Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Most lehet hogy beleulok egy kad meleg vizbe, hatha elmulik, tenyleg aludnom kene egyet.
Anyosom ittmaradt, atfoglaltuk a jegyet holnapra...ki tudja akkor el tud e menni...:(
Igen, igy elvisszuk a midwife-hoz is...becsodolunk harman hozza, ferjem, anyosom meg en:)
Hat ugye csak lexikalis tudasom van, azt olvastam, h a vegen keveset mozognak - ha be vannak fordulva. De Kisendre nincs, nala lehet mas a helyzet, nem? Amugy biztosan jol van a fiatalember :) Elkepzelheto, hogy mar jonne, hiszen nagyon ritkan erkeznek a babak a kiirt idopontra. Kicsit korabban vagy kesobb volt ovulacio maris 1 hettel csuszik, plusz tenyleg ritkan jonnek pont 40 hetre :) De ne agodj, egesz biztos fel vannak a korhazban keszulve mindenre, tudjak ok, hogy 39. heten sot mar elotte kicsivel siman johet a baba barmikor :)
Szted panadol nem segitene? Eleg useless "gyogyszernek" tartom, de hatha, nem?
Nincs terhesparnam, egy parnat szoktam betenni a ket labam koze, amugy mas nem nagyon kell, legalabbis ugy erzem...
De ez a fajas igazan elmulhat, mert akkor kimerulok teljesen dec 10-ig, ha ez lesz...:(
Edes kis pici bogaram remelem jol van odabent...kulonben nagyon sokat mozog is, lehet mar jonne? Vagy akkor lassulna inkabb a mozgasa?
jo reggelt lanyok.
1kata, sajnalom, h annyi gyogyszert kell szedned, ne aggodj, rendben lesz a baba, tudjakmit irhatnak fel Neked. Lehet, a vernyomasod a sok aggodastol ment feljebb, probalj meg kicsit pihenni, relaxalni.
Adali, sajnos nemtudok Neked segiteni tapasztalat hijan, de eleg gaz, hogy nem tudsz fekudni meg aludni a fajdalomtol. Hasznalsz kismama parnat? Baratnom szerint az nagyon jo, sokat segit. Persze vszinu Nalad Kisendre a "ludas", lehet amiatt, hogy nem fordult be. Nyomja fent a tudodet is, levegot azert kapsz? Szegeny. Hamarosan vege, kitartas (tudom, konnyu mondani) :)
Csajok, 2 es fel orat tudtam aludni...:(
3tol fel 6-ig!
Iszonyu menstruacios gorcseim voltak, de nem tudom, hogy ezek mik, de fekve a legrosszabb barmelyik oldalt, ketszer kellett mennem nagyvecezni, nem tudom, nem hasmenes, definitely menszis gorcs, de tudott nagyon fajni. Es hiaba mertem volna, nem ugy jonnek, hogy idokozonkent, hanem folyamatos tompa fajdalom, ami neha elegge erosse valik, aztan visszamegy tompaba... nem tudom mi lesz, nem fogok tudni aludni mostmar 10-ig?
Raadasul a ferjem most vinne ki anyosomat a repterre, ha nem lenne zarva Gatwick, mindjart hivom oket, mi van, o menne mindenkepp (anyosom), de nekunk midwife-unk van 2.15-tol, nem tudom, hogy erunk oda, lehet el kell mennem busszal...
Csajok mi ezx a fajdalom, mit csinaljak? Most is folyamatosan van, nyom mindent lefele, mozog a babo, szegenykenek anyira nincs helye, tiszta kemeny a hasam...:( nem erzem jol magam.
Igen a spinalishoz sokkal kevesebb gyogyszer szukseges, mert joval melyebbre adjak, kozvetlen az agyvizbe.
Adali, nem nezik meg majd megegyszer kisendret, hatha sikerul megis megfordulnia?
25 hetesek vagyunk.
A spinal egy tuszuras a gernicbe, az epiduralis meg sokaig megy es lehet top-up-olni nem? Nekem itt van leirva a csaszaros cuccaim kozt:(
1kata vigyazz magadra, meg a fiukra, mennyi idos vagy?
Koszonom! :) Sajnos nem sok jo van, mar tobb mint 2 hete eleg beteg vagyok nem javul, a fulem is begyulladt, nem hallok ra semmit. jo sok gyogyszert kell szednem, es ma meg a vernyomasra es irt a midwife fel gyogyszert mert nagyon magas lett. Aggodom nehogy valami baj legyen a fiaimmal a sok gyogyszer miatt...
Megneztem en is a kis Dorkat, nagyon edes, gyonyoru baba. :))
Csinita ezuton is gratulalok Nektek, Istenem engem is a hideg raz ahogy olvastam mennyi mindenen kellett keresztul mennetek, nagyon ugyes voltal, a sracok is igazi hosok:):)!!
Millio pussz, vigyazzatok magatokra!
