Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5898. cirbolya2
2010. dec. 8. 16:49

Sziasztok!

Csajszi formak.. esetleg pound shop?? Ott minden van!

Na ez most rovid volt, majd jovok meg kesobb is, pussz mindenkinek!

5897. meronka82 (válaszként erre: 5894. - *Csajszi*)
2010. dec. 8. 16:18

Csajszi: a lakotarsunk kislanya szeptembertol bolcsis, mert anya tanar part-time-ban. Es ok nem kapnak semmilyen tamogatast. 40 font naponta. :( ha sikerulne vmi benefitet osszeszedni, nem rettegnek, mert a part-time es flexibile munkaidot az en cegem meg tudja oldani. 23 boltjuk van Londonban.

A parom 1600ot kap havonta, ami lehet, h tobb, mint ami a benefit-hez, tax credithez, stb-hez kell, de ha kulon albiba megyunk, az elvisz havonta tobb, mint 1000-ret + kocsibiztositas+ net+ benzin es ha az en fizum fedi a nursery koltsegeit, akkor total nincs ertelme visszajonni. Max vallalok ejszakai melot vagy valamit feketen es elmegyek munkanelkuli segelyre. Gyonyoru kilatasok.. Abban bizok, hatha akad addig egy sorstars, akivel felvaltva vigyazhatnank egymas gyerekere, amig a masik dolgozik. Utana fogok nezni a segelyeknek. Nem letezik, h ne legyen megoldas.

5896. meronka82 (válaszként erre: 5895. - Adali)
2010. dec. 8. 16:11
Adali: persze, h minden jol fog menni. :) En jan. 31tol leszek szabin, amit varok nagyon, de masreszt felek, mert ahhoz a marc. 6 mar nincs messze... es ki tudja, lehet kikereckedik hamarabb. a parom febr 19en szuletett, de azert annyira nem orulnek, ha annyival hamarabb jonne a picur ajandeknak.
5895. Adali
2010. dec. 8. 15:24

Sziasztok elment a baratnom. CSsinaltam neki egy brokkolikremlevest, nagyon izlett neki, o meg megetette a kislanyat itt a kanapenkon egy kis pepes kajcsival amit o hozott.

Aranyos volt.

Hivtam a midwife-ot es tudtam vele beszelni, mondta, hogy minden rendben lesz, olyan megnyugtato volt, (vegre a sajat midwife-om), es mondta, hogy jovo heten talalkozunk. Kerdem en, hogyhogy. Mondja, hogy ha majd latja a nevem, kipipalja, es o jon hozzam az elso hetekben. Tok jo!

Amiota fent vagyok ma nem volt csak egy menszis fajdalmam, most akarok kicsit ledolni majd, remelem meg alszom is egyet talan. A masik csajszi latogatom 5 korul jon, en fel 7-kor fel fogok allni, hogy mennem kell a ferjemert.

Meronka, en nem tudom meg mi lesz a 39 vagy 52 het utan, nekem minden attol fugg lesz e part-time hely az iskolaban, mert olyanra akarok visszamenni. Nem is akarok meg ezen gondolkodni...:( Huu, mar 27 hetes vgay, az mar igazan nem sok. Igen, jol tudod kb 42 ora es lesz egy kisfiam ha minden jol megy:)

Puszi nektek.

5894. *Csajszi*
2010. dec. 8. 14:09

Itt ma nincs tul hideg, de varom mar azert, h kicsit jobb ido legyen.

Meronka, en ugyan meg messze nem vagyok erintett, de tervem az, hogy sajnos 39 het ML utan visszajovok dolgozni. Meg a nursery arakat nem neztem, de azt hiszem, arra is van valami tamogatas, tehat nem kell az egeszet a szulonek allni. Majd megkerdezem a baratnomet, az O kisfia nemreg ment bolcsibe. Igy lehet Neked is megerne majd visszamenni dolgozni, de persze ezt csak Ti tudjatok eldonteni. Ha megkerdeztem a csajszit majd irok errol :)

Haaeen, nekem ma elegge kellemetlen a huzodas, akarok most egy nagyobbat setalni ebedszunteben, csak remelem hogy okes lesz :) Lehet veszek be meg 1 magnezium meg B6 tablettat, de nem akarok ilyenekre raszokni :((

5893. meronka82
2010. dec. 8. 12:45

most megyek, csak meg egy gyors kerdes.

hogy tervezitek a maternity leave utani eletet? vagy aki mar ott tart, h dontott? en meg messze vagyok tole, de mar ideges vagyok, h tudom, h a nursery 40 font naponta es en (ha lemegy az utikoltseg) nem keresek naponta annyit a melohelyen? Maradjak itthon? Dolgozzak feketen? Vallaljak ejszakai melot? A childminder olcsobb?

