pihenj! Ikreknel teljesen mas, mint egy babas terhessegnel, ezt most mar tudom!
Jo ejszakat! Puszi
Milyen szepen nonek a fiuk, szerintem hamarosan David is kikerul az inkubatorbol. :)) Biztos nagyon jokepuek, mar nagyon kivancsi vagyok rajuk! :)
A 10 kilo nalam azert sok, mert nem csak a pocakomra megy. Meg Te ugye elegge vizesedtel, azert is lett +17kg, en viszont nem is vizesedem.
puszi Neked is, jo ejt!
Sziasztok Lanyok!
Itt vagyok, csak nem tudok mindig mindent elolvasni, mert nincs idom!
Adali, mar csak 1 het, te jo eg! :)) Hidd el, minden rendben lesz!!!
Biscuit, bar Teged nem ismerlek, de Neked is mar csak par nap es megszuletik a babatok!
Csajszi, orrdugulas nekem vegig volt sajnos, raadasul, amikor ettem, akkor ugye ragas kozben alig kaptam levegot az orromon. Ennek mar vege! :))
Kata, a plusz 10 kilo 25 hetes ikerterhessegnel nem sok! En osszesen 17 kilo plusznal tartottam, mikor megszulettek a fiuk 30 hetre. Es egyaltalan nem voltam elhizva, az mind csak a pocakom volt. Mar rogton szules utan 2 hettel ugyanannyi kilo voltam, mint a terhesseg elott, 57 kg. Ugyhogy rolam minden lement.
Meronka, elerzekenyultel Te is a torteneten? Amikor irtam Nektek, akkor en vegig sirtam, meg most is ha visszagondolok. De a lenyeg, hogy minden jol alakul.
A fiuk jol vannak, Aaron mar 1840 gramm, David 1460 gramm. Aaron mar ilyen kis cotbed-ben van, David meg inkubatorban, de mar nem sokaig. Azt mondjak, hogy nagyon szep, egeszseges kisfiuk, szepen fejlodnek! Olyan kis jokepuek am! :))
Puszilok Mindenkit!!!
Meg az az ici-pici nyers hal is ami egy sushiban van?
Az a vicces, hogy nagyon nem szeretem a halat, csak a sushit. De itt is korszakaim vannak. Egy ideig eszem minden nap, aztan jo idore nem kell. Most megint kene :SS
Meg talan csak nem halok ha nem eszem meg, de amikor ANNYIRA jo lenne...
Nah, majd vigasztalom magam egy fini paprikas krumplival holnap. Csipos kolbaszos, nokedlis - ahogy illik ;) Nem epp sushi, de ha nem lehet hat nem lehet :(
A programozott csaszar akkor van, ha valamilyen korulmeny miatt nem lehet a babat vagy veszelyes azt termeszetes uton megszulni, mint pl ikreknel, ami veszelyeztetett terhessegnek minosul, vagy mint pl nalam, hogy kiderult, hogy a baba popsival van lefele...
Ilyenkjor van programozott csaszar, de ha ezek a babak ugy gondoljak, hogy megis hamarabb jonnenek, vagy egy normal termeszetesnek indulo szulesnel van valami problema, akkor emergency csaszar van, gyorsban. Tehat ha pl. most nekem jovo pentek elott jonne a babom magatol, akkor rohannank, es valszinu emergency csaszarral vennek ki. Olyankor vannak fajasok is ugye, mert beindulnak.
sziasztok! visszaolvastam egy kicsit, es jol megsirattam Csinita tortenetet.
Lehet, h buta kerdes, de mitol fugg, h valakit progaromozott csaszarra rakjanak? Az ikreknel meg ertem, de egy babanal mikor is hogy derul ez ki?
En jo nagy adag tatar beefsteak-et ennek, sok sok csipos paprikaval es zoldseggel....
csak hat ugye az is nyers.....:S
peedig uh....de jo lenne:D
haaeen, ki tudja, lehet, hogy bejön az álmos és egy gyönyörű fiúcska lesz :) az a babona elég bizarr, brr, butaság!
adali, ismerős érzés :)
csajszi, a nyers hal azért elég rizikós. de ha meghalsz, ha nem eszel, akkor max. nagyon biztos forrásból, megbízható étteremben egyél. másféle hal nem jó? :)
Jaj, de aranyos vagy haaeen!! Ne aggodj mar, biztosan szep kisbebid lesz, akkor is, ha lany, ha fiu...de en is megalmodtam, hogy fiu, ugyhogy lehet, hogy az...:)
En ezt a babonat nem is hallottam meg, ne foglalkozz vele!
Csajok, megyek felteszem a labam...kicsit olyan erzesem van egesz nap, hogy becsorog a pisi, ha nem tartom "ott" a kezemmel...ugyhogy most "fogdosom" magam:)
sziasztok.