Jaj, de jo, hogy itt vagy ujra draga!!!:)))
Puszi nektek, nagyon ugyesek vagytok!!!
Na, akkor jott az az anaszteziologus. Mondta, hogy spinal erzestelenitest fog adni, nem epiduralt. Na, akkor elkezdtem vele kiabalni, hogy nekem azt ugyan nem ad, de mondta, hogy maskepp nem fog menni. Elmagyarazta szepen, hogy hogyan lesz, mit fogok erezni stb. Kozben megint hallottam, hogy beszeltek a tudoerlelo injekciorol, hogy mar keso es nem kaptam egyet sem, nincs ra ido! Toltak a mutobe, ferjem jott velem. Ott mar ugy remegtem, mint a nyarfa level, nem tudtam abbahagyni, nagyon fajt, mar csak tul akartam rajta lenni! A mutoben 20 ember volt rajtunk kivul! Jott a spinal, 3-an fogtak le, a doki meg szepen beadta a gerincembe. Ereztem, de nem fajt. Pillanatok alatt elkezdett zsibbadni a labujjamtol egeszen a mellem alattig. Utana mar nem ereztem semmit. Kivettek a pesszariumot. Az egyik doki mondta, hogy mar fel is vagtak. Aztan egyszer csak meghallottuk Aaron-t, ahogy felsirt! A ferjemmel egymasra neztunk es elsirtuk magunkat, mert mi nem szamitottunk arra, hogy felsir, azt hittuk, hogy az ilyen koraszulott kisbabak nem sirnak meg. Nagyon jo erzes volt hallani Ot! Ra 2 percre megint hallottunk egy felsirast, O volt David! :))
Aaron 1400 grammal szuletett november 6-an delelott 11.03-kor, David 1270 grammal, 11.05-kor. A ferjemnek megmutattak Oket egy par pillanatra, de nekem nem, mert vinni kellett Oket az Neonatal Intensive Care Unit-ba. Engem szepen osszevarrtak, aztan vege is volt. En aztan csak este 8-kor lattam a fiukat, akkor levittek egy toloszekben megnezni Oket! Hat, azt nem kivanom egy edesanyanak sem, hogy igy lassa a gyermeket/gyermekeit. Mindketten tele voltak bekotott foilakkal, fecskendokkel, mindenhonnan csovek, vezetekek logtak beloluk, semmi nem latszott a fiukbol. Nagyon sirtam, de mindenki mondta, hogy minden rendben lesz, mert nagyon egeszsegesen es nagyon jo allapotban szulettek! Azon az osztalyon nagyon rendes volt mindenki es tenyleg profi csapat van ott! 18 napig voltunk Lewishamben, aztan 24-en atszallitottak a fiukat eszak Londonba, a Barnet Hospitalba, azota en is hazakoltoztem es minden nap bejarok Hozzajuk! Nagyon szepen fejlodnek es most mar tudom, hogy minden rendben lesz Veluk!!! Gyonyoru szep kisfiuk, csak kicsit nehezen indult az eletuk, de megerte minden szenvedes es siras, mert Ok jelentik nekem a Vilagot!
Most egyenlore ennyit tudok irni es ne haragudjatok, ha nem valaszolok valakinek, de sokat gondoltam Ratok es tenyleg koszonom a szep szavakat es hogy gondoltatok rank. Amint lesz idom jelentkezem. Puszilok Mindenkit!
Csinita!!!! :))))))
De jo, hogy itt vagy ismet!! Megint nagyon gratula es annyira orulok, hogy vegulis minden jol alakult. Teljesen elerzekenyulve olvasom a torteneted, ugy orulok, hogy magadra hallgattal es a pesszarium mellett dontottel anno :))) Igaz talan a pesszarium miatt nagyobb fajdalmaid voltak, hiszen nem hagyott tagulni, de megmentette David eletet. Istenem, de jo :)
Varom a folyatast, remelem a fiuk jol vannak! Sok puszi Nektek :) Nagyon bator vagy, nagyon ugyesen vegig csinaltad. :)
Sziasztok Lanyok! Huuuu, nem is tudom, hogy mit irjak, nem volt idom visszaolvasni (nem tudom, hogy lesz-e valaha) es most is csak bekukkantok, mert miota a fiuk megszulettek, azota semmire sincs idom! Tegnap este vegre beuzemeltuk a laptopot...
Nagyon koszonom, a sok gratulaciot es az uzeneteket, nagyon jol esett!!!
Nagyon durva amin keresztul mentem/mentunk, nem is tudom, hogy le tudom-e irni szavakkal! Megprobalok most egy rovid kis beszamolot irni, de nem tudok sok idot a neten lenni, mert sok a dolgom.