Ez megerne egy kulon forumot. Csak nyugtasson meg valaki, h van elet az ML utan... :(

5892. meronka82
2010. dec. 8. 12:33

sziasztok! mindig igyekszem bekukkantani es visszaolvasni. Aztan tuti elfelejtem, h kinek mit akartam irni:)

Igy csak reszletekben...

Csajszi: mezeskalacsformat lattam haztartasi boltban. Bar tavaly en kivagtam kartonbol formakat (szivet, hazikot, stb), es azt vagtam korbe a tesztabol. Az iden tutira mentem. Hoztam formakat es fuszerkevereket otthonrol. Mostmar csak ero legyen hozza.

haaeen: a babo egyre erosebben fog ficankolni, ahogy no. En most vagyok 27 hetes, es viccesen valtoztatja a hasam a formajat, ahogy fekszem. Neha olyat rug, h kikerekedik a szemem. :) Feszulni egyre jobban feszul, szurni mar csak akkor, ha sietek valahova. Az allomunkam egyre farasztobb...

Meg van 10 percem az indulasig. Addig visszaolvasok.

Adali: latom, meg egyben. Ha jol emlekszem, a heten mar lesz egy kisfiad.(?)

5891. Adali
2010. dec. 8. 12:21

Na, a baratnem most szolt, hogy 10 perc mulva itt van. Kozben a szomszed csaj is lejott hozott egy ilyen kis ulteto valamit (nem tudom mi a neve, olyan mint egy bili, es amikor mar fel tudnak ulni, abba teszik a babat) meg egy csomo torolkozot meg steril uveget. Jaj, aranyos volt, csak bejott cipovel, nem akartam mar raszolni ket gyerekkel..:( Mindegy, majd parom meg kiporszivoz a hetvegen...

Kicsit tisztasagmanias vagyok?

Vasaltam is, a leves elokeszitve, csak vagdosni kell a hozzavalokat.

Csajok, meg egy kerdes: Kepzeljetek megittam mar vagy 3 pohar folyadekot, es NEM TUDOK PISILNI! Iszonyatosan kell, a baba rajta ulhet, nem tudom, mit csinaljak, mert annyira rossz erzes, ugye nem lehet semmi baj, majd kijon, ha annyira kell mar majd, igaz?

Na, puszi, majd jovok ha elment Kate..

5890. Adali
2010. dec. 8. 12:04
Itt minusz 2 fok koruli van , de mar holnaptol felmelegedes varhato azt mondjak. Penteken 5 fok lesz pluszban.
5889. haaeen
2010. dec. 8. 11:05

jo reggelt lanyok!

orulok, hogy irigykedtek, hogy erzem mozogni a babat :) gondolom, majd ha jo nagyokat belemrug, meg fajni fog, akkor nem fogok ennyire orulni :)) en meg benneteket irigyellek, hogy mar veletek van a kisbabatok :)

remelem ma is "megpockolget" a kicsim :)

vasarnap meg mar toltom a 20. hetet :)

Csajszi nekem is huzodik a hasam, meg ha rohangalok, vagy tulhajtom magam, akkor sokszor belemnyilal. de en is ugy gondolom ez tuti termeszetes.

itt meg mindig brutalis fagyok vannak. az egyik munkatarsameknak szetfagyott a vizvezetek a hazukban, tegnap hajnaltol nincs vizuk :(

nalatok is ilyen hideg van?

5888. *Csajszi*
2010. dec. 8. 11:05

Lanyok, kerdes.

Mezeskalacsot akarok sutni, hol tudok formakat venni hozza vajon?

Jo lenne mondjuk csengo, haziko, szivecske, fenyofa forma. Valakinek otlete?

5887. *Csajszi* (válaszként erre: 5883. - Adali)
2010. dec. 8. 10:51

Haaat, talan, hogy nagyon orulsz a latogatasanak, es micsoda pity, hogy nem vagy tul jol, nem tudjatok a szokasos par orat egyutt tolteni, mert pihenned kell. Vagy valami ilyesmi.