Adali neked mar tenyleg csak egy het?!?! ez komoly :))
biscuit neked meg kitartast, biztos jon mar a baba nemsokara.
nezegettem a tablazatunkat es eszrevettetek, hogy mindenkinek van "parja"? Adali, biscuit es Moncsi, majd Meronka, kostyi es 1kata, ezutan pedig Csajszi es en fogunk kb. egy idoben szulni, ha minden jol megy :)
kepzeljetek, ma azt almodtam, hogy voltunk UH-n es en nem mertem a monitorra nezni, mert feltem, hogy valami csufsag lesz a babam arcan, aztan megis osszeszedtem minden batorsagomat es raneztem a monitorra, ahonnan egy gyonyoru szep boru, kekszemu kisfiu nezet vissza, es tudta, hogy en vagyok az anyukaja. tisztara meg mindig az alom hatasa alatt vagyok. "igazi" kisfiu volt, nem UH felveteles, hanem elethu, fenykep szeru.
eddig ugy hittem lanyom lesz, de most elbizonytalanodtam :) amugy az almom visszavezetheto, hogy most mikor otthon voltunk total beparaztattak az "oregek", hogy ha valamit megkivanok, es megfogom az arcomat, akkor foltos, szemolcsos, csuf lesz a baba arca. persze en ezt hulye babonanak tartom, jot nevettem rajta, aztan most meg annyira hulye vagyok, hogy banom, hogy szegeny mamat kinevettem, es remelem nem lesz cserebe ez a buntetesem.
jaj, igy leirva is olyan hulyeseg, de nem tudok szabadulni a gondolattol :((
Lanyok, sushit TENYLEG abszolut nem lehet enni?? Az a 2 deka hal annyira gazos lenne?
Meghalok egy hete egy adag sushiert :((
Na meg is ebedeltem...csak a torkom ne fajna...:(
Macskabagoly, hogy van Lori? Vannak felteve ujabb kepeitek? Meg is nezem..
Cirbolya, hogy van Dorkanak a konnyezese?
Biscuit azert en ugy erzem, te a jovo het elejen mar mesz:) En meg a vegen.
lányok, ez tényleg nagyon izgi már, drukkolok nektek!!! minden jó lesz. biscuit ne aggódj tényleg, jó kezekben leszel biztos. gondolj arra, ha bármi gond van, pillanatok alatt tudnak akcióba lépni. de nem lesz. a fájdalmat meg elfelejted utána. nekem nagyon gyorsan repültek az órák, csak perceknek tűntek, miután elkezdődtek a fájások.
én is ittam a teát, elvileg az utolsó 4 hétben kell, de nincs bizonyítva a hatásossága azt mondják. lehet, erre a pár napra már mindegy. ismerek olyat aki nem ivott és simán megszült..
Ugye nekem nem kell csaszarhoz? Ezt nem tudom eldonteni...:(
Ne felj, tok szep lesz a szulesed!
Remelem az enyem is... mar en is olyan turelmetlen vagyok...meg a vegen egy nap megyunk, csak te Lewishamba, en meg Farnborough-ba:)
Az utobbi par napban mar biztosan ereztem hogy lennt van a fejecskeje, ma meg mar olyan kesszuras szeru fajdalmaim vannak odalennt neha, alig tudok akkor menni . Szoval gondolom mar lehelyezkedett, de nem hiszem hogy engaged, mert meg rengeteget ficereg. Jaj de kezembe tartanam mar :) Koszi a biztatast Adali, tok kedves vagy, mert eddig akarkinek emlitettem ebeli felelmeimet, mindenki csak lehurrogott hogy milyen silly vagyok.
Csajszi hat a malnalevel tea az eddig kimaradt az eletembol, de azert, mert biztos voltam benne, hogy elobb fog jonni, mivel nagyon sokat kemenyedtem vegig a terhessegem soran, szoval eszembe se jutott hogy esetleg nem jon elobb, de kesobb :) Asszem ma beszerzek egy adaggal, proba szerencse :)
Huhh Adali, ez a mondat nagyon utos volt, hogy jovo heten ilyenkor lesz egy kisfiad :)) Hogy eltelt az ido!! Biztosan minden rendben lesz, ne aggodj :))
Biscuit, jol erzi magat a babad bent az teny :))
Iszol malnalavel teat? (azt iszunk szules elott csajok, malna level tea??)
A kemenyedesed tok normalis, a midwife-om mondta multkor, hogy a vege fele a meh nagyon erzekeny, akar attol is osszehuzodhat, ha csak tapogatod sokat a pocid, es ha a baba mozog, akkor meg fokent. De ez meg nem az igazi fajas, mert az jon, mindenfele dolog nelkul es erosodik idovel...
Eleg sok csaszarrol hallok mostansag, tag vagyok egy teljesen angol nyelvu kozossegnek is neten, es ott majdnem a fele a lanyoknak, akik szulnek mostanaban csaszarral vegzik be. En nem vagyok ellene, mert ha kell, akkor kell, ugyis a vegeredmeny a fontos. Es meg kell mondjam oszinten, mivel a legtobb baratnom is csaszaros volt, a csaladom is tele van vele, en sokkal jobban felek a termeszetes uttol :( :(:(
Jaj, biscuit, ne irigyelj, en szerettem volna termeszetes szulest, inkabb kivarnam...:(
De ha mar igy alakult, igy alakult...nekem utana lesz sok ido a recovery, nektek meg elotte a varakozas...
Nekem erdekes ez a kemenyedes: Ha kemenyedik, ugy erzem, a baba kinyomja mindenet, es nagyon kemeny a kis feje meg laba, es akkor van a menszis fajdalom...erdekes... szerintem akkor kemenyedik be a mehem, es mozdulni meg nem birok...
Drukkolok neked, igyal malnalevel teat...
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?