Szoval november 5-en este 10-kor megerkeztek a vendegeink, a lakas egy nagy rumli volt (meg mindig), mert par nappal elotte koltoztunk. Jokat rohogtem a vendegeinkkel, ferjem dolgozott. Ejfelkor lefekudtuk aludni, de nekem iszonyatosan fajt az derekam es elol az alhasam. Olyan nagyon eles fajdalmaim voltak, hogy nem tudtam aludni, majdnem kiabaltam fajdalmamban. Ferjem hajnali 2-kor hazajott a munkabol es mondtam Neki, hogy mi van. Mondta, hogy hivjam a korhazat, de en nem akartam, mondtam Neki, hogy majd reggel. Na, de aztan addig addig mondogatta, mig felhivtam a UCLH-t. Mondtak, hogy menjek be, valoszinu semmi komoly, de jobb, ha megneznek, vigyek cuccot 1 ejszakara. Hivtunk egy taxit. A taxiban meg elfolyt a magzatvizem, az szornyu volt, mert akkor tudtam, hogy ENNYI! Akkor tudtam, hogy meg fognak szuletni a fiuk! Jaj, most is sirok, hogy ezt gepelem. Hiszen olyan, de olyan koran volt meg ahhoz, hogy megerkezzenek. 30 het es 4 nap. Nagyon megijedtem! Kozben meg az a szornyu fajdalom is volt, ami mar egybefolyt es allandova valt. A korhazban megneztek, mondtak, hogy minden rendben a fiukkal, kozben nekem baromi hasmenesem lett. A dokik kozben elkezdtek targyalni, hogy be kene adni a tudoerlelo injekciot, mert az ilyen koraszuleseknel az kell, mert a babak tudeje nagyon gyenge, de hallottam, hogy mondtak, hogy mar nincs sok ido, nem fog hatni. Azt is mondtak, hogy sajnos nincs ket szabad inkubatoruk, igy meg a szules elott at kell, hogy szallitsanak egy masik korhazba. Nagyon megijedtem es duhos lettem. Amikor mondtak, hogy Lewisham, azt hittem elajulok! A varos masik csucskeben, baromi messze, de nem volt valasztasom, menni kellett. Igy jott ertem az ambulancias auto es a ferjemmel egyutt, fiukkal a hasamban atszallitottak a Lewisham korhazba, szirenazo autoval. A mento mielott elindult volna, iszonyat hanyingerem lett es haromszor hanytam (bocsanat)! Lewisham korhazban mar annyira fajt, hogy azt hittem ott halok meg! Varni kellett vagy 2-3 orat! Megvizsgaltak es a dokino azt mondta, hogy ennek a nonek olyan eros szulesi fajdalmai vannak, hogy nem varhatunk tovabb, azonnal mutobe kell menni, emergency csaszarra. Nekem meg ugye fent volt a pesszarium, amirol a klubban irtam. Es tudjatok lanyok, hogy ez volt az en szerencsem, mert kulonben kizudultak volna belolem a fiuk meg a taxiban! De mivel ez a pesszarium zarva tartotta a mehszajamat, igy nem tudtak kijonni. Ugye az nem lett volna jo, mert a masodik baba sulyosan serulhetett volna. Szoval a pesszarium mentett meg. Igaz azert voltak sokkal erosebb fajdalamaim is, mert ugye nem tudtam nyilni, holott nyiltam volna, de szoritott a pesszarium, de ezzel Davidot mentette meg az esetleges veszelytol.
Folyt. kov. csak nem akarom, hogy elszalljon
Sziasztok, egy kis updat tolem, hat meg mindig csak varok, szoval akkor 6 napom van vissza. Ha nem jon addig kicsi kincsem, akkor egeszen december 14ig lesz ideje, ekkorra kaptam idopontot inditasra, szoval Adali meg te is elobb fogsz szulni mint en :) De meg bizom benne, hogy jonni fog elobb, annyi sok joslom van...
Micsoda csodas hoeses van, annyira boldog vagyok :)
Mar majdnem teljesen meggyogyultam a ki tudja hanyadszori megfazasombol, de el se merem kiabalni, mert ujbol kijon. Amiota terhes vagyok, allandoan meg vagyok fazva vagy mi...
En is ugy gondolom itt jobb szulni, mert itt nagyon a termeszetesseg hivei-legalabbis ugy hallom hogy azok, szeretnek nem nagyon beavatkozni-ebbe az is beletartozik, hogy nem vizsgalnak agyonra mint otthon-szulesnel is ugy tudom mindenre felkeszulnek, mindent odakeszitenek a szobaba hatha kell majd, de probalnak nem hasznalni semmit ha nem kell....hat majd kiderul...
Amugy annyit csak, hogy meg az en babam sem fordult be, megse irtak ki csaszarra vagy akarmi, ami egy kicsit fura nekem...A multkor azt mondta a vedono, hogy a babuci meg befordulhat a szules kozben is a sok osszehuzodas hatasara, szoval majd meglatjuk :S kicsit fura, nem?
Köszönöm,de nem kell aggódni,nem annyira vészes.:-)
Csak nagyon megütöttem a lábam.
Azért olvaslak benneteket.Olyan ügyesek vagytok.:-)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?