Orulok, h a megfazasod javul ;)

5886. kakukkfű (válaszként erre: 5882. - *Csajszi*)
2010. dec. 8. 10:38

Csak arra figyelj,hogy görcsös fájásod ne legyen.

Nekem anno volt,és mivel egy terhességem volt,nem tudtam,hogy az normális e.Vizsgálaton mondta a doki,hogy azok méhösszehúzódások.Lett is belőle egy hónap kórház.

5885. Adali
2010. dec. 8. 10:36
Csajok, amugy a megfazasom mintha visszament volna egy 7-esre 9-rol a 10-es skalan :)
5884. Adali
2010. dec. 8. 10:35
En a tanarno kerdezem...:)
5883. Adali
2010. dec. 8. 10:35

Nem mondtam le a vendegeimet, mert gondoltam, jobban megy az ido ugy. Kate fel 12-re jon, de mar 1-re mennie kell vissza akocsiert. Az max egy ora beszelgetes, meg fozok egy brokkolikremlevest neki.

A masik lany majd 5-re, de ha megerkezik, megmondom neki, hogy mindenem faj, nem e baj, ha csak egy oracskat birok. Az gaz? Angolul hogy mondanatok hogy ne sertsem meg?

5882. *Csajszi*
2010. dec. 8. 10:16

Igen, elso terhesseg. Vszinu csak az izmok nyulnak ahogy irtatok is, igazabol nemtudom, lehet nagyon vagany vagyok, de nem parazok, valahogy annyira termeszetes, hogy fajnia "kell", hiszen eddig kicsi hasam volt, most meg par honap alatt akkorat no. Johogy faj :DDD

Adali, sztem is Kisendre V pozicioja miatt faj Neked ennyire. marmint amugy is az utolso 1-2 het mar eleg kellemetlen, de a V pozi tutti nem segit :SS

Es nem is nyavalyogsz :)) Hatha tudsz kcisit pihenni most napkozben.

5881. kakukkfű (válaszként erre: 5879. - Adali)
2010. dec. 8. 10:11

Szia!Köszi,hogy Te is biztatsz!:)

Nem a nyelv a gond,attól nem félek,bár a brit akcentus néha kifog rajtam :D

A tájékozódás ami nehezen megy.Pláne gyedül egy idegen országban.Bár voltam már Angliában egy pár helyen,Londonban is,húúúúúú,a közlekedés az nem semmi...

5880. Adali
2010. dec. 8. 10:01

Vajon mi lehet biscuit-tel? Lehet mar a team feleslegesen ment neki?:)

Biscuit irj, ha vagy!

5879. Adali
2010. dec. 8. 10:00

Jo reggelt csajok!

Udv kakukkfu! Remelem megtalalod a helyseget, biztosan, ha mar eltel idegen orszagban, es gondlom, akkor a nyelv is rendesen megy:)

Csajszi, nekem is huzodozott 18-20 het korul, es sokszor belenyillalt hirtelen mozdulatra, azok round ligament pains-ek, normalis, en mindig ugy megijedtem toluk, ne aggodj.

Ejjel tobbet aludtam, mint tegnap, hellyel kozzel fel 5-ig aludtam, utana nem, de meg visszaaludtam fel8-tol 8-ig. Rajottem, hogy ezek a fajdalmak CSAKIS fekve vannak, nagyon ritken vannak akkor amikor fent vagyok es ulok, allok...stb. Erdekes, de szerintem azert van, mert nyomom a babat, es az hasonlit a meh mozgashoz, nem? Most kepzeljetek el, hogy egy nagy V betut lenyeltetetk, es az egyik szarat nyomjatok mindket oldalt, szegenyke visszanyom, mindig kinyomja a fejet vagy a kis labat, ami nagyon faj. Ez teny, hogy szerintem attol hogy nem fordult be Kisendre jobban faj nekem, vagy kenyelmetlenebb...:( Komolyan felek az ejszakaktol. Igazad van Gwendoli, meg kettot kell aludni, mar kibirom alvas nelkul is nemigaz, fellabon is, emberek birtak ki rosszabbat is, ne nyavalyogjak :)))))

Macskabagoly, vicces lehetett Lori, ahogy vissza"adta" nektek a kupot:) Edike! Nevettetek?

Nekem is hoz anyukam egy ilyen babakezdo csomagot, amit ott szokott felirni kismamaknak, van benne kup is, mosdokenocs, popsikrem stb. O nagyon ellenzi ezeket a babatorlokendoket, szerinte tele van illatanyaggal meg nem termeszetes. Pl a kakit is azt mondja, vagy megmosod a babat vagy kis vattara viz, es torles.:) Csak termeszetesen..

Cirbolya milyen ejszakatok volt?

Jaj, draga Csinita, elhiszem milyen faraszto meg lelkileg megterhelo amit csinalsz. Csodallak erte! Ferjed hogy viseli? Segit? Feszult? Az enyem most szerintem nagyon feszult mar, csak felt azert, szivarozik estenkent egyet.:( De pentektol nincs szivar - legalabbis azt mondja:)

Na, eleget irtam, majd meg jovok, irjatok!

5878. kakukkfű (válaszként erre: 5877. - *Csajszi*)
2010. dec. 8. 09:47

Igen,azt ismerem,amikor az emberek gyors fejszámolás után azt mondják,hogy -De jó neked,te kint élsz....

Csak abba nem gondolnak bele,hogy a kinti fizetését nem Magyarországon költi el az illető.

Aki nem élt külföldön,azt hiszi,hogy idegenben kolbászból van a kerítés.

Én az USA-ban éltem több évig,azért van tapasztalatom.

Angliába egy tanfolyamra megyek Saxmundhambe.

Ha a 18. hétben vagy,akkor fájhat attól az alhasad,mert a bőröd tágul.Kenegesd zsíros krémmel.

Első terhességed?

5877. *Csajszi*
2010. dec. 8. 09:37

Sokminden nem olcso itt, de pld a kajak sztem nem dragabbak mint Mo-on, vagy a ruhak, azokat is egesz olcson be tudod szerezni. Ami horror penz, az a kozlekedes es a lakas :( Mindig sirnak, hogy de jo lenne annyit keresni, mint akik Angliaban dolgoznak, de nem latjak, hogy egy havi berlet pld 100 font felett van, es ez messze nem a legdragabb. Vagy nekem csak a lakas rezsivel 1200 font havonta, szinte egy havi fizetes, sot van aki nem is keres ennyit. Szoval minden relativ. De azert jo itt, nekem legalabbis :)

Te szerencset probalsz idekint vagy csak a teli vakaciot tolteni jossz?

Ma toltom a 18.hetet.

5876. kakukkfű
2010. dec. 8. 09:08

Szia!

Köszönöm! :)

Azt gondoltam,hogyy nem lehet olcsó a taxi,tulajdonképpen semmi nem olcsó Angliában. :(

Nagyon izgulok az út miatt,hogy megtaláljam a helységet,stb.... :S

Hányadik hónapban vagy?

5875. *Csajszi*
2010. dec. 8. 08:50

Sziasztok lanyok.

Ki hogy van ma reggel? Nekem elegge huzodik meg mindig az alhasam, biztosan no a baboca :)

Kakukkfu, sztem a taxit felejts el, nagyon draga lenne, nekem egyszer kitort a borondom kereke, es muszaj voltam Lutonrol Canning Town-ig taxival menni, hat kicsivel 100 font felett volt, a gatyam rafizettem :(

Ahogy goldfish is irja, vonattal illetve tomegkozlekedessel viszonylag olcson es gyorsan eljutsz barhova :) Sok sikert!!

2010. dec. 7. 23:41
szivesen, neked is joejt:)
5873. kakukkfű
2010. dec. 7. 23:40

Köszönöm,nagyon sokat segítettél!!! :)))

Jó éjt Neked!! :)

2010. dec. 7. 23:38
nem volt bonyolult megkeresnem, szoval jo jegyvasarlast. ezt gondolom erdemes elore megvenni, ne kelljen akkor sorba allni stb
5871. goldfish23 (válaszként erre: 5869. - Kakukkfű)
2010. dec. 7. 23:38
szerintem az sok. megy vonat szoval ne parazz ezen neten a luton airport oldalan kivalasztod by rail...utana rogton ott lesz hogy Click here to purchase Train Tickets...arra rakatt, beirod,hogy luton ez legyen a from es to liverpool street es maris kiirja
2010. dec. 7. 23:36

nah, megkeresetem azon az oldalon amit irtam neked, mazlid van, azt irja megy vonat lutonrol liverpool streetre £13.80 vagy £12.90 a jegy attol fugg mikor mesz. belinkelem de ezt nem biztos hogy nalad is megnyitja

[link]

megyek aludni joejt

5869. kakukkfű
2010. dec. 7. 23:34
Szerinted taxival a Liverpool Street-ig Lutonról mennyire húzós?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook